Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σημάδια ότι το σώμα σας είναι νεότερο από την ηλικία σας

Σημάδια ότι το σώμα σας είναι νεότερο από την ηλικία σας


Μιλάμε πάρα πολύ συχνά για τα οφέλη που έχει η ισορροπημένη διατροφή και ένας υγιεινός τρόπος ζωής για τον οργανισμό μας, πως μπορούμε να προλάβουμε πολλές παθήσεις αλλά και να σταματήσουμε την γρήγορα εξάπλωση των σημαδιών του γήρατος.
Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα υπέροχα πράγματα που θα δούμε να συμβαίνουν στο σώμα μας, αν φροντίζουμε τον εαυτό μας όσο καλύτερα γίνεται…

Κανένα λαχάνιασμα

Όσοι έχουν νιώσει να λαχανιάζουν με το που ανέβουν μερικά σκαλοπάτια μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι αυτό το να μην χάνει το σώμα μας τις δυνάμεις του με την παραμικρή υποψία σωματικής άσκησης.

Δυνατά νύχια

Το πιστεύετε ή όχι, τα νύχια μας (όπως και τα δόντια μας) μπορούν να πουν πολλά για την κατάσταση της υγείας μας. Αν φροντίζουμε τον εαυτό μας, τα νύχια μας θα είναι δυνατά, χωρίς αποχρωματισμούς και τραχιά υφή, ούτε θα σπάνε.

Γυμναστική με άνεση

Ένα σώμα που γυμνάζεται τακτικά αποκτά σιγά-σιγά όλο και μεγαλύτερες αντοχές, που σημαίνει ότι θα εξακολουθείτε ακόμα και σε πιο προχωρημένη ηλικία να κάνετε γυμναστική με άνεση οι μύες σας θα είναι πιο δυνατοί, η αίσθηση της ισορροπίας σας και η ευλυγισία σας σε εξαιρετικά επίπεδα.

Όλα καλά στην τουαλέτα

Αν το σώμα σας είναι υγιές, αυτό θα φαίνεται και στην τουαλέτα. Θα μπορείτε να πηγαίνετε τακτικά, και πιθανότατα περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αυτό είναι το καλύτερο σημάδι ότι ο μεταβολισμός σας λειτουργεί άψογα.

Κοιμάστε καλά

Όταν πέφτετε για ύπνο, καταφέρνετε να κλείσετε τα μάτια σας αμέσως. Το επόμενο πρωί, καταφέρνετε να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, νιώθοντας ξεκούραστοι. Η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα του ύπνου είναι πάρα πολύ σημαντικοί παράγοντες για την υγεία μας.

Το σωματικό σας λίπος είναι στα ιδανικά επίπεδα

Το ιδανικό σωματικό λίπος για έναν άνδρα άνω των 40 ετών μπορεί να είναι από 11% μέχρι 22%. Συνδυάστε την λιπομέτρηση με μέτρηση του Δείκτη Μάζας Σώματός σας, για να λάβετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Κανένα στρες

Όλοι βιώνουμε στρες καθημερινά, αλλά πόσο το αφήνουμε να μας επηρεάζει; Αν έχετε αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για να διαχειρίζεστε το άγχος, αυτό θα φαίνεται στο σώμα σας από το να έχετε καλύτερη στάση, μέχρι και λιγότερες ρυτίδες. Και, μιας που τις αναφέραμε…

Λιγότερες ρυτίδες

Οι ρυτίδες και τα σημάδια της γήρανσης είναι αναπόφευκτα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει απλά να τα αφήσουμε να χαράξουν το πρόσωπο και το σώμα μας από μικρή ηλικία, με κακές επιλογές. Αν προστατεύαμε την επιδερμίδα μας από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες και αν καταναλώναμε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα σημάδια γήρανσης δεν θα είναι τόσο έντονα. Και, προφανώς, εδώ παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Νιώθετε υγιείς

Ίσως το πιο σημαντικό, στο τέλος, είναι το πώς νιώθουμε οι ίδιοι. Αν, παρά τα χρόνια που περνούν από πάνω σας, νιώθετε γεμάτοι ενέργεια, όρεξη να είστε δραστήριοι και δεν έχετε χάσει τον ενθουσιασμό σας, δεν υπάρχει καλύτερη ένδειξη ότι η υγεία σας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα