Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Με ελικόπτερο η δραματική διάσωση λουόμενου και ναυαγοσώστη στον Μύρτο της Κεφαλονιάς [video]


Τέλος καλό όλα καλά για έναν κολυμβητή κι έναν ναυαγοσώστη στον Μύρτο της Κεφαλονιάς, αφού με ελικόπτερο μεταφέρθηκαν στη στεριά με ασφάλεια.

Σύμφωνα με το ethnos.gr η περιπέτεια ενός κολυμβητή που βούτηξε στην θάλασσα στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς το βράδυ της Παρασκευής παρά το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλος κυματισμός έληξε επιτυχώς.

Ο …παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος

Τούτες τις μέρες είναι …στις δόξες του… Καθώς διαδηλώνει στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να υπερασπιστεί το …δικαίωμά του να μην φοράει μάσκα…
Γιατί ο κορονοϊός δεν υπάρχει… Γιατί έτσι θέλουν να μας ελέγχουν. .. Γιατί μας ψεκάζουν και μας ακτινοβολούν με τις κεραίες 5G… Γιατί με τα εμβόλια, που ετοιμάζουν θα μας φορέσουν τσιπάκια για να ελέγχουν τη σκέψη μας…

Εχει απήχηση αυτό το προοδευτικόμορφο, αριστερόμορφο “αντιιμπεριαλιστικό” παραλήρημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα ενός συστήματος, που από χρόνια απεργάζεται την υποταγή των υπηκόων του… Δέστε τι “’έξυπνη” η επιλογή των “αξιωματικών αρχών” της …αντίστασης…

Ο κορονοϊός δεν υπάρχει… Ασύλληπτης ισχύος επιχείρημα, που δεν ηττάται ποτέ παρά μόνον αν απορρίψεις τον μεταφυσικό παραλογισμό σαν μεθοδολογία δόμησης της υπαρξιακής σου ερμηνείας… Ποιος μπορεί να αποδείξει, πως δεν υπάρχουν δίπλα μου εκατό αόρατα διαβολάκια, που κουνάνε την ουρά τους;;; Θυμηθείτε εκείνο τον ιερομόναχο, που ήταν σίγουρος, πως όσους “δήθεν” πέθαναν από κορονοϊό, τους είχαν πληρώσει για να πουν, ότι πεθαίνουν από κορονοϊό…

Δοκιμάστε να παίξετε αυτό το παιγνίδι ανά δύο. Ο ένας θα υπερασπίζεται πως υπάρχει κορονοϊός, προσπαθώντας να πείσει τον άλλο, που πιστεύει πως δεν υπάρχει κορονοϊός… Το παιγνίδι δεν έχει τέλος… Θα υπάρχει ΠΑΝΤΑ ένα αντεπιχείρημα του άπιστου, νομοτελές στην αρχική λογική του παραλογισμού του…

Αυτή είναι μια εποχή μεγάλης ευκαιρίας


ECKHART TOLLE για τον Κορωνοϊό 

Όταν το εγώ κλαίει για όσα έχει χάσει, το πνεύμα χαίρεται για όσα βρήκε. 

′′Αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσεις τις αντιξοότητες στη ζωή, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε, όπως τη βιώνουμε τώρα, σε συλλογικό επίπεδο.
Εάν  δεν έχετε βρει τίποτα πέρα από το εννοιολογικό σκεπτόμενο μυαλό, τότε οι αντιξοότητες, ό, τι κι αν είναι (σε αυτή την περίπτωση ξέρουμε τι είναι), θα σας καταστρέψουν. 

Ακόμα κι αν δεν αρρωστήσετε ή δεν κολλήσετε τον ιό, ο φόβος θα σας κατασπαράξει καθώς καταναλώνει εκατομμύρια ανθρώπους σήμερα. Αν ήξερες ποιος / τι είσαι, θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβάσαι. 


Μόνο αν δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου προκύπτει ο φόβος. Να γνωρίζετε τον εαυτό σας, όχι τον εννοιολογικό εαυτό, όχι την προσωπική σας ιστορία, αλλά να γνωρίζετε τον εαυτό σας ως συνειδητή παρουσία. Το να σκέφτεσαι δεν σε βοηθάει εκεί. Η σκέψη είναι εμπόδιο. Γι ' αυτό πηγαίνετε βαθύτερα από το να σκέφτεστε και να παραμείνετε πλήρως ξύπνιοι και παρόντες, 

Η αρχή της συνειδητοποίησης της αιώνιας και αιώνιας ουσίας σου. διάσταση της συνείδησης βαθύτερη από εκείνη με την οποία συνήθως ταυτίζεσαι. Βρες αυτό το αξέχαστο θεμέλιο που είναι μέσα σου, μέσα σε όλους. Οι αντιξοότητες είναι μια θαυμάσια ευκαιρία γιατί σε αναγκάζει να σκάψεις βαθιά. 

Η ζωή γίνεται σχεδόν αβάσταχτη όταν ζεις μόνο στην επιφάνεια των αισθητηριακών αντιλήψεων και του εννοιολογικού σου μυαλού, και μετά ακούς ειδήσεις και διαβάζεις κάθε είδους πράγματα, και όλοι βρίσκονται σε κατάσταση φόβου, λόγω της κατασκευής ενός σπιτιού στο η άμμος. Και αυτή είναι μια πρόσκληση για να ξυπνήσετε αυτό που είστε, γιατί αν δεν το κάνετε, θα υποφέρετε άσκοπα. 

Θάνατοι από τη χρήση μάσκας λόγω μείωσης του οξυγόνου στο αίμα



Γράφει ο «Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος»

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

 Όλο και πιο συχνά τώρα πλέον στην πανανθρώπινη Κοινωνίας πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με θέμα: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Δεν γνωρίζω κατά πόσον οι συγκεντρώσεις αυτές είναι νόμιμες! Κάποιος μας τηλεφώνησε, ότι πρέπει να προσέχουμε, διότι δια Νόμου απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ακόμη και σε ανοικτούς χώρους!

Πλην όμως οι όπου γης πραγματοποιούμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αποβλέπουν στο να προστατευθούν τα παιδιά από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στο Σχολείο!

Αυτό, δηλαδή η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, είναι το Σχέδιο των σκοτεινών Δαιμονικών Δυνάμεων, που συγκροτούν την μυστική κίνηση της Παγκοσμιοποιήσεως!
 Όπως γράφουμε και στη μελέτη μας με τίτλο «ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ», «ένα Δαιμονικό Σχέδιο για την διάλυση της Κοινωνίας», οι σκοτεινές αυτές δυνάμεις θέλουν να καθυποτάξουν την ανθρωπότητα και για να το επιτύχουν αυτό πιο γρήγορα δημιούργησαν τον Κορωνοϊό με στόχο να υποβάλουν την Κοινωνία σε πανικό, ώστε μετά ταύτα όλοι μαζί να τρέξουμε να δεχθούμε το ΕΜΒΟΛΙΟ και μαζί μ' αυτό το τσιπάκι με τον αριθμό 666, που είναι το Σφράγισμα του Αντιχρίστου!

 Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι σε παγκόσμια κλίμακα άρχισε να διαμορφώνεται πλέον ένα Κίνημα Διαμαρτυρίας εναντίον της υποχρεωτικής χρήσεως της μάσκας!

“Κόλαση Επί Γης”




  Είχες ποτέ αυτόν τον πόνο; Όχι οποιονδήποτε πόνο, αυτόν τον κακό απαίσιο πόνο που νιώθεις ότι ήρθε για να μείνει. Κάνεις προσπάθειες, ψάχνεις να βρεις τρόπους συζητάς, googlaρεις, κοιμάσαι, ακούς μουσική, δουλεύεις, διαβάζεις μα αυτός είναι εκεί, με ότι και να ασχοληθείς δεν φεύγει από μέσα σου.

Αν μπορούσα να ονομάσω αυτόν τον πόνο θα τον ονόμαζα κόλαση επί της γης. Βάλτε στην άκρη θρησκείες δεν μιλώ για αυτό. Αλλά για το συναίσθημα αυτό που νοιώθεις ότι ολόκληρη η γη δεν σε χωράει που η φράση “δεν αντέχω” είναι ελάχιστη μπροστά σε αυτό.

ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: ΤΑ 7 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕΤΕ

Η γλώσσα του σώματος επηρεάζει πώς μας βλέπουν οι άλλοι, αλλά μπορεί επίσης ν’ αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας.

Αρκετοί άνθρωποι αναρωτιούνται σχετικά με τις εντυπώσεις που αφήνουν στους άλλους ανθρώπους. Μήπως σας έχουν περιφρονήσει και αναρωτηθήκατε τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει για να το αξίζετε; Ή χάσατε από τα χέρια σας κάτι που ήταν σίγουρο–είτε αυτό ήταν μια πώληση, μια συμφωνία ή μια προαγωγή – και δεν ήσασταν σε θέση να εντοπίσετε τι πήγε στραβά;
Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι ο καθένας από εμάς έχει προκαταλήψεις που δημιουργούν ουσιαστικά ένα φίλτρο μέσα από το οποίο βλέπουμε τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω μας. Θα ήταν σπουδαίο να γνωρίζαμε ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές οι προκαταλήψεις, αλλά τότε δεν θα χάναμε τον έλεγχο με όλες αυτές τις πληροφορίες;
Δηλαδή, άλλο πράγμα είναι να ξέρεις ότι οι άνθρωποι τείνουν να αντιλαμβάνονται τους άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια πιο κυρίαρχους και άλλο πράγμα είναι τί μπορείτε να κάνετε με αυτές τις πληροφορίες.
Μερικά από τα πράγματα που υποσυνείδητα οι άνθρωποι κρίνουν στους άλλους, δεν είναι καν χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν εύκολα να αλλάξουν. Οι άνθρωποι με ένα χαλαρό βάδισμα γίνονται αντιληπτοί ως περισσότερο τολμηροί, ενώ όσοι περπατούν με ένα κομμένο βάδισμα θεωρούνται νευρωτικοί. Πρόκειται πραγματικά να δαπανήσετε τόσο πολύ χρόνο αλλάζοντας τον τρόπο που βαδίζετε για να πετύχετε τους στόχους σας; Θα το ρισκάρω και θα πω μάλλον όχι.
Υπάρχει ένα παλιό ρητό που αγαπώ: «Δεν μπορείτε να αλλάξετε ό,τι κάνουν οι άνθρωποι σε σας, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που αντιδράτε εσείς σε αυτά τα ερεθίσματα».

Ό,τι ποτίζεις μέσα σου, αυτό και μεγαλώνει

"Η μακροθυμία είναι αρετή γενναίας και ευγενικής ψυχής, που έχει θεμέλιο την αγάπη προς τον πλησίον. Είναι μεγαλοψυχία, μεγαλοφροσύνη και φίλη της πραότητας. Η μακροθυμία μαρτυρεί καλή αγωγή ψυχής και εκδηλώνεται σαν συμπάθεια, φιλανθρωπία, μετριοφροσύνη και δικαιοσύνη". - Άγιος Νεκτάριος επίσκοπος Πενταπόλεως ο θαυματουργός


 Μέσα στην καθημερινότητά μας, σίγουρα μας δίνονται οι ευκαιρίες για να καλλιεργήσουμε την αρετή της μακροθυμίας.
Είναι εκείνες τις στιγμές του πειρασμού. Τις στιγμές εκείνες που ο συνάδελφος θα μας κάνει μία παρατήρηση, το αφεντικό μας θα μας φωνάξει, ο υπάλληλός μας θα κάνει κάποιο σφάλμα, ο/η σύζυγός μας θα έχει νεύρα, το παιδί μας θα κάνει κάποια αταξία, κάποιος οδηγός στον δρόμο θα κάνει κάποιο λάθος, ένας φίλος θα μας απαξιώσει, ένα συγγενής θα μας αδικήσει, ένας γνωστός θα μας χλευάσει.
 Όταν μέσα στην καρδιά μας καλλιεργούμε την ευχή, δηλαδή το "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με τον αμαρτωλό", βάζουμε γερά θεμέλια για να ζούμε με μακροθυμία και έλεος. Διότι όταν συνεχώς ζητούμε το έλεος του Θεού στην ζωή μας, πώς είναι δυνατόν να μην δείχνουμε έλεος προς τους άλλους;

Τροχαίο ατύχημα μοτοσυκλέτας με πεζό: Τι πρέπει να κάνει ο αναβάτης

Η ψυχοφθόρα νομική διαδικασία ενός ατυχήματος με τραυματισμό
Τα στατιστικά στοιχεία είναι ξεκάθαρα. Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν μέσα στις πόλεις με μικρές ταχύτητες και τα περισσότερα ατυχήματα με τραυματισμούς και θανάτους αφορούν εκείνα που εμπλέκονται πεζοί. 
Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να κάνει ένας μοτοσυκλετιστής σε περίπτωση που εμπλακεί σε ατύχημα με πεζό, αλλά και την νομική διαδικασία που ακολουθεί. 
Πρόκειται για ένα θέμα που έχει καλυφθεί ελάχιστα, αλλά τα στατιστικά των τροχαίων στις ελληνικές πόλεις δείχνουν πως θα έπρεπε όλοι μας να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, ξεκινώντας από το πλέον βασικό: 

Οριστικό: Τέλος η οδήγηση για τους μεθυσμένους-Ισόβια στους πιωμένους…


191118161224_αλκοολ

Υποχρεωτικό θα είναι το σύστημα ανίχνευσης αλκοόλ στον οδηγό για όλα τα καινούρια οχήματα στην ΕΕ από το 2022.


Μόνο με προηγμένα συστήματα ασφαλείας θα μπορούν να διατίθενται τα νέα αυτοκίνητα στην αγορά της ΕΕ από τα μέσα του 2022 όπως αποφασίστηκε από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι νέοι κανόνες θα βοηθήσουν στη μείωση του αριθμού των θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών στους δρόμους της ΕΕ, ενώ ενισχύουν και την ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων στην παγκόσμια αγορά.

Προστατευτική μάσκα στο SΕX προτείνει Καναδή γιατρός

Πιτσιρίκο, ότι η Covid 19 είναι πιο σοβαρή όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία ενός ασθενή, είναι γενικά αποδεκτό, ωστόσο, υπάρχει όμως μεγάλη διχογνωμία για τη θνητότητα, όπως επισημαίνει η Liberation.
Σύμφωνα με μία νέα ισπανική έρευνα, ο κίνδυνος να πεθάνουν από επιπλοκές του κορωνοϊού γυναίκες άνω των 80 ετών κυμαίνεται μεταξύ 4,62% και 6,49% και για τους άνδρες της ίδιας ηλικίας από 11,62% ως 16,44%.
Ωστόσο, οι πενηντάρηδες κινδυνεύουν πολύ λιγότερο, αφού στις γυναίκες το ποσοστό θνητότητας από τον ιό είναι μεταξύ 0,17% και 0,20% και στους άνδρες της ίδιας ηλικίας από 0,33% ως 0,38%.
Τα αποτελέσματα της ισπανικής έρευνας είναι παρόμοια με αυτά μίας μελέτης στην Αγγλία, σύμφωνα με την οποία τα ποσοστά θνητότητας από τον κορωνοϊό είναι 0,03% για ανθρώπους ηλικίας κάτω των 44 ετών, 0,5% για ηλικίες μεταξύ 45 και 65 ετών, 3,1% για ηλικίες 65 ως 74 ετών και 11,6% για όσους είναι μεγαλύτεροι των 75 ετών.

Η Ελλάδα μεγάλωσε επτά φορές: Αλλά τώρα υπάρχουν κάποιοι που θέλουν πραγματικά να την μικρύνουν;

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από την τελική φάση της διεθνούς διακλαδικής άσκησης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2020», η οποία περιελάμβανε αποβατική ενέργεια στη νήσο Σκύρο με υποστήριξη ιπταμένων μέσων. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΕΘΑ, STR
Πρέπει να παραδεχτώ οτι την κεντρική ιδέα για αυτό το άρθρο την «έκλεψα» από τον διακεκριμένο Τούρκο δημοσιογράφο και συγγραφέα Μουσταφά Μπαλμπάι.
Διατελέσας και βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, ο Μπαλμπάι πριν μια δεκαετία είχε καταδικαστεί σε 34 χρόνια κάθειρξη από το καθεστώς Ερντογάν για συμμετοχή σε «απόπειρα ανατροπής» του Τούρκου προέδρου.
Τελικά ο τούρκος δημοσιογράφος τη «γλύτωσε» μένοντας μόνο τέσσερα χρόνια στη φυλακή και φυσικά παραμένει αντίπαλος του Ερντογάν.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΑΡΗΣ: Ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 2020.

Με τον Ιωάννη Κόκκινο.
Σήμερα θα σταθώ σε ένα και μόνο γεγονός, που έχει μεγάλη ιστορία: την όψη Αφροδίτης - Άρη. Με τον δεύτερο σχεδόν σε στάση οι δύο πλανήτες σχηματίζουν ένα δύσκολο τετράγωνο πολύ κοντά σε αναιρετικές μοίρες, με τον μεν Άρη στον Κριό να βγάζει το ζωνάρι του για φασαρίες τη δε Αφροδίτη στον Καρκίνο να τρέχει ξοπίσω του να τον τραβάει «έλα βρε Άρη παιδί μου πού πας, μας βλέπει ο κόσμος ηρέμησε».
Το 2020 η διαδρομή του πλέον ερωτικού ζεύγους του ζωδιακού για να μην πω ολόκληρης της Ιστορίας δεν ήταν ό,τι καλύτερο και αυτό οι περισσότεροι θα το έχουμε ήδη καταλάβει. Σχέσεις που παραπαίουν, σχέσεις που ακροβατούν, σχέσεις που έρχονται και όλο στον δρόμο είναι, σχέσεις που θέλω και δεν θέλεις, σχέσεις που θέλεις αλλά δεν θέλω, σχέσεις που δεν ξέρουν αν είναι σχέσεις (ναι, πολλοί το ζήσανε και αυτό!), και κυρίως σχέσεις που πάνε να δημιουργηθούν με τον πλέον ακατάλληλο - παύλα - άκομψο τρόπο, κάτω από τις πλέον ακατάλληλες - παύλα - αντίξοες συνθήκες, αλλά και σχέσεις που με την ίδια λογική διαλύονται, είναι αποτελέσματα της αλλοπρόσαλλης πορείας των δύο αυτών πλανητών. Ας τα πάρουμε όμως λίγο με τη σειρά.

ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΟΞΕΟΣ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ (Μέρος Τρίτο)

Διάγνωση τού οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου-Incardiology


4.1. ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ 

Το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι η πιο συχνά διαγνωσμένη νόσος που απαιτεί επείγουσα νοσοκομειακή φροντίδα και προ νοσοκομειακή υποστήριξη. Ασθενείς που περιέρχονται σε κατάσταση οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου είναι επιρρεπείς σε υψηλά ποσοστά θνητότητας ή παραπέρα νοσηρότητας αν δεν αντιμετωπιστούν καταλλήλως και εγκαίρως.

Ένας σημαντικός λόγος της θνητότητας που συνοδεύει αυτή την ασθένεια, είναι οι καθυστερήσεις που εντοπίζονται στην αντιμετώπιση της. Παράγοντες που έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά του ασθενούς, τις διαδικασίες μεταφοράς -κινητοποίησης αλλά και την υποδοχή από τις δομές υγείας που είναι χρονοβόρα, καθυστερούν την έγκαιρη αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό (Paul, 2008).

Οι βασικές προσεγγίσεις στην προνοσοκομειακή φροντίδα είναι: 

ΤΟ ΟΞΥ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ - ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ - ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΙΚΗ (ΗΚΓ) ΔΙΑΓΝΩΣΗ (Μέρος Δεύτερο)

Έμφραγμα του μυοκαρδίου - Βικιπαίδεια

Η διάγνωση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου πρέπει να γίνει σύντομα στην διαλογή ασθενών του νοσοκομείου (triage), καθώς η μέγιστη θνησιμότητα εμφανίζεται μέσα στην πρώτη ώρα και τα οφέλη από όλες τις παρεμβάσεις είναι μεγαλύτερες όταν αυτές γίνουν νωρίς. 

Η διάγνωση είναι εύκολη και βασίζεται σε απλές αρχές ενός καλού ιστορικού, φυσικής εξέτασης, πλήρους ηλεκτροκαρδιογραφήματος με 12 ηλεκτρόδια. Στη συνέχεια διατίθενται βιοδείκτες για τεκμηρίωση και διαστρωμάτωση κινδύνου. Η διάγνωση περιλαμβάνει επίσης την εκτίμηση του μεγέθους του εμφράγματος, τη διάρκεια από την έναρξη του, οποιεσδήποτε οξείες επιπλοκές από το έμφραγμα και του πιθανού αγγείου που εμπλέκεται (Pandey, 2011). 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα