*H Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων είναι οργανισμός του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, υπεύθυνος για την ανάπτυξη αναδυόμενων τεχνολογιών για χρήση από το στρατό. Από Wikipedia.
Της Whitney Webb
https://www.thelastamericanvagabond.com/top-news/coronavirus-gives-dangerous-boost-darpas-darkest-agenda/
Tεχνολογία που αναπτύχθηκε από το αμφιλεγόμενο ερευνητικό παρακλάδι
του Πενταγώνου δέχεται τεράστια ώθηση εν μέσω της τρέχουσας κρίσης
του κορονοϊού, με λίγη προσοχή να δίδεται στα απώτερα κίνητρα αυτής
της Υπηρεσίας για ανάπτυξη των αναφερόμενων τεχνολογιών, τη
δυνητική τους χρήση ως όπλα ή τις ακούσιες συνέπειες τους.
Τον Ιανουάριο, πολύ πριν η κρίση του κοροναϊού (Covid-19) οδηγήσει σε lockdowns, καραντίνα και οικονομική καταστροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες και παραπέρα, η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και το Πεντάγωνο συνεργάζονταν με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για να δημιουργήσουν απόρρητα σχέδια αναπόκρισης σε μια επικείμενη πανδημία. Έκτοτε υποστηρίζεται ότι οι κοινότητες πληροφοριών και στρατιωτικών πληροφοριών γνώριζαν για μια πιθανή πανδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, και ενδεχομένως ακόμη και πριν από τότε.
Δεδομένης αυτής της πρόγνωσης και των πολυάριθμων προσομοιώσεων που διεξήχθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι σχετικά με τις παγκόσμιες ιογενείς πανδημίες (τουλάχιστον έξι διαφορετικού πεδίου και μεγέθους), συχνά προέκυπτε το ερώτημα: Γιατί η κυβέρνηση δεν ενήργησε ή δεν προετοιμάστηκε εάν μια επικείμενη παγκόσμια πανδημία και οι ατέλειες κάθε ανταπόκρισης σε αυτό το γεγογός, ήταν γνωστά; Παρόλο που η απάντηση στο ερώτημα αυτό έχει συχνά παρουσιαστεί ως απλή «ανικανότητα» στα ΜΜΕ, αξίζει να διερευνηθεί η πιθανότητα ότι η κρίση αφέθηκε να ξεδιπλωθεί.
Γιατί θα μπορούσε η κοινότητα πληροφοριών ή μια άλλη ομάδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να επιτρέψει εν γνώσει της μια τέτοια κρίση; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη αν κοιτάξει κανείς την ιστορία, καθώς οι διάφορες κρίσεις έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την εφαρμογή πολιτικών που κανονικά θα απορρίπτονταν από το αμερικανικό κοινό, ξεκινώντας από τη λογοκρισία του Τύπου έως τα δίκτυα μαζικής παρακολούθησης. Αν και η κυβερνητική απάντηση στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως το Patriot Act, μπορεί να είναι το πιο προσιτό παράδειγμα για πολλούς Αμερικανούς, οι προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ να περιορίσουν τη ροή της «επικίνδυνης» δημοσιογραφίας και να παρακολουθήσουν τον πληθυσμό ξεκινούν ήδη από τον Α'.Π.Π. Πόλλες από αυτές τις πολιτικές όπως το Patriot Act μετά την 9/11, είτε τα πολιτικά δίκτυα «κατάσκοπων» της εποχής του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δεν έκαναν τίποτα για να προστατεύσουν την πατρίδα, αλλά αντίθετα οδήγησαν σε αυξημένη επιτήρηση και έλεγχο που συνέχιστηκε για πολύ μετά που η κρίση που τις προκάλεσε τελείωσε.