Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Είναι το μικροβίωμα του οργανισμού μας το απόλυτο ίαμα;

Σε αυτό μου το άρθρο θα σας πω λίγα λόγια για το μικροβίωμά μας.
Το μικροβίωμά μας πριν λίγα χρόνια ήταν κάτι άγνωστο και μόνο τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν αρχίσει την αποκρυπτογράφησή του και μάλιστα, μόλις πολύ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η “Μελέτη για το Ανθρώπινο Μικροβίωμα”.
Η μελέτη αυτή είναι μια κολοσσιαία, παγκόσμιου κλίμακας έρευνα, η οποία αποκάλυψε όλη την εξωτική πολυπλοκότητα του πληθυσμού των μικροοργανισμών που μας συνοδεύουν στην καθημερινή μας ζωή.
Τι είναι το μικροβίωμα
Στο σώμα μας ζουν τρισεκατομμύρια μικροοργανισμοί, οι οποίοι επηρεάζουν, αφού ζουν μαζί μας, τη ζωή μας.
Οι μικροοργανισμοί αυτοί αποτελούν το μικροβίωμά μας
Στους μικροοργανισμούς αυτούς θα βρούμε κυρίως βακτήρια, αλλά και μύκητες και ιούς.
Τα περισσότερα από αυτά τα βακτήρια ζουν στο έντερό μας σε περιβάλλον αναερόβιο, δηλαδή σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο.
Το αναερόβιο περιβάλλον είναι δύσκολο να αναπαραχθεί υπό εργαστηριακές συνθήκες και αυτό είναι ο κύριος λόγος που ένας μεγάλος αριθμός βακτηρίων δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί
Το μικροβίωμα μας, το αποκτάμε τη στιγμή της γέννησής μας, όταν αφήνουμε το προστατευμένο και αποστειρωμένο περιβάλλον της μήτρας.
Αρχικά αποκτούμε τη μικροβιακή χλωρίδα του μητρικού κόλπου και κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών η εποίκηση αυξάνεται εκθετικά, μέχρι που ολοκληρώνεται περίπου με τη συμπλήρωση των δύο πρώτων χρόνων της ζωής μας.
Τα οφέλη του για την υγεία μας πολυάριθμα , η σύνθεσή του μοναδική,  γι’ αυτό και κάποιοι επιστήμονες την περιγράφουν σαν ένα “δεύτερο γονιδίωμα”.
Το μικροβίωμα διαφέρει και από περιοχή σε περιοχή του σώματός μας και κάποια συστήματα ή σημεία του διαθέτουν μεγαλύτερη ποικιλότητα σε μικροοργανισμούς.
Και είναι το μικροβίωμά μας το μυστικό της ευζωίας μας και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς η ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματός μας κατά τα πρώτα στάδια της ζωής μας, αλλά και η καλή λειτουργία του στη συνέχεια, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την καλή λειτουργία του εντέρου μας και η καλή λειτουργία του εντέρου μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μικροβίωμα που φιλοξενεί.
Ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα και την ποικιλομορφία ειδικά του γαστρεντερικού μικροβιώματός μας είναι ο τρόπος ζωής μας και η διατροφή μας.

Ο Ήλιος στον Θρόνο της Αφροδίτης* 27η Μοίρα των Ιχθύων*


16. 3. 2020


Ο Ήλιος πλησιάζει την 27η Μοίρα


των Ιχθύων,


Μοίρα που είναι


η Απόλυτη Έξαρση


της Αφροδίτης,


Ο Θρόνος


της Αφροδίτης,


Πύλη Αγάπης, Προσφοράς,


Ανιδιοτέλειας και Θυσίας,


Μια Αγάπη που Απλώνεται


για το Όλον,


εδώ σε αυτήν την Μοίρα


η Αφροδίτη ~ Θεία Μητέρα


απλώνει την Αγάπη της


προς Όλον τον Κόσμο,


Συμπόνοια, Ευσπλαχνία,


μετά από την Τόση Εξάντληση


των Ημερών Αυτών,


τώρα Έρχεται η Θεία Μητέρα Αφροδίτη


από τον Θρόνο της


Φωτισμένη από τον Ήλιο


να σου πει: ξεκουράσου,


μπες στο Εσωτερικό σου Μαγικό


Δωμάτιο και με Ειρήνη


Θεράπευσε τις Πληγές σου,


Εσωτερικές κι Εξωτερικές,

ΑΝΑ-ΠΝΟΗ : Η ζωή εισέρχεται μέσα μας κάθε στιγμή...!!!!


Το Qi Gong είναι μια θαυμάσια πρακτική που μας βοηθάει να παραμένουμε υγιείς και ενεργοποιημένοι! 

Εκτός από την υγιεινή διατροφή και τον ύπνο, η πρακτική Qi Gong είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσουμε στο ανοσοποιητικό μας σύστημα μια ώθηση, όταν αρχίζουμε να νιώθουμε άρρωστοι ή όποτε αυτό συμβαίνει. 

Μια κοινή ερώτηση που λαμβάνουμε είναι: πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Qi Gong για να αποτρέψει την ασθένεια; 

Ενώ όλες οι πρακτικές Qi Gong θα καλλιεργήσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μερικές είναι ιδιαίτερα πολύτιμες για να μας δώσουν το επιπλέον κομμάτι ανθεκτικότητας που χρειαζόμαστε, όταν απειλείται το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 

Σήμερα, πρόκειται να σας διδάξουμε μια απλή, δεκαπεντάλεπτη ρουτίνα που συνιστά ο Δρ. Παγκ Μινγ για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. 

Παρόλο που αυτή η πρακτική μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν προορίζεται να αντικαταστήσει το φάρμακο ή τις επισκέψεις στον γιατρό σας, αν αυτό απαιτεί η κατάσταση. 

Στο Zhineng Qigong, προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους με εργαλεία και πόρους για να διατηρήσουν τη δική τους υγεία, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία όλων των τρόπων θεραπείας και φροντίδας. 

Ένα γρήγορο μάθημα στην κινεζική ιατρική θεωρία 

Ας ξεκινήσουμε με μια μικρή συνοπτική επισκόπηση. Στην κινεζική ιατρική και το Qi Gong, το ανοσοποιητικό σύστημα συνδέεται με το «Wei Qi». 

Το Wei Qi είναι η προστατευτική ενέργεια που διαπερνά το σώμα μας και μας βοηθά να απομακρύνουμε τις επιβλαβείς ενέργειες που μπορεί να έρθουν στο δρόμο μας. 

Το Wei Qi συνδέεται επίσης με τους πνεύμονες, το δέρμα και το μεταλλικό στοιχείο. Εξαιτίας αυτού, πολλές πρακτικές για την υγεία και την ανθεκτικότητα περιλαμβάνουν ασκήσεις αναπνοής. 

Πριν εξηγήσουμε την πρακτική των 15 λεπτών, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ορισμένα από τα στοιχεία που συμβάλλουν σε ένα συμβιβασμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το άγχος και η αγωνία μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το δυναμικό καταπολέμησης ασθενειών. 

Οι πλούσιοι προετοιμάζονται διαφορετικά για τον κορωνοϊό

Αποτέλεσμα εικόνας για Φωτογραφία: Το living room ενός διαμερίσματος, μέρος του Survival Condo Project. Photograph by Dan Winters for The New Yorker

Προσωπικοί γιατροί, ναυλωμένα αεροπλάνα και αποστειρωμένα καταφύγια.

Ο νέος κορωνoϊός δεν γνωρίζει εθνικά σύνορα ή κοινωνικά όρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κοινωνικά σύνορα.
“En route to Paris”, έγραφε η Gwyneth Paltrow την προηγούμενη εβδομάδα στο Instagram, κάτω από μία φωτογραφία του εαυτού της, φορώντας μία μαύρη μάσκα, στο αεροπλάνο που την πήγαινε στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού. ‘Εχω ήδη βρεθεί σε αυτή την ταινία”, πρόσθετε, αναφερόμενη στο ρόλο της στο θρίλερ Contagion. “Μείνετε ασφαλείς.”
Η κα. Paltrow δεν πόζαρε με μία οποιαδήποτε μάσκα, σε αντίθεση με την Kate Hudson και την Bella Hadid, οι οποίες πρόσφατα δημοσίευσαν επίσης δικές τους selfies όπου φορούσαν φθηνότερες μάσκες μιας χρήσης. Η ιδρύτρια της Goop και “influencer of influencers” είχε επιλέξει ένα κομψό “urban air mask” από τη σουηδική εταιρεία Airinum, η οποία διαθέτει πέντε στρώματα φίλτρου και ένα “πολύ απαλό και ευχάριστο για το δέρμα φινίρισμα”.
Λίγη σημασία έχει αν ο Γενικός Χειρούργος [τίτλος που δίνεται στις ΗΠΑ στον αντιπρόσωπο της κυβέρνησης σε θέματα υγείας – σ.σ.] Jerome M. Adams, ζήτησε από το Twitter το περασμένο Σαββατοκύριακο να μην ενδίδει ο κόσμος στη μανία της μάσκας. Με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ $ 69 και $ 99, η μάσκα Airinum, η οποία έχει διαφημιστεί από στυλίστες στο Instagram, είναι εξαντλημένη στην ιστοσελίδα της εταιρείας μέχρι τον Απρίλιο (το ίδιο και στο κατάστημα MoMA Design Store, το οποίο διέθετε προς πώληση τη συγκεκριμένη μάσκα).
Στο σεβάσμιο φαρμακείο C.O. Bigelow Apothecaries, στο Greenwich Village, οι μάσκες προσώπου N95 που μπορούν να προστατεύουν από τους ιούς έχουν εξαντληθεί εδώ και εβδομάδες, δήλωσε ο Justin O’Connor, ο οποίος εργάζεται στο χειρουργικό τμήμα του καταστήματος. Υπάρχει μια λίστα αναμονής 300 ατόμων.
“Πολλά ηχηρά ονόματα έρχονται στο C.O. Bigelow· είναι συνήθως αρκετά ταπεινοί “, λέει ο κ. O’Connor. Υπάρχουν βέβαια και μερικοί που προσπαθούν να αποκτήσουν προστατευτικές μάσκες επικαλούμενοι τη θέση τους. “Του στυλ “Ξέρεις για ποιον εργάζομαι; αλλά δεν μας εντυπωσιάζουν ποτέ”, πρόσθεσε.

Τι είπε Ιταλός γιατρός που θεραπεύτηκε από τον κοροναϊό

Τι είπε Ιταλός γιατρός που θεραπεύτηκε από τον κοροναϊό

Όταν δεν μπορούσα πλέον να αναπνεύσω, φοβήθηκα οτι δεν θα ξαναδώ την γυναίκα μου και τα 4 παιδιά μας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή θεράπευα τους άλλους που είχαν μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Είδα ασθενείς να πεθαίνουν, ξέρω την επιθετικότητα του.
Πίστεψα λοιπόν ότι έφτασε και για μένα η στιγμή της απόλυσης.
Ο Άντζελο Βαβασόρι (Angelo Vavassori), 53 χρονών από το Treviolo, αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο του Bergamo αφηγείται από το κρεβάτι του στην ημι-ΜΕΘ πως κατρακυλά κανείς στον εφιάλτη του Covid 19 και πώς επιστρέφει στην ζωή.
«Μέσα σε λίγες ώρες, πέρασα από τις 15 στις 40 αναπνοές το λεπτό.
»Δεν έμπαινε άλλος αέρας στους πνεύμονες, σχεδόν έχασα την όραση μου.
»Αν είμαι εδώ, το οφείλω στους συναδέλφους μου γιατρούς, ήρωες καθόλου ρητορικά.
»Τις πιο σκληρές στιγμές, με έκαναν να νιώθω ήρεμος.
»Η ιστορία μου, τις μαύρες ώρες μπορεί να βοηθήσει πολλούς να μην τα παρατήσουν».

Πώς καταλάβατε ότι είχατε μολυνθεί;

«Από τις 22 Φεβρουαρίου θεράπευα τους πρώτους μολυσμένους.
»Από τις 28/2/2020 το Τμήμα Ανάνηψης ήταν αποκλειστικά γι’αυτούς.
»Το Σάββατο 29/2 μου ανέβηκε λίγο ο πυρετός, αλλά είναι δύσκολες μέρες και την Κυριακή τελείωσα την βάρδια μου τα μεσάνυχτα.
»Την Δευτέρα το πρωί ήμουν καλά, προς το βράδυ είχα ήδη 38.9».

Πώς αντιδράσατε;

Παλαιότεροι πολιτισμοί;

Νικόδημος

1. Ο άνθρωπος «σοφός» homo sapiens sapiens υπάρχει, σύμφωνα με την επικρατούσα πανεπιστημιακή θεωρία, εδώ και 200.000 έτη, άντε 300.000. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, κυρίως αρχαιολογικές, οι πρώτοι αστικοί «πολιτισμοί» εγέρθηκαν πριν από 5.500 έτη στην Αίγυπτο, τη Μεσοποταμία και την Κοιλάδα του Ινδού στην περιοχή που σήμερα είναι το Πακιστάν και η βορειοδυτική Ινδία.

Πολλοί αναρωτιούνται αν υπήρξαν άλλοι πολιτισμοί αλλού νωρίτερα. Και μερικοί λένε «Είναι πιθανόν». Η απουσία τεκμηρίων δεν τεκμηριώνει κατ’ ανάγκη την απουσία πολιτισμών.

Γνωρίζουμε πως υπήρξαν κατακλυσμοί όχι μόνο όπως στον βιβλικό μύθο του Νώε ή του Atrahasis στην Μεσοποταμία και άλλων αλλά και τεκμηριωμένων γεωφυσικών φαινομένων με τη στάθμη της θάλασσας να ανεβαίνει ως και 50 μέτρα. Οπότε, ναι, ενδέχεται να υπάρχουν κτίρια και αστικά κέντρα καταποντισμένα και πλέον χαμένα.

2. Αρχαιολόγοι κυρίως, μα και ανθρωπολόγοι κι εθνολόγοι, αμφιβάλουν για την ύπαρξη αστικών πολιτισμών νωρίτερα, παρότι δεν αποκλείουν εντελώς τη δυνατότητα να υπήρξαν.

Αλλά, λένε, λείπουν όχι μόνο κτίρια και πόλεις μα όλες οι άλλες προϋποθέσεις για την οικοδόμηση αστικών κέντρων.

Δεν έχουν βρεθεί ερείπια. Δεν έχουν βρεθεί εργαλεία με τα οποία θα μπορούσαν να είχαν κατασκευαστεί κτίρια - φτυάρια, τσάπες, μυστριά, σφυριά, πριόνια. Ούτε απομεινάρια ή απολιθώματα εξημερωμένων φυτών (κριθάρι κλπ.) ή ζώων. Αυτά όλα υπήρχαν στους αστικούς πολιτισμούς που άφησαν τα κατάλοιπά τους στις περιοχές που αναφέρθηκαν πιο πάνω, § 1.

Τα γεγονότα που ξετυλίγονται τώρα ξεπερνούν το αναπάντεχο και γίνονται βιβλικά στις αναλογίες τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για Corona Virus – Is God unhappy with Mankind?
B.Fulford - 16 Μαρτίου 2020
Στον ισλαμικό κόσμο, η Μέκκα έκλεισε για πρώτη φορά στην ιστορία. https://www.indiapost.com/corona-virus-is-god-unhappy-with-mankind/
Μεταξύ των χριστιανών, ο πάπας έχει εξαφανιστεί και η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει κρυφτεί (δείτε την πολύ αποκαλυπτική επιστολή προς τον συντάκτη μετά από αυτή την έκθεση, που μπορεί να εξηγήσει τον πραγματικό λόγο που κρύβει).
Εν τω μεταξύ, οι Εβραίοι απελευθερώνονται για πρώτη φορά σε 5.780 χρόνια, καθώς αποβάλλουν τον λάτρη του Σατανά Βενιαμίν Νετανιάχου από την εξουσία. https://www.debka.com/opposition-leader-gantz-to-be-charged-with-forming-government/
Η αιτία για αυτά τα γεγονότα ήταν η άρνηση του κινεζικού λαού, στις 16 Φεβρουαρίου του 2020, να αποδώσει κάθε άλλο φόρο τιμής στις αρχαίες σατανικές οικογένειες. Αυτό συνέβη όταν οι κινέζοι ηγέτες είπαν στην αμερικανική εταιρία ότι δεν θα έστελναν άλλα φυσικά προϊόντα, εκτός αν πληρώνονταν με αντικείμενα που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο. Με άλλα λόγια, έσπασε την αρχαία σατανική χρηματική μαγική ψευδαίσθηση.
Η επονομαζόμενη πανδημία που ακολούθησε ήταν ένας συνδυασμός μιας βιολογικής και ηλεκτρομαγνητικής επιδρομής κατά της Κίνας. Αν και η επίθεση προκάλεσε προφανώς μαζικές απώλειες στο Wuhan, απέτυχε να εκφοβίσει και να γονατίσει τον κινεζικό λαό.

Όλα θα γίνουν καλύτερα

Είναι η πρώτη Δευτέρα της ζωής μου που δεν χαίρομαι που δεν έχω να πάω στη δουλειά. Είναι η πρώτη Δευτέρα που εύχομαι να γύριζαν όλα πίσω στο νορμάλ τους, σε αυτό το κανονικό που θεωρούσαμε όλοι μας τόσο δεδομένο. Και η πρώτη Δευτέρα που βγήκα έξω, σαν κυνηγημένη, να ψωνίσω προμήθειες, και κάθε περαστικός μου έμοιαζε εχθρός. Είμαστε μόνοι μας, ο καθένας για τον εαυτό του, σαν επιτραπέζιο όπου νικάει αυτός που μένει όρθιος στο τέλος.

όλα καλύτερα

Θα πίστευα ότι σε μια τέτοια απροσδόκητη κατάσταση, το να γράφω θα ήταν η μόνη μου διέξοδος. Οι λέξεις όμως βγαίνουν δύσκολα, τι να πεις που να μην έχει ειπωθεί ήδη; Και τι να γράψεις που να μην έχει γράψει ήδη κάποιος άλλος πριν από εσένα; Ένας Κινέζος, ένας Ιταλός, ένας Ισπανός, κάποιος άλλος κλεισμένος στο σπίτι του εδώ και καιρό, που βλέπει τις μέρες να περνάνε και το φως στην άκρη του τούνελ να μην πλησιάζει ούτε σπιθαμή.
Άραγε, θα γυρίσουμε ποτέ ξανά πίσω; Σε αυτό που ήταν η ζωή μας μέχρι πριν λίγες μέρες; Θα βγούμε ξανά έξω χωρίς γάντια μιας χρήσης, χωρίς αντισηπτικό κι οινόπνευμα; Θα περπατήσουμε ανέμελοι στο δρόμο, χωρίς να κοιτάζουμε δεξιά κι αριστερά μετρώντας τις αποστάσεις σε εκατοστά;
Μου μοιάζει τόσο μακρινό αυτό το πριν, το πριν όπου κανονίζαμε καφέδες κι εξόδους δίχως δεύτερη σκέψη. Που παραγγέλναμε πίτσα τις Παρασκευές για να γιορτάσουμε το τέλος μιας ακόμα δύσκολης εβδομάδας. Τότε που ο χρόνος δεν έφτανε για τα πάντα, κι έτσι κάναμε εκπτώσεις, στη φροντίδα και στις σχέσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα