Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Το πιο εξελιγμένο ρομπότ που προορίζεται να συμμετέχει σε αποστολές διάσωσης. Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο



Εντύπωση και θαυμασμό έχει προκαλέσει, η ανάρτηση ενός βίντεο που δείχνει ένα ρομπότ να τρέχει, να αποφεύγει εμπόδια και να κάνει τούμπες, χωρίς να χάνει την ισορροπία του.
Ο Άτλας, όπως είναι το όνομα του, κατασκευάστηκε από την Boston Dynamics, για λογαριασμό της Google.
Το ύψος του υπολογίζεται ότι είναι 1,88 και το βάρος του 150 κιλά.
Το βίντεο με τις ικανότητες του Άτλα, παρουσιάστηκε από τον ιδρυτή της Boston Dynamics, Marc Raibert, σε συμπόσιο στο Κέιμπριτζ, τον Αύγουστο.
Όπως ανέφερε ο Raibert «Μας ενδιαφέρει να ισορροπήσει, να κινείται γρήγορα και να αποφεύγει τις πτώσεις. Μας ενδιαφέρει να βγάλουμε αυτό το ρομπότ στον έξω κόσμο».
Η εταιρεία κατασκευής του επεσήμανε, ότι το λογισμικό του συγκεκριμένου ρομπότ είναι πολύ εξελιγμένο, γι’αυτό και οι ανταγωνίστριες εταιρείες δε μπορούν να φτάσουν τις δεξιότητές του.

Προκειμένου να φτιαχτεί ο Άτλας, οι κατασκευαστές του ανέλυσαν την κίνηση των ανθρώπων και των ζώων, όσον αφορά στο περπάτημα και στο τρέξιμο, με σκοπό την απόλυτη ισορροπία και τη σταθερότητα.
Στο βίντεο που παρουσιάστηκε, το ρομπότ τρέχει στο δύσβατο περιβάλλον ενός δάσους, αποφεύγει τα εμπόδια, κάνει ανάποδα άλματα και προσγειώνεται όρθιο με εντυπωσιακή ακρίβεια.
Η Google εξήγησε, πως για να δοκιμάσει την αντοχή, την ανθεκτικότητα και τη δύναμη του ανθρωποειδούς, χρησιμοποίησε βαράκια και γάντια του μποξ.
Ως αποτέλεσμα, έχει τη δυνατότητα να περπατά, να τρέχει, να πηδά, να σκαρφαλώνει με χέρια και πόδια, να κινείται ανάμεσα σε πλήθος, με στόχο να γίνει πιο ευέλικτο ακόμη και από τον άνθρωπο.
Αποτελεί ένα άλμα στον τομέα της κατασκευής ρομπότ, καθώς τα υπόλοιπα τέτοιου είδους ρομπότ, δεν έχουν τόσο πολύπλοκη κίνηση, ούτε τόσο καλή ισορροπία όσο ο Άτλας, που μπορεί μέχρι και να σηκώνει και να μεταφέρει βάρη σε δύσβατες περιοχές.
Οι κατασκευαστές του, είναι αισιόδοξοι ότι στο μέλλον θα μπορεί να συμμετέχει προσφέροντας σημαντική βοήθεια σε επιχειρήσεις διάσωσης.
Δείτε το βίντεο με το ρομπότ να κάνει άλματα και να προσγειώνεται με ευκολία:


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα