Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Η πρώτη υποαλλεργική γάτα στον κόσμο: Επιστημονική επανάσταση ή διαφημιστική εκστρατεία;

Πρώτη υποαλλεργική γάτα στον κόσμο: Επιστημονική επανάσταση ή διαφημιστική εκστρατεία;

Μια μικρή εταιρεία βιοτεχνολογίας κέρδισε  παγκόσμια αναγνώριση, όταν ανακοίνωσε ότι παρήγαγε την πρώτη επιστημονικά αποδεδειγμένη στον κόσμο υποαλλεργική γάτα. 

Αλλά ενώ φαινόταν σαν ένα δώρο Θεού για τους φανατικούς των αιλουροειδών που αντιμετωπίζουν αλλεργίες, η έρευνα που έκανε το Lookout  διερεύνησε τους ισχυρισμούς ότι οι γάτες της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο υποαλλεργικές από άλλες γάτες.


Το 2006, Allerca: Το  Lifestyle Pets , έβαλε ως στόχο να καλύψει τους λάτρεις  κατοικίδιων ζώων που μαστίζονται από αλλεργίες και παρουσίασε  την πρώτη επιστημονικά αποδεδειγμένη, υποαλλεργική γάτα στον κόσμο, ανέφερε το ABC News .

Παρά τις υψηλές τιμές που κυμαίνονται από σχεδόν $ 4.000 έως $ 28.000, η Allerca είχε μεγάλες λίστες αναμονής για τα αιλουροειδή της. Ωστόσο, οι ειδικοί και πολλοί πελάτες αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς της εταιρείας και του ιδρυτή της Simon Brodie, ότι οι γάτες ήταν υποαλλεργικές.

 Άλλοι πελάτες παραπονέθηκαν ότι κατέβαλλαν υψηλά ποσά για μια γάτα Allerca που ποτέ δεν έλαβαν. Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο κύριος λόγος που οι γάτες μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σάλιο και το δέρμα τους και που ονομάζεται Fel d1.

Η Ιστοσελίδα της Allerca αναγνώρισε το γεγονός αυτό, αλλά είπε ότι οι γάτες της είχαν μία φυσική μετάλλαξη, προσθέτοντας ότι τα γατάκια της "συνεχίζουν να εκφράζουν το Fel d1, (το γνωστό αλλεργιογόνο που υπάρχει στο σάλιο, γούνα, τρίχωμα κλπ.), αλλά σε διαφορετικό μοριακό βάρος . 

Σε κλινικές δοκιμές έκθεσης σε ανθρώπους , και με περαιτέρω πληροφορίες από τους πελάτες μας ... Αυτό το μοριακό βάρος δεν προκαλεί αλλεργίες με τον ίδιο τρόπο που «κανονικά» το d1 Fel κάνει. 

Ωστόσο, μια γυναίκα που μίλησε στην ομάδα ABC του Lookout είπε ότι ξόδεψε χιλιάδες δολάρια για τις γάτες Allerca , αλλά τα παιδιά της ήταν τόσο αλλεργικά που αναγκάστηκε να τις δώσει αλλού.

 Άλλοι άνθρωποι, επίσης, υποστήριξαν ότι αγόρασαν τις «υποαλλεργικές» γάτες, αλλά οι γάτες εξακολουθούν να προκαλούν συριγμό και φαγούρα. 

Οι Indoor Biotechnologies, μία εταιρεία βιοτεχνολογίας που ειδικεύεται στην αλλεργία, το άσθμα και την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, διεξήγαγε μελέτη χρησιμοποιώντας δείγματα μαλλιών από αυτές τις γάτες και διαπίστωσε ότι ο "ισχυρισμός της Allerca  βασίζεται σε αυτό το Fel d 1 αλλεργιογόνο που οι γάτες της παράγουν και το οποίο είναι κατά κάποιο τρόπο διαφορετικό από αυτό που παράγουν οι φυσιολογικές γάτες. ... 

Η διαφορά είναι κάτι που δεν ήμασταν σε θέση να αποδείξουμε, όταν εξετάζαμε την ανοσολογική απόκριση των αλλεργικών ασθενών. 

Παρά τους ισχυρισμούς της Allerca ότι οι γάτες της είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν αλλεργίες, με ποσοστό επιτυχίας 96 τοις εκατό η Indoor Biotechnologies διαπίστωσε ότι οι τέσσερις γάτες Allerca που δοκιμάστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο από ιδιοκτήτες που πίστευαν ότι οι γάτες τους προκαλούσαν λιγότερες αλλεργικές αντιδράσεις, δεν ήταν περισσότερο υποαλλεργικές από άλλες γάτες.

 Ένας άλλος πελάτης είπε  στην ομάδα  του Lookout ότι ήταν  ακόμα σε αναμονή για τη γάτα του, παρά την αγορά πριν από χρόνια. Εξιστόρησε ότι πλήρωσε $ 4,000 τον Οκτώβριο του 2008, "και ενώ του γνωστοποιήθηκε ημερομηνία παράδοσης μία ή δύο εβδομάδες αργότερα, η γάτα ακόμη να φθάσει. 

Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, κάθε πελάτης γνώριζε τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμφωνίας πώλησης, οι οποίοι είναι «ότι μια παραγγελεία δεν μπορεί να ακυρωθεί, δεν επιστρέφεται και δεν υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός σχετικά με την υποχρέωση της επιχείρησης»  να παραδώσει ένα κατοικίδιο ζώο. 

" Το Επαρχιακό Γραφείο του Εισαγγελέα στο  Santa Cruz της Καλιφόρνια είπε στο ABC News ότι 25 πελάτες είχαν υποβάλει καταγγελίες κατά της εταιρείας αλλά το γραφείο δεν άσκησε αγωγή εις βάρος της, επειδή το γραφείο δεν μπόρεσε να την βρει. 

Η ομάδα  του Lookout πέρασε μήνες παρακολούθησης του Brodie και τον ανακάλυψε στο Λονδίνο. Όταν ρωτήθηκε για την επιχείρησή του ο Brodie συνέχισε να ισχυρίζεται ότι η εταιρεία του «παρέχει γάτες που λειτουργούν.

 Έχουμε εκατοντάδες γάτες που είναι εκεί έξω ... και αν δεν λειτουργούν, έχουμε πολιτική επιστροφής 30 ημερών". 

Παρουσίασε επίσης μία έκθεση DNA  του 2006 που έγινε  σε τρεις γάτες για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του. Ωστόσο, η ομάδα του Lookout όταν εντόπισε τον επιστήμονα που έκανε το τεστ, ο επιστήμονας είπε ότι η έκθεση δεν παρείχε επαρκή στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του Brodie ότι οι γάτες ήταν υποαλλεργικές. Η ομάδα πήρε επίσης την ίδια απάντηση από τον επιστήμονα ο οποίος διηύθυνε την ανθρώπινη δοκιμή έκθεσης που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Allerca. 

Ο Brodie παρείχε επίσης στο ABC News πέντε ονόματα ευχαριστημένων πελατών του, η ομάδα του  Lookout ήρθε σε επαφή με τέσσερις από αυτούς, οι οποίοι ανέφεραν ότι ήταν πολύ ικανοποιημένοι με τις γάτες Allerca.

Από disclose.tv
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα