Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Όσσο μια ζωή μια ιστορία. Ο διαλογισμός του μυστικού ρόδου

 Μια ζωή μια ιστορία η ζωή και το έργο του ‘Οσσο. Μάθετε το διαλογισμό που πρότεινε λίγο πριν φύγει από αυτή την ζωή. Free download: Ο θάνατος ενός γκουρού. Ένας Ινδουιστής έρχεται στον Χριστό. Του  Rabindranath R.Maharaj



Συλλογή επεξεργασία από το Ζάχο Σκαφίδα

“Και υπάρχει μια ιστορία πίσω από την αποκαλούμενη ιστορία την οποία δεν θα μπορέσεις ούτε καν να φανταστείς. Η ιστορία έχει μια βαθύτερη βάση. Η περιφέρεια την οποία γνωρίζουμε ως ιστορία, δεν είναι τα πραγματικά γεγονότα. Πίσω από την αποκαλούμενη ιστορία μας συνεχίζεται μια άλλη, βαθύτερη, για την οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα. ”

Πολύχρωμος, πρωτότυπος, προκλητικός, ο Όσσο είναι ο πρώτος φωτισμένος μύστης στην ιστορία, ο οποίος τράβηξε την προσοχή ολόκληρου του κόσμου στη διάρκεια της ζωής του. Αν όμως τον κοιτάξεις μόνο σε σχέση με την παγκόσμια ιστορία, θα χάσεις αυτό το κομμάτι που αφορά το μύστη. Έχοντας κοιτάξει τον ήλιο πάρα πολύ, 9α μείνεις τυφλός στα άστρα.

Τα χρόνια της παιδικής ηλικίας 1931

Γεννήθηκε στην Κουτσουάντα, στο κρατίδιο Μάντυα Πραντές, στο κέντρο της Ινδίας, στις 11 Δεκεμβρίου 1931. Σύντομα επέδειξε πνεύμα άφοβης ανεξαρτησίας. Ο "Ραζνίς", όπως αποκαλέστηκε, που σημαίνει "Βασιλιάς της Νύχτας", πήδηξε από γέφυρες σιδηροδρόμων ύψους 35 μέτρων και κολύμπησε κατά μήκος ποταμών φουσκωμένων από τους μουσώνες. Με μυστηριώδη εξυπνάδα και επιμονή, έβγαλε στο φως τις βλακείες και τις υποκρισίες των ιερέων, των αγίων, των δασκάλων και άλλων που προσποιούνταν ότι κατέχουν γνώση πέρα από τη δική τους εμπειρία.

Ο Όσσο ακολούθησε τη δική του καθοδήγηση.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ & Η ΜΝΗΜΟΝΙΚΗ



Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι η πιό πολύπλοκη κατασκευή στο γνωστό σύμπαν αλλά, καθώς πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για το σύμπαν, προφανώς ο εγκέφαλος είναι αρκετά χαμηλά στην ιεραρχία των οργανικών κομπιούτερ. Παρ’ όλα αυτά, περιέχει δυνάμεις και δυνατότητες που δεν έχουν ακόμη εξερευνηθεί, και που ίσως ούτε να τις φανταζόμαστε.

Μια από τις πιο παράξενες αλήθειες, που ένας ευαίσθητος νους είναι αδύνατο να δεχθεί χωρίς μελαγχολία, είναι το ότι τα τελευταία 50.000 χρόνια υπήρξαν άνθρωποι πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη που θα μπορούσαν να διευθύνουν μια συμφωνική ορχήστρα, να ανακαλύψουν θεωρήματα στα μαθηματικά, να γίνουν γενικοί γραμματείς των Ηνωμένων Εθνών, να δημοσιεύσουν ένα εκπληκτικό βιβλίο ή να πιλοτάρουν ένα διαστημόπλοιο, αν τους είχε δοθεί μονάχα η ευκαιρία.

Το 99% των ανθρώπινων ικανοτήτων χάνεται άσκοπα κι ακόμη κι αυτοί από εμάς που θεωρούμε τον εαυτό μας μορφωμένο, διανοούμενο και ικανό, στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας λειτουργούμε σαν αυτόματες μηχανές και κρυφοκοιτάμε τις βαθύτερες δυνατότητες του νου μας μονάχα μια ή δυο φορές στη ζωή μας.

Πολλοί γοητεύονται από τις άγνωστες δυνατότητες του νου που περιγράφονται από τους θαυμαστές του υπερφυσικού, αλλά οι γνωστές δυνάμεις του είναι ήδη τόσο εκπληκτικές, που νομίζω ότι δεν υπάρχει ανάγκη να επικαλεστούμε και άλλες. Πάρτε για παράδειγμα τη Μνήμη. Κανείς δεν έχει κατορθώσει μέχρι τώρα να κάνει έναν ικανοποιητικό υπολογισμό του αριθμού των γεγονότων, των σκέψεων και των εντυπώσεων που μπορεί να αποθηκεύσει ο εγκέφαλος κατά τη διάρκεια μιας ζωής.

Υπάρχει πληθώρα ενδείξεων που φανερώνει ότι δεν ξεχνάμε ποτέ απολύτως τίποτε! Απλώς υπάρχουν πράγματα που χαρακτηρίζονται «δευτέρας επιλογής» από τον εγκέφαλο, για διάφορους λόγους, κι έτσι δεν είμαστε σε θέση να τα χειριστούμε επί του παρόντος.

Gestalt: Η Δύναμη του ΜΑΖΙ

 


Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Η επιτυχία σε μια διαπροσωπική σχέση βασίζεται στην Δύναμη του “ΜΑΖΙ”

Για να ανθίσει μια Συνεργασία, είτε αυτή είναι επαγγελματική, είτε μια απλή Φιλία ή ένας μεγάλος Έρωτας, θα πρέπει να ξεριζωθούν τα ζιζάνια της Ζήλειας και του Ανταγωνισμού. Ο συνεργάτης ή ο σύντροφός θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν Συναγωνιστής, όχι σαν Ανταγωνιστής.
Η επιτυχία σε μια διαπροσωπική σχέση, επαγγελματική, ερωτική, φιλική κ.ο.κ., βρίσκεται στο να μην απαιτείς από τον άλλον να εκπληρώνει τα «Θέλω» σου και μόνο, αλλά να μπορείς παράλληλα να καλύπτεις τα «Έχω ανάγκη» του…
Οι «part-time» δουλειές χαλάνε την Ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας μιας κοινωνίας…
οι «part-time» σχέσεις χαλάνε την Ευτυχία της.

Gestalt

«Το Όλον είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μελών του», έγραψε ο Αριστοτέλης, η Αρχή επάνω στην οποία βασίστηκε η Σχολή της Ψυχολογίας Gestalt, όπως ορίστηκε από τον Graf Christian von Ehrenfels. Η Θεωρία Gestalt αποτελεί έναν κλάδο της Ψυχολογίας που δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στην σχολή της Gestalt (Μορφολογικής) Ψυχολογίας του Βερολίνου από τρείς φοιτητές, τους Max Wertheimer, Wolfgang Kοhler και Kurt Koffka.
Η λέξη «Gestalt» μεταφράζεται από τα Γερμανικά σαν «Μορφή», η σωστή της όμως μετάφραση σαν μετοχή του Αορίστου του ρήματος stellen (τοποθετώ) είναι φιλοσοφική και για τους «μυημένους» στην Επιστημονική Φαντασία του Fringe, θα μεταφραζόταν με μία λέξη σαν «Pattern» (Μοτίβο), ή το ακόμη πιο γνωστό «Matrix» (Μήτρα).

9 τρόποι με τους οποίους το ένστικτο μας προειδοποιεί!

 


Μας στέλνει μηνύματα για να μας προφυλάξει ή να μας ενθαρρύνει!

9 τρόποι με τους οποίους το ένστικτο μας προειδοποιεί!

Πολλοί από εμάς πιστεύουν βαθιά στη δύναμη του ενστίκτου, ακόμη και αν δεν είναι πάντα σε θέση να διακρίνουν. Δεν έχει σημασία, εάν ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που εμπιστεύονται το ένστικτό τους ή είσαι λίγο πιο δύσπιστη με τον εαυτό σου, σημασία έχει πως αυτή η σημαντική ανθρώπινη δύναμη, είναι μία από τις πιο δραστικές μεθόδους άμυνας που διαθέτουμε. Ένας νοητός «φύλακας» άγγελος που βρίσκεται διαρκώς στο κατόπι μας!

Ακόμη και σε αυτούς που δεν δίνουν σημασία στο ένστικτο και δίνουν πάντα προτεραιότητα στη λογική, εκείνο συνεχίζει να τους στέλνει σημάδια που απλώς, δεν είναι σε θέση να ακούσουν. Αν όμως γνώριζαν τους τρόπους με τους οποίος αυτή η ανώτερη δύναμη, προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους, θα ήταν σε θέση να αποφύγουν πολλά εμπόδια και προβλήματα. Ωστόσο, αυτό που μόνο λίγοι γνωρίζουν, είναι πως την ίδια ακριβώς δουλειά, μπορεί να κάνει και ο οδηγός Καρμική Ερμηνεία Ωροσκοπίου! Το απόλυτο εγχειρίδιο για εμάς που θέλουμε να έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα, για τα ανεξήγητα και δυσνόητα γεγονότα που προκύπτουν στη ζωή μας. Συμπληρώνοντας μία σύντομη φόρμα, έχουμε στα χέρια μας έναν «πολύτιμο» τόμο, γεμάτο απαντήσεις που θα δώσουν ώθηση στην προσωπική μας εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, στο κείμενο που ακολουθούν, σου αποκαλύπτουμε και τους εννέα συνηθέστερους τρόπους, με τους οποίους το ένστικτο μας στέλνει τα δικά του μηνύματα!

ΖΗΣΕ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ "ΑΛΛΑ" ΣΕ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ...

 

Διαγωγή κοσμιοτάτη και με τις καλύτερες συστάσεις, αλλά...
Πάντα ένα γ@μημένο "αλλά" να κυριαρχεί στις σκέψεις σου, στις λέξεις σου, στις στιγμές σου…
Πάντα να ζεις με αξιοπρέπεια και πάντα να ξηλώνεις τις φωνές από μέσα σου που ουρλιάζουν σιωπηλά.

Στο κάθε "θέλω" τους, αντιγυρίζεις πάντα ένα μεγάλο "πρέπει" για να φτάσεις
Σχεδόν να Ζεις…
Σχεδόν να αναπνέεις..
Ένα "σχεδόν" καταστροφικό.
Ένα σχεδόν που σου ξετίναξε τη ζωή και εξαιτίας του έγινες
Σχεδόν καλός,
Σχεδόν πετυχημένος.
Ένα σχεδόν που σε έκανε, Σχεδόν ζωντανό…


Υπόδουλος του φόβου, έμαθες να κρύβεις καλά το "πολύ" μέσα σου τόσο ώσπου το πάγωσες κι αυτό. Γιατί, πως να ζεις μισή ζωή αν έχεις μια φωτιά μέσα σου που φωνάζει: "ΠΟΛΥ"

Μαθαίνεις σιγά, σιγά να αγαπάς λίγο και να εμπιστεύεσαι λιγότερο…

Και πώς να εμπιστευτείς τον άλλον όταν ο ίδιος σου ο εαυτός κατακρεουργεί τα θέλω σου, τα μπορώ σου, τις στιγμές σου…

Μαθαίνεις να παγώνεις ακόμα και το δάκρυ σου και να κάνεις όνειρα μικρά μέσα στα σκοτάδια. Άγρια όνειρα, γεμάτα μοναξιά… Και η ζωή σου γεμάτη παρελθόν.

Λέο Μπουσκάλια: Μπορούμε να μετατρέψουμε την απελπισία σε ελπίδα

 Μ’ αρέσει η σκέψη πως την ημέρα που γεννιέται κανείς, του χαρίζουν τον κόσμο σαν δώρο γενεθλίων. Ένα υπέροχο κουτί με εξαίσιες κορδέλες! Μερικοί δεν κάνουν τον κόπο ούτε τις κορδέλες να λύσουν, όχι να ανοίξουν το κουτί. Κι όσοι το ανοίγουν, περιμένουν να βρουν μόνο το θαύμα, την ομορφιά, την έκσταση. Ξαφνιάζονται που υπάρχει στη ζωή και ο πόνος και η απελπισία, η μοναξιά και η σύγχυση.

Κι όμως είναι όλα μέρος της ζωής. Δεν ξέρω για σας, όμως εγώ δεν θέλω να χάσω τη ζωή. Θέλω να μάθω το κάθε πραγματάκι που έχει μέσα το κουτί.

Αυτό το μικρό κουτί λέγεται πόνος. Τι να κάνουμε, δικό μου είναι κι αυτό, θ’ ανοίξω λοιπόν τον πόνο και θα γνωρίσω τον πόνο. Κι αυτό το μικρό πακετάκι λέγεται μοναξιά. Ξέρετε τι συμβαίνει όταν ανοίγω το πακετάκι που λέγεται μοναξιά; Γνωρίζω τη Μοναξιά. Κι όταν μου λες «Νιώθω μοναξιά», μπορώ να καταλάβω λιγάκι τη μοναξιά σου και μπορούμε να καθίσουμε μαζί και να κρατήσουμε ο ένας το μοναχικό χέρι του άλλου.

Ο σιωπηλός δολοφόνος των ερωτικών σχέσεων



Φαίνεται πως όπου και να κοιτάξουμε, πολύ συχνότερα απ’ ότι στο παρελθόν, θα δούμε και θα ακούσουμε για μίζερους ανθρώπους όπου η δυστυχία τους πηγάζει από αυτό που οι ίδιοι αισθάνονται, σαν έλλειψη από τις στενές διαπροσωπικές σχέσεις τους. Τελευταία, οι εντάσεις είναι περισσότερο συχνές από ποτέ, καθώς τα ζευγάρια αναγκάστηκαν να περάσουν περισσότερο χρόνο εξαιτίας της πανδημίας, βιώνοντας πρωτόγνωρες στιγμές αμηχανίας και στρεσαρίσματος.

Πολλοί από εμάς ίσως τελευταία να ακούμε περισσότερα παράπονα που αφορούν στις στενές διαπροσωπικές σχέσεις από φίλους και γνωστούς, αλλά και από άτομα του εργασιακού μας χώρου ή γειτόνων κ.α. που πλέον μας δείχνουν ότι ξαφνικά μας εμπιστεύονται. Αυτό ίσως συμβαίνει, γιατί κι εμείς όταν πονάμε, μπορεί να εμπιστευόμαστε πιο εύκολα άλλους, ψάχνοντας απεγνωσμένα να μας απαλύνει κάποιος τον πόνο.

Τέτοια παραδείγματα παραπόνων θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τα εξής:

“Είναι εντελώς εγωιστική!”
“Δεν με καταλαβαίνει ποτέ!”
«Είναι τόσο εμμονικός και επιλεκτικός, του αρέσει ακόμη και το τζιν του να σιδερώνεται!»

“Είμαι πάντα εκεί για αυτόν!”
“Πιστεύει πάντα ότι η γνώμη της είναι η μόνη που μετράει!”

Ρινική Αναπνοή: Πως μπορούμε να τη Χρησιμοποιήσουμε για να Ενισχύσουμε το Ανοσοποιητικό μας Σύστημα

 


Όταν πρόκειται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, πολλοί παράγοντες μπορεί να έρχονται στο μυαλό μας: τι τρώμε, πόσο ασκούμαστε, ποια βότανα και συμπληρώματα παίρνουμε. Τι γίνεται όμως με τον τρόπο που αναπνέουμε;

Σύμφωνα με τον ειδικό της ανθρώπινης απόδοσης και τον ειδικό αναπνοής Brian Mackenzie, ο τρόπος με τον οποίο αναπνέουμε αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ενίσχυσης της θωράκισης του οργανισμού μας. Αναφερόμενος στη ρινική αναπνοή λέει: “[Η μύτη] είναι η πρώτη γραμμή άμυνας για το ανοσοποιητικό σύστημα”. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοήσετε τις κατάλληλες οδηγίες για να προστατευτείτε από τα βακτήρια και τους ιούς (όπως η χρήση μάσκας, για παράδειγμα), αλλά η μύτη έχει τον δικό της τρόπο να σας διατηρεί υγιείς. Σκεφτείτε τη ρινική αναπνοή ένα επιπλέον στρώμα ανοσοποιητικής υποστήριξης – δεν μπορεί να λειτουργήσει εξ ολοκλήρου από μόνο του, αλλά υπάρχουν σίγουρα ορισμένα προνόμια που πρέπει να θυμάστε. Τα περιγράφουμε παρακάτω.

Πώς συνδέεται η ρινική αναπνοή με το ανοσοποιητικό σας σύστημα;

ΣΤΑΣΙΜΟΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ: Η 22η ΜΟΙΡΑ.



 Με τον Ιωάννη Κόκκινο.

Καλή εβδομάδα, και όχι, πλανητικά δεν μπαίνει σήμερα το Φθινόπωρο! Η εβδομάδα μάλλον μας πηγαίνει αρκετά πίσω αφού ενεργοποιείται η 22η μοίρα του Αιγόκερω, κοντά στην οποία στους δύο βασικούς χάρτες της Ελλάδας, του 1822 & 1830, βρίσκονται ο Ήλιος στον έναν και ο Ποσειδώνας στον δεύτερο (πώς τα καταφέρανε έτσι οι πρόγονοί μας δεν ξέρω αλλά μπράβο τους...).
Η ενεργοποίηση της 22° Αιγόκερω γίνεται με βασική δύναμη τον Πλούτωνα που έχει σταθμεύσει εκεί από τα μέσα Αυγούστου περιμένοντας να ορθοδρομήσει. Ξέρω, δεν ακούγεται καλό, και γίνεται λίγο χειρότερο επειδή στον χάρτη του 1830 που αντιπροσωπεύει την κρατική υπόσταση της Ελλάδας (ενώ ο του 1822 την εθνική επανασυσπείρωση και παλιγεννεσία) η συγκεκριμένη μοίρα «δίνει» μία χιαστί στη Σελήνη, τον λαό, που βρίσκεται στις 22° των Διδύμων. Το φυτίλι τις επόμενες ημέρες το ανάβει ο Ερμής, που από τις 22° Ζυγού τετραγωνίζει τον Πλούτωνα και τους πλανήτες που βρίσκονται κοντά του (Ήλιο - Ποσειδώνα Ελλάδας). Στην ίδια μοίρα επίσης, 22° Αιγόκερω, θα γίνει η τελευταία συνάντηση Δία - Πλούτωνα στα μέσα Νοεμβρίου καθώς θα έχουν και οι δύο ορθοδρομήσει. 

Αιφνίδιος Καρδιακός Θάνατος - Παράγοντες Κινδύνου (Μέρος Δεύτερο)


4. Παράγοντες Κινδύνου 

Περισσότεροι από το 80% των αιφνίδιων καρδιακών θανάτων συμβαίνουν σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο, συνεπώς, οι παράγοντες κινδύνου εκδήλωσης ΑΚΘ, είναι ίδιοι με αυτούς της στεφανιαίας νόσου [23]. 

Οι προδιαθεσικοί παράγοντες μπορούν να διακριθούν σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν να τροποποιηθούν, όπως η ηλικία, η κληρονομικότητα και το φύλο, καθώς και σε αυτούς που δύνανται να αλλάξουν με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή ή με αλλαγή στον τρόπο ζωής [24,25]. 

 Μη Τροποποιήσιμοι Παράγοντες Κινδύνου 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα