Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Κατάθλιψη Μέρος 2ο: τροφές, διατροφή και σωστό φαγητό

Κατάθλιψη Μέρος 1ο: τι είναι, αιτίες και καταπολέμηση

Πως η διατροφή και το φαγητό μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης; Ποιες τροφές να προτιμήσουμε και ποιες να αποφύγουμε;


κατάθλιψη και φαγητό

Στο προηγούμενο άρθρο ασχοληθήκαμε με τις γενικές αιτίες που προκαλούν κατάθλιψη και κάποιους τρόπους καταπολέμησης. 


Εδώ θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με το φαγητό, τη διατροφή και τις τροφές που επηρεάζουν την κατάθλιψη



τροφές που καταπολεμούν την κατάθλιψηΕίναι πλέον δεδομένο ότι οι τροφές παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας. Υπάρχουν αφροδισιακές τροφές, τροφές που καταπολεμούν την κατάθλιψη, κλπ αφού επηρεάζουν τη "χημεία" μέσα στον οργανισμό μας. 

Ορισμένες τροφές πριν τον ύπνο που μπορεί να μας φέρουν καούρα, δυσπεψία, ανησυχία ή άλλα τέτοια συμπτώματα, μπορεί να γίνουν αιτία να έχουμε ανήσυχο ύπνο και θα πρέπει να τις αποφεύγουμε. 

Κάποια παραδείγματα είναι: 

♦ τα καυτερά 
♦ φαγητά που περιέχουν ντομάτα 
♦ αλμυρά φαγητά που μας αφυδατώνουν 
♦ γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη 
♦ κόκκινο κρέας 
κλπ 
καταπολέμηση κατάθλιψηςΤα φρέσκα φρούτα πέραν του ότι είναι πολύ θρεπτικά για τον οργανισμό μας, είναι ότι καλύτερο για τηνκαταπολέμηση της κατάθλιψης

Τα φρούτα περιέχουν "πολύ καλής ποιότητας" φυσικό σάκχαρο που μπορεί να επεξεργαστεί το σώμα μας, βοηθάνε στην ενυδάτωση του οργανισμού μας και παρέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών που μπορούμε να λάβουμε μόνο από αυτά. 

Μερικά από τα καλύτερα φρούτα που βοηθάνε στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, είναι: 

♦ μπανάνες 
♦ φράουλες 
♦ μάνγκο 
♦ ανανάς 
♦ γρέιπ φρουτ 
♦ βερίκοκα 
♦ ροδάκινα 
♦ μήλα 
δίαιτα και κατάθλιψηΌταν κάνουμε δίαιτα, ένα από τα πιο κοινά πράγματα που αποφεύγουμε, είναι η κατανάλωση λίπους. Όμως για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, το λίπος είναι απαραίτητο. 

Αν αποφεύγουμε κάθε μορφής λίπους κατά τη δίαιτά μας, μπορεί να προκαλέσουμε προβλήματά στη διάθεσή μας... 

Παρόλα αυτά μπορείτε να βρείτε μια χρυσή τομή στο θέμα κατανάλωσης λίπους. Τα λίπη από ψάρια είναι τα καλύτερα για τη δίαιτά σας και για την καταπολέμηση της κατάθλιψης. 

Έτσι κάνετε αναπλήρωση του απαραίτητου λίπους για να λειτουργήσει σωστά ο εγκέφαλος. Όταν ο εγκέφαλος λειτουργεί όπως θα έπρεπε, τότε είναι σχεδόν αδύνατο να έχετε κατάθλιψη! 

Κάποιες άλλες πηγές καλών λιπαρών, είναι: 

♦ οι ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, κλπ) 
♦ το αβοκάντο 
♦ το ελαιόλαδο 
κλπ 

Τώρα, αν εκτίθεστε περισσότερο στον ήλιο (από τον ήλιο παίρνουμε βιταμίνη D) συνδυαστικά με κάποιες τροφές που μας παρέχουν βιταμίνη D, μπορείτε να αποτρέψετε αυτό το φαινόμενο. 

Ορισμένα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D είναι: 

♦ το συκώτι 
♦ ο σολομός 
♦ ο τόνος 
♦ οι σαρδέλες 
♦ ο κρόκος αυγού 

Τώρα, από την άλλη μεριά, υπάρχουν και δύο "τροφές" οι οποίες θα πρέπει να αποφευχθούν, μιας και εντείνουν το φαινόμενο της κατάθλιψης. 

Αυτές είναι η καφεΐνη και η επεξεργασμένη ζάχαρη (λευκή ζάχαρη)! Και γενικά αν επιδιώκετε να βελτιώσετε με φυσικό τρόπο τη διάθεσή σας, καλό είναι να αποφεύγετε αυτά τα δύο. 

Έτσι γενικά η διατροφή και οι τροφές που καταναλώνουμε είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και γενικά στη διάθεσή μας και θα πρέπει να προσέξουμε πολύ τι να τρώμε και τι όχι. 

Στην τελική, αρκεί να κάνουμε μια υγιεινή διατροφή και από κει και πέρα όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους, όσον αφορά τη σωματική και τη ψυχική υγεία μας...



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα