Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Για να έχουμε ολοκληρωμένες, ισορροπημένες σχέσεις με τους άλλους, θα πρέπει να παρθεί η απόφαση πρώτα από όλα, ότι είναι κάτι που θέλουμε και ότι είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να γίνει. Η ολοκλήρωση πρέπει να πραγματοποιηθεί. Θα πρέπει να πάρετε την ευθύνη για τα πάντα που αφορούν τον εαυτό σας και να αποφασίσετε ότι αυτή η ολοκλήρωση είναι απαραίτητη. Το να έχουμε ολοκληρωμένες σχέσεις με τους άλλους και εκπληρωμένες σχέσεις, δεν σημαίνει ότι απλά χρειάζεται να πούμε "με συγχωρείς", να πούμε συγγνώμη στους άλλους. Δεν είναι μια απολογιστική διαδικασία η ολοκλήρωση, διότι δεν έχουμε να κάνουμε με το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο ή ποιος είναι σωστός ή όχι.

ολοκλήρωση με τους άλλους

 Η ολοκλήρωση προέρχεται από την υπευθυνότητα και όχι από την αδυναμία. Το να πείτε ότι αισθάνεστε λύπη και ζητάτε συγγνώμη από κάποιον, αυτό προέρχεται από ανικανότητα ή αδυναμία. Ουσιαστικά, η ολοκλήρωση είναι μια πράξη με την οποία ειλικρινά δηλώνετε ότι θέλετε να αποτινάξετε το παρελθόν, την ανολοκλήρωση ή την ατέλεια. Τότε θα διαπιστώσετε, μόλις το κάνετε αυτό, ότι και οι άλλοι θα είναι ανοιχτοί για αυτή την πράξη της ολοκλήρωσης.

 Το πρώτο βήμα για να προχωρήσετε σε αυτό που ονομάζουμε ολοκλήρωση με τους άλλους, είναι να ζητήσετε τη βοήθεια ενός φιλικού ή τυχαίου προσώπου. Δηλαδή να προσκαλέσετε κάποιον για να κάνετε την ολοκλήρωση μαζί του (οι λεπτομέρειες, αναφέρονται στη συνέχεια του κειμένου). Το δεύτερο βήμα είναι να προσκαλέσετε το άτομο αυτό να παρουσιαστεί σε έναν καθρέπτη, έτσι ώστε να κάνετε την ολοκλήρωση και το τρίτο βήμα είναι να κάνετε την συγκεκριμένη ολοκλήρωση, με τον συγκεκριμένο άνθρωπο με τον οποίο έχετε διαταραγμένες, μη ισορροπημένες σχέσεις ή γενικά κάποια ανολοκλήρωση. Προσκαλέστε τον για να πράξετε την διαδικασία της ολοκλήρωσης. Πάρτε την ευθύνη όσο αφορά το κομμάτι του εαυτού σας, εγκαταλείψτε το παρελθόν και ξεκινήστε με αυτόν τον καινούργιο χώρο της ολοκλήρωσης.

Η απόφαση για ολοκλήρωση

 Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε μια απόφαση:«Πρέπει να πραγματοποιήσω την διαδικασία της ολοκλήρωσης με τους άλλους με τους οποίους ζω ή είμαι κοντά. Ακόμα κι αν αυτοί δεν θέλουν, θα κάνω το καλύτερο και θα αποφασίσω ότι είμαι στον χώρο της ολοκλήρωσης. Οποτεδήποτε αυτοί θελήσουν όμως, εγώ θα είμαι ανοιχτός. Πρόκειται να είμαι στον χώρο της ολοκλήρωσης, οποτεδήποτε αυτοί θα είναι επίσης έτοιμοι, θα γίνει μια πλήρης ολοκλήρωση».

Η ολοκλήρωση είναι υπευθυνότητα

 Καταλάβετε, η ολοκλήρωση με τους άλλους δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να απολογηθείτε σε αυτούς. Το να απολογηθεί κανείς δεν σημαίνει ότι πραγματοποιεί την πράξη της ολοκλήρωσης. Με την ολοκλήρωση εννοείται πως είστε αποφασισμένοι να αποτινάξετε τα μοτίβα που σας πληγώνουν, όλες τις ανολοκληρώσεις, τις παρανοήσεις, τις παρεξηγήσεις, ότι είστε αποφασισμένοι να τα αποτινάξετε όλα αυτά και να μην τους ξαναδώσετε ζωή πια. Με το παρελθόν δεν μπορείτε να πείτε αν είσαστε λάθος ή σωστοί. 

 Η ολοκλήρωση είναι στην πραγματικότητα υπευθυνότητα και όχι απολογία. Η απολογία ή το να αισθανόσαστε να πείτε συγγνώμη, πηγάζει από αδυναμία, αλλά η ολοκλήρωση πηγάζει από την υπευθυνότητα. Θα πρέπει να καταλάβετε την διαφορά. Τώρα όταν λέω ότι θα πρέπει να κάνετε ολοκλήρωση με την μητέρα σας, με τον πατέρα σας, με τον αδελφό σας και με άλλους, δεν σας ζητάω να απολογηθείτε. Όταν θα τους μιλήσετε για να πραγματοποιήσετε την ολοκλήρωση θα εξηγήσετε: «Την κατάσταση αυτή ή αυτό το ζήτημα εγώ έτσι το κατάλαβα, έτσι το είδα. Δεν ενδιαφέρομαι να δω που ήταν τα λάθη σου, που ήσουν λάθος. Εγώ κάνω λάθος. Αν εστιάσω στο λάθος σου, το μόνο που θα συμβεί είναι να δημιουργηθεί περισσότερος θυμός, μίσος, καταπιεσμένη βία ή καταπιεσμένα συναισθήματα. Αυτό το οποίο λέω είναι ότι είμαι έτοιμος να ρίξω κάτω το παρελθόν και την αδυναμία του, την ανολοκλήρωσή του. Δηλώνω ότι ρίχνω κάτω το παρελθόν και γίνομαι ολοκληρωμένος. Δεν έχω ανολοκλήρωση και δεν θα δημιουργήσω άλλη ανολοκλήρωση πια.

Τα βήματα

 Πρώτο βήμα: Με ένα άτομο, που δεν είναι το άτομο με το οποίο έχετε την ανολοκλήρωση, αν για παράδειγμα, θέλετε να πραγματοποιήσετε την πράξη της ολοκλήρωσης με τον πατέρα σας, θα προσποιηθείτε ότι ο φίλος σας είναι ο πατέρας σας και θα κάνετε την ολοκλήρωση με αυτό το άτομο.

 Δεύτερο βήμα: Με έναν καθρέπτη θα κάτσετε και οι δυο και θα μιλήσετε και θα κάνετε την ολοκλήρωση.

 Τρίτο βήμα: Μιλήστε στο άτομο με το οποίο ενδιαφέρεστε να κάνετε την πράξη της ολοκλήρωσης και κάντε μαζί του την ολοκλήρωση. Αν δεν υπάρχουν πια στη ζωή, με την επίκληση στον καθρέπτη, αν κάνετε την ολοκλήρωση θα είναι αρκετό αυτό. 

 Για παράδειγμα, πρόκειται να προσκαλέσετε την μητέρα σας. Κάθεστε μαζί της και της εξηγείτε, από την αρχή, ποιες ανολοκληρώσεις έχετε αναπτύξει μαζί της. Κάντε τη να καταλάβει πολύ καλά, ότι είστε οι υπεύθυνοι γιαυτό και το ρίχνετε κάτω, ξεκόβετε κάθε σχέση μαζί του, αποκόβεστε από αυτό. Δεν λέτε «Συγγνώμη», δεν πρόκειται να σας κάνω να γίνετε αδύναμοι, θα πείτε, «Ναι. Είμαι υπεύθυνος, δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαμάχη για το ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι. Ακόμα κι εάν εσύ είσαι λάθος εδώ, σε αυτή την περίπτωση, εγώ και μόνο εγώ είμαι ο υπεύθυνος. Ρίχνω κάτω το παρελθόν και θέλω να ξεκινήσω από ένα καινούργιο χώρο με την ολοκλήρωση αυτή. Ρίχνω κάτω, αποχωρίζομαι τις ανολοκληρώσεις του παρελθόντος και ξεκινώ με το καινούργιο χώρο στον οποίο υπάρχει αυτή η ολοκλήρωση».

 Ή μπορείτε να εκφραστείτε κάπως έτσι: «Είσαι ένα σημαντικό άτομο στη ζωή μου, είσαι κομμάτι της ζωής μου, μόνο εάν θα είμαστε ολοκληρωμένοι, θα μπορέσω να είμαι ολοκληρωμένος.Έγινε αυτό κι εκείνο (τα αναφέρετε ως γεγονότα), συνειδητοποιώ, ότι ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο δεν έχει καμία σημασία, παίρνω την ευθύνη και την απόφαση να φέρω στη σχέση μας την ολοκλήρωση». Το άλλο πρόσωπο δεν θα πρέπει να αισθανθεί ή να παρανοήσει ότι εσείς αισθάνεστε ή είσθε αδύναμος. Το άλλο πρόσωπο θα πρέπει να καταλάβει, ότι παίρνετε την ευθύνη για αυτό.

▛  Shaastra Pramana
cittadyanta kitir nasti mamantar-bhavayediti |
vikalpanam abhavena vikalpairujjhito bhavet || 94 ||

ShivaJnana Upanishad, Vijnana Bhairava Tantra – 94th verse, 22nd technique.

Απλώς συνειδητά αισθάνομαι μέσα μου, ότι το μυαλό (citta) των προηγούμενων αναμνήσεων, των ανολοκληρώσεων, με τις δραστηριότητές του, ως νου, διανόηση και εγώ, δεν υπάρχουν πια σε μένα. ▟


 Με αυτή την προσευχή και μελετώντας έτσι τον εσωτερικό σας χώρο, αποταυτίζεστε από τις προηγούμενες εντυπώσεις, τις αναμνήσεις του ατελούς παρελθόντος και από τις ανολοκληρώσεις σας. Θα πρέπει με την ενεργό προσοχή σας στο χώρο των παρελθοντικών συμβάντων, να ξαναζήστε αυτές τις αναμνήσεις των ανολοκληρώσεων με τη φαντασία σας.  Στη συνέχεια, το μυαλό, έχοντας καθολικά σταματήσει να θέτει σε λειτουργία τα μέχρι πρότινος χαρακτηριστικά του, να σχηματίζει δηλαδή μοτίβα σκέψεων και λανθασμένες γνώσεις, είναι πλέον πλήρες και καθαρό. Έτσι, γίνεστε πλήρεις και πετυχαίνετε τον πραγματικό αρχικό χώρο της πλήρους ολοκλήρωσης.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα