Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Αφαίρεση μήτρας: Τι συμβαίνει στη σεξουαλική ζωή της γυναίκας;

Κάνουμε υστερεκτομή σημαίνει, αφαιρούμε την μήτρα διότι δημιουργεί προβλήματα στην υγεία της γυναίκας ,που στο 90% είναι καλοήθεις βλάβες  και στο 10% είναι κακοήθειες (καρκίνοι) .

 Άρα η αφαίρεση επιβάλλεται  διότι η γυναίκα ή έχει υποτροπιάζουσες αιμορραγίες ή έχει διόγκωση μήτρας από ινομυώματα-αδενομυώματα και προκαλεί συμπίεση της ουροδόχου κύστεως με συχνουρίες ή συμπίεση του εντέρου με διάρροιες ή δυσκοιλιότητες ή εικόνα κολίτιδας ή έχει  πρόπτωση της μήτρας έξω από τον κόλπο ή έχει σοβαρή παθολογία στον τράχηλο ή τις ωοθήκες.


 Επειδή πολλές φορές αυτό το ερώτημα είναι φιλολογικό . Θα σας απαντήσω με σιγουριά ότι στις περισσότερες γυναίκες θα βελτιωθεί η σεξουαλική ζωή τους διότι θα αφαιρεθεί το παθολογικό πρόβλημα που σίγουρα επηρέαζε την σεξουαλική ζωή του ζευγαριού  και σε ένα μικρότερο ποσοστό θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο . 

Οργανικά όμως  και ανατομικά δεν υπάρχει καμία επίδραση από την επέμβαση , επειδή γίνεται με συγκεκριμένη τεχνική . 

Υπάρχει επίδραση στην σεξουαλική διάθεση μόνο στις γυναίκες που από την επέμβαση οδηγούνται σε απότομη και πρόωρη κλιμακτήριο λόγω ωοθηκεκτομής...

Η εργασία μου με φθείρει ψυχολογικά...




Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός πως οι σύγχρονες οικονομικές εξελίξεις, η συρρίκνωση της αγοράς εργασίας με την ραγδαία αλλαγή προσφοράς – ζήτησης που επήλθε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας έχει ένα σοβαρό αντίκτυπο στο δείκτη ικανοποίησης των εργαζομένων από την απασχόληση τους. 

Οι μειώσεις των αποδοχών, οι περικοπές επιδομάτων, η μείωση του αριθμού των θέσεων εργασίας άρα και των διαθέσιμων επιλογών οδηγεί συχνά τους εργαζόμενους σε ένα ψυχολογικό αδιέξοδο: εργάζονται αλλά δεν είναι ικανοποιημένοι από την εργασία τους. 

Η δυσανασχέτηση προκύπτει είτε γιατί οι συνθήκες εργασίας δεν είναι κατάλληλες ή σύμφωνες με τις προσδοκώμενες είτε γιατί τελικά διαπιστώνουν ότι κάνουν μια δουλειά η οποία δεν τους αρέσει και δεν τους ταιριάζει. Κάποιοι θα σκεφτούν ότι είναι πολυτέλεια να παραπονιέται κάποιος για έλλειψη ικανοποίησης από τη στιγμή που έχει έστω δουλειά. 

Κι όμως, το να ζει ένας εργαζόμενος μια καθημερινότητα από την οποία δεν μπορεί να αντλήσει την ελάχιστη ικανοποίηση αναλογιζόμενος πως έτσι θα συνεχιστεί η ζωή του στο άμεσο μέλλον, μπορεί να γίνει ένα δυσβάσταχτο φορτίο. 

Βάζω τα όρια μου: από την παθητικότητα στην διεκδικητικότητα

Βάζω τα όρια μου: από την παθητικότητα στην διεκδικητικότητα
Η διεκδικητικότητα είναι μια απαραίτητη δεξιότητα που διατηρεί τις ισορροπίες στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. 
Πολλοί άνθρωποι συγχέουν τη διεκδικητικότητα με την επιθετικότητα, τη δυναμικότητα, την απαιτητικότητα. Η διεκδίκηση όμως είναι στην ουσία η χρυσή τομή ανάμεσα στην παθητικότητα και την επιθετικότητα.
 Ο παθητικός άνθρωπος δεν αξιώνει τίποτα από τους γύρω του αλλά περιμένει οι άλλοι να ενδιαφερθούν για τις ανάγκες του και να τις ικανοποιήσουν.
 Ο επιθετικός, αντίθετα, απαιτεί διαρκώς την ικανοποίηση των αναγκών και των θέλω του, σε βάρος συχνά των δικαιωμάτων και των αναγκών των άλλων. Ως διεκδικητικότητα περιγράφεται η συμπεριφορά σύμφωνα με την οποία γνωστοποιούμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα τα θέλω, τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας στους άλλους, χωρίς όμως να απαιτούμε πάση θυσία την ικανοποίησή τους και χωρίς να τους τα επιβάλλουμε παρά τη θέλησή τους. Ο διεκδικητικός άνθρωπος υπερασπίζεται τα δικαιώματα του, αλλά παράλληλα σέβεται και τα δικαιώματα των άλλων.

Εκπαίδευση! Τι εννοούμε μ' αυτή τη λέξη; Τζίντου Κρισναμούρτι



Μαθαίνουμε να γράφουμε και να διαβάζουμε, αποκτούμε κάποιο επάγγελμα που χρειάζεται για να βγάζουμε το ψωμί μας, κι ύστερα μας πετάνε στη ζωή. Από τα παιδικά μας χρόνια μας λένε τι να κάνουμε, τι να σκεφτούμε κι έτσι οι επιδράσεις από την κοινωνία και το περιβάλλον μάς διαμορφώνουν βαθιά μέσα μας.

Αναρωτιόμουν αν θα ήταν δυνατό να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους εξωτερικά και ν' αφήσουμε το μέσα τους ελεύθερο. Μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να είναι εσωτερικά ελεύθεροι, να είναι για πάντα ελεύθεροι; 

Χάλοουϊν (Halloween)

halloween+night



 «Κι όμως, μέσα στο αίμα του ανθρώπου υπάρχει μια παλίρροια, ή μάλλον ένα παλιό θαλάσσιο ρεύμα, που με κάποιο τρόπο συγγενεύει με το λυκόφως, που του φέρνει φήμες μιας ομορφιάς από πέρα πολύ μακριά, όπως τα ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα από νησιά που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη  κι αυτή η ανοιξιάτικη παλίρροια ή αυτό το ρεύμα, που επισκέπτεται το αίμα του ανθρώπου, έρχεται από το μυθικό μέρος της γενεαλογίας του, από το θρυλικό, το παλαιό. Τον οδηγεί έξω στο δάσος, έξω στους λόφους. Εκεί ακούει το αρχαίο τραγούδι»  (Λόρδος Ντάνσανυ – The Book of Wonder)
Tο Χάλοουϊν (Halloween) είναι γιορτή του δυτικού κόσμου που γιορτάζεται την νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, ενέργεια γνωστή ως «trick or treat» («σκανταλιά ή κέρασμα»). Η γιορτή αυτή μπορεί να ταυτιστεί με τις Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά.

Ο David Wilock ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Fulford 29/10/2013




  Ήμουν σε θέση να επιβεβαιώσω ανεξάρτητα, εκ των έσω, αυτό που ο Ben δήλωσε την περασμένη εβδομάδα για το ότι η JP Morgan έχει πωληθεί στους Κινέζους. Πολύ σημαντικά γεγονότα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, και φαίνεται ότι πλησιάζουμε επιτέλους τη στιγμή που όλοι περιμένουμε. Τα σημάδια είναι εμφανή.


  Η Cabal σχεδιάζει τη δημιουργία ενός μεγάλου γεγονότος κάποιου είδους κατά το μήνα Νοέμβριο, ίσως και νωρίτερα παρά αργότερα. Αναμένουν ότι «το 83 τοις εκατό των Αμερικανών θα επηρεαστεί» από αυτό, δραματικά, και ότι όπου κι αν βρίσκεστε, όταν αυτό συμβεί, εκεί θα συνεχίσετε να είστε - για πολύ καιρό.


  Παίρνω όλες αυτές τις προειδοποιήσεις με προσθήκες, αλλά στη συνέχεια και πάλι, ακούω το ίδιο πράγμα από τρεις διαφορετικές ανεξάρτητες πηγές τώρα. Ο εμπιστευτικός μου, είπε ότι μπορεί να είναι μια ανακοίνωση ότι οι ΗΠΑ έχουν εντελώς πτωχεύσει. Η Cabal ελπίζει ότι μπορεί να υποκινήσει έναν "φυλετικό πόλεμο", όπου οι μαύροι στρέφονται κατά των Ισπανόφωνων και τους εξολοθρεύουν, και στη συνέχεια οι μαύροι κινούνται κατά των λευκών, το οποίο επιτρέπει τον ελεγχόμενο από τη Cabal στρατό να παρέμβει και να εξολοθρεύσει τους μαύρους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ben Fulford 28/10/2013

(Σημείωση του μπλόγκερ που αρχικά κοινοποίησε την ενημέρωση.)

Δημοσιεύω το κείμενο του Ben αυτή την εβδομάδα, γιατί βλέπω ότι ο David Wilcock ανταποκρίθηκε σε αυτό. Φαίνεται σαν τα λόγια του David να έρχονται με τη μορφή αυτών που ακούγονται σαν άσχημα νέα ενώ πραγματικά πρόκειται να είναι μια καλή είδηση...και προτίθεμαι να παρουσιάσω τα καλά νέα εκεί έξω.


Υ.Γ. Επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι η ιστορία που ο David λέει για τη συνάντηση του Ομπάμα με τον Μπους αμέσως μετά την εκλογή του ήταν κοινώς γνωστή στο Καπιτώλιο όταν ζούσα εκεί. Άκουσα πως (ο Ομπάμα) πήγε στο μπάνιο και έκανε εμετό.


       Αυτές οι Απόκριες θα στοιχειώνουν τους cabalists για μεγάλο χρονικό διάστημα.


   Έχουν υπάρξει πολλές μεγάλες κινήσεις εναντίον της κλίκας (cabal) την περασμένη εβδομάδα και περισσότερες έρχονται αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πολλαπλές πηγές.

"Εγώ χωρίς εγώ"




Πρέπει να έχουμε μια , χωρίς επιλογές , ολική επίγνωση των επιρροών , των συνηθειών , της διαμορφώσεις του νου μας ως ινδουιστών , βουδιστών , κλπ , το να έχει κανείς απόλυτη επίγνωση όλων αυτών σημαίνει να είναι εντελώς ευαίσθητος . 

έτσι η επίγνωση δεν είναι μόνο για το ότι συμβαίνει εξωτερικά – ο βρόμικος δρόμος , η ανοησία της κοινωνίας , η φθαρμένη θρησκεία που δεν έχει απολύτως κανένα νόημα , το παπαγαλισμα όσων γράφουν τα βιβλία και η αυθεντία των βιβλίων . 

Πρέπει να έχετε επίγνωση όλων αυτών που συμβαίνουν και συγχρόνως να έχετε επίγνωση ότι δεν σταματάτε ποτέ για λίγο να κοιτάξετε ένα δέντρο , δεν έχετε ποτέ καμιά επικοινωνία μια τη φύση που έχει εκπληκτική ομορφιά .

Τι πεθαινει λοιπον?? Τι ειναι ο θανατος??




H σκεψη που ειναι μια υλικη διαδικασια που ειναι και μια ανταποκριση της μνημης γνωριζει οτι καποια στιγμη θα ερθει το τελος της...

Επινοησε λοιπον την ψυχη που δεν εχει τελος. 

Η ατομικη ψυχη που δεν ειναι αλλο απο το περιεχομενο της συνειδησης με τους φοβους και τους φθονους τις ευχαριστισεις και τους πονους,τις αντιθεσεις και τις αντιδρασεις ολα οσα νομιζει οτι κατεχει....ολα τα μου. κ.λ.π. αυτη η ατομικη ψυχη δεν ειναι αλλη απο το εγω.

 Τι πεθαινει λοιπον?? Τι ειναι ο θανατος??

Οι αμίλητοι



Τις μέρες αυτές είναι πολλοί αυτοί που μένουν αμίλητοι. Τώρα που η αίσθηση του επείγοντος κυριαρχεί. Σε μια κρίση ευνοούνται όσοι έχουν απλουστευτικές, ισχυρές θέσεις που βρίσκουν “ποιος φταίει” ή πάλι θέσεις που υπόσχονται την “λύση” του προβλήματος, ερήμην του χρόνου και της υπομονής. Θέσεις δηλαδή που μειώνουν τον άνθρωπο. Οι μέρες αυτές δεν αγαπούν τις ερωτήσεις, βασανίζονται από την αμηχανία της ερώτησης. Δεν αντέχουν περισσότερη ευθραυστότητα.

Οι αμίλητοι βρίσκονται έξω από αυτό το κλίμα. Μόνοι μένουν και ύποπτοι τέτοιες εποχές. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Οι ερωτήσεις τους είναι περιττές. Διαρκώς διαφωνούν με όσους συμφωνούν και συμφωνούν με όσους διαφωνούν. Και οι ίδιοι εξαντλούνται και αναθεματίζουν την μοναξιά τους. Είναι, όμως, οι φύλακες της ανθρωπότητας μας. Ασήμαντοι εργάζονται την σιωπή, την δίψα για αλήθεια, για κατανόηση και διαύγεια. Είναι αυτοί που φυλάσσουν την πολύτιμη αμηχανία του νου απέναντι στην Ιστορία. Είναι αυτοί που απενοχοποιούν την αδυναμία. Που την φωνάζουν και της δίνουν σάρκα.

Οι αρειμάνιοι μύστακες, οι πολέμιοι και το τέλος τους


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς.
Το μουστάκι στις μέρες μας είναι διασκεδαστική παρένθεση, αλλά κάποτε αποτελούσε τον κολοφώνα της ανδρικής ομορφιάς και της υπερηφάνειας. Εως τις αρχές του 20ού αιώνα δεν ήταν δυνατόν να νοηθεί άνδρας στην ελληνική πρωτεύουσα χωρίς μουστάκι. Καλοστριμμένο, καλοσιδερωμένο, κατάμαυρο και αρειμάνιο. Η εμφάνιση άνδρα με γυμνό το πάνω χείλος του προσέδιδε αμέσως το χαρακτηρισμό του «ξουρισμένου». Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός, ιδιαίτερα για το πάχος και το μάκρος του. Από τα διασημότερα μουστάκια ήταν του βασιλιά Γεωργίου Α, το οποίο ακολουθούσε τη μόδα του καλού κόσμου με οριζόντια κατεύθυνση, και του βασιλιά Κωνσταντίνου που το ήθελε «τσιγκελωτό», σύμφωνα με τα γούστα του λαού.

Στρατευμένη τέχνη στις πίστες


pistes
Σε μια προσπάθεια να αποδειχτεί ότι η θέση πομπού και δέκτη είναι δύο αυτόνομες πνευματικές καταστάσεις και δεν έχουν αλληλεξάρτηση μεταξύ τους, θα επιχειρήσουμε να αποκρυπτογραφηθεί ο πολιτικά στρατευμένος στοίχος στην εποχή των γρυφάλλων και τις πίστας.

Αυτή η μίνι καταγραφή μας, έχει σκοπό να αφενός να διασώσει τα μηνύματα που παίζονταν τόσο καιρό αλλά δεν εισακούστηκαν και αφετέρου να αποκαλύψει την πολιτική τους ταυτότητα και σκοπιμότητα.

Το μικρό μας ταξίδι ξεκινάει φυσικά από την Σαμπρίνα, η οποία σχεδόν απροκάλυπτα γίνεται υποκινητής ταραχών με τον στοίχο:
“και θα θέλεις μπουμ μπουμ,
σαν τρελός να μπουμ μπουμ,
κι αν σ’ αρέσει μπουμ μπουμ,
ίσως και να μπουμ μπουμ”

ΚΥΚΛΟΘΥΜΙΑ


Η κυκλοθυμία είναι διαταραχή της ψυχικής διάθεσης και εκδηλώνεται με εναλλαγές μανιακών και καταθλιπτικών επεισοδίων. Τα μανιακά επεισόδια είναι σύντομες φάσεις κατά τις οποίες ο ασθενής παρουσιάζει υπερδιέγερση, ευφορία, λογόρροια, αϋπνία, υπερβολική αυτοεκτίμηση αλλά και μειωμένη ανάγκη ύπνου και ευερεθιστότητα.
Στα καταθλιπτικά επεισόδια, αντίθετα, κυρίαρχη διάθεση είναι η κατάθλιψη, με απώλεια ενδιαφέροντος για κάθε δραστηριότητα, υπερβολικά και αναίτια συναισθήματα ενοχής ή αυτοοίκτου καθώς και σκέψεις θανάτου και αυτοκτονίας. Αυτή η διαρκής εναλλαγή συναισθηματικών καταστάσεων διαφοροποιεί την κυκλοθυμία από τις άλλες ψυχικές διαταραχές, όπως οι καταθλιπτικές, στις οποίες εμφανίζεται μόνο ο δεύτερος τύπος επεισοδίων.

Συγκάλυψη; Ο Κομήτης Ison μπορεί να είναι τόσο μεγάλoς όσο ένας ήλιος νάνος!(Βίντεο)

Ο Κομήτης Ison  έτυχε να περάσει από τον πλανήτη Άρη ακριβώς την περίοδο που η κυβέρνηση των Η.Π.Α είχε κατεβάσει ρολά και η Nasa ήταν κλειστή. Οι επιστήμονες δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν τον κομήτη . Υπάρχουν επτά παράξενα πράγματα για τον Κομήτη Ison που δεν έχουν πει! Αυτό το βίντεο θα σας πει όλα αυτά.

Πως να καθαρίσετε το στρώμα του κρεβατιού σας!


 




Για να κοιμόσαστε ήσυχοι και χωρίς την παρέα των ακάρεων, καλό θα ήταν να καθαρίζουμε το στρώμα του κρεβατιού μια στο τόσο.
Αξιοποιήστε τον ήλιο και τον καθαρό αέρα
Μια φορά το τρίμηνο, βγάλτε το στρώμα σας έξω στο μπαλκόνι, για να το δει ο ήλιος και να αεριστεί καλά.



 Αν δεν μπορείτε να το βγάλετε έξω, μπορείτε να το αερίζετε καθημερινά για 30 λεπτά αφού ανοίξετε τα παράθυρα. Αυτό βοηθάει να απομακρυνθεί η υγρασία, κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που είναι και βασική αιτία κακοσμίας του στρώματός σας.

ΔΗΜ.ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ: ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ?




 Α. Μerkel κλαίουσα.


γράφει ο Δημ. Αντωνίου, ιατρός       

Ορισμός: 1) Ρευστότητα: Μπορεί να νοηθεί με δύο μορφές: α) Ως οι τρέχουσες ανάγκες σε ρευστό του δημοσίου και των τραπεζών για διάφορος λόγους (όπως ακριβώς και σε άτομα), π.χ. μισθοδοσία, συντάξεις, υγεία, παιδεία, κοινωνική πολιτική (δημ/κά ελλείμματα), έκτακτες ανάγκες κλπ. Οι ανάγκες ρευστότητας της μορφής αυτής των εθνικών κυβερνήσεων και τραπεζών καλύπτονται αποκλειστικά από την Κεντρική Ευρωπαική Τράπεζα (ECB), σύμφωνα με την Συνθήκη της Λισσαβώνας («ευρωσύνταγμα»).  Με άλλα λόγια, υπάρχει πάντα ένας αλληλόχρεος δανειακός λογαριασμός μεταξύ της ECB και των εθνικών κυβερνήσεων και τραπεζών για την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας της μορφής αυτής. β) ως «αναπτυξιακή νομισματική επέκταση». Αυτή είναι ρευστό χρήμα που δίνεται από την Κεντρική Ευρωπαική Τράπεζα (ECB) προς την ελληνική κυβέρνηση (και σε κάθε κυβέρνηση) ως ένα σταθερό ποσοστό του εκάστοτε ετήσιου AEΠ της, δηλ. ανάλογα με τη  παραγωγικότητά της (k-percentage). Π.χ. τώρα που το ΑΕΠ είναι χαμηλό (ύφεση) η παρεχομένη ρευστότητα «για την ανάπτυξη» είναι χαμηλή (με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ύφεση)!...αυτή είναι η πολιτική του Νεοφιλελευθερισμού, την οποία έχω αναλύσει σε πρόσφατη μελέτη μου στο διαδίκτυο και η οποία είναι ακριβώς αντίθετη με αυτήν του Κευνσιανισμού, στον οποίο η ρευστότητα δίνεται ως μηχανισμός αναθέρμανσης της ανάπτυξης και του AEL κι όχι ως παρεπόμενό του.

Αυτή η ιστορία θα αλλάξει τη ζωή σας (Βίντεο)




Είναι μια συναρπαστική ιστορία ενός ανθρώπου, που η απώλεια της συζύγου του, τον φέρνει σε ένα κομβικό σημείο της ζωής του. 




Νοιώθει ανίκανος να το αντιμετωπίσει, ή να πει στην κόρη του για τη μαμά της .

Νεότερα για το άγαλμα του Κέρβερου που βρέθηκε στην Ιεράπολη


Λίγες αμφιβολίες εξακολουθούν να υπάρχουν ότι η σπηλιά που ανακαλύφθηκε από ομάδα Ιταλών αρχαιολόγων με επικεφαλής τον καθηγητή Francesco D' Adria στην αρχαία πόλη της Ιεράπολης στην κλασική Φρυγία είναι πράγματι η «Πύλη του Άδη» της ελληνικής αρχαιότητας.


Γνωστή και ως η πύλη προς τον κάτω κόσμο στην ελληνορωμαϊκή μυθολογία και παράδοση, το σπήλαιο με την ονομασία «Πλουτώνιο» ή «Πύλη του Πλούτωνα» αποτελούσε προορισμό για προσωπικότητες της αρχαιότητας, όπως ο φιλόσοφος Κικέρων και ο μεγάλος Έλληνας γεωγράφος Στράβων.

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους ανάμεσα στα ερείπια που βρίσκονται δίπλα στην σύγχρονη πόλη του Pamukkale στην Τουρκία. Η ομάδα του D' Adria's την εντόπισε χάρη στα πτώματα μικρών πτηνών, τα οποία είχαν πέσει νεκρά στην είσοδο της σπηλιάς από θανατηφόρες αναθυμιάσεις διοξειδίου του άνθρακα. Ο Κικέρων, ο οποίος επισκέφθηκε το σπήλαιο τον 1ο αιώνα π.Χ., μίλησε για το ίδιο ακριβώς φαινόμενο.

Σημάδι κατωτερότητας το χαμόγελο


Χαμογελάστε παρακαλώ! Λέγεται ότι οι άνθρωποι που χαμογελούν συχνά ζουν με ανοικτή καρδιά. Κάποιοι διδάσκουν το χαμόγελο σαν να είναι μια δεξιότητα που μπορεί να αποκτηθεί. Άλλοι μιλούν για το εσωτερικό χαμόγελο που φέρνει την ευτυχία. Όμως το χαμόγελο φαίνεται πως έχει και μια άλλη πλευρά, λιγότερη φωτεινή. Ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το χαμόγελο συχνά λειτουργεί ως ένα είδος μίμησης που δείχνει υπακοή προς τον ανώτερο.
«Ο Βασιλιάς Ποτέ Δεν Χαμογελάει». Αυτός είναι ο τίτλος ενός βιβλίου που περιγράφει τη ζωή του Ταιλανδού βασιλιά Bhumibol Adulyadej. Και πράγματι, τα άτομα που αισθάνονται ότι διαθέτουν κάποια ιδιαίτερη ισχύ ή έχουν υψηλότερο κοινωνικό στάτους χαμογελούν λιγότερο συχνά απ’ ότι τα άτομα που δεν διαθέτουν ισχύ ή έχουν χαμηλότερο κοινωνικό στάτους. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας μελέτης που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Νευροεπιστημών των ΗΠΑ.

Το φως του ήλιου κάνει καλό στην ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα


ypekinhtikothta paidiΜια ολλανδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Biological Psychiatry”, βρήκε ότι οι χώρες με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια έχουν μικρότερα ποσοστά παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Οι επιστήμονες της μελέτης συμπεραίνουν ότι η έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να μειώνει τα συμπτώματα της πάθησης.
Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται σχέση του αριθμού των υπερκινητικών παιδιών με το φως του ήλιου.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μάρτιν Αρνς του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, που έκαναν τη μελέτη, ανέλυσαν στοιχεία από 10 χώρες -αυτές που πλήττονται περισσότερο. Διαπίστωσαν ότι ενώ υπάρχει σχέση μεταξύ ηλιοφάνειας και Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον αυτισμό και την μείζονα κατάθλιψη.

Η διαφορά μεταξύ του ψυχίατρου και του ψυχολόγου


Πολλοί από εμάς συγχέουμε καθημερινά τις έννοιες «ψυχολόγος» και «ψυχίατρος» και είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε τι ακριβώς παρέχουν οι δύο αυτές ειδικότητες. 
α) Όσον αφορά στους ψυχίατρους, έχουν σπουδάσει ιατρική και έχουν εκτελέσει την γνωστή ειδικότητα του ψυχιάτρου σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας για το χρονικό διάστημα που ορίζει το νοσοκομείο. 
Παλαιότερα η ειδικότητα του ψυχίατρου ενσωματώνονταν με την ειδικότητα του νευρολόγου. Στις μέρες μας αποτελούν δύο ξεχωριστές ειδικότητες. Πολλοί ψυχίατροι μπορεί να μετεκπαιδευτούν ή και να ειδικευτούν, π.χ. στην παιδοψυχιατρική, και άλλοι μπορεί να ειδικευτούν σε κάποια μορφή ψυχοθεραπείας, π.χ. η γνωστική ψυχοθεραπεία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα