Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Καμμία αιμορραγία δεν είναι ασήμαντη, κάθε ερυθρό αιμοσφαίριο είναι πολύτιμο

 Αποτέλεσμα εικόνας για Αιμορραγία


Επιμέλεια Κειμένου
Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου

Προβλήματα που μπορούν να προκληθούν από τραυματισμούς των άκρων και τα οποία χρειάζονται αντιμετώπιση σε προνοσοκομειακό επίπεδο είναι δύο: η αιμορραγία και η αστάθεια λόγω καταγμάτων ή εξαρθρημάτων.

Εμείς θα αναφερθούμε στην Αιμορραγία...

Αιμορραγία

Μια αιμορραγία μπορεί να είναι δραματική στην όψη ή ανεπαίσθητη. Ανεξάρτητα όμως από την εικόνα που δίνει μια πληγή - σταγονοειδής τριχοειδική αιμορραγία από μια μεγάλη εκδορά, σκουρόχρωμο αίμα που ρέει απο μια επιφανειακή πληγή ή ζωηρό ερυθρό αίμα που εκτινάσσεται από μια αρτηρία - αυτό που έχει σημασία είναι η συνολική ποσότητα αίματος που χάνεται και η ταχύτητα με την οποία αυτό συμβαίνει.

5 σπάνιες και παράξενες ψυχικές ασθένειες


Της Αγγελίνας Παλαιοκαστρίτη,

Ως ψυχική ασθένεια ορίζεται το σύνολο των σκέψεων και των συμπεριφορών, που προκαλούν δυσφορία και μειωμένη λειτουργικότητα στο άτομο. Οι ψυχικές ασθένειες καθορίζονται από πολλούς παράγοντες (ανάλογα με τη φύση της ασθένειας) και συνδέονται με συγκεκριμένες περιοχές και λειτουργίες του εγκεφάλου. Μία από τις ψυχικές ασθένειες, που συναντάμε πιο συχνά, είναι η κατάθλιψη και μπορεί να εμφανιστεί με φυσικό τρόπο σε μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. 

5 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα και είναι κατάλληλα για το υπνοδωμάτιο

 

 


Περνάμε περίπου το ένα τρίτο της ημέρας μας στο υπνοδωμάτιο και συνήθως κοιμόμαστε. Άλλωστε, αυτός είναι και ο σκοπός του. Ιδανικά, θέλουμε να κάνουμε αυτό τον χώρο όσο πιο γαλήνιο γίνεται. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να κοιμόμαστε και ήσυχα κάθε βράδυ.

Και αυτό χρειάζεται να έχουμε στο νου μας είναι πως τα φυτά δεν είναι απλώς διακοσμητικά αντικείμενα που φέρνουν τη φύση στο σπίτι σας. Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολλά φυτά που μας βοηθούν ουσιαστικά να κοιμηθούμε καλύτερα.

Κορονοϊός: Μπορεί να μεταδοθεί από τα κουνούπια;


Τα κουνούπια και γενικότερα τα αρθρόποδα ενοχοποιούνται ως φορείς διαφόρων ιών (όπως ο Ζίκα, του Δυτικού Νείλου και άλλοι), καθώς επίσης βακτηρίων και παρασίτων, μεταδίδοντας έτσι νόσους τόσο μεταξύ των ζώων όσο και μεταξύ των ανθρώπων.

Το Daesh πέθανε, ζήτω η Τουρκία.


Γράφει ο Θ.Γ.Ν

απόφοιτος Σ.Σ.Ε

απόφοιτος Εθνικού και Καποδιστριακού Παν. Αθηνών


       Λιγότερο από 24 ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (Ε.Ε) και ενώ η στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στην αντιπαράθεση Αρμενίων και Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ) είναι κάτι λιγότερο από επίσημη, πληροφορίες αναφέρουν πως «δεν πάμε για έγκριση κυρώσεων, ούτε καν για τη δημιουργία αυτοματοποιημένου μηχανισμού», βάσει του οποίου θα ενεργοποιούνταν αυτόματα κυρώσεις κατά της Τουρκίας σε περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς.

           Η αφορμή στην οποία εδράζονται οι αξιωματούχοι ορισμένων χωρών της Ε.Ε, την απόσυρση του Oruc Reis από την ευρύτερη περιοχή του Καστελορίζου και τον ελλιμενισμό του στην Αττάλεια, είναι κατά τη γνώμη μας ανυπόστατη καθώς η ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κ.Δ) συνεχίζει να καταπατείται βάναυσα.

            Και εδώ κανείς μπορεί να διακρίνει πόσο κοντόφθαλμη είναι η πολιτική του Βερολίνου η οποία εφελκύει και άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε (Ιταλία, Ισπανία, κ.α) που παρόλο που γνωρίζει πως η Τουρκία στην παρούσα φάση αποτελεί μετεξέλιξη του Daesh στην περιοχή, αυτή συνεχίζει να της « κάνει πλάτες » θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τα οικονομικά της συμφέροντα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα