Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑΑκόμα ψάχνουν. Το κλεμμένο χρυσάφι και τους τέσσερις από τους έξι στο μεγαλύτερο κόλπο που οργανώθηκε στην Αγγλία. Στη μεγαλύτερη ληστεία, με πολύ μεγαλύτερη λεία απ' εκείνη που γνώριζαν ότι θα αρπάξουν οι έξι συμμορίτες και ο άνθρωπος-κλειδί, ο συνεργάτης τους, που τους είχε ενημερώσει για τα πάντα. Ένας από τους σεκιούριτυ της «χρυσής» αποθήκης στο αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου.
Στην Ιστορία και στα αστυνομικά χρονικά καταγράφεται ως Η Μεγάλη Ληστεία του Χήθροου, συνέβη σα σήμερα 26 Νοεμβρίου, το 1983. Ο αρχηγός της συμμορίας και ο υπαρχηγός πιάστηκαν και φυλακίστηκαν 25 χρόνια, 10 χρόνια έφαγε ο γαμπρός του αρχηγού, ο σεκιουριτάς, με τις πληροφορίες του οποίου σχεδιάστηκε η επιχείρηση.
Ξημερώματα έξι πάνοπλοι μασκοφόροι αιφνιδιάζουν τους φύλακες της αποθήκης Brinks-Μαt στο αεροδρόμιο, τους ακινητοποιούν, μέχρι πετρέλαιο τους έριξαν. Γνώριζαν το κάθε τους βήμα οι ληστές, όπως τον τρόπο να απενεργοποιήσουν το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας. Μόνον ένα λάθος έκαναν.

Γνώριζαν ότι θα βουτήξουν 3 εκ. αγγλικές λίρες και βρήκαν ένα θησαυρό αξίας 26 εκ! Εκτός από τα μετρητά και κάτι διαμαντικά προς γενική κατάπληξη των κακοποιών στην αποθήκη βρήκαν 6.800 ράβδους χρυσού. Δεν... σνομπάρουν το έξτρα «πακέτο», καθυστερούν τη δουλειά άλλες δυο ώρες(!) και με υπομονή φροντίζουν τη μεταφορά του... έκτακτου φορτίου.
Η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα! Ούτε οι τρεις που συνελήφθησαν γνωρίζουν τι έγιναν οι τέσσερις εξαφανισθέντες συνένοχοι τους, αλλά και οι δέκα τόννοι χρυσός! Επόμενο να αναπτυχθούν δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας. Η ιστορία έγινε και ταινία στο σινεμά, με τίτλο «Foot's cold».
Από μαλακία πιάστηκαν οι δυο. Κατ' αρχήν, από τις ανακρίσεις κατέστη ύποπτος ο φύλακας-γαμπρός του αρχηγού, που γρήγορα έσπασε και ομολόγησε. Αρχηγός και υπαρχηγός μεθυσμένοι από την επιτυχία τους και το ρευστό που άρπαξαν από τη ληστεία έκαναν τέτοια ζωή σα να έλεγαν στην Σκώτλαντ Γυάρντ «Είμαστε ύποπτοι, από κάποια βρωμοδουλειά βρήκαμε τα φράγκα που σκορπάμε».
Ο ένας από τους δύο αγόρασε μια έπαυλη και δυο σκυλιά ροτβάιλερ που τα ονόμασε Brinks και Mat. Από το όνομα της αποθήκης που είχαν ληστέψει. Κακοποιός με μυαλό ο μαλάκας

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα