Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Συκώτι: Προστατεύστε το από τις καταχρήσεις του καλοκαιριού

ήπαρ

Πολλές συνήθειες που υιοθετούμε το καλοκαίρι, ιδίως στις διακοπές, επιβαρύνουν και κουράζουν το ήπαρ. Υπάρχουν όμως τρόποι για να το προστατεύσετε.


Το καλοκαίρι είθισται να χαλαρώνουμε και το «ρίχνουμε έξω», διαταράσσοντας τον πιο πειθαρχημένο τρόπο ζωής του χειμώνα. Πολλές από τις συνήθειες που υιοθετούμε, όμως, δεν είναι διόλου φιλικές για το ήπαρ.

Ένα συγκινητικό βίντεο για την παιδική αναπηρία που όλοι πρέπει να δούμε.



Η Μαρία είναι ένα μικρό κορίτσι που πηγαίνει σχολείο. Παρακολουθεί τα μαθήματά της, παίζει με τις φίλες της, κάνει ότι και οι συμμαθητές της. Μία μέρα έρχεται στην τάξη ένα μικρό αγόρι, ο Νικόλας, που δεν κάνει τίποτα απ’ ότι κάνουν οι συμμαθητές του. Ένα αγόρι «αλλιώτικο» από τα άλλα.
Ένα συγκινητικό βίντεο για την παιδική αναπηρία που όλοι πρέπει να δούμε. - Εικόνα 2

Ο Νικόλας κινείται με αναπηpικό καροτσάκι και δεν μπορεί να εκφραστεί όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Και ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμαθητές του τpομάζουν μπροστά στην αναπηρία του και απομακρύνονται, η Μαρία είναι η μόνη που του δίνει σημασία, γίνεται φίλη και μικρή «δασκάλα» για τον Νικόλα.

Κοροναϊός και παχυσαρκία: Η σύγκρουση δύο «πανδημιών»




Στοιχεία που προκύπτουν από ολόκληρο τον κόσμο υποδηλώνουν ότι όσοι είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν βαρύτερα από την Covid-19, την νόσο που προκαλεί ο κοροναϊός SARS-CoV2.

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να μαθαίνουν για τους συγκεκριμένους μηχανισμούς που ενδεχομένως να μπορούν να ερμηνεύσουν την σχέση αυτή, αλλά ως πιθανούς παράγοντες αναφέρουν τους εξής:
Το λίπος προκαλεί καταπόνηση
Η παχυσαρκία οδηγεί σε συγκέντρωση λίπους στα ζωτικά όργανα, όπως στην καρδιά, και προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη και υπέρταση. Αυτό σημαίνει ότι η παχυσαρκία συχνά συμπίπτει με άλλα προβλήματα υγείας, περιλαμβανομένου του διαβήτη, μιας ασθενέστερης καρδιάς και λιγότερο λειτουργικών νεφρών και ήπατος.

Οι λέξεις που λένε οι άνθρωποι στο κατώφλι του θανάτου


Δεν μας τρομάζει ο θάνατος!
Κάποια μέρα μπορεί να καθίσετε στο κρεβάτι ενός ατόμου που αγαπάτε και θα έχετε την τελική συνομιλία μαζί του.
Αυτή η συνομιλία θα σας προσκαλέσει σε μια μοναδική κατάσταση, αυτή που υπάρχει μεταξύ ζωής και θανάτου. Μπορεί να ακούσετε λέξεις που εκφράζουν επιθυμία για συγχώρεση, συμφιλίωση ή ένα τελευταίο αίτημα. Μπορεί ακόμη να υπάρχουν αναφορές σε πράγματα που δεν βλέπετε ή δεν κατανοείτε.

Άρθουρ Σοπενχάουερ – Η Τέχνη του να είσαι προσβλητικός

Άρθουρ Σοπενχάουερ – Η Τέχνη του να είσαι προσβλητικός

«Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι ο αντίπαλός σου υπερτερεί και κινδυνεύεις να εξευτελιστείς, τότε δίνεις στην κουβέντα προσωπική και προσβλητική τροπή.
Προσωπική τροπή σημαίνει ότι ξεφεύγεις από το αντικείμενο της διαφωνίας (αφού έτσι κι αλλιώς το έχεις χάσει) και βρίσκεις έναν τρόπο να θίξεις τον αντίπαλό σου προσωπικά.
Αυτό σημαίνει ότι παύει να σε ενδιαφέρει το οποιοδήποτε επιχείρημα του αντιπάλου σου.
Εγκαταλείπεις εντελώς το αντικείμενο της συζήτησης και κατευθύνεις την επίθεσή σου στο πρόσωπο του συνομιλητή σου: θα γίνεις έτσι προσβλητικός, χαιρέκακος, συκοφάντης και χυδαίος.
Αυτή η τακτική είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, γιατί μπορεί να την υιοθετήσει ο καθένας, και ως εκ τούτου ασκείται κατά κόρον.»

Ιογενείς ηπατίτιδες: Τα ύποπτα συμπτώματα (εικόνες)


Ιογενείς ηπατίτιδες: Τα ύποπτα συμπτώματα (εικόνες)

Η ηπατίτιδα είναι φλεγμονή του ήπατος. Πολλές ασθένειες μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στο ήπαρ, δηλαδή το συκώτι, όπως επίσης η υπερβολική χρήση φαρμάκων, το αλκοόλ, διάφορες χημικές ουσίες και πολλά αυτοάνοσα νοσήματα.


Πολλοί ιοί, όπως ο ιός της μονοπυρήνωσης, μπορούν να πυροδοτήσουν τη φλεγμονή στο ήπαρ. Οι περισσότεροι ιοί, ωστόσο, δεν προσβάλλουν μόνο το ήπαρ. Απλά το ήπαρ είναι ένα από τα πολλά όργανα τα οποία επηρεάζουν.
Ο όρος ιογενής ηπατίτιδα περιγράφει την ηπατίτιδα που προκαλείται από συγκεκριμένους ιούς, οι οποίοι προσβάλλουν κυρίως το συκώτι και είναι υπεύθυνοι για τα μισά κρούσματα ηπατίτιδας.
Οι πιο συχνοί τύποι ηπατίτιδας είναι οι A, B και C.

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ - ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ/ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (Μέρος Δέκατο)



Η καλύτερη διακυβέρνηση είναι εκείνη όπου ο λαός υπακούει  στους άρχοντες κι οι άρχοντες στους νόμους. 
Σόλων, 630-560 π.Χ., Αθηναίος νομοθέτης & φιλόσοφος

Εισαγωγή

Ο πολιτισμός μιας χώρας αντανακλάται, εκτός των άλλων, και στη συμπεριφορά των οδηγών στον δρόμο, η οποία διαπιστώνεται από τα στοιχεία του επίσημου δείκτη οδικών ατυχημάτων. 
Στην Ελλάδα ο αριθμός οδικών ατυχημάτων παραμένει υψηλός παρά την εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Παράρτημα 1: ευρωπαϊκές οδηγίες). 
Στη χώρα μας η έλλειψη σεβασμού, ο παρορμητισμός, η υπερεκτίμηση των ικανοτήτων ή η υποτίμηση των κινδύνων, η απροσεξία και άλλα ανθρώπινα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς, σε συνδυασμό με τα τεχνικά προβλήματα στην υποδομή του οδικού δικτύου και διάφορες εκπαιδευτικές ελλείψεις στην κυκλοφοριακή αγωγή οδηγούν σε οδικά ατυχήματα. 
Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και το Σύστημα Ελέγχου

Συμπεριφοράς των Οδηγών-point system (ΣΕΣΟ)

Ο ΚΟΚ είναι ο βασικός νόμος που θέτει τους κανόνες για την ομαλή κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο στην Ελλάδα. Ο οδηγός έχει υποχρεώσεις και θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες που αφορούν την κυκλοφορία και την στάθμευση του οχήματός του. Υποχρεώσεις έχουν και οι δημόσιες αρχές, οι οποίες φροντίζουν για τη σωστή σήμανση και συντήρηση του συνολικού οδικού δικτύου της χώρας. Ο ΚΟΚ ρυθμίζει τις ποινές και τα πρόστιμα σε περιπτώσεις παραβάσεων και οδικών ατυχημάτων. 

Κορωνοϊός: Πού επεκτείνεται από αύριο η υποχρεωτική χρήση μάσκας



Υποχρεωτική θα είναι από αύριο για όλους η χρήση της μάσκας σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες, δημοτικά καταστήματα και λοιπούς χώρους εξυπηρέτησης κοινού, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατόπιν εισήγησης των ειδικών, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, τα οποία, πάντως είναι «πλήρως διαχειρίσιμα».
Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους και σε σούπερ μάρκετ και λοιπά καταστήματα τροφίμων, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα νοσηλευτικά ιδρύματα και στα διαγνωστικά κέντρα, στα καταστήματα λιανικής, στα κομμωτήρια και στα κέντρα αισθητικής και στα ασανσέρ.

Η τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική και τα διδάγματά της



Ξανθόπουλος Γαβριήλ
Αθανασίου Μιλτιάδης
Κωνσταντίνος Καούκης
Ινστιτούτο Μεσογειακών & Δασικών Οικοσυστημάτων 
Wildfire Management Consulting and Training

Το πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας, όπως και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης με μεσογειακό κλίμα, θεωρείται αυτονόητο και μας απασχολεί περισσότερο ή λιγότερο κάθε χρόνο. Μερικές χρονιές οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές και βοηθούν ώστε η αντιπυρική περίοδος να είναι ηπιότερη, ενώ άλλες χρονιές με αντίξοες καιρικές συνθήκες η αντιπυρική περίοδος χαρακτηρίζεται από μεγάλες πυρκαγιές και σημαντικές καταστροφές, με αποτέλεσμα να καταγράφεται στη μνήμη για πολλά χρόνια, όπως εκείνη του 2007.

Η αντιπυρική περίοδος του 2018 ξεκίνησε και κύλησε με τους καλύτερους οιωνούς, χωρίς την εμφάνιση συνθηκών καύσωνα, αλλά και με τακτική εκδήλωση βροχοπτώσεων μέσα στο καλοκαίρι, ακόμη και σε μεγάλες περιοχές της νότιας Ελλάδας. 


Παρόλα αυτά, έμελλε να καταγραφεί με μελανά χρώματα στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων, χαρακτηρισμένη από την τραγική πυρκαγιά που συνέβη στην Πεντέλη στις 23 Ιουλίου 2018, προξένησε πολλές ζημιές στο Νέο Βουτζά, κατέστρεψε τον οικισμό Μάτι της ανατολικής Αττικής και προκάλεσε επίσης σημαντικές καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Ραφήνας, αφαιρώντας τουλάχιστον 99 ζωές. 

ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ…

Γράφει: η Ειρήνη Τζελέπη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Pg.Dipl., MSc., City University, Λονδίνο, irini.tzelepi@yahoo.gr


Ο Ντέιβιντ, 32 ετών και σύμβουλος επιχειρήσεων, ζει με τη σύντροφό του τους τελευταίους τρεις μήνες. Ο ίδιος περιγράφει το πρόβλημα που τον απασχολεί: «Είμαι σε μια σχέση εδώ και έναν χρόνο αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι εάν αυτή είναι η κατάλληλη σχέση για μένα. Βλέπω άλλες γυναίκες στο δρόμο ή στο facebook και δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι εάν θα ήμουν πιο ευτυχισμένος με εκείνες ή πιο ερωτευμένος. Ρωτώ τους φίλους μου να μου πουν τη γνώμη τους. Τσεκάρω ξανά και ξανά το πώς νιώθω για εκείνη, εάν περνάω καλά μαζί της, εάν την σκέφτομαι αρκετά. Το ξέρω ότι την αγαπώ αλλά πρέπει να το επιβεβαιώνω, ξανά και ξανά, κάθε μέρα. Νιώθω κατάθλιψη. Δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο έτσι…» (1).

Όταν η καλοσύνη μεταφράζεται ως αδυναμία

Όταν η καλοσύνη μεταφράζεται ως αδυναμία

Στην κοινωνία μας, δυστυχώς, η καλοσύνη μεταφράζεται ως χαζομάρα ή ακόμη και ηλιθιότητα. Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν απομακρύνεται ένα τέτοιος άνθρωπος από μια παρέα, αρχίζουν τα επικριτικά σχόλια του τύπου «τι αγαθός που είναι» και γίνεται περίγελος εν αγνοία του.
Είναι φυσικό στις μέρες μας που η καχυποψία κυριαρχεί στις ανθρώπινες σχέσεις, να επικρατεί πανηγυρικά αυτή η αντίληψη. Μια αντίληψη όμως που είναι λανθασμένη, αν σκεφτούμε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Κάποιοι έχουν φιλοσοφήσει τη ζωή και έχουν αποφασίσει να πράττουν με ανιδιοτέλεια και καλοσύνη.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χαζοί ή ηλίθιοι. Ξέρουν ακριβώς τι κάνουν όπως γνωρίζουν πολύ καλά τι σκέφτεται ο περίγυρος για αυτούς. Το ότι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και αγνοούν τα ειρωνικά βλέμματα και σχόλια δεν σημαίνει πως δεν καταλαβαίνουν. Στην πλειοψηφία είναι άνθρωποι έξυπνοι που αγωνίζονται για το κοινό καλό.

Η Betalin Therapeutics είναι έτοιμη να ξεκινήσει δοκιμές του οργανικού τεχνητού παγκρέατος σε ανθρώπους

Η Betalin Therapeutics είναι έτοιμη να ξεκινήσει δοκιμές του οργανικού τεχνητού παγκρέατος σε ανθρώπους
Η Ισραηλινή Betalin Therapeutics τον περασμένο Οκτώβριο ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε ένα μικροσκοπικό πάγκρεας που θα ανακουφίσει εκατομμύρια διαβητικών σε όλο των κόσμο. Πρόσφατα η εταιρία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υποβάλει αίτηση για να ξεκινήσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπαίθρια Διαφήμιση, η επιστροφή… Κ.Υ.Α. προαναγγελθέντων θανάτων.



Με την Κοινή Υπουργική απόφαση 46526 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 22/7/2020 με τίτλο «Ρύθμιση όρων και προυποθέσεων για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης» την οποία υπογράφουν οι  N. Κ. Παπαθανάσης Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Κ. Χατζηδάκης Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Στ. Μενδώνη Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Θ. Λιβάνιος Υφυπουργός Εσωτερικών και Ι. Κεφαλογιάννης Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ανατρέπονται τα δεδομένα μιας τουλάχιστον δεκαετίας που αφορούν την υπαίθρια διαφήμιση. Το τετρασέλιδο κείμενο που καλύπτει λεπτομερειακά τις ανάγκες των διαφημιστικών εταιρειών έγινε δημόσια γνωστό μετά την δημοσίευση του στο  ΦΕΚ και ενώ δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση με κανένα εμπλεκόμενο φορέα, Δήμους, Περιφέρειες, Κόμματα, συλλογικότητες Πολιτών.

Η αύρα μας τα φταίει όλα...!!!!


Τι χρειάζεται για να μας τραβήξει κοντά του ένας άνθρωπος; Ομορφιά, προσωπικότητα, δουλειά, λεφτά, σπίτια, χαμόγελο, τι;

Μπαίνεις σε μια παρέα και αμέσως θα σε κρίνουν αν είσαι ωραίος ή ωραία, ντυμένος με ακριβά ρούχα και εκρηκτικά παπούτσια. Πάνω στη μία ώρα η ομορφιά σου συνηθίζεται και κρίνεσαι πλέον από το τι λες, τι πιστεύεις, από την προσωπικότητά σου. 

Στην επόμενη ώρα γεννιέται το ερώτημα από πού κρατάει η σκούφια σου, με τι ασχολείσαι, πόσα βγάζεις, πού συχνάζεις, ώστε να συμπληρωθεί το ανθρώπινο πορτρέτο σου.

Υπάρχει όμως σε όλα αυτά ένα βασικό συστατικό που δεν το παρατηρούμε κι όμως επηρεάζει άμεσα την τελική ετυμηγορία, εμφανίζει ή εξαφανίζει την οποιαδήποτε ομορφιά, αναδεικνύει ή θάβει την προσωπικότητα, εκμηδενίζει τη σημασία ύπαρξης ή μη χρήματος.

Το συστατικό αυτό λέγεται Αύρα, η ΑΥΡΑ του ανθρώπου. Αυτή η μικρή λεξούλα, που μόνο σε ετικέτες νερού τη βλέπουμε, είναι υπεύθυνη για όλα. Δεν είναι κάποιο αποκύημα της φαντασίας μας, είναι υπαρκτό και αντικατοπτρίζει αυτό που είμαστε.

Τροχαία: Σε 430 ανήλθαν οι παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σε ένα τριήμερο




Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. 430 παραβάσεις σημειώθηκαν στα 11.819 αλκοτέστ που πραγματοποιήθηκαν σε οδηγούς, το τριήμερο από 24 έως 26 Ιουλίου. Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων.

Οι άνθρωποι που σε θυμούνται όταν σε έχουν ανάγκη

Οι άνθρωποι σε θυμούνται όταν σ’ έχουν ανάγκη… Το έχω ζήσει στο έπακρο. Και εσύ το έχεις ζήσει…


Άνθρωποι που δεν σε σκέφτονται ούτε καν τις γιορτές, επικοινωνούν μαζί σου για να σου ζητήσουν χάρες. Ύπουλα όπως μόνον εκείνοι ξέρουν. Άνθρωποι που δε νοιάστηκαν όταν εσύ περνούσες δύσκολα, ξαφνικά ενδιαφέρονται για το πώς είσαι.
Η πουλημένη σχέση σας αναζωπυρώνεται, απλά και μόνο γιατί υπάρχει το συμφέρον. Και εκεί ακριβώς γίνεται ξεκάθαρο πόσο ψεύτικοι είναι. Ναι είναι αλήθεια, οι άνθρωποι σε θυμούνται όταν σε έχουν ανάγκη.
Η ανάγκη όμως, απογυμνώνει τον αχάριστο άνθρωπο και σου δείχνει ποιος πραγματικά είναι και τι θέλει από εσένα. Χάρη σου κάνει.

Μισώ τη δουλειά μου: μία δήλωση που όλοι την έχουμε ακούσει. Μάθε πώς να το αντέχεις.

Μισώ τη δουλειά μου. Μία δήλωση που οι όλοι την έχουμε ακούσει και οι περισσότεροι την έχουμε κάνει σε φίλους, συγγενείς ή μόνοι μας στον εαυτό μας. Για πολλούς ανθρώπους, το δικαίωμα σε μία δουλειά που μας ενθουσιάζει και μας ολοκληρώνει είναι -τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- κάτι πολύ μακρινό και οπωσδήποτε ανεδαφικό. Ο πιο κοινός λόγος που μας κρατά σε μία “μισητή” δουλειά είναι ο απαραίτητος μισθός: όσο μικρός ή άδικος και αν είναι, συνήθως είναι τόσο απαραίτητος που το να μείνουμε χωρίς δουλειά μέχρι να βρούμε “αυτό που πραγματικά μας ταιριάζει” αποτελεί, απλά, ουτοπία.
Ταυτόχρονα, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως είναι η ανεργία, το ελλιπές μας βιογραφικό, η έλλειψη γνωριμιών που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν, η απουσία αυτοπεποίθησης ή αποφασιστικότητας, το γεγονός ότι έχουμε βουλιάξει ή βολευτεί σε μία δουλειά που είναι εύκολη, οικεία και σίγουρη. Όπως σε κάθε κατάσταση που δεν δείχνει να αλλάζει, ή τουλάχιστον να αλλάζει όσο άμεσα θα θέλαμε, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να αλλάξουμε το φακό με τον οποίο την κοιτάζουμε. Ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε.
Δια της ατόπου: τι δεν μισώ στη δουλειά μου; είναι – σχεδόν – σίγουρο, ότι αν ψάξετε, θα βρείτε. Πέρα από τον απαραίτητο μισθό, αναζητήστε στοιχεία που δεν είναι και τόσο δυσάρεστα ή ίσως και ευχάριστα. Μπορεί να είναι η πρωινή διαδρομή προς τη δουλειά το πρωί, ένας συνάδελφος που κάνει καλή παρέα ή ένα συγκεκριμένο -έστω και μικρό- κομμάτι των υποχρεώσεων σας.
Βάλτε στόχους. Γίνεται ακόμα και στην πιο βαρετή δουλειά. Μπορεί να είναι ημερήσιοι (μέχρι το τέλος της ημέρας, θα…) ή λίγο πιο μακροπρόθεσμοι. Ακόμα και αν η δουλειά σας δεν σας δίνει αρκετά κίνητρα, τίποτα δε σας εμποδίζει να το κάνετε μόνοι σας.

Η Ασχήμια Της Ψυχής Των Ανθρώπων



Είναι φορές που η ζωή τα φέρνει με έναν ολότελα παράξενο τρόπο και αργεί μα σου φανερώνει την αλήθεια. Μια αλήθεια που σε σοκάρει, που σε συντρίβει κι εύχεσαι να μην τη μάθαινες ποτέ. Όλα όσα ήξερες για τους ανθρώπους δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια νοητική σου κατασκευή, ένα όμορφο ψέμα για να μπορέσεις να τους αντέξεις, για να συνεχίσεις να κάνεις όνειρα και να βλέπεις με μια θετική ματιά τους ανθρώπους και τις καταστάσεις γύρω σου. 



Εθελοτυφλούσες και ωραιοποιούσες κάθε ασχήμια τους που σαν σφαίρα πλήγωνε την καρδιά σου. Πόσες φορές τους δικαιολόγησες; Πόσες φορές έκανες ότι δεν άκουσες ή ότι δεν κατάλαβες…; Κι αυτοί τίποτα δεν εκτίμησαν. Δεν σε θεωρούσαν καλόκαρδο και καλοπροαίρετο άνθρωπο, αλλά χαζό, έναν διανοητικώς καθυστερημένο, κάποιον που εύκολα θα εκμεταλλεύονταν, θα απομυζούσαν μέχρις τελευταίας ρανίδας και θα χρησιμοποιούσαν προς όφελός τους.


Έπρεπε να συμφωνείς πάντα και να σκύβεις το κεφάλι, να τους προσκυνάς σαν επίγειους θεούς. Έπρεπε να είσαι ο σκλάβος τους. Κι όλα αυτά γιατί; 


Για να ζεις στην ψευδαίσθηση ότι δεν είσαι μόνος, ότι περιστοιχίζεσαι από άτομα που αγαπάς;

Μη σπαταλάς τη ζωή σου ξοδεύοντας τον Εαυτό σου...


Αν αγαπάς τον εαυτό σου τότε χρειάζεται να ξέρεις ποια είναι τα δικαιώματα και ποιες οι υποχρεώσεις σου απέναντί του ώστε να γίνεται πιο πλούσια η ζωή σου καθημερινά.

Το ναι και το όχι στη ζωή μας είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση. Χρειάζεται να ξέρεις ποιος είσαι, τι θέλεις και να έχεις το θάρρος να εκφράσεις την αλήθεια σου. Ποτέ μην δέχεσαι να κάνεις κάτι που δεν θέλεις και ποτέ να μην πιέζεις να κάνει κάποιος «κάτι» αν πραγματικά δεν το επιθυμεί. Μην αναλαμβάνεις την ευθύνη κανενός άλλου παρά μόνο του εαυτού σου!

Μην γίνεσαι ο "κάδος απορριμμάτων" για τα ενεργειακά απόβλητα, τους φόβους, την δυστυχία, τις καταστροφικές εικόνες και τις πονεμένες ιστορίες που σε αποπροσανατολίζουν, σε αποκόπτουν από το κέντρο σου και σε απομακρύνουν από την πραγματική σου δύναμη. Όσο αυτοί προσπαθούν να σε εκπαιδεύσουν στη δυστυχία εσύ εκπαίδευσε τον εαυτό σου στη χαρά!

Η υπευθυνότητα είναι το καθήκον της καρδιάς. Ανέλαβε την ευθύνη του εαυτού σου και προχώρα χωρίς να του υψώνεις το δάχτυλο. Χωρίς να κρίνεις και να επικρίνεις συνέχεια τον εαυτό σου. Αγάπησε τα λάθη σου, έτσι κι αλλιώς αυτά είναι οι πιο μεγάλοι σου δάσκαλοι, και προχώρα ¨ασυννέφιαστα¨ στο μονοπάτι της ζωής σου.

Μην αφήνεις εκκρεμότητες με τους ανθρώπους γιατί έτσι αφήνεις εκκρεμότητες με τη Ζωή. Μην κανείς τη ζωή σου ένα κακοκουρντισμένο γραμμόφωνο που επαναλαμβάνει το ίδιο τραγούδι, από τον ίδιο γρατζουνισμένο δίσκο. Κλείσε τις πόρτες στο παρελθόν και άνοιξε καινούριες στο μέλλον.

Αλήθεια, πόσο σκέφτεσαι πριν πράξεις;



Σκέφτηκες ποτέ ότι η κοπέλα που κοροϊδεύεις και κουτσομπολεύεις για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της έχει σύνδρομο Άσπεργκερ; Και πως απλά δεν μπορεί να επεξεργαστεί σωστά αλλά και να λειτουργήσει όπως ένας μέσος άνθρωπος;
Σκέφτηκες ποτέ ότι ο τύπος που κορόιδεψες επειδή έκανε κάτι ατσούμπαλο ή γλύστρισε ή είπε κάτι χαζό, ίσως κουβαλάει μέσα του κάποια σοβαρά τραύματα που δεν έχει μπορέσει ακόμα να δουλέψει; Και πως εσύ δεν θα φταις κατά κάποιο τρόπο, αλλά ίσως γίνεις η τελευταία σταγόνα που θα κάνει το ποτήρι του να ξεχειλίσει κάνοντάς τον να πηδήξει από κάνα μπαλκόνι;
Σκέφτηκες ποτέ ότι η υπέρβαρη κοπέλα που κοροϊδεύεις, είναι υπέρβαρη γιατί κάποτε σε μια νεότερη ηλικία έγινε θύμα κακοποίησης λόγω της απαράμιλλης ομορφιάς της που τράβηξε την προσοχή αυτού του ψυχικά διαταραγμένου;
Σκέφτηκες ποτέ πως ο φίλος που σε ξέχασε γιατί όπως λες μπήκε κάτω από μια φούστα, ίσως βρήκε καλώς ή κακώς την προσοχή ή αγάπη από ένα πρόσωπο που του γεμίζει ένα αδούλευτο κενό των πρώτων του χρόνων από μια ανύπαρκτη ή ανήμπορη μητέρα;

Μουσική των Σφαιρών

Cobra

Η εκκαθάριση του στόλου των Δρακόνιων στο υποσελήνιο διάστημα προχωράει ωραία και σύμφωνα με το σχέδιο. Κάθε δρακόνια παρουσία κάτω από την τροχιά της Σελήνης έχει καθαριστεί εντελώς και όλο το διάστημα πάνω από την τροχιά της Σελήνης έχει τώρα δηλωθεί ως απελευθερωμένο διάστημα. Πολλά αγγελικά πλάσματα εισέρχονται τώρα στο Ηλιακό Σύστημα από την κοσμική θάλασσα Αγάπης που τώρα γεμίζει το μεσοδιάστημα σε όλο τον Γαλαξία, δημιουργώντας την αποκαλούμενη “μουσική των σφαιρών”, η οποία εκτείνεται από τη ζώνη Kuiper μέχρι τη σεληνιακή τροχιά:










Οι αιθερικές αράχνες της Χίμαιρας μέσα στα όρια της σεληνιακής τροχιάς έχουν εκκαθαριστεί επίσης, αν και μερικές απ΄αυτές απομένουν κοντά στη Γη.
Κατά τη διάρκεια των Γαλαξιακών πολέμων τα τελευταία εκατομμύρια χρόνια, οι Δρακόνιοι συγκέντρωσαν πολλές εξωτικές τεχνολογίες πάνω σε πλανήτες που κατέκτησαν, και τους μετέτρεψαν σε υπερόπλα:

Η νέα πραγματικότητα των μη μονογαμικών σχέσεων, του Δρος Θάνου Ασκητή



Στη δεκαετία ΄50-60, η διατήρηση της αγνότητας της κόρης μέχρι την επιλογή του κατάλληλου γαμπρού, αποτελούσε το κυριότερο άγχος των γονέων. Ιδιαίτερα, ο αυστηρός και συντηρητικός πατέρας επαγρυπνούσε διαρκώς, μήπως η κόρη του «ξελογιαστεί» από κάποιο αγόρι που δεν χαίρει της έγκρισής του. Δεν είναι λίγες οι σκηνές στις ελληνικές ταινίες εκείνης της εποχής, όπου αγόρια που τόλμησαν να έχουν προγαμιαίες σχέσεις, διαπομπεύονται στις πλατείες με την γνωστή πινακίδα κρεμασμένη από τον λαιμό: «Είμαι τέντι-μπόης».
Λίγα χρόνια αργότερα, την δεκαετία ’70- 80, τα πρότυπα των σχέσεων αλλάζουν ριζικά καθώς η σεξουαλική απελευθέρωση είναι στο ζενίθ της και η γυναίκα έχει κάνει μεγάλα βήματα προς την χειραφέτησή της. Ο γάμος αρχίζει να χάνει την αίγλη του και οι νέοι πια αλλάζουν σεξουαλικούς συντρόφους με μεγαλύτερη άνεση.
Ερχόμενοι στην πραγματικότητα του σήμερα, θα έλεγε κανείς πως υπάρχει μια στροφή 360 μοιρών, όχι μόνο στον τρόπο που συνάπτουμε σχέσεις αλλά και στο τι θεωρείται πια σχέση και τελικά πόσα είδη σχέσεων μπορεί να υπάρχουν.
Η σημαντικότερη αλλαγή στο κεφάλαιο σχέσεις είναι η κατάρριψη της μονογαμίας. Εκεί που η μονογαμία αποτελούσε θεμέλιο πάνω στο οποίο στηριζόταν μια σχέση, σήμερα οι σύντροφοι εκφράζουν «δεύτερες» σκέψεις στο αν θέλουν να δεσμευτούν στην αποκλειστικότητα που συνεπάγεται η μονογαμία.Έτσι, τα τελευταία χρόνια φαίνεται να κερδίζουν έδαφος οι μη μονογαμικές σχέσεις, δηλαδή αυτές που αποτελούνται από δύο άτομα και πάνω και οι σύντροφοι εμπλέκονται ρομαντικά ή/και συναισθηματικά ή/ και σεξουαλικά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα