Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Το κρασί, οι γυναίκες και η τεκνοποίηση


Κρασί και γονιμότητα: Η μέτρια κατανάλωση κρασιού είναι ευεργετική για την υγεία
Το κρασί, πώς μπορεί να επηρεάζει τη γονιμότητα; Οι γυναίκες που πίνουν κρασί είναι δυνατόν να συλλαμβάνουν και να μένουν έγκυες πιο γρήγορα από άλλες γυναίκες.
Έρευνες μέχρι σήμερα έδειξαν, ότι η ψηλή κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να αυξάνει το χρόνο που χρειάζεται μια γυναίκα για να συλλάβει. Αντίθετα οι επιδράσεις της μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ στη γονιμότητα δεν έχουν ακόμη διασαφηνιστεί.
Για το λόγο αυτό γιατροί από την Κοπεγχάγη της Δανίας, εξέτασαν σε περίπου 30,000 έγκυες γυναίκες για διάρκεια 4 ετών το ρόλο της μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ. Επιπρόσθετα ερεύνησαν τις επιδράσεις, που είχαν το κρασί, η μπύρα και άλλα οινοπνευματώδη ποτά στο χρόνο αναμονής που είχε μια γυναίκα για να συλλάβει και να μείνει έγκυος.
Είναι γνωστό ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις για την υγεία. Συσχετίστηκε με μείωση του κίνδυνου για εγκεφαλικά επεισόδια και για καρκίνο του πνεύμονα ή του πεπτικού συστήματος.
Επιπρόσθετα η συνολική θνητότητα των ατόμων που πίνουν μέτριες ποσότητες κρασιού, είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με αυτούς που δεν πίνουν καθόλου ή που πίνουν μπύρα και άλλα ποτά.
Όλες οι γυναίκες που έλαβαν μέρος στην έρευνα, απάντησαν σε ερωτηματολόγια αναφορικά με την ποσότητα και την ποιότητα (κρασί, μπύρα ή άλλα οινοπνευματώδη ποτά) του τι έπιναν προτού εξακριβώσουν, ότι ήσαν έγκυες. Επίσης δήλωσαν και το χρόνο που χρειάστηκαν για να πετύχουν την εγκυμοσύνη τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν :
  1. 50% των γυναικών κατάφεραν να μείνουν έγκυες κατά τους 2 πρώτους μήνες των προσπαθειών τους
     
  2. 15% περίμεναν περισσότερο από 12 μήνες
     
  3. Κατά γενικό κανόνα οι γυναίκες στην έρευνα αυτή, όταν έπιναν αλκοόλ έπιναν περισσότερο κρασί παρά μπύρα ή άλλα οινοπνευματώδη ποτά
     
  4. 80% των γυναικών είχαν μια μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, δηλαδή από 0,5 έως 7 ποτήρια κρασιού την εβδομάδα. Μόνο 50% των γυναικών κατανάλωναν την ίδια ποσότητα αλκοόλ πίνοντας μπύρα
     
  5. Οι γυναίκες που προτιμούσαν κρασί παρά άλλα οινοπνευματώδη ποτά, είχαν τους μικρότερους χρόνους αναμονής μέχρι τη σύλληψη. Οι γυναίκες που έπιναν μόνο μπύρα ή μόνο άλλα οινοπνευματώδη ποτά, είχαν το μεγαλύτερο χρόνο αναμονής σε σύγκριση με αυτές που έπιναν άλλους συνδυασμούς
     
  6. Οι γυναίκες που δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ, είχαν μεγαλύτερο χρόνο αναμονής μέχρι τη σύλληψη σε σύγκριση με τις γυναίκες που έπιναν έστω και μικρές ποσότητες κάποιας μορφής αλκοολούχων ποτών
     
  7. Οι γυναίκες που έπιναν και από τα 3 είδη αλκοόλ, είχαν το μικρότερο χρόνο αναμονής μέχρι τη σύλληψη.
Το συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού, κατά την περίοδο που τα ζευγάρια προσπαθούν να πετύχουν μια εγκυμοσύνη, μπορεί να βελτιώνει, ως κάποιο βαθμό τη γονιμότητα. Το ευεργετικό αυτό γεγονός υπάρχει μόνο όταν η κατανάλωση αλκοόλ περιλαμβάνει κρασί.
Το ερώτημα, που τίθεται αφορά στο πως επιδρά το κρασί για να μειώνεται ο χρόνος αναμονής μέχρι τη σύλληψη. Αυτό δεν είναι ακόμη γνωστό.
Υπάρχει όμως η υποψία ότι πιθανόν να εμπλέκονται οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται μέσα στο κρασί. Είναι αυτές οι ουσίες που προσδίδουν στο κρασί τις ευεργετικές του δράσεις εναντίον διαφόρων παθήσεων, όπως καρκίνους του πνεύμονα και του πεπτικού συστήματος, εγκεφαλικά επεισόδια και για τη μείωση της θνητότητας.
Οι ερευνητές ωστόσο επισημαίνουν, ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να είμαστε βέβαιοι ότι είναι η ίδια η κατανάλωση του κρασιού που είναι η αιτία της μείωσης του χρόνου αναμονής μέχρι τη σύλληψη.
Η έρευνα αυτή δεν απέκλεισε το γεγονός ότι τα άτομα που πίνουν μέτριες ποσότητες κρασιού μπορεί να έχουν ταυτόχρονα και άλλα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν μια πιο γρήγορη σύλληψη.
Τέτοια χαρακτηριστικά μπορεί να είναι λιγότερες μολύνσεις που οδηγούν σε στειρότητα, περισσότερες σεξουαλικές επαφές, καταλληλότερος χρόνος συνουσίας που ευνοεί τη σύλληψη και άνδρες με καλύτερη ποιότητα σπέρματος.
Η έρευνα αυτή έδειξε το συσχετισμό που υπάρχει μεταξύ κατανάλωσης κρασιού και χρόνου αναμονής μέχρι τη σύλληψη και εγκυμοσύνη. Εκείνο που πρέπει τώρα να γίνει είναι να αποδειχθεί ότι πράγματι το κρασί είναι η αιτία μιας πιο γρήγορης σύλληψης.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα