Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Γιατί εμφανίζουμε ψυχοσωματικά προβλήματα;




Τρόποι αντιμετώπισης
Οι περισσότεροι από εμάς, κάποια στιγμή στη ζωή μας, πήγαμε σε αρκετούς γιατρούς για μια απλή ενόχληση, και παρόλο που κάναμε πάρα πολλές εξετάσεις όπου απέκλυαν όλες τις πιθανότητες για να έχουμε κάτι, τελικά αποδεχθήκαμε μας να μας λέει ότι ‘είναι ψυχολογικό’. Παρόλα αυτά στην Ελλάδα, δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο ψυχολογικός παράγοντας στη ζωή μας.
Οι άνθρωποι, ακόμα και σήμερα φοβούνται να εκφράσουν τους φόβους ή τις αδυναμίες τους ενώ ξέρουν ότι αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι της θεραπείας τους. Έτσι λοιπόν ακολουθούν χρόνιες φαρμακευτικές αγωγές ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν στην καθημερινότητα τους και να μην νιώθουν τύψεις για το ότι δεν κάνανε κάτι για το πρόβλημα. Συνήθως η σκέψη του κάθε ασθενούς που πονάει είναι να επουλώσει τον πόνο του και όχι να μάθει τι προκαλεί τον πόνο του.
Η αλήθεια είναι ότι το να αντιμετωπίζω μια ενόχληση επιφανειακά όχι μόνο δεν την απαλύνει αλλά πιθανότατα την εντείνει. Για να βρεθεί η λύση σε κάθε πρόβλημα πρέπει να αναζητήσουμε τα πραγματικά αίτια.

Κύρια αιτία εμφάνισης ενός ψυχοσωματικού συμπτώματος είναι το άγχος ή η μη έκφραση καταπιεσμένων συναισθημάτων. Αυτό που διαφέρει σε κάθε ψυχοσωματικό σύμπτωμα είναι το επίπεδο των συναισθημάτων και τα βαθύτερα αίτια που τα προκαλούν. Όσον αφορά το άγχος, όταν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, δημιουργεί δυσλειτουργία του νευρικού συστήματος και αυτό με τη σειρά του μπλοκάρει τις λειτουργίες του σώματος που ελέγχει.

Αλήθεια ή ψέματα; Πώς προδίδεται ο ψεύτης


Το θέμα της ειλικρίνειας αποτελεί αντικείμενο μελετών εδώ και δεκαετίες καθώς οι ερευνητές προσπαθούν να καταλάβουν γιατί λέμε ψέματα ή ανακρίβειες. Φαίνεται πως υπάρχουν αναρίθμητοι λόγοι και ένας από αυτούς είναι για να εντυπωσιάσουμε τους άλλους ή να προστατέψουμε την αυτοεκτίμησή μας.
Για παράδειγμα, μια δημοσκόπηση το 2013 στη Βρετανία μεταξύ 2.000 χρηστών ιστοσελίδων μαζικής δικτύωσης έδειξε πως ο 1 στους 8 συστηματικά επινοούν αυτά που αναρτούν στο Facebook και στο Twitter. Οι τέσσερις στους δέκα (το 39%) είπαν ότι η ανειλικρίνεια οφείλεται στο ότι δεν θέλουν να φαίνονται ανιαροί. Κλασικό παραδείγματα ψεύδους είναι ο ισχυρισμός ότι δουλεύουν σκληρά πάνω σε κάποιο project.

Σε μια άλλη δημοσκόπηση που διεξήχθη σε 3.000 εθελοντές στη Βρετανία οι άντρες παραδέχτηκαν ότι λένε 3 ψέμματα την ημέρα ενώ οι γυναίκες 2 ψέμματα την ημέρα. Το 75% ανδρών και γυναικών είπαν πως είναι θεμιτό να πει κάποιος ψέματα εάν είναι να μην πληγώσει τα συναισθήματα του απέναντί του.Κάποιοι θεωρούν ότι τα ψέμματα είναι απαραίτητα στο χώρο εργασίας ενώ το 20% είπε ότι λέει ψέματα στη μητέρα του και το 10% στον/στην σύντροφο.
Μιλάμε βέβαια για όλα τα ψέμματα ακόμα και τα καλοπροαίρετα. Οτιδήποτε δεν είναι ακριβές, είναι ψέμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες ακόμα κι αν λέγεται για να προστατεύσει κάποιον.

Η ανάγνωση της διδασκαλίας των Mεγάλων Όντων δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο στην αύρα μας

2D0 2012 Πέμπτη διάσταση, Αστρικά ταξίδια, Αστρικό σώμα ...

Η ανάγνωση της Διδασκαλίας των Mεγάλων Όντων δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο στην αύρα μας. Αυτό δεν είναι μυστικισμός αλλά επιστήμη. Όταν οι σκέψεις μας συγχωνεύονται ηλεκτρικά με τις σκέψεις, τα οράματα και τις αποκαλύψεις ενός Μεγάλου Όντος, ένα ρεύμα ενέργειας από τη σφαίρα της σκέψης Του δημιουργείται και συσσωρεύεται στην αύρα μας, καθαρίζοντας, μετασχηματίζοντας και εκλεπτύνοντάς τη και επεκτείνοντας το πεδίο της ακτινοβολίας της.

Αποσυμβολισμός της μάσκας: αποξένωση ή ευκαιρία για συνειδητή επικοινωνία;



Γράφει η Φιλιππίδου Αγάπη

Η χρήση μάσκας, είτε μιας χρήσης είτε υφασμάτινης, συνιστά τη νέα πραγματικότητα, καθώς θεωρείται απαραίτητη ακόμα και σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις της δημόσιας ζωής εξαιτίας της πανδημίας του 2020.
Τι συμβολίζει όμως η χρήση της μάσκας σε ένα άλλο επίπεδο;
Καθώς φοράμε μάσκα και καλύπτεται από αυτήν η μύτη και το στόμα μας σίγουρα δεν αναπνέουμε ελεύθερα. Είναι σαν να μεσολαβεί ένα φίλτρο ανάμεσα σε εμάς και την εξωτερική πραγματικότητα. Όπως είναι λογικό η κάλυψη του στόματος από τη μάσκα αφενός δρα προστατευτικά, αφετέρου παρεμποδίζει σε ένα μεγάλο βαθμό την απρόσκοπτη επικοινωνία η οποία σχετίζεται με το πέμπτο ενεργειακό μας κέντρο, αυτό του λαιμού. 
Το συγκεκριμένο ενεργειακό κέντρο είναι υπεύθυνο για την δημιουργική μας έκφραση, τον λόγο και την ενεργό επικοινωνία. Όταν βρίσκεται σε ισορροπία είμαστε σε θέση να εκφράσουμε την αλήθεια μας και να επικοινωνήσουμε τις απόψεις και τα συναισθήματά μας με αποτελεσματικότητα και άνεση προς τους άλλους. Στην αντίθετη περίπτωση, όπου βρίσκεται σε ανισορροπία, αντιμετωπίζουμε δυσχέρεια στο να εκφραστούμε προφορικά ή γραπτά και να γίνουμε αντιληπτοί από το περιβάλλον μας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΠΙΚΑΣΟ


Ο πίνακας Le Rêve ,το όνειρο  είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πίνακες του Πικάσο . Τον ζωγράφισε μέσα σε ένα απόγευμα στις 24 Ιανουαρίου 1932.
Στον πίνακα απεικονίζεται η 22χρονη ερωμένη του Marie-Thérèse Walter.
Αυτός ήταν τότε 50 χρονών και ήταν παντρεμένος από το 1918 με την πρώτη γυναίκα του την  Olga Khokhlova μια χορεύτρια μπαλέτου με ευγενή καταγωγή η οποία του είχε χαρίσει και τον γιό του Πάμπλο.



Ο Πικάσο έχει ζωγραφίσει την Όλγα το 1917 σε μια πολυθρόνα (Portrait d'Olga dans un fauteuil oil on canvas, 130 x 88.8 cm, Musée Picasso ParisFrance)
Όταν η Όλγα έμαθε το 1935 για την ερωμένη του συζύγου της, και μάλιστα ότι αυτή είχε μείνει έγκυος,  πήρε τον Πάολο, μετακόμισε στη Νότια Γαλλία και υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Ο Πικάσο αρνήθηκε να μοιράσει την περιουσία του ομοιόμορφα μαζί της, όπως απαιτείται από τη γαλλική νομοθεσία, οπότε η Όλγα παρέμεινε νόμιμα παντρεμένη μαζί του μέχρι το θάνατό της από καρκίνο στις Κάννες της Γαλλίας, το 1955.
Η Marie-Thérèse Walter ήταν 17 χρονών όταν σχετίστηκε με τον Πικάσο που ήταν τότε 45. Η κόρη τους Μάγια με την μητέρα της έμεναν 25 χιλιόμετρα από τις Βερσαλλίες και ο Πικάσο πήγαινε κάθε εβδομάδα για να παίξει με την κόρη του .

"ΑΔΥΝΑΤΟΝ" ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ


 «Αδύνατον είναι απλώς μια μεγάλη λέξη που ακούγεται γύρω-γύρω από μικρούς ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι πιο εύκολο να ζουν στον κόσμο που τους έχει δοθεί από το να εξερευνήσουν τη δύναμη που έχουν για να τον αλλάξουν.
Αδύνατον δεν είναι ένα γεγονός. Είναι μια γνώμη.

Αδύνατον δεν είναι μια δήλωση. Είναι μια πράξη τόλμης.

Το 2020 είναι ο Δρόμος του Ουρανού*




18. 7. 2020


Το 2020


είναι ο Δρόμος του Ουρανού*


Κι ο Ουρανός Δεν Είναι Έξω,


Δεν Είναι Πάνω


Δεν Είναι Κάτω


Είναι Μέσα*


Γι΄αυτό και το 2020


μοιάζει να μην έχει ταξίδια,


μοιάζει να μην έχει μετακινήσεις,


γιατί είναι το ίδιο Ταξίδι


και Μετακίνηση,


είναι το ίδιο Επιστροφή και Αναχώρηση*

ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ (NAPOLEON HILL) | Μέρος Ε’




Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ
Ο φόβος αυτός πηγάζει κυρίως από δύο πηγές. Πρώτον, από τη σκέψη ότι τα γηρατειά ίσως φέρουν φτώχεια. Δεύτερον, και μακράν από την κοινή προέλευση, από ψευδείς και σκληρές «διδασκαλίες» του παρελθόντος που έχουν καλά αναμιχθεί με «φωτιά και θειάφι» και άλλες ανοησίες επιτηδευμένα σχεδιασμένες για να σκλαβώσουν τον άνθρωπο μέσω του φόβου. …
Η πιθανότητα της κακής υγείας, η οποία είναι συνήθης καθώς μεγαλώνουν οι άνθρωποι, είναι επίσης ένας λόγος που συμβάλλει σε αυτό τον φόβο των γηρατειών… …
Ο πιο συνηθισμένος λόγος αυτού του φόβου σχετίζεται με τον φόβο της φτώχειας… …Ένας άλλος λόγος που συμβάλλει είναι η πιθανότητα να χαθεί η ελευθερία και ανεξαρτησία, καθώς τα γηρατειά μπορεί να φέρουν μαζί τους την έλλειψη φυσικής και οικονομικής ελευθερίας.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ (NAPOLEON HILL) | Μέρος Δ’




Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΠΟΙΟΥ
Ο φόβος αυτός φανερά προέκυψε από τη πολυγαμική συνήθεια του ανθρώπου να κλέβει το ταίρι του συνανθρώπου του …Προσεκτική ανάλυση έχει δείξει ότι οι γυναίκες είναι πιο ευπαθείς σε αυτό τον φόβο παρά οι άντρες. Αυτό το γεγονός εξηγείται εύκολα. Οι γυναίκες έχουν μάθει, μέσω εμπειρίας, ότι οι άντρες είναι πολυγαμικοί από τη φύση τους και δεν είναι να τους εμπιστεύονται στα χέρια αντίζηλων.
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:
ΖΗΛΕΙΑ. Η συνήθεια να υποπτευόμαστε φίλους και αγαπημένους χωρίς εύλογες αποδείξεις. Η συνήθεια να κατηγορείται ο/η σύζυγος για απιστία χωρίς βάση. Γενική καχυποψία προς όλους, απόλυτη πίστη προς κανέναν.
ΨΕΓΑΔΙΑ. Η συνήθεια να βρίσκουμε λάθη στους φίλους, συγγενείς, συνεταίρους και αγαπημένους με την παραμικρή πρόκληση ή χωρίς καμμιά αιτία.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΒΩΝ (NAPOLEON HILL) | Μέρος Γ




Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ο φόβος αυτός σχετίζεται με εκείνον των Γηρατειών και του Θανάτου επειδή οδηγεί κάποιον κοντά στο σύνορο των «τρομερών λέξεων» για τα οποία ο άνθρωπος δεν ξέρει τίποτα, αλλά έχει ακούσει κάποιες άβολες ιστορίες…
Ο άνθρωπος φοβάται την κακή υγεία λόγω των τρομερών εικόνων που έχουν εμφυτευθεί στο μυαλό του σχετικά με το τι θα συμβεί εάν ο θανάτος τον καταλάβει… Φοβάται (αυτό τον φόβο) λόγω των οικονομικών θεμάτων που αυτός ο φόβος κουβαλάει. …Έγινε μία σειρά από πειράματα που απέδειξε ότι οι άνθρωποι μπορούν να ασθενήσουν με την υποβολή. Τα «θύματα» δέχτηκαν 3 επισκέψεις από γνωστούς τους. Όπου ο καθένας ρώτησε «Τι έχεις; Φαίνεσαι πολύ άρρωστος». Ο πρώτος που έκανε την ερώτηση πήρε απάντηση «Τίποτα, είμαι μια χαρά». Στον δεύτερο συνήθως απαντούσαν «Δεν ξέρω ακριβώς αλλά δεν νιώθω καλά». Ο τρίτος συνήθως συναντούσε τη σύμφωνη άποψη του «θύματος» ότι πραγματικά αισθανόταν άρρωστο. …
Απογοητεύσεις στη δουλειά και στην αγάπη συνήθως είναι υπαίτια για μια λίστα αιτιών για το φόβο της κακής υγείας.

Δεν είναι ούτε καν λάθος!

Κορωνοϊός και ιστορίες συνωμοσίας | Περιβάλλον & Επιστήμη | DW ...

Das is nicht einmal falsch! (Δεν είναι ούτε καν λάθος!)… 

… αναφώνησε κάποτε ο Αυστριακός φυσικός Βόλφγκανγκ Πάουλι (βραβείο Νόμπελ 1945, προταθείς από τον Αϊνστάιν!), για την εργασία ενός νεαρού επιστήμονα, κρίνοντας ότι αυτή δεν είχε την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα. 

Υπάρχουν, λοιπόν, προϋποθέσεις για να ασχοληθούμε με κάτι. Με μια σκέψη, μια πρόταση, μια θεωρία. Αν είναι λογικώς ασυνάρτητη, ασύμβατη με αληθινά γεγονότα και καταστάσεις, αδικαιολόγητα αντίθετη με καταξιωμένες αρχές που διέπουν τον κόσμο, δεν είμαστε υποχρεωμένοι ούτε καν να τη διαψεύσουμε. Μπορούμε να την πετάμε απευθείας στον κάλαθο των αχρήστων. 

Οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού είναι παρακμιακά φαινόμενα. Δεν αντέχουν σε κριτική. Πρέπει να απορρίπτονται με συνοπτικές διαδικασίες, εν ανάγκη και χωρίς ευγένειες. Οι αρνητές πρέπει να απομονωθούν. 

Όχι μόνο οι αντιφάδες και τα λοιπά φασιστοειδή, αλλά και οι αυτοπροδιοριζόμενοι ως μέλη του «δημοκρατικού πατριωτικού χώρου». 

Από τον εξυπνάκια που ονομάζει τον ιό «κοροϊδοϊό», «μαϊμού» και «μούφα», μέχρι τον θρησκόληπτο που, απ’ όλη τη Βίβλο, ζήλεψε τη δόξα του «άπιστου Θωμά». Από τον ημιμαθή που ξημεροβραδιάζεται στο διαδίκτυο για να ανακτήσει κάθε ψευδή ή επισφαλή πληροφορία κατά της επικινδυνότητας του ιού και να την σερβίρει ως «αδιάσειστο στοιχείο», μέχρι τον κουλτουριάρη που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την «απροσωποποίηση» που επιβάλλεται δια της χρήσης μάσκας. Από τον «ψαγμένο» που αρθρογραφεί βάζοντας την πανδημία σε εισαγωγικά διερωτώμενος ως άλλος Ηρακλής Πουαρό «cui bono?», μέχρι τον «νηφάλιο» που πατάει σε δυο βάρκες («ναι μεν ιός αλλά όχι και πανδημία», «ναι μεν πανδημία αλλά όχι και θάνατοι», «ναι μεν θάνατοι αλλά όχι και τόσο πολλοί» κτλ). 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα