Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Πως Διατηρούμε τα μυρωδικά της κουζίνας μας...

Και μάλιστα για πολύ καιρό...

Καταρχήν, αν έχετε στο κήπο σας μυρωδικά για το φαγητό (σέλινο, μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο) ή στο μπαλόνι σας σε γλάστρες, όπως βασιλικό, δυόσμο, σέλινο (είναι από τα εύκολα) και δε ξέρετε τι να τα κάνετε..., σας έχω τη λύση :

Τα καταψύχετε και τα έχετε όποτε τα χρειάζεστε στην κουζίνα σας...

Πριν λίγο καιρό στο μπαλκόνι μας υπήρχε ένας πλατύφυλλος βασιλικός, αλλά επειδή είναι ανυπεράσπιστο στα ακραία βορεινά φαινόμενα, ο βασιλικός κόπηκε, μία και έξω!
Και επειδή μου αρέσει ο βασιλικός στις σάλτσες, τι να τον κάνουμε, σκεφτήκαμε  να μη μας πάει χαμένος..., οπότε τον καταψύξαμε...



Προηγουμένως, στην κουζίνα μας είχαμε ασχοληθεί και με την κατάψυξη του δυόσμου και του σέλινου και τα αποτελέσματα ήταν υπέροχα ως προς τη γεύση τους και στο άρωμά τους στην κατσαρόλα..., ειδικά ο δυόσμος και σε πίτες!

Ας δούμε τώρα τα βασικά βήματα :




  • Καταρχήν τον πλένουμε.
  • Τον στραγγίζουμε μέσα σε μία λεκάνη και πάω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

  • Κόβουμε τα φύλλα του και τα καθαρίζουμε από το κοτσανάκι τους στην άκρη.

  • Τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα.

  • Τα τοποθετούμε μέσα σε σακουλάκι φαγητών, αυτά τα αερομπαγκς...

  • Τα τοποθετούμε στην κατάψυξή μας για χρονικό διάστημα μέχρι  6 μήνες το πολύ...


Καλή Επιτυχία!


gandmclub

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα