Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ...


Σε ένα κόσμο που βιώνει αμέτρητες αλλαγές και βρισκεται σε διαρκή κίνηση, συχνά θα θέλαμε να είχαμε την δύναμη να «παγώσουμε» το χρόνο και απλώς να μείνουμε για λίγο ακίνητοι, ήρεμοι, να πάρουμε μια βαθιά και χαλαρή ανάσα.

Ο Διαλογισμός θεωρείται η πλέον σημαντική από τις τεχνικές στην πρακτική της Γιόγκα και αποτελεί ένα ανεκτίμητο εργαλείο για την συναισθηματική ισορροπία και ηρεμία του νου καθώς και την θεραπεία του σώματος.

Η διανοητική ικανότητα συγκέντρωσης είναι έμφυτη σε όλους μας, δεν είναι κάτι
ιδιόμορφο ή ασυνήθιστα μυστηριώδες. Όλοι μας έχουμε ήδη την ικανότητα να κρατάμε «αποστάσεις ασφαλείας» από τις σκέψεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αναπτύξουμε τον Εσωτερικό Παρατηρητή μέσα μας.

Συχνά αναζητούμε την ευτυχία σε πράγματα έξω από τον εαυτό μας – καριέρα, χρήματα,  – χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι μέσα μας υπάρχει ένας πυρήνας εσωτερικής γαλήνης και χαράς που περιμένει να αξιοποιηθεί.

Ο διαλογισμός είναι η τέχνη να ηρεμείς το πολυάσχολο μυαλό να κατευνάζεις τα αρνητικά συναισθήματα και να προσεγγίζεις εκείνη την εσωτερική πηγή της ευτυχίας.

Μπορεί να εξασκηθεί από οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε κατάσταση. Ανεξάρτητα από το πόσο έντονος είναι ο τρόπος της  ζωής μας, αν δώσουμε κάποιο χρόνο στο διαλογισμό τότε θα βιώσουμε τα θετικά αποτελέσματα που προσφέρουν μεγαλύτερη ηρεμία, αποστασιοποίηση και αυτοκυριαρχία.

Η πρακτική εξάσκηση στο διαλογισμό μπορεί επίσης να είναι κάτι περισσότερο από χαλάρωση. Μπορεί να συμβάλει στην απελευθέρωση του εσωτερικού δυναμικού μας και να βοηθήσει ώστε να ανακαλύψουμε περισσότερο νόημα στη ζωή μας.

Για να μάθετε διαλογισμό δεν είναι δύσκολο. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ειλικρινής πρόθεση να ηρεμήσει ο νους μας και να γνωρίσουμε περισσότερα για τον εαυτό μας.

Ένας σοφός δάσκαλος ήθελε να διδάξει τον εγγονό του για τη ζωή. «Μια πάλη συμβαίνει μέσα μου», είπε στο αγόρι. «Είναι μια φοβερή πάλη, και είναι ανάμεσα σε δύο λύκους».

«Ο ένας είναι το κακό – είναι ο θυμός, ο φθόνος, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονεία, η αυτολύπηση, η ενοχή, η προσβολή, η κατωτερότητα, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία, και το εγώ».

«O άλλος είναι το καλό – είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, η καλοσύνη, η κατανόηση, η γενναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία και η πίστη.

Ο ίδιος αγώνας συμβαίνει και μέσα σε σένα, όπως και  σε κάθε άλλο πρόσωπο».

Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό και μετά ρώτησε τον παππού του, «Ποιος λύκος θα κερδίσει;»

Ο σοφός δασκαλός απλά απάντησε: «Αυτός που εσύ ταΐζεις».

ΑΠΟ Elizabeth De (Danae Pleiades)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα