Και είπε προς αυτήν: «Συγχωρημένες είναι οι αμαρτίες σου».
Και άρχισαν αυτοί που κάθονταν μαζί στο τραπέζι να λένε στον εαυτό τους: «Ποιος είναι αυτός ο οποίος και αμαρτίες συγχωρεί?».
Είπε δε προς τη γυναίκα: «Η πίστη σου σε έσωσε. Πήγαινε με γαλήνη» (κατά Λουκά Ζ:48-50).
Και άρχισαν αυτοί που κάθονταν μαζί στο τραπέζι να λένε στον εαυτό τους: «Ποιος είναι αυτός ο οποίος και αμαρτίες συγχωρεί?».
Είπε δε προς τη γυναίκα: «Η πίστη σου σε έσωσε. Πήγαινε με γαλήνη» (κατά Λουκά Ζ:48-50).
Οι πολλαπλές διακηρύξεις του Ιησού ως προς την άφεση αμαρτιών αποτέλεσαν μια αιτία σύγχυσης των ανθρώπων της εποχής του που πίστευαν ότι μόνο ο Θεός μπορούσε να συγχωρήσει τις αμαρτίες ενός ανθρώπου. Μπορούσαν να κατανοήσουν πολύ λίγο ή καθόλου τη δύναμη του Ιησού που εκδήλωνε την ταύτισή του με τον Θεό, που τον καθιστούσε ικανό να κάνει όλα τα θαύματα που επέτρεπε η Θεϊκή Βούληση.
Μόνο ο Θεός και οι ύψιστα εξελιγμένοι άγιοι μπορούν να συγχωρούν τους άλλους και να τους ελευθερώνουν από τις συνέπειες των ανομημάτων τους. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορούν να κατανοούν την ακριβή συσχέτιση μεταξύ του νου, των συνηθειών, και του εγκεφάλου των ανθρώπων και μπορούν να αλλάξουν τη φύση των εγκεφαλικών κυττάρων και τον νου ενός ατόμου, επιφέροντας μια ευνοϊκή αλλαγή στις καρμικές δομές.
Κάποιοι εύπιστοι αμαρτωλοί θεωρούν ότι είναι αρκετό να εξομολογηθούν τις αμαρτίες τους σ’ έναν απλό ιερέα για να λάβουν θεϊκή αμνηστία για τα φαύλα έργα τους. Επειδή η εξομολόγηση τους προσφέρει ένα είδος νοητικής παρηγοριάς και επειδή δεν μπορούν να δουν τη λεπτοφυή λειτουργία του νόμου του κάρμα –του οποίου οι κρίσεις ότι θα επιβληθεί τιμωρία ενδέχεται να μην συνδέονται ευδιάκριτα με τον χρόνο ή τις συνθήκες των αιτίων που τις προκάλεσαν– νομίζουν ότι έχουν συγχωρηθεί.
Η ιδέα της εξομολόγησης παρέχει έναν βαθμό περιορισμού και έχει έναν ηθικό σκοπό, αλλά ακόμη καλύτερο από την εξομολόγηση σε ανθρώπινα πρόσωπα είναι η εξομολόγηση στον Κύριο με μια συντετριμμένη παράδοση σ’ Αυτόν με αγνή αγάπη. Δεν είναι σωστό να λέει κάποιος στον Θεό: «Είμαι αμαρτωλός». Αυτό που θέλει ο Θεός να ακούσει είναι ότι ο άνθρωπος θυμάται την αληθινή σχέση που τον συνδέει με τον Ουράνιο Πατέρα-Μητέρα του: «Κύριε, Είμαι παιδί Σου. Με έφερες σ’ ένα κόσμο γεμάτο ψευδαίσθηση και πειρασμούς. Αν και ενδεχομένως να έχω διαπράξει σφάλματα, δεν παύω να είμαι παιδί Σου όπως πάντα».
Προήλθαμε από τον Θεό, πλασμένοι από τη δική Του Μία Υπόσταση, και σ’ Αυτόν θα συγχωνευθούμε πάλι τελικά. Μόνο η πίστη σ’ αυτό, αυτή η βεβαιότητα, μπορεί να φέρει την ελευθερία της ψυχής.
Ο Ιησούς είπε στη γυναίκα που συγχωρήθηκε από τα πολλά αμαρτήματα ότι ήταν η πίστη της που την έσωσε. Η πίστη της, ισχυροποιημένη από την ταπεινή ευλάβεια της αγάπης της, απελευθέρωσε τον νου της από την αρπάγη των αισθήσεών της και τον εστίασε στον αληθινό Εαυτό της. Όταν ο Ιησούς είδε ότι ήταν πρόθυμη να απαρνηθεί την έκλυτη συμπεριφορά της, διέγειρε με τη συμπαντική του ενέργεια τη συγκεντρωμένη στον εγκέφαλό της ζωική ενέργεια και διέγραψε ή «συγχώρησε» τις φαύλες προδιαθέσεις με τις οποίες είχε εμποτιστεί ο νους της.
Η θεϊκή δύναμη του Ιησού ήγειρε την πανταχού παρούσα Θεϊκή Βούληση που έστειλε τη θεραπευτική συμπαντική ενέργεια στα εγκεφαλικά κύτταρα της αμαρτωλής γυναίκας. Η επακόλουθη απελευθέρωση της λανθάνουσας θεραπευτικής ζωικής ενέργειας στα εγκεφαλικά της κύτταρα οφειλόταν στην «πίστη» της, την αναζωογόνηση της παραλυμένης από την αμαρτία θέλησή της σε ανταπόκριση στη βούληση του Θεού μέσω του Ιησού.
«Γυναίκα, η πίστη σου στην άπειρη δύναμη της θεϊκής θεραπείας ενεργοποίησε την παραλυμένη από την αμαρτία θέλησή σου και την ενδυνάμωσε με Θεϊκή Θέληση, προκαλώντας την απελευθέρωση της αποθηκευμένης ενέργειας στον εγκέφαλο, η οποία, ενισχυμένη με τη συμπαντική ενέργεια από μένα, καυτηρίασε τις αχρείες προδιαθέσεις που ήταν εδραιωμένες στα εγκεφαλικά σου κύτταρα. Τώρα, απελευθερωμένη από τη μηχανική ανταπόκριση στις φαύλες συνήθειες και τον εξαναγκασμό σου απ’ αυτές να ενδίδεις στις αισθήσεις και την υποδούλωσή σου σ’ αυτές, μπορείς να απολαμβάνεις συνειδητά την αναζωογονημένη γαλήνη της ψυχής σου – “Πήγαινε σε γαλήνη”».
– Παραμαχάνσα Γιογκαναντα
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.