Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΗΣΗ ΤΕΛΙΚΑ; (2.ΑΠΟ.2)


Αντιληφθήκαμε τη λειτουργία του μυαλού μας, αποτελεί εργαλείο και σύμμαχό μας, μα δεν σταματά η πορεία μας εκεί. Ο Άνθρωπος συνεχίζει.



Αφού έχει τιθασεύσει την κατώτερη σκέψη, και αναγνωρίσει και κατανοεί τα συναισθήματα, (σκέψη και συναίσθημα πάνε μαζί), είναι πια σε θέση, να συλλαμβάνει έννοιες, οι οποίες προέρχονται, από μία πηγή, που ακόμα και ο ίδιος παρατηρώντας τες, νιώθει δέος, που ήταν άξιος στο να τις συλλάβει. Γιατί νιώθει, πως ενώ είναι κομμάτι του, δεν είναι δικές του. Απλά είναι ο φορέας σύλληψης τους. Κι αυτό αποτελεί υπέρτατη τιμή!



Ανακαλύπτει τις λειτουργίες, και τους νόμους όλης της πλάσης.

Διαπιστώνει, πως ο ίδιος είναι μία μικρογραφία του άπειρου σύμπαντος, και ενδιάμεσος, ανάμεσα στο «άπειρο προς τα πάνω διάστημα», και στο «άπειρο προς τα κάτω», μικρόκοσμο που αποτελούνται τα πάντα.




Βιώνει εμπειρίες ασύλληπτες, συνοδευόμενες από τέτοιες αισθήσεις, που είναι αδύνατον να περιγραφούν, ή να μεταφερθούν σε χαρτί. Και τότε κατανοεί, πως «η γλώσσα», απλά «υποψιάζει», για τον πλούτο του εσωτερικού κόσμου, που μόνο με το ατομικό βίωμα, μπορεί να κατορθώσει να γίνει σε κάποιον γνωστό.



Αυτή, είναι η Νόηση. Ή το σχέδιο.

Ένας άπειρα γοητευτικός κόσμος ανοίγεται μπροστά του, έτοιμος να τον διαβεί, ώστε κι αυτός, να του γίνει γνωστός, προχωρώντας στην πορεία του προς την εξέλιξη!




Γνωρίζει, πως είναι μόνος, και πάντα ήταν μόνος, γιατί υπάρχει μόνο Ένας!


Νίκη Σλαύκου


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα