Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Υπνική άπνοια : Γνωρίζετε ότι η μέτρηση της περιμέτρου του λαιμού σας μπορεί να δείξει αν κάνετε άπνοιες στον ύπνο σας;


Υπνική άπνοια

Η υπνική άπνοια είναι μια σοβαρή διαταραχή της αναπνευστικής λειτουργίας, κατά την οποία η αναπνοή ενός ατόμου διακόπτεται απότομα κατά τη διάρκεια του ύπνου, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από το ίδιο το άτομο . 

Οι άνθρωποι που κάνουν άπνοιες κατά την διάρκεια του ύπνου τους, στην ουσία σταματούν να αναπνέουν με επαναλαμβανόμενο ρυθμό, μερικές φορές ακόμα και δεκάδες ή εκατοντάδες φορές. 

Το αποτέλεσμα είναι η μειωμένη οξυγόνωση των ιστών του σώματος και του εγκεφάλου, αφού το σταμάτημα της αναπνοής στερεί από τον οργανισμό την επαρκή πρόσληψη οξυγόνου.


Μια απλή μέτρηση της περιμέτρου του λαιμού σας μπορεί να αποτελέσει ένδειξη της διαταραχής άπνοιας ύπνου : μετρήστε την περίμετρο του λαιμού σας με μια μεζούρα: Αν έχετε 43 εκατοστά ή περισσότερο για τους άνδρες και 40 εκατοστά ή περισσότερο για τις γυναίκες, τότε καλό θα ήταν να διερευνήστε περισσότερο την κατάσταση. Αν με την μέτρηση αυτήν ξεπερνάτε τα φυσιολογικά όρια, βάλτε την οικογένεια σας να παρατηρήσει τον τρόπο που κοιμάστε :

Υπνική άπνοια
Τι συμπτώματα αναγνωρίζουν οι άλλοι στα άτομα με υπνική άπνοια;
• Επεισόδια διακοπής της αναπνοής (άπνοια) κατά τη διάρκεια του ύπνου, κάτι που δεν γίνεται αντιληπτό από το ίδιο το πάσχον άτομο.

• Δυνατό ροχαλητό. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που έχουν υπνική άπνοια ροχαλίζουν. Παρόλα αυτά, όλοι οι άνθρωποι που ροχαλίζουν δεν σημαίνει ότι έχουν υπνική άπνοια.

• Ανήσυχα τινάγματα, διαρκείς αλλαγές στην στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου.

• Νυκτερινή δύσπνοια.

Αν με τις μετρήσεις και παρατηρήσεις αυτές θεωρείτε ότι είναι πιθανό να πάσχετε από άπνοια ύπνου, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον ειδικό ιατρό που θα σας παραπέμψει για περισσότερες εξετάσεις. Ο παθολόγος ή ο ειδικός πνευμονολόγος


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα