Κάποιες περιπτώσεις:
1. Βάδιζε πάνω στο πεζοδρόμιο ανέμελος.
2. Ήταν συνοδηγός σε αυτοκίνητο, χαρούμενη για την μεγάλη επιτυχία της.
3. Ήταν πάνω στο ποδήλατο, γύριζε τον κόσμο.
4. Πέρναγε το δρόμο κουρασμένος, γυρίζοντας από τη δουλειά.
Κάποιες περιπτώσεις:
1. Βάδιζε πάνω στο πεζοδρόμιο ανέμελος.
2. Ήταν συνοδηγός σε αυτοκίνητο, χαρούμενη για την μεγάλη επιτυχία της.
3. Ήταν πάνω στο ποδήλατο, γύριζε τον κόσμο.
4. Πέρναγε το δρόμο κουρασμένος, γυρίζοντας από τη δουλειά.
Τι σχέση έχει ο θυρεοειδής με την απώλεια βάρους; Πόσο εύκολο είναι να αντιληφθεί κάποιος τη δυσλειτουργία του; Και πότε είναι απαραίτητο το ιώδιο στους πάσχοντες;
Οι παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα είναι οι πιο συχνά εμφανιζόμενες ενδοκρινικές διαταραχές, μετά από τον σακχαρώδη διαβήτη. Νοσήματα όπως ο υπερθυρεοειδισμός, ο υποθυρεοειδισμός, η νόσος Graves, οι όζοι και η νόσος Hashimoto προσβάλλουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, κυρίως γυναίκες.
Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Τι είναι ο παιδικός διαβήτης, ποια τα συμπτώματα και τι μπορούμε να κάνουμε για να τον αντιμετωπίσουμε;
Η εκ νέου επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση τoυ COVID-19 καθιστά δυστυχώς αδύνατη την πραγματοποίηση εκδηλώσεων Μνήμης για τα θύματα των τροχαίων συγκρούσεων αυτή τη χρονιά, γεγονός πού συνέβαινε αδιάλειπτα σε μια σειρά πόλεις και στη χώρα μας πάνω από δέκα χρόνια τώρα (Αθήνα, Ρόδος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Καλαμάτα κα) με συμμετοχή οικογενειών των θυμάτων αλλά και φορέων των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου (πεζοί, ποδηλάτες κα).
Κορωνοϊός μόλυνση: Επιστήμονες από πολλά ερευνητικά ιδρύματα εργάζονται σε χρηματοδοτούμενο από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των Ηνωμένων Πολιτειών εγχείρημα με σκοπό την ανάπτυξη μάσκας με επαναχρησιμοποιήσιμη αναπνευστική συσκευή που να αιχμαλωτίζει και να εξουδετερώνει τον ιό SARS-CoV-2.
Ενώ όμως τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων καταγράφουν την κόπωση ως ένα επίσημο σύμπτωμα της Covid-19, το να αισθάνεται κάποιος κουρασμένος δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχει προσβληθεί από τον ιό.
Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος
Μην αφήνετε αγνώστους να μπαίνουν στο σπίτι σας
Ψυχολογία: Από το να είσαι ερωτευμένος καλύτερα ήρεμος. Με την πάροδο του χρόνου, συνήθως ανακαλύπτουμε ότι η καλύτερη κατάσταση της ζωής δεν είναι να είμαστε ερωτευμένοι , αλλά να είμαστε ήρεμοι.
Μόνο όταν ένα άτομο καταφέρει να βρει αυτή την εσωτερική ισορροπία όπου τίποτα δεν είναι περιττό και τίποτα δεν λείπει, είναι όταν αισθάνεται πληρέστερος από ποτέ. Η αγάπη μπορεί να εμφανιστεί τότε αν το θέλει, αν και δεν είναι υποχρεωτικό. Είναι περίεργο πώς οι περισσότεροι από εμάς εξακολουθούν να έχουν ως κύριο στόχο μας να βρούμε τον τέλειο συνεργάτη μας. Έχουμε όλο και περισσότερες εφαρμογές στις κινητές συσκευές μας για να διευκολύνουμε αυτές τις αναζητήσεις.
Ο Γιακόμπ Μπερνούλι (Jacob Bernoulli, 6 Ιανουαρίου 1655 – 16 Αυγούστου 1705) ήταν Ελβετός μαθηματικός, ένας από τους πολλούς διακεκριμένους μαθηματικούς της οικογένειας Μπερνούλι. Ο Γιακόμπ γεννήθηκε στη Βασιλεία. Ακολουθώντας την επιθυμία του πατέρα του, σπούδασε θεολογία και έγινε κληρικός. Αντιθέτως όμως με τις επιθυμίες των γονέων του σπούδασε επίσης μαθηματικά και αστρονομία. Ταξίδεψε στην Ευρώπη από το 1676 μέχρι το 1682, ενημερωνόμενος για τις τελευταίες ανακαλύψεις στα μαθηματικά και τις επιστήμες, όπως τα έργα του Ρόμπερτ Μπόιλ και του Ρόμπερτ Χουκ.
Εξοικειώθηκε με τον λογισμό μέσω της αλληλογραφίας του με τον Γκότφριντ Λάιμπνιτς, και μετά συνεργάστηκε με τον αδερφό του, Γιόχαν, σε διάφορες εφαρμογές, με πιο σημαντικές την δημοσίευση διατριβών στις υπερβατικές καμπύλες (1696) και την ισοπεριμετρική ανισότητα (1700, 1701). Το 1690, ο Γιακόμπ έγινε ο πρώτος ο οποίος ανέπτυξε την τεχνική για την επίλυση διαχωρίσιμων διαφορικών εξισώσεων.
Όταν γύρισε στη Βασιλεία το 1682 ίδρυσε σχολή για μαθηματικά και επιστήμες. Διορίστηκε καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας το 1687, παραμένοντας σε αυτή την θέση για την υπόλοιπη ζωή του.
Φανταστείτε έναν κόσμο όπου μετακινείστε τριγύρω και βρίσκεστε κυριολεκικά στον κόσμο σας. Ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια, παίζετε ηλεκτρονικά παιχνίδια με δυνατή ένταση, παρακολουθείτε μια ταινία ή λαμβάνετε οδηγίες πλοήγησης στο αυτοκίνητό σας – και όλα αυτά χωρίς να ενοχλείτε τους γύρω σας.
Όλα αυτά είναι πιθανά με το “sound beaming”, μια νέα φουτουριστική τεχνολογία ήχου από τη Noveto Systems, μια ισραηλινή εταιρεία η οποία την Παρασκευή παρουσίασε μία επιτραπέζια συσκευή που ακτινοβολεί ήχο απευθείας σε έναν ακροατή χωρίς να χρειάζεται ακουστικά.
Η εταιρεία έδωσε στο Associated Press ένα αποκλειστικό demo του πρωτότυπου επιτραπέζιου SoundBeamer 1.0 πριν από την κυκλοφορία του την Παρασκευή.
Η αίσθηση ακρόασης που νιώθεις είναι σαν να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ο τρισδιάστατος ήχος είναι τόσο κοντά που αισθάνεσαι σαν να είναι μέσα στα αυτιά σου και ταυτόχρονα μπροστά, πάνω και πίσω από αυτά.
Η Noveto αναμένει ότι η συσκευή θα έχει πολλές πρακτικές χρήσεις, όπως το να επιτρέπει σε υπαλλήλους γραφείου να ακούνε μουσική ή να κάνουν τηλεδιασκέψεις χωρίς να διακόπτουν τους συναδέλφους τους, και να επιτρέπει σε κάποιον να παίξει ένα βιντεοπαιχνίδι, να βλέπει μια ταινία ή να ακούει μουσική χωρίς να ενοχλεί τον σύντροφο του.
Στην έκδοση νέων οδηγιών για όσους βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό, προχώρησε ο ΕΟΔΥ. Μετά από απόφαση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, επικαιροποιήθηκαν τα πρωτόκολλα για τη λήξη της απομόνωσης, της καραντίνας καθώς και για την επιστροφή στην εργασία, τα οποία έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τον ΕΟΔΥ.
Η ξεκούραση, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες για τη γρίπη και το κρυολόγημα, αλλά εάν η μύτη σας είναι βουλωμένη τότε η ξεκούραση γίνεται μαρτύριο παρά ανακούφιση.
Η 14η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και έχει επιλεχθεί γιατί είναι η ημερομηνία γέννησης του Dr. Frederick Banting, του ανθρώπου που από πολλούς θεωρείται ο «πατέρας» της ινσουλίνης. Το 1923 βραβεύθηκε με το βραβείο Νόμπελ, μιας και ήταν ο πρώτος άνθρωπος που χρησιμοποίησε την ινσουλίνη στους ανθρώπους.
Τα άνω άκρα του τραυματία μαζεύονται αμφοτερόπλευρα του στήθους του, ενώ τα κάτω άκρα συγκλίνουν μεταξύ τους σε ευθύγραμμη ουδέτερη θέση. Στη συνέχεια με συντονισμένες κινήσεις από τους διασώστες ο τραυματίας γυρνάει στο πλάι όπου μπορεί να εκτιμηθεί η σπονδυλική του στήλη και να τοποθετηθεί σε μακριά άκαμπτη σανίδα. Για την ασφάλεια αυτού του ελιγμού απαιτούνται τουλάχιστον 3 διασώστες ενώ παράλληλα ο ελιγμός αυτός μπορεί να εφαρμοστεί σε τραυματία που βρίσκεται σε ύπτια αλλά και πρηνή θέση.
Όταν η σκηνή ενός ατυχήματος μας δείχνει ότι το θύμα έχει υποστεί κάκωση αυχενικής μοίρας ή γενικότερα στην σπονδυλική στήλη τότε η ακινητοποίηση του είναι υψίστης σημασίας και επιβάλλεται για την επείγουσα αντιμετώπιση του.