Παίζει Ηφαιστίων στην Αμφίπολη. Ότι ο σκελετός του πιο αγαπημένου συντρόφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι θαμμένος στο μεγαλειώδη τάφο που αποκαλύφθηκε. Έχουν γράψει ένα κάρο πράματα πέραν και από τα όρια της χυδαιότητας και της ιστορικής πραγματικότητας για τις σχέσεις των δυο ανδρών. Των συνομίλικων Αλέξανδρου και Ηφαιστίωνα, κολλητάρια από παιδιά, και οι δυο μαθητές του μέγιστου των μέγιστων δασκάλου Αριστοτέλη.
Επειδή, λοιπόν, ο Ηφαιστίων ήταν απ’ όλους τους Μακεδόνες στρατηγούς ο πιο αφοσιωμένος στον Αλέξανδρο, μάλιστα κοιμόντουσαν στη ίδια σκηνή, έχει δώσει τροφή σε μια παραφιλολογία περί ομοφυλοφιλικής σχέσης. Η χοντρομαλακία. Αν ο Αλέξανδρος πήγαινε και με άνδρες τότε αυτός που πρώτος θα έπρεπε να αποκλειστεί από τη λίστα είναι ο Ηφαιστίων.
Επιτέλους! Μόνον όποιος αρνείται να δεχθεί αλήθεια της ανδρικής φιλίας, θα μολύνει τη σκέψη του με τη σχέση του Αλέξανδρου και του Ηφαιστίωνα, που πέθανε Οκτώβριο του 324, το 323 πέθανε ο γιός του Φιλίππου.
Πένθος κήρυξε όλο το στρατό ο Αλέξανδρος για το θάνατο του «αδελφού» του. Τότε, η φιλία ανάμεσα σε άνδρες ήταν αδελφοσύνη. Φίλος ίσον Αδελφός. Και ο Αλέξανδρος σε ένδειξη πένθους ξύρισε το κεφάλι του. Και διέταξε να κουρέψουν τις χαίτες όλων των αλόγων.
Ο ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ ΣΤΟΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ!!!
Άλλο σενάριο. Ο Αχιλλέας, ο μυθικός υπερήρωας, η πρώτη βεντέτα του Τρωικού Πολέμου ήταν ζευγάρι με τον Πάτροκλο. Γνωστή ιστορία, το πόσο δεμένοι ήταν οι δυο άνδρες. Το βασιλόπουλο, ο Αχιλλέας, ο παίδαρος, ο πανέμορφος με εραστή λατρεμένο τον Πάτροκλο.
Ο Αλέξανδρος περνάει τον Ελλήσποντο. Η αυτοκρατορία της Περσίας παραμένει ασυγκίνητη για τον κοντοστούπη εισβολέα. Έλα, μωρέ, λέει ο Δαρείος στους από δίπλα του. Ποιος Αλέξανδρος, αυτός ο μεγαλομανής νάνος!
Άνοιξη του 334, οι πληθυσμοί παραμένουν στα χωριά τους, κανένας πανικός επειδή περνάει με τα στρατά του ο Αλέξανδρος. Ο Μέγας έχει χρόνο να για μια πράξη ευλαβή. Είναι κοντά στην Τροία, την πόλη της Ιλιάδος, όπου πρέπει να βρίσκονται οι τάφοι του Αχιλλέως και του Πάτροκλου. Στο λόφο μπροστά του υπάρχει μια μικρή πόλη με το όνομα Τροία.
Πιάνουν δουλειά οι αρχαιολόγοι του Αλέξανδρου. Ο τόπος είναι ιερός. Η μάγισσα η μάνα του, η Ολυμπιάδα, του είχε πει ότι η καταγωγή σου είναι από τον Αχιλλέα. Από αυτόν κρατάει το σόϊ μου. Έτσι, λοιπόν, ο Μακεδόνας με υμνωδούς, μουσικούς και καλλιτέχνες στήνει νεκρική πομπή και προσφέρει θυσίες στον τάφο του Αχιλλέα και του Πάτροκλου.
Ο «Πάτροκλος» του Αλεξάνδρου είναι ο καλλονός Ηφαιστίων. Σ’ αυτόν, τον απόλυτα έμπιστο του ο Μέγας ανέθεσε το έργο να στολίσει τους δυο τάφους πριν τελεστεί η γιορταστική και τιμητική εκδήλωση, όπου και καθαγιάστηκαν τα όπλα της μακεδονικής εκστρατείας.
Ο ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ ΔΙΑΛΕΓΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!
Ο Δαρείος, ο Μέγας Βασιλέας της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας που έως τότε είχε γνωρίσει ο κόσμος, είναι νεκρός. Την εποχή εκείνη ο πλανητάρχης δεν ήταν ένας καραγκιοζάκος σαν τον Τζώρτζ Μπούς, ούτε ο απλός, καθημερινός άνθρωπος σαν τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο «Μέγας Βασιλεύς», όπως τον αποκαλούσαν ήταν Θεός. Τόσο απόμακρος, μια φιγούρα μυθικών διαστάσεων. Αυτός ο Δαρείος που στα εδάφη του δέχθηκε την εισβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν στην πραγματικότητα ένα φοβισμένο σκουλήκι. Έτσι αποδείχθηκε. Ο τίποτας.
Με νεκρό τον Δαρείο, λοιπόν, βασιληάς της απέραντης αυτοκρατορίας γίνεται ο Αλέξανδρος. Και επειδή υποτίθεται ότι εξόρμησε στην Περσία για να εκδικηθεί το ντου στην Ελλάδα από τον αντίπαλο του, πρώτη διαταγή: Κάψτε το παλάτι του Δαρείου! Στην Αθήνα ο Πέρσης είχε καταστρέψει την πόλη και έκαψε τα ιερά της επάνω στην Ακρόπολη.
Ο Αλέξανδρος έβαλε φωτιά στα ανάκτορα του Δαρείου στην Περσέπολη. Στις φλόγες η απίστευτη πολυτέλεια, αδιανόητη στην εποχή μας. Φοβερά πράγματα. Πρώτη η μητέρα του νεκρού Δαρείου, η Σιζύγαμβις ανεγνώρισε τον νέο βασιλέα του κράτους, τον Αλέξανδρο. Και τον υποδέχθηκε σα να είναι ο υιός της!
Ο Αλέξανδρος διέταξε οι υψηλές, οι πιο υψηλές Περσίδες, οι πιο μπάνικες, να μάθουν ελληνικά. Ο αδελφός του Δαρείου, ο Οξάρθης, έγινε έμπιστος του Αλέξανδρου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κωλόπαιδο, ο Αλέξανδρος, διέθετε μαγικές ικανότητες. Δεν αποκτούσε την εμπιστοσύνη μονάχα από τους άνδρες του, αλλά και από τους εχθρούς του.
Ο πατέρας του Αλεξάνδρου, ο Φίλιππος, είχε τους «εταίρους» του, μάλιστα ένας απ’ αυτούς, που ήταν εραστής του, τον δολοφόνησε τον βασιληά της Μακεδονίας. Την επιλογή των εταίρων, δηλαδή των υπασπιστών από Πέρσες, ανέλαβε ο Ηφαιστίων. Το «άλλο εγώ» του Αλέκου. Ο πιο κοντινός φίλος του, ο στρατηγός Ηφαιστίων, που είχε την ίδια ηλικία με τον Αλέξανδρο. Καθόλου περίεργο οι δυο άνδρες να είναι μαζύ θαμένοι, στον ίδιον τάφο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.