Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ - Χρειάζεσαι κάτι φίλε; – Μια μαχαιριά!

 



του Δημήτρη Καλαντζή.

Πλησιάζει οκτώ, το σκοτάδι έχει αρχίσει να πέφτει για τα καλά, αλλά το Πεδίον του Άρεως είναι γεμάτο κόσμο. Μπαμπάδες και μανάδες με τα παιδιά τους, άνθρωποι που τρέχουν, ηλικιωμένοι που κάνουν περίπατο, παρέες μεταναστών που γυροφέρνουν, στο άγαλμα του Κωνσταντίνου ένα γκρουπάκι κάνει γυμναστική και στο πλάτωμα Μπότσαρη ένας μουσικός εξασκείται στο φλάουτο, επαναλαμβάνοντας τρεις νότες…

Εμφράγματα: Γιατί παραμένουν ο Νο1 κίνδυνος στην εποχή της πανδημίας

 


Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως και η μείωση κατά 40% των εισαγωγών σε νοσοκομεία ασθενών με έμφραγμα και εγκεφαλικά επεισόδια στη διάρκεια των lockdown δεν ταυτίζεται και με μείωση της συχνότητας των επεισοδίων. Τι μας συμβουλεύει ο Αργύρης Γ. Κρομμύδας Καρδιολόγος, Διευθυντής Τμήματος Καρδιολογικών Υπερήχων Ενηλίκων ΜΗΤΕΡΑ

Ήπαρ: Η σιωπηλή νόσος που απειλεί έναν στους τρεις – Πώς αντιμετωπίζεται



Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εγρήγορση τόσο από την πλευρά των γιατρών όσο και από τους ασθενείς απαιτείται για την έγκαιρη αντιμετώπιση της Μη Αλκοολικής Λιπώδους Νόσου του Ήπατος - Η Δρ. Παρασκευή Φυτιλή, Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος, Υπεύθυνη Ηπατολογικού Ιατρείου, Γενική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ μάς ενημερώνει

Όταν μιλάμε για λιπώδες ήπαρ/ ηπατική στεάτωση αναφερόμαστε στην εναπόθεση λίπους στο συκώτι. Όταν η εναπόθεση αυτή οφείλεται πρωτογενώς σε μεταβολικούς παράγοντες και όχι σε δευτεροπαθή αίτια, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, τότε μιλάμε για την Μη Αλκοολική Λιπώδη Νόσο του Ήπατος (ΜΑΛΝΗ).

O Ράφα Ναδάλ είναι από μόνος του ένα ιατρικό θαύμα

 Ο Ράφα Ναδάλ πρόσθεσε στα ρεκόρ του 'το παιχνίδι που τελείωσε πιο αργά' και την 13η πρόκριση σε ημιτελικούς του Roland Garros. Στα 19 χρόνια που είναι επαγγελματίας σπάνια δεν ήταν στις κορυφαίες θέσεις. Σπάνια ήταν και απόλυτα υγιής


Ράφα Ναδάλ έχει φτάσει αισίως τα 34. Σε αθλητικά χρόνια -και με τις καταπονήσεις που είχε ο Ισπανός στη μεγαλειώδη καριέρα του- είναι κάπου στα 50. Μια στιγμή και θα στα πω όλα. Θα ήθελα όμως, να ξεκινήσω από το γεγονός ότι η νίκη του επί του 19χρονου Γιανίκ Σίνερ τον έβαλε στους ημιτελικούς του Roland Garros, το οποίο έχει κατακτήσει 12 φορές. Αυτός ο αγώνας άρχισε στις 22.30 και έληξε στη 1.30 το ξημέρωμα και αφορούσε έντονο αέρα (24 χιλιομέτρων την ώρα), υγρασία στο 72% και θερμοκρασία 13 βαθμούς Κελσίου.

Στένωση καρωτίδας: Πως γίνεται η διάγνωση;


Η στένωση καρωτίδας είναι μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα

Οι καρωτίδες είναι δυο μεγάλες αρτηρίες στο λαιμό, μία στα αριστερά και μία στα δεξιά, που μεταφέρουν το αίμα στο πρόσθιο τμήμα του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic όπως συμβαίνει και με τις αρτηρίες που παρέχουν αίμα στην καρδιά έτσι και οι καρωτίδες μπορεί να φράξουν και στην περίπτωση αυτή αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος εγκεφαλικού. Όταν συμβαίνει αυτό τότε αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οξεία Χολοκυστίτιδα: Γιατί πρέπει να χειρουργείται αμέσως;

 



Η οξεία χολοκυστίτιδα είναι δυνητικά σοβαρή κατάσταση λόγω του κινδύνου επιπλοκών

Η οξεία χολοκυστίτιδα είναι φλεγμονή της χοληδόχου κύστης, που συνήθως προκύπτει όταν ένας χολόλιθος μπλοκάρει τον κυστικό πόρο, μέσω του οποίου διοχετεύεται η χολή στο λεπτό έντερο προκειμένου να χωνευτούν οι λιπαρές τροφές.

Φαρυγγίτιδα από στρεπτόκοκκο: Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε μολυνθεί

 


Ο στρεπτόκοκκος είναι ένα βακτήριο που προκαλεί πολύ συχνά ερεθισμό και κοκκίνισμα στο πίσω μέρος του λαιμού.

Ο στρεπτόκοκκος στον λαιμό είναι μια βακτηριακή λοίμωξη που προκαλεί έντονο πόνο και δυσκολία στην κατάποση. Στην περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, ο στρεπτόκοκκος μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, όπως φλεγμονή των νεφρών ή ρευματικό πυρετό.

Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία στη Διατροφή σου [ΟΔΗΓΟΣ]

 

 Σίγουρα έχεις ακούσει πως τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία είναι σημαντικά για να παραμείνει το σώμα σου υγιές. Όμως τι γνωρίζεις πραγματικά για αυτά;

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή… Τα μέταλλα αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη ομάδα μικροθρεπτικών συστατικών, τα περισσότερα από τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό σου και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τα μακρομέταλλα και τα μικρομέταλλα (ιχνοστοιχεία).

Κορωνοϊός: Πόσο χρόνο επιβιώνει σε γυαλί, χαρτονομίσματα και ατσάλι


Ο κορωνοϊός SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί τη νόσο COVID-19, μπορεί να επιβιώσει πάνω σε χαρτονομίσματα, σε γυαλί ή ανοξείδωτο ατσάλι για ως και 28 ημέρες, πολύ περισσότερο απ’ ό,τι ο ιός της γρίπης, ανακοίνωσαν Αυστραλοί επιστήμονες. Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει πόσο απαραίτητος είναι ο καθαρισμός και το πλύσιμο των χεριών για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Αν δεν μπορείς να μυρίσεις αυτές τις δύο μυρωδιές, μπορεί να έχεις COVID-19

 Ως ένα από τα πιο παράξενα συμπτώματα της νόσου COVID-19, η απώλεια της όσφρησης μπορεί να είναι ξεκάθαρο σημάδι ότι έχετε προσβληθεί από τον ιό. Μάλιστα, ένα πρόσφατο άρθρο στους The New York Times ανέφερε ότι έως και το 87% των ασθενών βιώνει αυτό το σύμπτωμα.


Και, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt, περίπου στο 25% των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με COVID-19, το πρώτο και μοναδικό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά είναι η απώλεια της όσφρησης.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

 


Σε τι αναφέρεται αυτό το κείμενο;

Η αρθρίτιδα μπορεί να έχει σημαντική επίδραση σε όλα τα θέματα της ζωής ενός ατόμου και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις και να επηρεάσει τη σεξουαλικότητα (sexual functioning). Αυτό το βιβλιαράκι αναφέρεται σε συνηθισμένα (common) προβλήματα και δίνει συμβουλές για το πώς μπορεί κανείς να τα χειριστεί. Απευθύνεται σε άτομα με αρθρίτιδα και τους συντρόφους τους. Δεν αναφέρεται στην αντισύλληψη, το AIDS ή άλλες σεξουαλικές μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Ένα μικρό βιβλιαράκι όπως αυτό δεν μπορεί να περιλαμβάνει όλες τις πλευρές ενός τόσο περίπλοκου θέματος αλλά ελπίζουμε ότι θα συμβάλει στην επικοινωνία και την αμοιβαία κατανόηση. Στο τέλος υπάρχει κατάλογος ομάδων ή οργανισμών που μπορείτε να προσεγγίσετε για περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη.

Τι είναι η «φυσιολογική» σεξουαλική ζωή;

Μικρά πράγματα για μια μεγάλη ζωή

 

Σκέψεις πάνω στις 5 αρχές του Ρέικι

● Μόνο για σήμερα μην θυμώνεις
● Μόνο για σήμερα μην ανησυχείς
● Μόνο για σήμερα κέρδισε τίμια το ψωμί σου
● Μόνο για σήμερα να σέβεσαι κάθε έμβιο ον
● Μόνο για σήμερα δείξε ευγνωμοσύνη για τις ευλογίες του


Και πιο αναλυτικά
 Μόνο για σήμερα μην θυμώνεις
Ο θυμός είναι μια πολύ δυνατή ενέργεια που γίνεται ενας ενεργειακός εμετός όταν τον πετάξουμε προς τα έξω, προς τον εξωτερικό κόσμο και δηλητήριο όταν τον στρέψουμε προς τα μεσα. Ένα δηλητήριο που απλώνεται παντού στο σώμα μας, στα κοκάλα, στο αίμα, στους μύες, στο κεφάλι... Η λύση δεν είναι ούτε να τον πετάξουμε προς τους άλλους ούτε να τον καταπιούμε. Ό,τι καταπιέζεται μέσα μας γιγαντώνεται και στρέφεται εναντίον μας. Η λύση είναι να τον μεταμορφώσουμε.

Οι πιο συμπονετικοί και ευαίσθητοι άνθρωποι στον κόσμο υπήρχαν οι πιο θυμωμένοι άνθρωποι. Ο θυμός και η συμπόνια είναι τα δυο άκρα της ίδιας ενέργειας. Αν συναντήσουμε τον θυμό μας, τον αποδεχτούμε και τον κατανοήσουμε τότε δεν έχει κανένα λόγο να υπάρχει μέσα στον σκιερό εαυτό μας. Αμέσως αυτόματα η ενέργεια του, μια όμορφη δημιουργική ενέργεια, βγαίνει στο φως και μεταμορφώνεται σε συμπόνια. Η συμπόνια που είναι καθαρή αγάπη φέρνει γαλήνη στην καρδιά και το νου και μας οδηγεί χωρίς προσπάθεια προς το φως.

Η Παιδεία δεν είναι Μόρφωση και η συμπεριφορά το αποδεικνύει

 

Η Παιδεία στην υπηρεσία του πατρός της


  Δύο από τις βασικότερες έννοιες των πραγματικών Ελλήνων προγόνων μας, οι οποίοι μόνοι αυτοί συνέλαβαν και διετύπωσαν την έννοια του Ανθρωπισμού, δωρίζοντάς την έκτοτε στην πεπολιτισμένη ανθρωπότητα, είναι η Παιδεία και η Μόρφωσις. Ως ιδεώδες της πρώτης, ωρίσθη από τους προγόνους μας το να γίνουν οι άνθρωποι ικανοί να δίδουν σε άλλους το δικαίωμα του λόγου και, επίσης, να καταλαβαίνουν τα όσα οι άλλοι λέγουν, δηλαδή «ΛΟΓΟΝ ΔΙΔΟΝΑΙ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙΝ» (Ξενοφών, «Οικονομικός» 11,22). Ο κάθε άνθρωπος, δια της Παιδείας, οφείλει να καταστεί ταυτοχρόνως ικανός δότης και ικανός λήπτης λόγου.

Ως ιδεώδες της δευτέρας, της Μορφώσεως, ωρίσθη η απόκτηση ορθής και γνησίας σχέσεως (διαμόρφωσις δηλαδή) της διανοίας, της βουλήσεως και του συναισθήματος του ανθρώπου προς τους παράγοντες που καθορίζουν τον βίο του, δηλαδή τον Κόσμο, το φυσικό περιβάλλον και τους θεσμούς. Για την απόκτηση αυτής της ορθής και γνησίας σχέσεως, απαιτείται η Γνώση, η Δεξιότης, ο Σεβασμός και η Ευγένεια.

Είναι γνωστό σε όλους τους πολιτισμένους ανθρώπους ότι η ανθρωπίνη ιδιότης περνά υποχρεωτικώς δια μέσου αυτών των δύο εννοιών.

Ο περιορισμός του οξυγόνου με τη μάσκα από τον εγκέφαλο ενός παιδιού ή εφήβου είναι επικίνδυνος και εγκληματικός

 


Η Γερμανίδα Νευρολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Δρ. Margarite Griesz-Brisson για μάσκες: 
“Η στέρηση οξυγόνου προκαλεί μη αναστρέψιμες νευρολογικές βλάβες.Για παιδιά και εφήβους, οι μάσκες απολύτως απαγορεύονται.Προκαλούν οξυγονική αποστέρηση και διαρκή νευρολογικά συμπτώματα ιδίως στους αναπτυσσόμενους εγκεφάλους των παιδιών”
Η Γερμανίδα Νευρολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής η Δρ Margarite Griesz-Brisson κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις μάσκες. Είναι ειδικευμένη νευρολόγος και νευροφυσιολόγος, με διδακτορικό στη φαρμακολογία, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη νευροτοξικολογία, την περιβαλλοντική ιατρική, τη νευροαναγέννηση και τη νευροπλαστικότητα. 

Προειδοποιεί: “H στέρηση οξυγόνου προκαλεί μη αναστρέψιμες νευρολογικές βλάβες… οι μάσκες προκαλούν οξυγονική αποστέρηση και διαρκή νευρολογικά συμπτώματα ιδίως στους αναπτυσσόμενους εγκεφάλους των παιδιών”...

Η τρίτη συνάντηση Δία - Ποσειδώνα... φιλική αυτή τη φορά


 Καλή αρχή εβδομάδας! Που λογικά καλή θα είναι αν αναλογιστούμε ότι το τετράγωνο Άρη - Πλούτωνα εξασθενεί και αν αγνοήσουμε τον Ερμή που κάνει στάση για τσιγάρο πριν αναδρομήσει. Θα αναφερθούμε σε αυτόν παρακάτω, πάντως δεν δείχνει πολύ «άγριος» μέχρι στιγμής. Η μόνη κακή θεωρητικά όψη της ημέρας είναι το συνεχιζόμενο χθεσινό τετράγωνο Ήλιου - Δία που παρά τη δυσμενή του φύση φέρνει ευκαιρίες στο προσκήνιο και ζωτικότητα, μόνο που πρώτον θα πρέπει να εργαστούμε για το θετικό αποτέλεσμα και δεύτερον να προσέξουμε μην παρασυρθούμε από υπερβολές εγωισμούς υπεραισιοδοξία και εξέχουσες ακραίες τάσεις είτε ιδεαλισμού είτε υλισμού - με άμεση εκδήλωση στο πολύ φαγητό την καλοπέραση τις περιττές σπατάλες και την πνευματική ακαμψία.

Όσοι θυμόσαστε και θυμώσατε με τα συνεχόμενα περυσινά τετράγωνα Δία - Ποσειδώνα ήρθε η στιγμή να σας επιβεβαιώσει ο ουρανός ότι όλα είναι κύκλος. Ήρθε η ώρα οι δύο πλανήτες να συναντηθούν για τρίτη φορά φιλικά εφέτος, με θετική όψη εξαγώνου. Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης και ο Ποσειδώνας της έμπνευσης (στην καλή τους έκφραση). Μέχρι τα τέλη του μήνα λοιπόν ευνοούν τα ταξίδια και τις αναζητήσεις κάθε είδους, ουσιαστικές και μεταφορικές, με το σώμα ή με τον νου, κατά τα οποία όμως πρέπει να βάλουμε τη διασκέδαση σε δεύτερη μοίρα και την αναζήτηση σε πρώτη. Ταξιδεύοντας σε μεγάλες «αποστάσεις», φυσικές ή νοητικές, θα έχουμε όλη την αισιοδοξία την πνευματική οξύτητα και τη διάθεση να εξερευνήσουμε καινούργιους «κόσμους» απ΄ όπου θα παίρνουμε εμπειρίες γνώσεις και ιδέες χρήσιμες για το εγγύς μέλλον - εφαρμοστέες κατά προτίμηση μετά τις 14 Νοεμβρίου ή για τους πιο διστακτικούς μετά τις 16 του Δεκέμβρη.

Ο κόσμος είναι γεμάτος τέρατα με αγγελικά πρόσωπα, κι οι άγγελοι συχνά είναι λασπωμένοι και γεμάτοι ουλές

 Το αίσθημα του δικαίου είναι διαφορετικό από το συναίσθημα της δικαίωσης.

Το δίκαιο μέσα μας εκφράζεται ως ισορροπία. Ισορροπία στη συμπεριφορά, ισορροπία στις σχέσεις, κοινωνική ισορροπία. Αλλά και ισορροπία στη μορφή, στο λόγο, στη σκέψη.

Ποιο, αλήθεια, είναι το κριτήριο της ισορροπίας σε μια ανισόρροπη κοινωνία;

Ένα όμορφο πρόσωπο, ένας σταθμισμένος λόγος, συχνά μας οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα υποκινούμενα από το υποσυνείδητο. Λόγια που στοχεύουν στο συναίσθημά μας, πρόσωπα που εμφανίζονται χαμογελαστά, επικοινωνιακά τεχνάσματα που συγκινούν.
Συν-κινούν.
Συν-κίνηση, συν-αίσθημα. Μεγαλειώδης δύναμη. Χωρίς κριτήριο, είναι χείμαρρος που ξεχύνεται στη θάλασσα, αναξιοποίητος, στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη, ωστόσο, κινεί φράγματα και ποτίζει χωράφια που μας είναι άγνωστα. Κι αυτά, και οι ιδιοκτήτες τους.

Άλλο Παρατηρητής κι άλλο Θεατής

 


Παρατηρώ σημαίνει εξετάζω, μελετώ με σκοπό την κατανόηση. Η κατανόηση οδηγεί σε δράση, όπου δράση είναι κίνηση, εξέλιξη.

Η θέαση κάλλιστα αρέσκεται στη στασιμότητα. Παρακολουθώ χωρίς να παρατηρώ. Περνώ το χρόνο μου χωρίς να παίρνω το χρόνο μου.

Η αλήθεια δεν είναι πικρή, πικρή είναι συχνότατα η μετακίνηση με την οποία μας φέρνει αντιμέτωπους. Γιατί, όσο είμαστε θεατές στην ίδια μας τη ζωή, ζούμε μια γλυκιά ψευδασφάλεια, μια άφεση ευθυνών που μας θυμίζει -γλυκά- τα παιδικά ανέμελα χρόνια μας. Αυτή η λέξη, γλυκός, γλυκιά, γλύκα, πόσα όμορφα συναισθήματα ξυπνάει, που μάλλον τελικά είναι προσδοκίες ενός αύριο που ποτέ δεν έρχεται! Δεν έρχεται, γιατί η ζάχαρη ταΐζει τα καρκινικά κύτταρα και το λεγόμενο "πικρό" εξισορροπεί το βιολογικό μας σύστημα.

Η αλήθεια δεν είναι πικρή, πικρή είναι η εμμονή μας να την αποφεύγουμε. "Μα ποια είναι η αλήθεια", "κανείς δεν ξέρει την αλήθεια", "η δική μου αλήθεια", "η δική σου αλήθεια"....φράσεις που εκστομίζεις και σου δίνουν την κάρτα "βγες από την υποχρέωση να είσαι Κυρίαρχος".

Ο 74χρονος Trump, o 77χρονος Biden και ο 80άρης Fauci – Οι ΗΠΑ κάνουν τόπο στα νιάτα

 Πιτσιρίκο, η συμπάθειά σου, η Greta Thunberg, εξέφρασε τη στήριξή της στον Joe Biden σε μία σπάνια πολιτική της τοποθέτηση, όπως μεταδίδει το Reuters, διότι οι “εκλογές των ΗΠΑ είναι πάνω απ’ όλα”.


Έτσι, η 17χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία ζήτησε από τους ψηφοφόρους που ανησυχούν για το περιβάλλον να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί στις ΗΠΑ, να οργανωθούν και να ψηφίσουν τον Biden.

H Thunberg που ενέπνευσε ένα ολόκληρο κίνημα για την κλιματική αλλαγή, όταν έκανε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο το 2018, μπορεί να οδηγήσει στις κάλπες περισσότερους νέους, οι οποίοι συνήθως απέχουν, σε αντίθεση με τους ηλικιωμένους.

Όταν η Thunberg είχε αναδειχτεί σε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time το 2019, ο Τrump την είχε ειρωνευτεί, καλώντας την να δουλέψει πάνω στη διαχείριση του θυμού της και να πάει να δει καμιά ταινία με κάποιον φίλο της.

Ανάλογα σχόλια είχε κάνει ο Trump και όταν η Thunberg είπε “πώς τολμάτε” απευθυνόμενη στους ηγέτες των χωρών κατά τη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα.

Η 17χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία και το κίνημα “Παρασκευές για το μέλλον” προτάθηκαν και για το βραβείο Νόμπελ, το οποίο τελικά κατέκτησε το Παγκόσμιο Επισιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ.

Ο Ρεπουμπλικάνος Trump σχεδιάζει να καταργήσει την ατζέντα για το κλίμα του Obama, προκειμένου να αποδεσμεύσει την ενέργεια και τις αυτοκινητοβιομηχανίες από το κόστος που θα έχουν αν συμμορφωθούν με τους κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ…

Και ξαφνικά, με την ανακοίνωση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια προσβλήθηκαν από κορωνοϊό, όλα ήταν σαν να πάγωσαν και οι εξελίξεις έμειναν μετέωρες. Οι αντίπαλοί του, όμως –και ειδικά τα ΜΜΕ, τα ξένα, αλλά και τα ελληνικά, που έβγαλαν όλη τους τη χολή, λες και ψηφίζουν στις… ΗΠΑ!- μόνο που δεν άνοιξαν σαμπάνιες μπροστά στο τηλεοπτικό κοινό! Δεν κράτησαν καν τα προσχήματα! Βέβαια… Το τι θα γίνει, ουδείς το γνωρίζει, όμως, η προγνωστική σοφία των αιώνων είναι εδώ για να ρίξει λίγο φως στις ανησυχίες και τις απορίες μας. Το παρακάτω κείμενο, που το έγραψα μες στο 15αύγουστο, στα πλαίσια του βιβλίου που ετοιμάζω, αναλύει και ερμηνεύει, κυρίως, ένα προφητικό τετράστιχο το οποίο αναφέρεται καθαρά στον σημερινό 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και σ’ όλα όσα πρόκειται να συμβούν το επόμενο διάστημα, κατά την κρίσιμη αυτή καμπή της θητείας του, αλλά και της ζωής του -ναι, έτσι ακριβώς το είχα γράψει: της ζωής του! 

Αλλά ας δούμε πρώτα κάποια σχετικά με τον ίδιο:

Ντόναλντ Τραμπ. Ένας διαφορετικός Πρόεδρος. Απρόβλεπτος, ανατρεπτικός, με ειλικρινές ενδιαφέρον για τον αμερικανικό λαό –αυτό είναι δεδομένο- με κανέναν πόλεμο μέχρι στιγμής (2020) στο ενεργητικό του, αυθόρμητος, διόλου «ξύλινος», ειλικρινής, αν και θυμώδης συχνά… με δυο λόγια: άνθρωπος. Και όχι «μετάνθρωπος» (μεταλλαγμένος, «υβριδικός» ή άλλου τύπου υποπροϊόν του πολιτικού σταρ-σύστεμ). Μια σπίθα ανεξαρτησίας και ελευθεροβουλίας, δηλαδή, μέσα σε έναν παγκοσμιοποιημένο και «χαοτικά τακτοποιημένο» κόσμο, που τον διαχειρίζονται ανέκφραστοι και τυραννικοί για τους λαούς τους κυβερνήτες - έπαρχοι, ανδρείκελα που φορούν τη «μάσκα» της Δημοκρατίας, μα ουσιαστικά αποτελούν τους πειθήνιους και υποταγμένους πολιτικούς αχυρανθρώπους, τους ταπεινούς και χαμερπείς δούλους της Παγκόσμιας Εξουσίας, που, όμως, θέλει λίγο ακόμα για να κυριαρχήσει πλήρως στην ανθρωπότητα και να εφαρμόσει το τρομερό της ολοκληρωμένο σχέδιο. Γι’ αυτό και όλη αυτή η πίεση, η βία και ο καταναγκασμός που ασκείται σε όλους μας, τους καιρούς τούτους τους χαλεπούς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα