Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Ρωτήστε τον Σταϊκούρα, εμείς κάναμε τη δουλειά μας (ηχητικό)

Απαντήσεις στην κριτική που δέχτηκε ο ίδιος και τα άλλα μέλη της επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για την έκθεσή τους στην οποία επισημαίνουν μεταξύ άλλων τις «παρενέργειες» της δημοσιονομικής προσαρμογής, έδωσε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη.
«Ρωτήστε τον κύριο Σταϊκούρα», ανέφερε ο κ. Λιαργκόβας, ερωτηθείς γιατί του επιτέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός, και πρόσθεσε ότι «κάναμε τη δουλειά μας», και μπορεί να έχουν κάνει λάθη, όμως «το δάσος είναι αλλού».

Ο κ. Λιαργκόβας τόνισε ότι στην έκθεση δεν αμφισβητείται το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά εξετάζονται οι υποθέσεις πάνω στις οποίες βασίζονται οι προβλέψεις, και εντοπίζονται πιθανοί παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα της δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως είναι η άνιση κατανομή των βαρών, η πολιτική αβεβαιότητα, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή και το βαρύ χρέος.
Ειδικά για το χρέος, επεσήμανε πως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, και με ένα χρέος της τάξεως του 170% του ΑΕΠ δημιουργεί προβλήματα στην όποια αναπτυξιακή προσπάθεια. Σημείωσε μάλιστα πως τα τοκοχρεολύσια που πρέπει να καταβληθούν μέχρι το 2020 ανέρχονται στα 70,5 δις ευρώ, που σημαίνει ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να περισσεύει στα δημοσιονομικά της χώρας ένα ικανό ποσό για να καλύψει τις πληρωμές αυτές, και ό,τι περισσέψει θα μπορέσει να κατευθυνθεί στην ενίσχυση της ανάπτυξης.
Ακούστε ΕΔΩ το ηχητικό απόσπασμα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα