Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ (ΟΙ ΑΜΒΟΥΛΙΟΙ ΘΕΟΙ)



ΑΜΒΟΥΛΙΟΙ ΘΕΟΙ : Η ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΛΑΚΩΝΩΝ

Οι αµβούλιοι θεοί ήταν ένα προσωνύµιο που χρησιµοποιούσαν οι αρχαίοι Λάκωνες για ένα σύστηµα ιερής τριάδος, η οποία απαρτιζόταν από τον ∆ία, την Αθηνά και τους ∆ιοσκούρους (Κάστορα και
Πολυδεύκη). Οι τελευταίοι, κατά τη λακωνική πίστη, είχαν την ικανότητα να παρατείνουν την ανθρώπινη ζωή! Αλλωστε οι Κάστωρ και Πολυδεύκης γεννήθηκαν στην πόλη Θεράπνη της Λακωνίας, πλάι στον Ευρώτα, µια πόλη σχετιζόµενη µε την πνευµατική θεραπεία.Οι βωµοί του  Αµβουλίου ∆ιός, της Αµβουλίας Αθηνάς και των Αµβουλίων Τυνδαριδών ∆ιοσκούρων δεν απείχαν πολύ απ’ αυτόν του Καρνείου (Απόλλωνος) και του ∆ιονύσου Κολωνάτα (Κολωνάτη), ο οποίος έκειτο στην Κολώνα και στον οποίο έθυον οι Σπαρτιάτες οπαδοί του, οι λεγόµενοι ∆ιονυσιάτες. (Παυσανίας, 3.13.6). Πρόκειται, λοιπόν, για µια ιαµατική ιερή τριάδα, η λατρεία της οποίας εξαπλώθηκε από τη Λακωνία στην Ιταλία και από εκεί στη λοιπή Ευρώπη.Η «περίεργη» ρίζα αµβ- συνδέεται άλλοτε µε πνευµατικά κατορθώµατα και άλλοτε µε φθοροποιά (αµβλόω, άµβλωσις).

Το µυστικό της αντιγήρανσης


Οι ιερείς των αµβουλίων θεών γνώριζαν, προφανώς, τον τρόπο και τη µέθοδο µε την οποία µπορεί να παραταθεί η ζωή, να πάρει αναβολή η φθορά, δηλαδή ο θάνατος.Η εξήγηση και η λύση του µυστηρίου αυτού δεν έρχεται µέσα από την επιστήµη της Αρχαιολογίας, αλλά µέσα από τη σοφή ελληνική τέχνη και παράδοση της ετυµολογίας.Οι αµβούλιοι θεοί, λοιπόν, µπορούσαν  και έδιναν µία αναβολή (< αµβολά (δωρ.)/αµβολή (ιων.)/αµβολίη - Απολλ. Ρόδ.) του θανάτου. Με ποιον τρόπο; Αµβολάδην/
αναβολάδην, ένα ιωνικό και ποιητικό επίρρηµα, που σηµαίνει «µε αναβολή, µε παράταση του καιρού εξ υποβολής» (Ηρόδ.). Βλέπουµε, λοιπόν, εδώ και το στοιχείο της πίστεως (υποβολής).Οι σοφοί µας συγγραφείς µας εξηγούν µε ποιους τρεις τρόπους η αρχαία αγία τριάδα των Λακώνων πετύχαινε αυτήν
την αναβολή του θανάτου, που ήταν η µυστική διδασκαλία-συµβουλή των αµβουλίων: Με κάχλασµα (χόχλασµα) του νερού, όταν αυτό βράζον αναπηδά (Οµηρος, «Ιλιάδα»). Σε συνδυασµό µε έντονη φωνή, µε επανάληψη και διαδοχή του µέλους, για τους ψάλλοντες (Οµηρος, Πίνδαρος). Αλλωστε η ρίζα αµ- πολλάκις αντικαθιστά την πρόθεση «ανά», η οποία δηλώνει επανάληψη. Και σε συνδυασµό µε συγκεκριµένη κίνηση και στάση του σώµατος: Αµβολαδίς/αναβολαδίς, που σηµαίνει µε υψωµένα τα χέρια προς τα πάνω και κάνοντας οκνηρές-αργοπορητικές κινήσεις (αµβολιεργός = οκνός, αµελής > αµβολιεργώς) – Ησίοδος, Op. 413, Πλούταρχος, Καλλίµαχος.

Σκεφτόµενος κλασικά ιατρικά το συνδυασµό αυτών των θεραπειών, οδηγούµαστε στο συµπέρασµα πως η αγία ιαµατική τριάδα των Λακώνων ήταν ένα κέντρο φυσικής αποκατάστασης, αφού περιελάµβανε θεραπεία για πνευµονικές και ψυχικές παθήσεις, σε συνδυασµό µε φυσιοθεραπεία.Ισως επρόκειτο για ένα «στρατιωτικό νοσοκοµείο», θα λέγαµε σήµερα, για τους πολλούς τραυµατίες που είχαν οι Σπαρτιάτες. Αλλά επειδή αναφέρεται πως µε αυτούς τους τρεις «απλούς» τρόπους πετύχαιναν οι ιερείς της αµβουλίας τριάδος την παράταση της ζωής, θα καταφύγουµε και πάλι στη γλώσσα: Κάνοντας άµβλυνση, δηλαδή αφαιρώντας την οξύτητα/τοξικότητα, δηλαδή τα δηλητήρια απ’ τον οργανισµό των ανθρώπων. Παρακάτω θα προσπαθησουμε να αναλύσουμε/αποκωδικοποιήσουμε πώς γινόταν αυτή η αρχαία αποτοξίνωση:

Αυτή είναι η λύση για όλα σου τα προβλήματα

 


Είναι μια ακόμα βροχερή μέρα, από αυτές που μοιάζουν σαν να μην ξημέρωσε ποτέ. Είναι Δευτέρα, έχει μόλις αρχίσει μια δύσκολη εβδομάδα, και αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε καλύτερα να μη σηκωνόμασταν ποτέ από το κρεβάτι.

Όλα είναι κάπως ανάποδα. Εκκρεμότητες που δεν κλείνουν, άλλες που ανοίγουν από το πουθενά, δύο παραλίγο τούμπες, και ένα διαλυμένο ζευγάρι παπούτσια. Η διάθεση λοιπόν δεν είναι και η καλύτερη. Ώσπου μου στέλνει ο άντρας μου αυτό εδώ το video, και μου έρχεται ένα μεγάλο aha moment. Γιατί όπως λέει και ο Jocko: “Έχεις προβλήματα; Ωραία. Αντιμετώπισε τα.

Μπορείς να το ακούσεις πατώντας το play!

Το πιο εύκολο πράγμα όταν κάτι πάει στραβά είναι να παραπονεθούμε και να γκρινιάξουμε. Να νιώσουμε αδικημένοι, καταραμένοι από τη μοίρα, μόνοι και έρημοι σε αυτό τον κόσμο. Ναι, αυτή είναι η πρώτη μας αντίδραση. Είναι όμως η σωστή;

Θα σου απαντήσω με αυτή τη μεταφορά.

NA ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ!!!!!!!!! _ (βίντεο)

 



Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία θανάτων από/με COVID-19 αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει πανδημία

 


There Is no Coronavirus Pandemic, So How About a Dose of Reality?

Λάο Τσε και Κομφούκιος (2)


Νικόδημος 

1. Οι ελληνικές αποδόσεις μου βασίζονται στους R. G. Hendricks και John Minford – εδώ και στο προηγούμενο  Φιλοσοφία: Λάο Τσε και Κομφούκιος.

Η σημερινή αφήγηση προέρχεται από τα Ιστορικά Αρχεία του μεγάλου ιστορικού Suma Chien (ή Sima Qian) γύρω στα 145-86 πκε. Ο ιστορικός δίνει ένα βιογραφικό σκίτσο του Λάο Τσε. Μα η περιγραφή της συνάντησης των δύο μεγαλύτερων κινέζων σοφών πρέπει να προέρχεται κι αυτή από έναν ταοϊστή.

Οι αγκύλες είναι δικές μου παρεμβάσεις.

2. Ο Λάο Τσε καταγόταν από το χωριό Quren στη νότια χώρα των Chu. Είχε το όνομα Li Dan επίσης [όπως φαίνεται και στα γραπτά του Τζουάνγκ Τζου]. Ήταν ο επίσημος αρχειοφύλακας του [Ανατολικού] βασιλείου των Zhou [στον 6ο αιώνα πκε ή και νωρίτερα].

Ο Κομφούκιος τον επισκέφθηκε και τον ρώτησε για το θέμα των τελετουργιών [και κανόνων συμπεριφοράς]. Ο Λάο Τσε απάντησε:

«Να είσαι ο εαυτός σου» είναι μια καλή συμβουλή, αλλά μπορεί επίσης και να είναι παραπλανητική

 


Το να κάνεις οτιδήποτε που απαιτείται από σένα σε κάθε κατάσταση χωρίς να γίνεται ρόλος με τον οποίο ταυτίζεσαι είναι ένα ουσιαστικό μάθημα στην τέχνη της ζωής που ο καθένας μας είναι εδώ για να μάθει.

Γίνεσαι εξαιρετικά ισχυρός σε ότι κάνεις αν η πράξη εκτελείται για την ίδια την πράξη αντί να χρησιμοποιείται ως μέσο για να προστατέψεις, να εξυψώσεις την ταυτότητα του ρόλου σου ή να συμμορφωθείς μ' αυτήν.

Κάθε ρόλος είναι μια πλασματική αίσθηση εαυτού και μέσα απ' αυτόν όλα προσωποποιούνται κι έτσι διαφθείρονται και διαστρεβλώνονται από το νοογενές "μικρό εγώ" και όποιο ρόλο τυχαίνει να παίζει.

Σ' έναν κόσμο προσωπικοτήτων που παίζουν ρόλους, οι ελάχιστοι άνθρωποι που δεν προβάλλουν μια νοογενή εικόνα, αλλά λειτουργούν από το βαθύτερο πυρήνα της Ύπαρξής τους, εκείνοι που δεν επιχειρούν να φανούν σαν κάτι περισσότερο από αυτό που είναι, αλλά είναι απλώς ο εαυτός τους, ξεχωρίζουν ως αξιοσημείωτοι και είναι οι μόνοι που φέρνουν αληθινά κάποια αλλαγή στον κόσμο.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ.

Άστρα : Οκτώβριος 2020 Επιχειρηματικότητα και πλανητικές διελεύσεις

από την Αλίντα Κανάκη !


Ο Οκτώβριος δεν είναι ένας μήνας που προσφέρεται για επιχειρηματικά ανοίγματα ή μεγάλες επιτυχίες. Ο Άρης, ο κύριος πλανήτης της επιχειρηματικής δράσης, είναι ανάδρομος ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και καθ όλο τον Οκτώβριο, ενώ μετά τα μέσα Οκτωβρίου γυρίζει σε ανάδρομη πορεία και ο Ερμής, ο προστάτης των επικοινωνιών και του εμπορίου. Ειδικά με την ανάδρομη πορεία του Ερμή επηρεάζονται οι επικοινωνίες, τα συμβόλαια, οι ανταλλαγές προϊόντων, υπηρεσιών και ειδήσεων, οι πωλήσεις, οι σχέσεις μεταξύ εταίρων, οι προμήθειες και οι ανταλλαγές.

Υπό αυτές τις συνθήκες θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί σοβαρή επιχειρηματική πρόοδος. Οι επιχειρήσεις όμως δεν σταματούν ποτέ τις δραστηριότητες τους, πόσο μάλλον για ένα ή δύο μήνες, και θα πρέπει να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τρέχοντα ζητήματα τις μέρες που θα έχουν κάποια, έστω και μικρή, εύνοια. Εάν λάβει κανείς υπόψη του τις καλές και τις κακές μέρες του μήνα, θα καταφέρει να περιορίσει τις απώλειες του και να στηρίξει την παραγωγική του διαδικασία.

Kοροναϊός: Όνειρα και εφιάλτες τον καιρό της πανδημίας

  Η πανδημία του κοροναϊού δεν απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους μόνο στην καθημερινότητά τους. Σύμφωνα με νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα «μολύνει» και τα όνειρά τους.



Πολλές, μάλιστα, φορές τείνει να εξελιχθεί σε πραγματικό εφιάλτη.

Σε τι διαφέρει η εποχική γρίπη από το κοινό κρυολόγημα


Η εποχική γρίπη μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ξεπερνούν τη γρίπη χωρίς να παρουσιάσουν επιπλοκές, ορισμένοι όμως, όπως άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη.

Ανθρωποφαγία στο Ναύπλιο από τους Τούρκους - Δεν υπάρχει νοστιμότερο φαγητό από το ανθρώπινο κρέας και μάλιστα το ψαχνό. Ειδικά οι κεφτέδες. Άσε τα ντολμαδάκια ...



[Αυτό που ακολουθεί είναι ένα πολύ σκληρό κείμενο. Είναι βέβαιο ότι θα σας ταράξει. Γι’ αυτό διαβάστε με δική σας ευθύνη και προσοχή. Μην ξεκινήσετε επιπόλαια την ανάγνωση. Σας προειδοποιώ ότι είναι πολύ χειρότερο απ’ ό,τι φαντάζεστε.]

Ο υπασπιστής του Κολοκοτρώνη Φωτάκος Χρυσανθόπουλος περιγράφει την είσοδο των Ελλήνων στο Ναύπλιο μετά τη συμφωνία παράδοσης στα τέλη Δεκεμβρίου 1822. Το κείμενο έχει μεταφερθεί στη σημερινή μας γλώσσα από μένα:
«Όταν μπήκαμε στο Ναύπλιο διαπιστώσαμε ότι οι Τούρκοι χωρίζονταν σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους. Υπήρχαν γεροί και δυνατοί, άρρωστοι και αδύνατοι αλλά και άνθρωποι που είχαν χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον. Αυτοί οι τελευταίοι σέρνονταν στη γη, έσκαβαν στα χωμάτινα πατώματα των σπιτιών, στις λάσπες γύρω από τα ερείπια, στις κοπριές και στα σκουπίδια της πόλης. Αναζητούσαν μεγάλα σκουλήκια για να τα φάνε. Βρίσκονταν σε τέτοια κατάσταση που όταν τους πλησιάζαμε έστρεφαν τα μάτια τους προς εμάς. Μας κοιτούσαν τότε με θολά μάτια γεμάτα παράπονο, χασμουριόντουσαν και φαινόταν σαν να μας ζητούν βοήθεια. Αλλά δεν μπορούσαν να βγάλουν λέξη από το στόμα τους. Εγκατέλειπαν την προσπάθεια, χαμήλωναν τα μάτια και συνέχιζαν να σκάβουν. Όταν έβρισκαν σκουλήκια, τα άρπαζαν με μεγάλη ταχύτητα και με μεγάλη όρεξη τα έτρωγαν. Δεν τους ένοιαζε τίποτε άλλο παρά να παραμείνουν στη ζωή.

ΤΟ CNN ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ&ΜΟΝΙΜΗ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

 


Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Το CNN επιβεβαίωσε το προφανές: η παγκοσμιοποιημένη ελίτ δεν σκοπεύει ποτέ να επιστρέψει στο φυσιολογικό και σχεδιάζει να κάνει τα δρακόντεια μέτρα που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 μόνιμα.
Ο ανώτερος διεθνής ανταποκριτής του CNN, Nick Paton Walsh, έγραψε το άρθρο δίνοντας την πλοκή. Ο κόσμος θα αλλάξει για πάντα εξαιτίας του COVID-19, δηλαδή της πανούκλας της Κίνας και η ελευθερία δεν θα επιστρέψει ποτέ.

https://www.cnn.com/2020/09/30/health/back-to-normal-bias-wellness/index.html

«Μαθαίνουμε σιγά σιγά αν οι αλλαγές του τρέχοντος έτους είναι μόνιμες. Εάν η δουλειά – για τους τυχερούς ανάμεσά μας – θα παραμείνει από το σπίτι. Αν θα επισκεφθούμε το μανάβικο λιγότερο αλλά θα ξοδεύουμε περισσότερα. Αν θα βρούμε μια μάσκα στο μετρό να είναι μόνο/απλά μέρος της ζωής μας. Εάν η χειραψία και η αγκαλιά θα γίνουν λιγότερο συνηθισμένες », έγραψε ο Walsh.
Έγραψε ότι όποιος δεν αποδέχεται ότι αυτές οι αλλαγές πρέπει να είναι μόνιμες και για το μεγαλύτερο καλό είναι ψυχικά άρρωστοι.

Ὅλοι γνώριζαν καί ὅλοι «σφύριζαν ἀδιάφορα». Τώρα; - Ὁ ἐπιλεκτικός …ἰός


 

Ποῦ βρίσκεται τό Γηροκομεῖο ὅπου ἐντοπίσθηκαν τά 45 κρούσματα τοῦ ἰοῦ; Στόν Ἅγιο Παντελεήμονα.

Ποιοί εἶναι οἱ πιθανότεροι ὕποπτοι μεταδόσεως τοῦ ἰοῦ; Οἱ ἐργαζόμενοι σ᾿αὐτό πού ὅπως κάθε ἐργαζόμενος σέ χώρους ὅπου βρίσκονται ἡλικιωμένοι (ὁμάδες ὑψηλοῦ κινδύνου) πρέπει νά τηροῦν αὐστηρῶς τά ὑγειονομικά πρωτόκολλα. Σωστά,μέχρι ἐδῶ. 

Τί ἀκριβῶς γνωρίζουμε γιά τήν περιοχή τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος; Ὅτι εἶναι τίγκα στούς ἀλλοδαπούς. Γνωστό στούς πάντες,χρόνια τώρα. Νά σᾶς θυμήσω ἕνα σοβαρό περιστατικό τοῦ Αὑγούστου : 

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 12 αστυνομικοί από το ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα μετά από σύλληψη Σομαλού. Αιτία είναι ότι ο Σομαλός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ἡ συνέχεια,πού συνδέει τούς ἀλλοδαπούς μέ τό Γηροκομεῖο στόν Ἅγιο Παντελεήμονα,εἶναι : 

…κάτοικοι της Μιχαήλ Βόδα και Πιπίνου, όπου βρίσκεται στο κέντρο φιλοξενίας “Αττική” θεωρούν πως το πρόβλημα πρέπει να εστιαστεί καθαρά και μόνο στα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς όπως καταγγέλλουν έχουν δει πολλές φορές αλλοδαπούς να μεταφέρουν προϊόντα τροφοδοσίας εντός και εκτός κτιρίου. 

Η 31χρονη σύμβουλος που κόλλησε κορονοϊό τον Τραμπ και η «μοιραία» πτήση

Η μη χρήση μάσκας για την προστασία του απέναντι στον κορονοϊό κατά τη διάρκεια πτήσης με ελικόπτερο την περασμένη Τετάρτη με συνεπιβάτιδα την 31χρονη σύμβουλό του, Χόουπ Χικς αποδεικνύεται μοιραία για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι μολύνθηκε από τον ιό μέσω της στενής συνεργάτιδάς του.

Τόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ όσο η σύζυγός του και Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό, έπειτα από τεστ στα οποία υποβλήθηκαν.

Το ζεύγος Τραμπ φέρεται να κόλλησε από την 31χρονη Χόουπ Χικς, η οποία ταξίδεψε μαζί τους στο Air Force One για το Κλίβελαντ, όπου διεξήχθη το ντιμπέιτ με τον αντίπαλό του για την αμερικανική προεδρία, Τζο Μπάιντεν.

Προηγουμένως, η Χικς και ο Τραμπ είχαν ταξιδέψει μαζί την περασμένη Τετάρτη στη Μινεσότα για προγραμματισμένη προεκλογική εκδήλωση.

Παρά την υψηλή μεταδοτικότητα του ιού, τις προειδοποιήσεις από τον Π.Ο.Υ. και την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ, πρόσωπα από το επιτελείο του Τραμπ, που βρίσκονταν στο Οχάιο για το ντιμπέιτ, αρνήθηκαν επιδεικτικά να φορέσουν προστατευτικές μάσκες στο εσωτερικό της αίθουσας.

Κίνα και Θιβέτ


Νικόδημος 

1. Όπως με τους Ουίγκουρ, έτσι και με το Θιβέτ κυκλοφορεί μια αντικινέζικη προπαγάνδα που κατηγορεί την Κίνα ότι καταστρέφει την παραδοσιακή ζωή στο Θιβέτ, καταπιέζει τους Θιβετιανούς και προσπαθεί να τους κινεζοποιήσει. Υπάρχει η Ετήσια Έκθεση για το 2019 της Αμερικανικής Επιτροπής για Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία, σελ. 14, που δημοσιεύθηκε Απρ. 2020 κι είναι διαθέσιμη στο Διαδίκτυο (USCIRF = United States Commission for International Religious Freedom).

Υπάρχουν επίσης πάρα πολλά άρθρα από Δυτικούς και Θιβετιανούς ακολούθους του Δαλάι Λάμα στην εξορία.

Μα για μια πιο ενημερωμένη άποψη οι αναγνώστες ας διαβάσουν το άρθρο CIA Tibetan Program στη Wikipedia. Εδώ θα δουν πως ο Δαλάι Λάμα πήρε μόνο το 1964 180.000$, ξοδεύτηκαν 855.000 για εκπαίδευση ανταρτών κι άλλες 700.000 σε άλλες δραστηριότητες. Ναι, για τον πολύ κόσμο, εντελώς άγνωστα!

2. Υπάρχει μια ρομαντική γενική εικόνα για το Θιβέτ ως μια μακάρια χώρα Shangri La, όπου ο Δαλάι Λάμα και οι ηγούμενοι λάμα των μοναστηριών επόπτευαν την ειρηνική ζωή και πνευματική φώτιση των Θιβετιανών βουδιστών, έναν ουράνιο παράδεισο στο ψηλότερο οροπέδιο του κόσμου, αλυσοδεμένο τώρα από τους αιμοβόρους Κινέζους Κομμουνιστές. 

Ο διαλογισμός δίνει στον έρωτα μάτια. Του δίνει κατανόηση.


Ο έρωτας είναι καθρέφτης. Η αληθινή σχέση είναι ο καθρέφτης, μέσα στον οποίο οι εραστές βλέπουν ο ένας το πρόσωπο του άλλου και αναγνωρίζουν το θεό. Είναι ένα μονοπάτι προς το θεό. Αν οι εραστές βρίσκονται κοντά, αμέσως οι σκέψεις πηδούν από τον ένα στον άλλο. Ακόμα κι αν δεν λένε τίποτα, ακόμα κι αν είναι σιωπηλοί, επικοινωνούν. Η γλώσσα δεν είναι για τους εραστές, είναι για εκείνους που δεν αγαπούν. Για τους εραστές, η σιωπή είναι αρκετή. Ακόμη κι αν δεν λένε τίποτα, μιλούν.

Αν ο άντρας και η γυναίκα δεν γνωρίσουν τι είναι σιωπή, αν δεν καθίσουν μαζί, μέσα σε βαθιά σιωπή, δεν μπορούν να λιώσουν ο ένας μέσα στο Είναι του άλλου. Τα σώματά τους μπορεί να διεισδύουν το ένα μέσα στο άλλο, μα οι ψυχές τους θα παραμένουν πολύ μακριά. Κι όταν συναντιούνται οι ψυχές, υπάρχει επικοινωνία, υπάρχει κατανόηση.

Είναι  μία από τιs βαθύτερες ασχολίες μου: Πώς να κάνω τον έρωτα και το διαλογισμό να εμπεριέχουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλο, ώστε κάθε ερωτική σχέση να γίνεται αυτόματα συντροφικότητα στο διαλογισμό. Και κάθε διαλογισμός θα σας κάνει τόσο συνειδητούς, που να μην πέφτετε στα δίχτυα του έρωτα, αλλά να ανυψώνεστε μέσα στον έρωτα.

Μην εμπιστεύεστε το άλογο, Τρώες. Φοβάμαι τους Δαναούς ακόμα κι όταν φέρνουν δώρα


Φοβοῦ τοὺς Δαναοὺς καὶ δῶρα φέροντας».

Ιλιάδα, Ομήρου. Οι Έλληνες αφήνουν στους Τρώες τον Δούρειο Ίππο, ένα ξύλινο άλογο, ομολογία της ήττας τους. Οι Τρώες βάζουν το άλογο μέσα στα τείχη της πόλης τους και η συνέχεια είναι γνωστή. Στην Αινειάδα του, το έπος που έγραψε στα τέλη του 1ου αιώνα π.Χ. και το οποίο εξιστορεί τις μυθικές περιπέτειες του Αινεία, ενός Τρώα που ταξίδεψε με λίγους συντρόφους του στην Ιταλία μετά την άλωση της Τροίας και έγινε ο πρόγονος των Ρωμαίων, ο Βιργίλιος μέσω του Λαοκόοντα λέει: Equo ne credite, Teucri / Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentes, δηλαδή «Μην εμπιστεύεστε το άλογο, Τρώες. / Οτιδήποτε κι αν είναι, φοβάμαι τους Δαναούς ακόμα κι όταν φέρνουν δώρα».

Στην πραγματικότητα ο Δούρειος Ίππος ήταν μια κρύπτη που έκρυβε στα σπλάχνα του τους Έλληνες πολεμιστές. Για να γίνει πιο πιστευτό το σχέδιο τους, ο στόλος των Ελλήνων κρύφτηκε και έκαψαν το στρατόπεδό τους, αφήνοντας μόνο το Δούρειο Ίππο. Ο Λαοκόων, ένας από τους Τρώες ιερείς του Θυμβραίου Απόλλωνα, προσπάθησε να προειδοποιήσει τους Τρώες να μη δεχθούν τον Δούρειο Ίππο ως δώρο από τους Έλληνες, όμως απέτυχε. Οι Τρώες αψήφησαν τη συμβουλή του και εκείνος εξοργισμένος πέταξε το ακόντιό του στο ξύλινο άλογο, για να τους αποδείξει πως είναι κούφιο. Εκείνη την ώρα ο θεός Ποσειδώνας υποστηρίζοντας τους Έλληνες, έστειλε δύο θαλάσσια φίδια, τον Όρκις και τη Χαρίβοια, να πνίξουν τον Λαοκόοντα και τους γιους του, Αντιφάντη και Θυμβραίο. Οι Τρώες ερμήνευσαν το γεγονός ως απόδειξη ότι το ξύλινο άλογο δεν ήταν ένα κόλπο των Ελλήνων και το οδήγησαν στην πόλη, αλλά θεόπνευστο. Ο Λαοκόων ήταν ο τρελός της πόλης. Κι αυτό ήταν το τέλος της Τροίας.

Ο χαμένος χρόνος και η εύκολη ζωή

 


  Ο επιχειρηματίας αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι για να γεμίσει τις μπαταρίες του. Πήρε το αεροπλάνο και ταξίδεψε σε τόπους μακρινούς.

Σε ένα χωριό δίπλα στη θάλασσα έκατσε μερικές μέρες. Εκεί παρατήρησε τους ανθρώπους του χωριού και διαπίστωσε ότι ένας ψαράς έδειχνε πιο ευτυχισμένος από όλους τους άλλους. Ο επιχειρηματίας τον πλησίασε και θέλησε να μάθει το γιατί.

Εκείνος του απάντησε ότι ξυπνούσε κάθε πρωί, έτρωγε πρωινό με την γυναίκα του και τα παιδιά του. Ύστερα πήγαινε τα παιδιά σχολείο και αυτός για ψάρεμα, και η γυναίκα του ζωγράφιζε. Αργότερα επέστρεφε στο σπίτι με αρκετά ψάρια για να φάνε κι έριχνε ένα υπνάκο. Μετά το βραδινό, πηγαίνανε βόλτα με τη γυναίκα του στην παραλία να χαζεύουμε το ηλιοβασίλεμα, ενώ τα παιδιά κολυμπούσαν.

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

Το βασικό μοντέλο για το πνευματικό μονοπάτι που βασίζεται στη συνειδητή προσοχή είναι να πάρεις κάποιο είδος εμπειρίας και να το εμπλουτίσεις με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης, αισθητηριακής διαύγειας και ηρεμίας. Συγκέντρωση σημαίνει να εστιάζετε την προσοχή σε ό, τι θεωρείτε σχετικό. Η αισθητηριακή διαύγεια σημαίνει να διακρίνεις τα συστατικά που αποτελούν μια εμπειρία και να εντοπίσεις την λεπτή τους ουσία. Ηρεμία σημαίνει ότι δίνουμε άδεια σε αυτά τα στοιχεία να επεκταθούν, να συρρικνωθούν ή να παραμείνουν ακίνητα - για να κάνουν ό, τι φυσιολογικά θα έκαναν. Η ηρεμία (ή ουδετερότητα) είναι μια ριζική απουσία παρέμβασης στη φυσική ροή των αισθήσεών μας. Με άλλα λόγια, μπορούμε να πάρουμε κάθε είδους εμπειρία και να προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε, να είμαστε ακριβείς και να την επιτρέψουμε.

     Το να καλωσορίζουμε τις εμπειρίες με αυτόν τον τρόπο - τόσο στην επίσημη πρακτική όσο και καθώς κάνουμε πράγματα στην καθημερινή ζωή - καταλύει μια διαδικασία διορατικότητας και εξάγνισης. Σε μια χημική αντίδραση, ο ρόλος του καταλύτη είναι να επιταχύνει μια διαδικασία που θα συνέβαινε φυσικά αλλά ίσως πολύ αργά. Ο καταλύτης αλληλεπιδρά με τα αντιδρώντα με τρόπο που μπορεί να επιταχύνει δραματικά τα πράγματα. Ομοίως, η συγκέντρωση, η αισθητηριακή διαύγεια και η ηρεμία (ουδετερότητα) αλληλεπιδρούν με τις εμπειρίες της ζωής για να επιταχύνουν τη φυσική διαδικασία της ψυχο-πνευματικής εξέλιξης.

Κάρλος Καστανέντα, μαγεία, μυθολογία ή και τα δύο;

 


Το έργο του Κάρλος Καστανέντα και η απομυθοποίηση του. Το βίντεο με αποσπάσματα από το προτελευταίο βιβλίο του το 1998,  ο τροχός του χρόνου. Σύντομή αναφορά στις θεωρίες του. Free download όλα τα βιβλία του Carlos Castaneda 1437 σελ σε ένα PDF

Συλλογή επεξεργασία από το Ζάχο Σκαφίδα

Θυμάμαι τις δεκαετίες του 80 όπου με μανία διάβαζα τα βιβλία του Κανστανέντα. Την ευχαρίστηση μου όταν μάθαινα ότι βγήκε κάποιο καινούργιο βιβλίο του και τη δυσκολία της αγοράς του, διότι εκείνη την εποχή τα βιβλία ήταν πανάκριβα σε σχέση με τα μέσα εισοδήματα.

Θυμάμαι τη δυσκολία να κατανοήσω τις καινούργιες και δυσνόητες περιγραφές με τον αετό, τις εκπορεύσεις του, τα σημεία συναρμολόγησης και άλλα πολλά.

Ήταν η εποχή του Τάο της Φυσικής του Fritjof Capra, που και αυτός ανέφερε για τον Carlos Castaneda. Ήταν η εποχή που επισκέφτηκαν την Αθήνα ο Μαχαρίσι, η εποχή των ίντιγκο και των κρυστάλλινων παιδιών. Των θεοσοφικών υποσχέσεων της έλευσης του Χριστού και πολλών άλλων.

Τώρα είναι η εποχή της κατάρρευσης των μύθων, η εποχή των απομυθοποιήσεων.

Τον Απρίλιο του 1998, ο Castaneda πέθανε παρόλο που στα βιβλία του μιλάει για αθανασία μέσα από ένα εναλλακτικό τρόπο θανάτου, και πριν εκδοθεί  το βιβλίο του μαγικά περάσματα που περιγράφουν ασκήσεις που αυξάνουν την ενέργεια και την μακροζωία. Τότε άρχισα να συνειδητοποιώ την έκταση της διαμάχης γύρω από τη ζωή και τη δουλειά του, καθώς και την κατάσταση σύγχυσης που άφησε πίσω σε οπαδούς και  κριτικούς.   

Ιώδιο: O ρόλος του στη φλεγμονή λόγω τραύματος και σήψης


Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Critical Care Explorations δείχνει για πρώτη φορά ότι μέρος της απόκρισης στο φυσικό στρες σε ανθρώπους και ζώα συνεπάγεται αύξηση των επιπέδων ιωδίου που κυκλοφορεί στο αίμα.

Κορονοϊός: Πόσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί κατά τη διάρκεια αεροπορικού ταξιδιού

 


Πόσο καθαρός είναι ο αέρας που κυκλοφορεί στην καμπίνα των αεροπλάνων;

Ο αέρας εισέρχεται στην καμπίνα από τις εναέριες εισόδους στο άνω μέρος της καμπίνας και ρέει προς τα κάτω προς τις εξόδους αέρα του δαπέδου. Ο αέρας εισέρχεται και εξέρχεται από την καμπίνα στην ίδια σειρά καθισμάτων ή σε κοντινές σειρές. Υπάρχει σχετικά μικρή ροή αέρα προς τα εμπρός και προς τα πίσω μεταξύ διαφορετικών σειρών, καθιστώντας λιγότερο πιθανή τη μετάδοση αναπνευστικών σωματιδίων μεταξύ διαφορετικών σειρών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα