Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς ελέγχονται οι σκέψεις


Γεια σας φίλες και φίλοι
Οι σκέψεις μας (καθαρή ενέργεια), υλοποιούνται στο σώμα μας, όπως έχουμε ξαναπεί. Παράγονται μικρές ορμόνες, (τα νευροπεπτίδια) οι οποίες επηρεάζουν τόσο το νευρικό, όσο και όλα τα άλλα συστήματα του οργανισμού και επιδρούν στη λειτουργία των κυττάρων, δημιουργώντας αλλαγές στη λειτουργία του DNA μας.
Το σώμα μας αισθάνεται αυτή την υλοποίηση. Αισθανόμαστε δυσαρέσκεια (αρνητικά συναισθήματα) ή ευχαρίστηση (θετικά συναισθήματα) ανάλογα με το είδος των σκέψεων που κάνει ο νους μας.

Αυτός ο τελευταίος, προϊόν της εξέλιξής μας κάνει συνεχώς ότι μπορεί για να μας προφυλάξει από τις κακοτοπιές της ζωής. Κινείται διαρκώς ανάμεσα στο αποθηκευμένο στη μνήμη μας παρελθόν και στο αναμενόμενο μέλλον, κάνοντας σκέψεις και συνειρμούς που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε καλύτερα οτιδήποτε πρόκειται  να μας συμβεί.
Αυτή είναι η δουλειά του και την κάνει καλά και ασταμάτητα… Μόνον που αυτή η δουλειά, έχει για διευθυντή, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Και αυτός ο διευθυντής στηρίζει τη δύναμή του στον φόβο. Ο φόβος πάλι, δημιουργεί στο σώμα την αντίδραση του στρες, η οποία εάν ξεπεράσει σε διάρκεια τις αντοχές μας, οδηγεί σε νοσήματα, ψυχικά και σωματικά.

Έτσι, οι άνθρωποι ζούμε αιχμάλωτοι του βασικού μας ενστίκτου και του εξελιγμένου μας εγκεφάλου, σε ένα περιβάλλον γεμάτο ασταμάτητες φλυαρίες, πολλές από τις οποίες είναι εντελώς άχρηστες για τη ζωή μας, αλλά, δυστυχώς, την επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό.
Όλοι το γνωρίζουμε αυτό καλά. Το ερώτημα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση.

Το να θέλουμε να σταματήσουμε το νου μας να κάνει σκέψεις και να συνεχίσουμε να ζούμε, μοιάζει σαν να θέλουμε να σταματήσουμε τη καρδιά μας και να θέλουμε να ζούμε, ή τα νεφρά μας, ή το έντερό μας, λέει ο Ινδός πνευματικός δάσκαλος Σατ Γκούρου. Δεν γίνεται να σταματήσει να εργάζεται  ο νους μας, όσο είμαστε ζωντανοί.

Μπορούμε όμως να σταματήσουμε τη φλυαρία του, απασχολώντας τον με σκέψεις που αφορούν το παρόν, ώστε να μην έχει το περιθώριο να κινείται ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον που κρύβουν φόβους. Μπορούμε να σταματήσουμε τη φλυαρία του νου μας, δηλαδή, με την αυτοσυγκέντρωση. Τη συγκέντρωση της προσοχής μας, όλης, σε αυτό που κάνουμε κάθε στιγμή. Πώς τρώμε, πώς κινούμαστε, πώς εκφραζόμαστε κ.λπ
Η άσκηση στον διαλογισμό και την προσευχή, επίσης, μπορεί να λειτουργήσει σαν άσκηση αυτοσυγκέντρωσης. Κατ΄ αυτήν κάποιος, επαναλαμβάνοντας μια προσευχή, ή ένα μάντρα, καταφέρνει να κρατάει τον νου του συγκεντρωμένο στο παρόν (στα λόγια που επαναλαμβάνει) και σταματάνε, έτσι, οι άσκοπες σκέψεις.

Ένας άλλος τρόπος απαλλαγής από την άσκοπη φλυαρία του νου είναι ηαποστασιοποίηση και παρατήρηση των σκέψεών μας σαν να είμαστε ουδέτεροι παρατηρητές. Ο σοφός Σατ Γκούρου λέει πως, όσο πιο μακριά από έναν θορυβώδη αυτοκινητόδρομο βρίσκεται κάποιος, τόσο λιγότερο ο θόρυβος τον ενοχλεί… Μπορούμε, λοιπόν, να ασκηθούμε να παρατηρούμε τις σκέψεις μας νιώθοντας πως δεν είμαστε ταυτισμένοι με αυτές. Έτσι, όλο και λιγότερο αυτές θα μπορούν να μας αναστατώνουν.

Ενώ οι ψυχολόγοι που ασχολούνται με τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό(NLP) διδάσκουν μεθόδους, με τις οποίες μπορεί κάποιος όχι μόνον να παρατηρεί τις σκέψεις του, αλλά και να αλλάζει τις εικόνες που αυτές δημιουργούν στον εγκέφαλό του, με άλλες που δείχνουν το θέμα που τον απασχολεί, πιο μικρό, λιγότερο φωτεινό και περισσότερο αποστασιοποιημένο, έτσι ώστε να μειώνονται σημαντικά τα αρνητικά συναισθήματα που του δημιουργεί αυτό.
Γιατί για τον εγκέφαλο, η πραγματικότητα δεν διαφέρει καθόλου από την φαντασία. Και στις δύο περιπτώσεις εκείνος απαντά με τον ίδιο τρόπο. Αρκεί να κλείσει τα μάτια του κάποιος και να φανταστεί πως δαγκώνει ένα λεμόνι, για να το διαπιστώσει αυτό. Το στόμα του θα γεμίσει αμέσως σάλια…

Μην αφήνετε λοιπόν ανεξέλεγκτο τον εγκέφαλό σας να καταστρέφει την υγεία και τη ζωή σας, φίλες και φίλοι μου. Μάθετε να τον ελέγχετε, με όποια μέθοδο εσείς προτιμάτε. Μάθετε να χρησιμοποιείτε τις τεράστιες δυνατότητές του προς όφελός σας.

Με αγάπη


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα