Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο – 2 Υλικά σου εγγυώνται λαμπερά μαλλιά χωρίς ψαλίδα κι ενυδατωμένη επιδερμίδα

πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο
Ξηρά, θαμπά, αφυδατωμένα, βαμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά, ψαλίδα, τριχόπτωση, ξηρό κι αφυδατωμένο δέρμα είναι μόλις μερικές από τις περιοχές εστίασης, καταπολέμησης και επανόρθωσης του εκάστοτε προβλήματος, περιοχές στις οποίες το δαφνέλαιο είναι αυτό που ταιριάζει απόλυτα κι αναντίρρητα να χρησιμοποιείς.
Το δαφνέλαιο μπορείς να το βρεις «έτοιμο», σε μία από τις ποικίλες μάρκες που κυκλοφορεί, είτε σε κάποιο φαρμακείο είτε ακόμη και σε κάποιο κατάστημα με καλλυντικά και συναφή προϊόντα. Ωστόσο, γιατί να μην επιχειρήσεις να φτιάξεις μόνη σου το εν λόγω έλαιο έτσι ώστε να είσαι βέβαιη ότι πρόκειται για 100% αγνό και φυσικό δαφνέλαιο, το οποίο επίσης δεν σου κοστίζει; Το πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο από το σπίτι σου άσε το σε εμάς!
Πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο – 2 Υλικά σου εγγυώνται λαμπερά μαλλιά χωρίς ψαλίδα κι ενυδατωμένη επιδερμίδα
Πράγματι, το πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο εκτιμάται ως μία αρκετά απλή διαδικασία, η οποία έχει δύο προαπαιτούμενα: Α) Λίγη υπομονή μέχρι να είναι έτοιμο διότι χρειάζεται λίγο καιρό αναμονής και Β) 2 υλικά, το ένα εκ των οποίων σίγουρα διαθέτεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου, ενώ το άλλο ίσως να μην έχεις κι επομένως να χρειαστεί να προμηθευτείς. Προτού δούμε, όμως, το πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο μόνη σου, κρίνουμε σκόπιμο να διαβάσεις μερικές πληροφορίες σχετικά με το δαφνέλαιο, τις χρήσεις και τους τρόπους εφαρμογής του σε κάθε περίσταση.
Χρήσεις και τρόποι εφαρμογής δαφνέλαιου:
Σώμα και πρόσωπο – Ξηροδερμία, ενυδάτωση, λάμψη, θρέψη.Το δαφνέλαιο μπορείς να το χρησιμοποιείς τακτικά για την περιποίηση της επιδερμίδας σου, μιας και η σύστασή του είναι ιδανική για την καταπολέμηση της ξηρότητας και της ξηροδερμίας σε κάθε σημείο του σώματος και του προσώπου σου (συμπεριλαμβανομένου του κρανίου σου κι άρα της ξηροδερμίας που εμφανίζεται στα μαλλιά σου). Επίσης, έχει την ικανότητα να θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα σου, χαρίζοντάς της μία φυσική λάμψη και, κυρίως, ενυδατώνοντάς της σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έτσι, μπορείς να απλώνεις λίγο δαφνέλαιο τοπικά σε σημεία που εμφανίζεται ξηρότητα ή που είναι (και) αφυδατωμένα, αλλά μπορείς και να βάζεις δαφνέλαιο σε μεγαλύτερης έκτασης περιοχές πάνω σου προκειμένου να προλαμβάνεις την εμφάνιση ξηροδερμίας, θαμπάδας κι αφυδάτωσης.

Μαλλιά – Ενυδάτωση, μήκος, λάμψη, ψαλίδα, φθορά.
Εκτός του σώματος και του προσώπου σου, μπορείς κάλλιστα να μετέρχεσαι το δαφνέλαιο για την περιποίηση των μαλλιών σου. Μάλιστα, η χρησιμοποίηση του δαφνέλαιου στα μαλλιά φαίνεται να πραγματοποιείται κατά κόρον και το συγκεκριμένο λαδάκι να προτιμάται και να υπερτερεί έναντι άλλων. Στα μαλλιά, λοιπόν, το δαφνέλαιο δύναται να επανορθώσει τη φθορά που έχουν υποστεί είτε λόγω ντεκαπάζ είτε λόγω συνεχόμενων βαφών είτε λόγω κακής περιποίησής τους είτε λόγω συχνής χρήσης θερμότητας. Ακόμη, εφαρμόζοντάς το κυρίως στις ρίζες των μαλλιών σου και κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ κυκλικών κινήσεων σε όλη την έκταση του κρανίου σου, το δαφνέλαιο θα βοηθήσει αφενός στο να μακρύνουν ταχύτερα τα μαλλιά σου αφετέρου στο να ενυδατωθεί η τρίχα σε βάθος. Να ξέρεις, μάλιστα, ότι τα ενυδατωμένα μαλλιά, εκτός από απαλά και λαμπερά, είναι παράλληλα και υγιή, ενώ οι καμένες τρίχες και οι προηγουμένως αφυδατωμένες τρίχες σου πλέον δε θα «πετάνε» όταν χρησιμοποιείς πρέσα ή πιστολάκι! Απλώνοντας δαφνέλαιο μόνο στις κατεστραμμένες και καμένες άκρες των μαλλιών σου ή γενικότερα όπου βλέπεις ότι υπάρχει ψαλίδα στα μαλλιά σου, το δαφνέλαιο υπόσχεται καταπολέμηση και επανόρθωση της τελευταίας. Τέλος, βάζοντας δαφνέλαιο 1 φορά την εβδομάδα σε όλο το μήκος των μαλλιών (από το κρανίο κάνοντας λίγο μασάζ στις ρίζες μέχρι τις άκρες), αφήνοντάς του για 2 ώρες με τα μαλλιά τυλιγμένα σε μία πετσέτα και έπειτα λούζοντας τα τελευταία, θα έχεις πάντα λαμπερά, υγιή, όμορφα, ενυδατωμένα και δίχως ψαλίδα μαλλιά.

Αφού διάβασες τις καλύτερες χρήσεις του καθώς και τους τρόπους με τους οποίους συνιστάται να το εφαρμόζεις στην επιδερμίδα αλλά και στα μαλλιά σου, ήρθε η ώρα να μάθεις πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο μόνη σου από το σπίτι, χρησιμοποιώντας μόνο τα δύο υλικά που είναι απαραίτητα, ή, εάν το επιθυμείς, κι ένα τρίτο που είναι μεν βοηθητικό και χρήσιμο, δεν είναι ωστόσο απαραίτητο για να φτιάξεις το δαφνέλαιο.
Πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο στο σπίτι
Θα χρειαστείς:
  • 30 γραμμάρια από φρέσκα φύλλα δάφνης
  • 1 λίτρο από ελαιόλαδο
  • Λίγες σταγόνες βιταμίνης Ε (προαιρετικά).
Οδηγίες εκτέλεσης:
  1. Η πρώτη σου ενέργεια σχετικά με το πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο από το σπίτι σου είναι να προμηθευτείς το συγκεκριμένο φυτό ή έστω να το βρεις κάπου και να κόψεις κάμποσα φύλλα του μέχρι να συμπληρωθούν για αρχή τα 30 γραμμάρια που θα χρειαστείς. Αυτό που θέλει ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συγκέντρωση των φύλλων δάφνης είναι ότι πρέπει να είναι φρέσκα, διαφορετικά, εάν είναι ξηραμένα, πρώτον δε θα έχουν κρατήσει όλες τις ευεργετικές ιδιότητές τους και, δεύτερον, δε θα έχουν την ικανότητα να σου δώσουν πολύ λάδι, και σίγουρα όχι όσο θα χρειαστείς για να φτιάξεις το δαφνέλαιο. Όσον αφορά στην αναλογία, εμείς σου δίνουμε ως standard ότι για 30 γραμμάρια φρέσκων φύλλων δάφνης θα χρειαστείς 1 λίτρο ελαιόλαδο. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου αν θα φτιάξεις την ίδια ποσότητα με αυτή που σου προτείνουμε ή όχι. Απλώς πρόσεξε να είναι ορθή η αναλογία ελαιόλαδου και δαφνόφυλλων.
  2. Μόλις έχεις μαζέψει τα φρέσκα φύλλα δάφνης και έχεις έτοιμο το ελαιόλαδό σου, μπορείς να ξεκινήσεις να φτιάχνεις το δαφνέλαιο. Αρχίζοντας, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πλύνεις καλά τα φύλλα με νερό βρύσης κι εν συνεχεία να τα «σπάσεις και να τα στραγγίξεις» είτε με τα χέρια σου είτε, ακόμη καλύτερα, χρησιμοποιώντας το γουδί και το γουδοχέρι, εάν έχεις. Πρέπει να επαναλαμβάνεις αυτήν την κίνηση μέχρι να δεις ότι (δειλά – δειλά!) παράγεται λίγο λαδάκι. Αυτός είναι και ο λόγος που, όπως επισημάναμε παραπάνω, είναι υποχρεωτικό τα φύλλα δάφνης να είναι φρέσκα.
  3. Όταν έχουν θρυμματιστεί καλά, δεν έχεις παρά να πάρεις τα φύλλα δάφνης και την παραγόμενη λιπαρή ουσία που αυτά απελευθέρωσαν και να τα τοποθετήσεις σε ένα μπουκάλι ή καλύτερα σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Μπορείς να μετέλθεις από ένα απλό – άδειο βέβαια – μπουκάλι νερού 1,5 λίτρου μέχρι κάποιο πλαστικό μπουκαλάκι με πιο λεπτό στόμιο μπροστά όπως αυτά που πωλούνται σε καταστήματα με καλλυντικά προϊόντα και φαρμακεία (δε θα σου κοστίσει πάνω από 1 ευρώ). Είναι απαραίτητο να σφραγίσεις το δοχείο σου καλά.
  4. Κατόπιν, πρέπει να αφήσεις για 2 εβδομάδες τα συστατικά μέσα στο καλά κλεισμένο μπουκάλι που επέλεξες. Όσον αφορά στο πού θα τοποθετήσεις το συγκεκριμένο δοχείο, είναι καλό να προτιμήσεις ένα δροσερό σημείο στο οποίο να μην υπάρχει υγρασία. Έχε κατά νου ότι κάθε μερικές μέρες θα χρειάζεται να προσθέτεις νέα φύλλα δάφνης μέσα στο μπουκάλι σου (ακολουθώντας την ίδια διαδικασία: κόβοντάς τα από το φυτό, πλένοντάς τα, κάνοντάς τα να παράξουν το έλαιό τους και, τέλος, τοποθετώντας φύλλα και έλαιο μέσα στο μπουκάλι).
  5. Αφού παρέλθει το διάστημα των δύο εβδομάδων, μπορείς πλέον να σουρώσεις το δαφνέλαιο, κάτι για το οποίο θα χρειαστείς είτε ένα βαμβακερό ρούχο είτε μία γάζα. Συγκεκριμένα, παίρνεις κάποιο άλλο δοχείο στο οποίο εκεί εν τέλει θα κρατήσεις το δαφνέλαιό σου για να το αξιοποιείς (που μπορεί να είναι ακόμη και ένα παρόμοιο ή ίδιο μπουκάλι με αυτό που χρησιμοποίησες για τη φύλαξη του δαφνέλαιου). Βάζοντας το βαμβακερό ρούχο ή τη γάζα πάνω από το μπουκάλι ή το δοχείο στο οποίο είχες ήδη τοποθετήσει τα υλικά σου, πολύ απλά χύνεις το περιεχόμενο του σκεύους στο άλλο μπουκάλι ή δοχείο που θα κρατήσεις το δαφνέλαιο που έφτιαξες. Έπειτα, προσπάθησε να στραγγίξεις όσο πιο καλά μπορείς το ύφασμα που χρησιμοποίησες για το «σούρωμα» έτσι ώστε να σου δώσει κι άλλο δαφνέλαιο.
  6. Και πλέον είσαι έτοιμη! Έμαθες πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο, το ετοίμασες, και, γνωρίζοντας τόσο τις χρήσεις όσο και τους δυνατούς και σωστούς τρόπους εφαρμογής του δαφνέλαιου μπορείς πλέον να το αξιοποιείς καταλλήλως.
  7. Μπορείς να ρίξεις προαιρετικά και λίγες σταγόνες βιταμίνης Ε, έτσι ώστε το σπιτικό δαφνέλαιο να κρατήσει ακόμα περισσότερο.
Έχοντας μάθει το πώς να φτιάξεις δαφνέλαιο από μόνη σου στο σπίτι σου, καθώς επίσης και το πώς και το για ποια θέματα να το χρησιμοποιείς, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις κι εσύ αυτό που τόσες γυναίκες κάνουν 2 και 3 φορές το χρόνο προκειμένου να περιποιούνται τα μαλλιά τους και την επιδερμίδα τους εντελώς ανέξοδα! Μη χάνεις καιρό! Προμηθεύσου τώρα το φυτό για το οποίο μιλούσαμε και μπες κι εσύ στην κατηγορία των προαναφερόμενων γυναικών!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Το Ταραξάκο έχει θεραπευτική ιστορία που κρατά από την αρχαιότητα τόσο των Κινέζων, όσο και των Ινδιάνων αλλά και των αρχαίων Ελλήνων για πολλές διαταραχές.Ταραξάκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα