Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Μια φορά απατεώνας......πάντα απατεώνας!!!!!






Μόλις διαπιστώσεις…….

Πως ο άνθρωπος για τον οποίο.....

'Εβαζες το χέρι σου στην φωτιά….

Δεν  είναι αυτός που πίστευες…..

Αρνείσαι επ’ ουδενί  να το δεχτείς!

Δεν χωράει το μυαλό σου…..

Ότι αυτός ο τύπος……

Που μέχρι χτες ισχυριζόταν πως  δεν μπορούσε……

Να ζήσει χωρίς εσένα…..

Κατάφερε να σε κοροϊδέψει σε τέτοιο σημείο…..

Που φαντάζει πλέον άγνωστος!!!!

Δεν καταλαβαίνεις….

Γιατί έπεσε τόσο χαμηλά!

Προσπαθείς να βρεις κάποιο επιχείρημα…..

'Εστω και σαθρό…

Να τον δικαιολογήσεις…..

Μήπως αισθανθείς λίγο καλύτερα!

Μάταια όμως!!!!

Δεν σε βοηθά η αντίδραση του….

Όταν ζητάς εξηγήσεις….

Γι αυτό που συμβαίνει!

'Ετσι....

Ούτε ανυπόφορος, ούτε περίεργος απλά......ασυμβίβαστος!!!!







'Εμαθες…..

Οτιδήποτε δεν σου αρέσει ….

Να βάζεις αβασάνιστα  μια «ταμπέλα»…

Και να προχωράς παρακάτω!

Δεν σε ενδιαφέρει η  άποψη μου!

Αρνείσαι να την ακούσεις…..

Γνωρίζοντας……

Πως θα  σε φέρει σε δύσκολη θέση!!!!

Επικαλείσαι……

Τον χρόνο που είναι πολύτιμος…..

Για να ξοδεύεται άσκοπα….

Σε ατέρμονες συζητήσεις!!!!

Εύκολη τακτική…..

Μα κυρίως βολική….

Για όσους φοβούνται να αντιμετωπίσουν την αλήθεια!

Προσπαθείς να  εμφυσήσεις…..

Και σε μένα αυτόν τον φόβο….

Με απώτερο σκοπό να σου μοιάσω!

Να μην υπάρχουν μεταξύ μας διαφορές….

Ούτε διαφωνίες!!!!

Το ονομάζεις «προσγείωση» στην πραγματικότητα…..

Το αποκαλώ…….

«Αγοροπωλησία»  ψυχής!!!

Έρευνα: H “ρίζα του κακού” βρίσκεται στον εγκέφαλο!

Έχεις σκεφτεί ποτέ να κάνεις κάτι που γνωρίζεις ότι είναι λάθος; Αυτές οι κακές προθέσεις προέρχονται από ένα συγκεκριμένο μέρος του εγκεφάλου, σύμφωνα με το περιοδικό Nature Neuroscience.
Τα προειδοποιητικά σημάδια για τη προμελετημένη βία ενεργοποιούνται στον υποθάλαμο, ένα μέρος του εγκεφάλου που ρυθμίζει και τη θερμοκρασία του σώματος, την πείνα αλλά και τον ύπνο. Συγκεκριμένα, ένα μικρό κομμάτι του υποθαλάμου είναι η περιοχή που ευθύνεται για τις κακές προθέσεις μας.
Κατανοώντας τα νευρολογικά θεμέλια των επιθετικών πράξεων, μπορεί να φανεί χρήσιμο στους μελετητές να αναζητήσουν θεραπευτικές τεχνικές για να ελέγξουμε αυτή τη συμπεριφορά, η οποία είναι υπεύθυνη για τις βίαιες-εγκληματικές πράξεις.
Ωστόσο, οποιαδήποτε θεραπεία είναι ακόμη ένα μακρινό ενδεχόμενο, καθώς εγείρονται σημαντικά νομικά και ηθικά ζητήματα, σύμφωνα με τον ερευνητή νευροεπιστήμης του ινστιτούτου NYO Langole, Ντάγιου Λιν.

Φίλος που γίνηκε εχθρός ποτέ δεν ήταν φίλος



Αγάπα το φίλο σου με τα ελαττώματά του.
Αδειανό βαρέλι, φίλο δεν πιάνει.
Αν δεν έχεις φίλο, είσαι μ’ ένα χέρι…
Αυτός που έπαψε να είναι φίλος, ποτέ του δεν υπήρξε τέτοιος.
Δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι.
Έξω από μένα κι ας είναι και στο φίλο μου.
Καινούριο φίλο έπιασες; Παλιό μη λησμονήσεις…
Κάλλιο δολερό εχθρό παρά δολερό φίλο.
Κάλλιο φίλο παρά χίλια γρόσια.
Με τον καλό σου κάθιζε και νηστικός σηκώσου.
Μη βιάζεσαι να πας στις χαρές των φίλων σου, μα στις ανάγκες τους τρέξε όσο μπορείς γρηγορότερα.
Μη εμπιστευτείς το φίλο σου και πεις το μυστικό σου, ο φίλος στο φίλο θα το πει, κι είναι κακό δικό σου…
Μπρος φίλος και πίσω σκύλος.
Ο διπρόσωπος φίλος είναι φίδι κολοβό.
Ο καλός φίλος στην ανάγκη φαίνεται.

Ο κρίνος της Παναγίας: Το σύμβολο της αγνότητας μέσα από τα βάθη των αιώνων.



Ο κρίνος της Παναγίας (Lilium candidum) αναφέρεται σαν θρησκευτικό σύμβολο εδώ και 3000 χρόνια. Οι πρώτες αναφορές μας ταξιδεύουν -πού αλλού;- στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μινωική Κρήτη. Τοιχογραφίες που βρέθηκαν στην Κρήτη αλλά και στην Θήρα καθώς και διάφορα άλλα ευρήματα δείχνουν ότι ο λευκός κρίνος είχε εξέχουσα θέση μεταξύ των θρησκευτικών συμβόλων.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το λευκό χρώμα υπήρξε ανέκαθεν το χρώμα που συμβόλιζε την αγνότητα γι’ αυτό και τα διάφορα λευκά λουλούδια είχαν ξεχωριστή σημασία σε όλες τις θρησκείες. 

Με την επικράτηση του Χριστιανισμού οι αρχαίες θρησκευτικές αναφορές ενσωματώθηκαν στην Χριστιανική παράδοση και πολλοί πολιτισμοί προσάρμοσαν όπως ήταν φυσικό τους θρύλους και τις παραδόσεις τους στη νέα επικρατούσα θρησκεία.


Η σύνδεση του λευκού κρίνου με την Παναγία πιθανότατα να έγινε επειδή οι βοτανολόγοι τοποθετούν την καταγωγή του φυτού στην περιοχή της Παλαιστίνης.

 Στην Βόρεια Παλαιστίνη βρέθηκαν αποικίες του φυτού το οποίο είναι φανερό ότι ήταν άγριο και αυτοφυές γιατί βρέθηκε μακριά από κατοικημένες περιοχές κοντά σε βουνά και σε ποτάμια.

Πιθανολογείται ότι το φυτό μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από Φοίνικες εμπόρους και κατάφερε να εγκλιματιστεί εύκολα στο νέο περιβάλλον.

Στην Ευρώπη οι πρώιμοι χριστιανοί αγιογράφοι και ζωγράφοι φιλοτέχνησαν εικόνες της Παναγίας με τον κρίνο. 

Κι ὅμως, θὰ νικήσουμε!

Μιλήσαμε μὲ τὸν Κωστῆ! Πολὺ θυμωμένος! Πάρα πολύ! 
Γλῶσσες πύρινες ξερνοῦσε τὸ στόμα του! 
«Μᾶς ξεπούλησαν! Τὰ πούλησαν ὅλα! Μᾶς ἔκλεψαν τὸ παρόν, τὸ μέλλον καὶ μᾶς ἔθαψαν διὰ παντὸς τὰ ὄνειρα!!!»
Χαμογελοῦσα! Δὲν μποροῦσα νὰ τὸν σταματήσω μὲ ὁποιονδήποτε τρόπο!!!
Ἦταν τόσο θυμωμένος ποὺ ἀδυνατοῦσε νὰ συζητήσῃ! Μονόλογο ἔκανε! Ἕναν ἀπελπισμένον μονόλογο!
Κάθε Κωστῆς γύρω μου.. Ὅπου κι ἐὰν σταθῶ Κωστῆδες!
Ἀπελπισμένοι, πονεμένοι, φοβισμένοι Κωστῆδες!
Φίλος ὁ Κωστῆς! Καλὸς φίλος! Καρδιακός! Ἀλλὰ πίστεψε γιὰ λίγο σὲ αὐτὴν τὴν παράστασι ποὺ ὅλα τὰ παπαγαλάκια ἔστησαν μὲ τόσην μέριμνα καὶ φροντίδα!
Μᾶς ξεπούλησαν, ἔλεγε καὶ ξανάλεγε. Ἀπελπισμένος σχεδόν. (Ἢ ὄχι;)
Ἒ καί; Αὐτή δέν ἦταν ἡ δουλειά τους; Γιατί χρειάσθηκε ὁ Κωστῆς τόσους μῆνες πρό κειμένου νά τό ἀντιληφθῇ; Γιατί χρειάσθηκε ὁ κάθε Κωστῆς τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα πρό κειμένου νά διαπιστώσῃ πώς δέν ὑπάρχει κάτι καί κάποιος πού δέν θά μᾶς ξεπουλήσῃ; Γιατί; 
Μήπως διότι ἔπρεπε νά τό ζήσουμε κι αὐτό; Μήπως διότι οὔτως ἢ ἄλλως τό σενάριον εἶναι τόσο τέλειον καί δέν μποροῦμε νά τοῦ ξεφύγουμε μέ τήν ὁποιανδήποτε δύναμιν;

Φιλόσοφοι και γυναίκες: ένα αποτυχημένο προξενιό (ΣΟΠΕΝΧΑΟΥΕΡ)



Από την αρχαία εποχή ανάμεσα στις γυναίκες και στους φιλοσόφους υπήρχε ένα αγεφύρωτο χάσμα.
Από τον Θαλή τον Μιλήσιο, που τον πήρε στο ψιλό μια Θρακιώτισσα υπηρέτρια μέχρι τον Βιτγκενστάιν και τα καμώματά του με την Μαργαρίτα, οι φιλόσοφοι προώθησαν συστηματικά αυτόν τον εξοστρακισμό, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη. Μια έμμεση απόδειξη αυτού του αποτυχημένου προξενιού είναι το γεγονός ότι κανείς από τους πιο αρχαίους φιλοσόφους, τους προσωκρατικούς, δεν παντρεύτηκε. Ο πρώτος που αποτόλμησε αυτό το βήμα ήταν ο Σωκράτης, που παντρεύτηκε την Ξανθίππη. Τα επακόλουθα είναι γνωστά σε όλους.
Ούτε καν ο Πλάτωνας, που σε όλα τα φιλοσοφικά ζητήματα είχε πρότυπό του τον Σωκράτη, στο συγκεκριμένο αυτό ζήτημα, δεν ακολούθησε το παράδειγμά του.
 Στην Πολιτεία του μάλιστα αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες, τις οποίες και αποδέχεται στη μελέτη της φιλοσοφίας: όλα ωραία και καλά, μόνο που η πολιτεία που περιγράφει στο έργο του είναι ουτοπική. 
Στον Τίμαιο αντίθετα, όπου αναπτύσσει τη θεωρία της μετεμψύχωσης, υποστηρίζει ότι οι ψυχές είναι καταρχήν αρσενικές: αυτές που διάγουν βίο απρεπή προορίζονται να ξαναγεννηθούν σε γυναικείο σώμα, κι αν συνεχίσουν να παραφέρονται, θα ξαναγεννηθούν σε σώμα ζώου. Καταλήγει έτσι να τοποθετήσει τη γυναίκα σε χαμηλότερο επίπεδο, σε κάτι ανάμεσα στον άνδρα και στα ζώα.
Ένας άλλος μαθητής του Σωκράτη, ο Αντισθένης ο Κυνικός, υποστήριζε ότι ο έρωτας είναι ανωμαλία της φύσης, κι ότι αν τύχαινε καμιά φορά να βρεθεί η Αφροδίτη στο βεληνεκές του τόξου του, δε θα δίσταζε ούτε στιγμή να την καρφώσει με το βέλος του (Κλήμης Αλεξανδρεύς, Στρώματα II, 20,107,2). Για την οριστική απαλλαγή από τέτοια προβλήματα, ο Διογένης από την Σινώπη συνιστούσε την αυτοϊκανοποίηση (Διογένης Λαέρτιος, Βίοι φιλοσόφων, VI, 2).

Τι συμβαίνει πραγματικά όταν νιώθουμε ότι κάποιος μας προσβάλλει;



Ας υποθέσουμε ότι κάποιος μας βρίζει ή μας μιλάει υποτιμητικά. Συνήθως η αντανακλαστική αντίδραση είναι η απάντηση και η υπεράσπιση του εαυτού μας. Γιατί; Επειδή νιώθουμε ότι ο άλλος έχει τη δύναμη, λέγοντας κάποιες λέξεις, να αφαιρέσει κάτι από την αξία μας. Άρα εμείς πρέπει να επιδιορθώσουμε την αξία μας και να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της συρρίκνωσής μας.

Το όλο ζήτημα, από ένα απλό λεκτικό φαινόμενο, μετατρέπεται σε υπαρξιακό αγώνα. Η σκέψη που δημιουργείται μέσα μας εκείνη τη στιγμή είναι η εξής: αν δεν υπερασπιστώ τον εαυτό μου (αν δεν αντιδράσω, αν δεν αμυνθώ) θα είμαι λιγότερο άξιος, λιγότερο υπολογίσιμος, και ο άλλος θα νομίζει ότι είμαι κορόιδο και ότι είμαι ανίκανος να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αυτό για τον νου μεταφράζεται σε ήττα. Υπαρξιακή ήττα. Εάν εκείνη τη στιγμή σκεφτεί κάποιος "τι είναι αυτό μέσα μου που απειλείται και αντιδράει;", μπορεί να ανακόψει τη φόρα του νου για αντίδραση.

Στη βάση αυτής της αντίδρασης υπάρχει ο φόβος. Ο φόβος της ασημαντότητας, της εξαφάνισης και, στο βάθος, του θανάτου. Γιατί υπάρχει ο φόβος; Επειδή νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Γιατί νομίζουμε ότι υπάρχει κίνδυνος; Επειδή έχουμε παρερμηνεύσει την πραγματικότητα και συγκεκριμένα έχουμε ταυτιστεί με κάποιες σκέψεις που υποτίθεται ότι απειλούν τον εαυτό μας. 

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τις σκέψεις




1) Το παρελθόν και το μέλλον είναι προϊόντα των σκέψεων. Χωρίς σκέψεις δεν υπάρχει χρόνος, υπάρχει μόνο το παρόν.

2) Οι σκέψεις αναδύονται από το τίποτα και εμφανίζονται μέσα στο χώρο της επίγνωσης (ή συνειδητότητας, ή συνείδησης).

3) Σκέψη είναι η κίνηση του νου και μπορεί να πάρει άπειρες μορφές. Γι' αυτό ο νους είναι σαν ένας μηχανισμός δημιουργίας πιθανοτήτων και ενδεχομένων.

4) Οι σκέψεις δεν έχουν καμία δύναμη επιρροής από μόνες τους. Μας επηρεάζουν μόνο όταν το εγώ ταυτιστεί μαζί τους - δηλαδή όταν τις πιστέψουμε ή δεν τις αναγνωρίσουμε ως σκέψεις.

5) Οι σκέψεις δεν έχουν επίγνωση του εαυτού τους. Για να υπάρξουν και να αναγνωριστούν, πρέπει να δημιουργηθούν και να εμφανιστούν μέσα στην επίγνωση. Από την επίγνωση αναγνωρίζονται.

ΤΟ ΝΟ2 ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ



Της Παναγίας σήμερα. Μεγάλη μέρα για τη χριστιανοσύνη. Καμία αντίρρηση. Ήταν επόμενο κάποτε να μπει στην ατζέντα και η μητέρα του Χριστού, όμως όχι και ο πατέρας του.
Αντιληπτό το γιατί.Ο Ιησούς είναι υιός του Υψίστου, στο έργο δεν χωράει άλλος πατέρας. Έτσι ο Γιόζεφ παραμένει στο περιθώριο, ούτε καν στην καβάτζα, και ποτέ δεν προβλέπεται να ενεργοποιηθεί η φιγούρα του στο θρησκευτικό πάνθεον. Όπως, δηλαδή, συνέβη με την Μαρία.

Είναι απλό: και οι φτωχοί επιζητούν την ευτυχία… (ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΕΝ – HOMO ECONOMICUS)



Μπροστά στους εντυπωσιακούς αριθμούς της ανάπτυξης των μεγάλων αναδυόμενων χωρών, είναι εύκολο να ξεχάσουμε την εκτεταμένη φτώχεια στον πλανήτη. Οι μισοί άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν με λιγότερα από 2 ευρώ την ημέρα. Η αύξηση του πλούτου στον Νότο είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, αφορά όμως τον μέσο όρο. Ακόμη και στις εκ πρώτης όψεως θετικότερες περιπτώσεις, η κατάσταση είναι αφόρητη. Η ανατολική ακτή της Κίνας μπορεί να έχει γίνει το νέο εργαστήριο του πλανήτη, αλλά 800.000.000 φτωχοί αγρότες εξακολουθούν να περιμένουν την άδεια να έρθουν να ζήσουν εδώ. Η Ινδία είναι μια χώρα όπου πάνω από το 50% του πληθυσμού εξακολουθεί να μην ξέρει να διαβάζει και να γράφει. Η νέα μεσαία αστική τάξη στην Ινδία ίσως να φτάνει και τα 300.000.000 άτομα. Όμως κάπου 700.000.000 αγρότες ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Οι αγρότες που δίνουν τέλος στη ζωή τους επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους ποτέ δεν ήταν τόσο πολλοί. Από το 1997 ως το 2008, καταγράφηκαν στην Ινδία σχεδόν 200.000 αυτοκτονίες αγροτών που είχαν χρεοκοπήσει. Ο παλιός φαύλος κύκλος του χρέους, της τοκογλυφίας και της εξάρτησης εξακολουθεί να πλήττει τους πιο ευάλωτους.
Το να κατανοήσουμε σήμερα τη φτώχεια δεν σημαίνει να κατανοήσουμε μία διαφορετική φυλή, τους φτωχούς: σημαίνει να κατανοήσουμε πώς τα βγάζει πέρα το ανθρώπινο είδος όταν στερείται όλα εκείνα τα αγαθά που θεωρούνται αυτονόητα στις πλούσιες χώρες. Οι Abhijit Banerjee και Esther Duflo εκπόνησαν μια συνταρακτική μελέτη, που φτάνει πολύ μακρύτερα από τις προηγούμενες έρευνες. Ενώ ορισμένοι οικονομολόγοι τείνουν να αποδίδουν τη φτώχεια στην αδυναμία των ίδιων των φτωχών να σκέφτονται λογικά, εκείνοι αποδεικνύουν ότι η φτώχεια αποκαλύπτει τι συμβαίνει όταν η ικανότητα της έλλογης σκέψης δεν υποστηρίζεται από σοβαρούς θεσμούς που βοηθούν τους ανθρώπους να λαμβάνουν αποφάσεις.

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ

Φωτογραφία του χρήστη Τζελαλεντιν ΡΟΥΜΙ.

Να, τώρα που είμαι ένας άγνωστος στον εαυτό μου,
στ όνομα του Θεού, τι θ απογίνω;

Δε λατρεύω το Σταυρό ούτε την ημισέληνο,
δεν είμαι χριστιανός ούτε Εβραίος
ούτε η ανατολή ούτε η δύση είναι το σπίτι μου,
δεν έχω συγγένεια ούτε με τον άγγελο
ούτε με το διάβολο
δεν είμαι φτιαγμένος από φωτιά ούτε από νερό
ούτε απο χώμα ούτε από ατμό,

Νεκρώσου

Φωτογραφία του χρήστη Τζελαλεντιν ΡΟΥΜΙ.

Είπα: "Πες μου τι να κάνω"
Είπε: "Νεκρώσου"
Είπα: "Η ψυχή μου είναι πιό καθαρή κι' απ' τον χείμαρρο
του βουνού".
Είπε: "Νεκρώσου"

ΑΘΗΝΑ (ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ)


Η ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ. 

Γεννιέται από το κεφάλι του Δία.
Το κεφάλι του Δία ήταν διαστημικό όχημα που περίμεναν στις Ελευθερές. 


Ο Ήφαιστος ειδικός τεχνικός της εποχής, ήταν ο υπεύθυνος για την υποδοχή του οχήματος, είναι αυτός που ανοίγει το όχημα για να υποδεχθεί την ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΘΕΑ. 


Το διαστημικό όχημα έφερε την ονομασία Ζευς. 


Η πιο ποιητική αφήγηση του γεγονότος, θεωρώ αυτή του Γάλλου ιστορικού Π. Ντεσαρμέ:
«Ο Δίας με τις φρόνιμες συμβουλές, την γέννησε ο ίδιος απ’ το σεπτό του κεφάλι, ντυμένη με τα πολεμικά όπλα, όπλα χρυσά και αστραφτερά. Στην θέα αυτή οι αθάνατοι ξαφνιάστηκαν από κατάπληξη και σεβασμό. Μπροστά στα μάτια του θεού που κρατάει την αιγίδα, ξάφνου ορμητικά πετιέται από την αθάνατη την κεφαλή κουνώντας ένα μυτερό μακρύ και λεπτό ακόντιο.


Ο πλατύς ο Όλυμπος αναταράχθηκε κατάβαθα απ’ της θεάς το ορμητικό ξεπέταγμα με τα λαμπερά βλέμματα. Η γη αντήχησε με θόρυβο, με θόρυβο τρομερό, η θάλασσα ταράχθηκε και τα σκοτεινά της κύματα σηκώθηκαν ψηλά. Στον ουρανό ο λαμπρός γιος του Υπερίωνα (Ήλιος) σταμάτησε για πολύ ώρα τα άτια του τα γοργοπόδαρα, ώσπου να βγάλει από τους αθανάτους ώμους της τα θεϊκά της άρματα η Παρθένα Παλλάς - Αθηνά. Η πεντάμορφη παρθένα προκάλεσε τον θαυμασμό όλων των θεών με την ομορφιά της.»


Όταν περνούσε το ουράνιο άρμα της θεάς η γη έτρεμε (ιπτάμενο όχημα).

To CERN παραδέχεται ότι ψάχνει “εξωτικά θηρία”

Αποτέλεσμα εικόνας για CERN ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟς

Όταν άρχισα να γράφω το CERNίσματα στον χωροχρόνο της απαγορευμένης Γνώσης, ούτε που φανταζόμουν ότι σε ελάχιστες μέρες θα φανερωθεί από τους ίδιους τους επιστήμονες του CERN η αλήθεια για τους λόγους που ψάχνουν μαύρες τρύπες και παράλληλα σύμπαντα

Μάλιστα, το τρίτο κεφάλαιο σκεφτόμουν να το αφιερώσω σ’ αυτό που ονομάζουν ως παράλληλα σύμπαντα και αναλογιζόμουν πόσο εύκολο θα είναι να μεταφέρω την άποψη μου χωρίς να γίνω γραφική ή “υπερβολική”. Όπως γράφω στην εισαγωγή, αυτό το βιβλίο δεν έχει άκρη, μέση και τέλος, μοιάζει με… τη θεωρία του “Καθιερωμένου Προτύπου” του CERN. Έχει μια γενική ιδέα ως ‘ύλη’, η οποία όμως αλλάζει συνέχεια και αυθόρμητα τη συνοχή της…
Οι φυσικοί του CERN, τουίταραν με την ίδια… ‘χιουμοριστική’ σοβαρότητα που τους διέπει την εξής καταπληκτική ανακοίνωση:
Όταν το είδα, στην αρχή σκέφτηκα, δεν μπορεί, πάλι πλάκα κάνουν. Ωστόσο το άρθρο ξεκινάει λέγοντας:
​Με το LHC τώρα να σπάει πρωτόνια μαζί σε μια ενέργεια 13 TeV, τι εξωτικά θηρία ελπίζουν οι φυσικοί να βρουν σε αυτή την άγνωστη γωνιά του φυσικού κόσμου;
Και συνεχίζει:

Έρωτας και υπνωτισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για Έρωτας και υπνωτισμός

Ένας άντρας μπορεί να ερωτευτεί με μια γυναίκα και ακόμα και αν είναι πολύ απαίσια απέναντί του, εξακολουθεί να την αγαπάει, ακόμα και όταν βλέπει τη βλάβη που προκαλείται από τις πράξεις της απέναντί του.

Ο αποϋπνωτισμός μπορεί να επιτευχθεί όταν ένας υπνωτισμένος άνθρωπος μαθαίνει πώς να σκέφτεται με σαφήνεια, λογική και ανάλυση, και μέσω του Νόμου του Κάρμα και των συνεπειών του.

Εκείνοι που ερωτεύονται και αγαπούν για λίγο, αλλά στη συνέχεια χωρίζουν είναι εκείνοι που υποφέρουν για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω του γεγονότος ότι και οι δύο είναι υπνωτισμένοι ο ένας από τον άλλο.

Να λες σ’ αγαπώ: Συγκλονίζει ο Λίαμ Νίσον μιλώντας για την αγάπη και τη ζωή



«Αυτό που έμαθε περισσότερο από όλα είναι είναι να ζεις και να αγαπάς καθημερινά, σαν να είναι η τελευταία μέρα σου στη ζωή. Διότι, μια μέρα, θα είναι η τελευταία».

Ο 64χρονος ηθοποιός Λίαμ Νίσον έχασε τη σύζυγό του Νατάσα Ρίτσαρντσον το 2009, μετά από πτώση που είχε ενώ έκανε σκι. Η διάσημη ηθοποιός είχε αρνηθεί να λάβει αμέσως ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία όταν ήταν πλέον πολύ αργά. Πέθανε στα 45 της βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της.
Ο σύζυγός της δεν ξεπέρασε ποτέ την απώλεια της αγαπημένης του, κατέρρευσε και έγινε αγνώριστος. Επτά χρόνια αργότερα, δημοσιεύει ένα υπέροχο ποστ στο facebook (σε μια σελίδα που θεωρείται ως η επίσημη σελίδα του στο facebook), όπου μιλάει για την σπουδαιότητα της αγάπης και το πόσο σημαντικό είναι να λέμε «Σ’ αγαπώ» στους αγαπημένους μας καθημερινά και να ζούμε την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία μέρα μας στη ζωή. Διότι, μια μέρα, θα είναι.


«Λένε ότι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι να χάσεις κάποιον που αγαπάς. Κάποιον που μεγάλωσες μαζί του και τον είδες να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Κάποιον που σου έδειξε πώς να αγαπάς. Είναι το χειρότερο πράγμα που συνέβη ποτέ σε κανέναν. Η σύζυγός μου πέθανε απροσδόκητα. Μου έφερε τόση χαρά. Ήταν τα πάντα για μένα. Αυτά τα 16 χρόνια που ήμουν σύζυγός μου, με έμαθαν πώς να αγαπάω άνευ όρων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα