Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Αυτή είναι μία ζωή αποχαιρετισμών......



Όσο η ζωή μας θα συνεχίζεται, εμείς θα αποχαιρετάμε αγαπημένα πρόσωπα και ιδέες. Τελικά, θα αποχαιρετήσουμε και την ίδια την ζωή με τον δικό μας θάνατο. Μάθε να λες αντίο. Επίτρεψε στον εαυτό σου να θρηνήσει για κάθε απώλεια.. Όπως συμβαίνει και με τις σωματικές πληγές, το σώμα έχει την δική του διαδικασία επούλωσης. Θα σού πει πότε έχεις αναρρώσει.

Υπάρχουν τρία διακεκριμένα αλλά επικαλυπτόμενα στάδια ανάρρωσης. Περνάμε και από τα τρία στάδια ανεξαρτήτως τής απώλειας. Η μόνη διαφορά είναι η ένταση των συναισθημάτων και η διάρκεια. Σε μία ασήμαντη απώλεια βιώνουμε και τα τρία στάδια σε χρόνο λίγων λεπτών. Σε μια σημαντική απώλεια η ανάρρωση μπορεί να χρειαστεί πολλά χρόνια.


Το πρώτο στάδιο είναι το σοκ /άρνηση, όπου το σώμα και τα συναισθήματα μας αναισθητοποιούνται στον πόνο και το μυαλό μας αρνείται την απώλεια.



Το δεύτερο στάδιο είναι ο θυμός /κατάθλιψη,όπου θυμώνουμε με το πρόσωπο ή το ο,τιδήποτε προκάλεσε την απώλεια. Συχνά στρέφουμε και το θυμό μας μέσα μας και αισθανόμαστε ενοχές για κάτι που κάναμε ή δεν κάναμε. Η φάση τής κατάθλιψης σε αυτό το στάδιο τής ανάρρωσης είναι η θλίψη που συχνά σχετίζεται με την απώλεια : τα δάκρυα, ο πόνος, η μελαγχολία.


Το τρίτο στάδιο είναι η κατανόηση /αποδοχή, όπου κατανοούμε ότι η ζωή πραγματικά συνεχίζεται, ότι η απώλεια είναι μέρος τής ζωής, και ότι η ζωή μας μπορεί να είναι και θα είναι ολοκληρωμένη παρά την φυσική απουσία εκείνου που χάθηκε.💜

Peter McWilliam





Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα