Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Δέκα συμβουλές διαλογισμού για να εξαλείψετε την αρνητικότητα.

Πώς να διαλογιστείτε για να ανακουφίσετε το άγχος. Διαλογισμός ...
Πολλοί ψυχολόγοι και ειδικοί σε διάφορους τομείς μας λένε πάντα μερικά σημαντικά και ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με το διαλογισμό. Έχει διαπιστωθεί ότι περίπου 200 έως 500 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο διαλογίζονται.
Samuel Alfie, 21 Απριλίου 2020
Η αρνητικότητα είναι ένας τομέας που βρίσκεται συνεχώς σε διαφορετικές ερωτήσεις και απαντήσεις διαλογισμού. Οι αρνητικές σκέψεις είναι απορροφητές ενέργειας. Πρέπει να εξαλειφθούν για να ζήσουμε μια γόνιμη ζωή. Υπάρχουν πολλές τακτικές που θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από την τοξική ενέργεια που προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον και το μυαλό μας.
Ακολουθούν 10 συμβουλές διαλογισμού για να απαλλαγείτε από την αρνητικότητα στην ζωή σας.
1. Καθαρίστε την ενέργειά σας
Η εκκαθάριση του εξωτερικού σας χώρου είναι σημαντική για τη σωματική σας ευεξία. Όμως, πριν από αυτό πρέπει να διασφαλίσετε ότι η ενέργεια που προέρχεται από μέσα σας είναι σαφής για την ψυχική σας ευημερία. Το μυαλό σας χρειάζεται καθαρισμό από την κακή αρνητική ενέργεια με τον ίδιο τρόπο που το σώμα σας χρειάζεται να καθαριστεί.
Οι περισσότερες από αυτές τις κακές δονήσεις προέρχονται από την μη καταστολή του στρες και των βλαβερών συναισθημάτων, τα οποία πολλές φορές προέρχονται από κάποια άτομα σε διαφορετικά μέρη. Γι 'αυτόν τον λόγο, η ενεργειακή υγιεινή είναι πολύ σημαντική για την εξάλειψη της αρνητικότητας.
2. Καταργήστε τις αρνητικές επιρροές
Δεν επηρεάζουν όλοι θετικά την προσωπικότητά σας. Στην πραγματικότητα, ορισμένα άτομα μπορούν να “στεγνώσουν” τη δική σας θετικότητα. Ενδέχεται να μην μπορείτε να αποφύγετε συνολικά τα αρνητικά άτομα στην εργασία σας ή στο σπίτι. Είναι επομένως σημαντικό να λάβετε συνειδητά μέτρα για να μειώσετε το χρονικό διάστημα που θα μείνετε κοντά τους.
Να είστε σοφοί όταν επιλέγετε φίλους ή αποφασίζετε με ποιον θα συναναστρέφεστε. Καταβάλλετε προσπάθειες για την οικοδόμηση σχέσεων μόνο με θετικά άτομα. Επίσης, περιορίστε ή αποφύγετε εντελώς τη σχέση σας με άτομα που τείνουν να είναι καταχρηστικά και κακόκεφα τις περισσότερες φορές.
Κάθε μέρα, αμέσως μετά το ξύπνημα, σημειώστε τα 3 πράγματα που σας κάνουν να αισθάνεστε θετικοί για τη ζωή. Κάντε το συνήθεια και θα δείτε πόσο ευγνώμων αισθάνεστε για πράγματα στη ζωή σας.
3. Κρατείστε το εξωτερικό σας περιβάλλον καθαρό

Τι σας εντυπωσιάζει με αυτήν την εικόνα; Πόσο τακτοποιημένα φαίνονται, σωστά;
Σίγουρα σε κάνει να νιώθεις ότι μπορείς να δουλέψεις με ειρήνη αν το γραφείο σου μοιάζει με αυτό.
Ένα καθαρό και με φρέσκια μυρωδιά περιβάλλον αναζωογονεί πάντα την ψυχή σας. Για να αφαιρέσετε την αρνητικότητα από τη ζωή σας, πρέπει να απαλλαγείτε από όλη την ακαταστασία από το σπίτι και το γραφείο σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε έναν ενδελεχή καθαρισμό.
Μην πλένετε μόνο τα πιάτα και σφουγγαρίζετε τα δάπεδα, αλλά ο καθαρισμός να επεκτείνεται σε κάθε γωνιά. Πετάξτε όλες τις παλιές εφημερίδες και τα άχρηστα έγγραφά σας, καθώς παλιά ρούχα και περιοδικά. Σταματήστε να κρατάτε παλιά πράγματα καθώς ενεργούν σαν δοχεία που τείνουν να διατηρούν παγιδευμένη την αρνητική ενέργεια.
4. Ανοίξτε τα παράθυρά σας

Το άνοιγμα των παραθύρων του σπιτιού και του γραφείου σας προωθεί την ελεύθερη ροή φωτός, καθαρού αέρα και θετικής ενέργειας στους εσωτερικούς χώρους Για να κάνετε την περιοχή των παραθύρων πιο ενδιαφέρουσα, κρεμάστε πολύχρωμες κουρτίνες στα παράθυρα και διατηρείτε φυτά γύρω τους.
Επιπλέον, εξετάστε το ενδεχόμενο να απολαύσετε έναν ποιοτικό υπαίθριο χρόνο κοιτάζοντας το σύμπαν και τον κόσμο. Προσαρμόστε το μυαλό σας να απορροφάει μόνο θετικές σκέψεις και συναισθήματα.
5. Αλλάξτε τον τρόπο σκέψης σας
Ο Βούδας είπε κάποτε:
“Ότι σκέφτεστε, γίνεστε. Αυτό που νιώθετε, το προσελκύετε. Αυτό που φαντάζεστε, το δημιουργείτε.”
Οι λέξεις αυτές είναι απολύτως αληθινές.
Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο σκέψης σας και αφιερώστε χρόνο για να καθαρίσετε τον εαυτό σας από αρνητικές σκέψεις. Σταματήστε να ασχολείστε με μικρά ζητήματα επειδή αυτά, παίρνουν σταδιακά τον έλεγχο της ζωής σας. Μην σπαταλάτε την ενέργειά σας για να κρίνετε ή να παραπονεθείτε για άλλους.
Αντ 'αυτού, εξασκήστε περισσότερη αγάπη, τόσο για τον εαυτό σας όσο και για τους ανθρώπους γύρω σας. Συγχωρήστε τον εαυτό σας ελεύθερα και συνειδητοποιήστε ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Αυτό θα σας αποτρέψει από το να αυτό-υπονομεύστε από τα λάθη σας.
Κλείστε τον εγκέφαλό σας στην πορνογραφία ψεύτικων ελπίδων (Hope Porn): H διαδικτυακή πορνογραφία ψεύτικων ελπίδων, γίνεται ΕΘΙΣΤΙΚΗ.
6. Κάνετε μπάνιο
Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι μια εύκολη στην ολοκλήρωση δραστηριότητα, το μπάνιο είναι πολύ αποτελεσματικό στην ενίσχυση της προσωπικής σας ενέργειας, διατηρώντας σας ταυτόχρονα φρέσκο ​​και ενεργό. Για να βελτιώσετε τη ρουτίνα του μπάνιου, προσθέστε μη επεξεργασμένο θαλασσινό αλάτι ή αιθέρια έλαια στο νερό σας που μπορούν να καταπραΰνουν τις αισθήσεις σας με το άρωμά τους.
Απλά χαλαρώστε και απολαύστε τον εαυτό σας για μισή ώρα. Το μπάνιο με αυτόν τον τρόπο είναι γνωστό ότι βοηθά τους ανθρώπους να ανανεώσουν το μυαλό τους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν το επίπεδο ζωτικότητας τους.
7. Πάρτε ένα χαρτί και σημειώστε όλες τις ανησυχίες σας
Σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή, πολλά μπορεί να συμβαίνουν στο μυαλό σας και μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι ακριβώς σας ενοχλεί. Όταν γράφετε σε χαρτί για όλα όσα σας ανησυχούν, γίνονται πιο σαφή και κατανοητά σε σας.
Όταν βάζετε τα προβλήματά σας σε κάτι εξωτερικό, σας βοηθά να τα απεικονίσετε καθαρά και να τα αναλύσετε για βρείτε λύσεις.
8. Διαλογιστείτε
Γνωρίζατε ότι ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της παραγωγής σεροτονίνης; Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα θέματα συζήτησης σχετικά με ερωτήσεις και απαντήσεις περί διαλογισμού. Η σεροτονίνη είναι υπεύθυνη για τη βελτίωση της συμπεριφοράς και της διάθεσής σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο τακτικός διαλογισμός βοηθά στη μείωση του άγχους και στην εκκαθάριση των αρνητικών σκέψεων, ενώ παράλληλα καθιστά το μυαλό σας καθαρότερο και πιο γαλήνιο.
Όταν διαλογίζεστε, λαμβάνετε ενεργά μέτρα για να δώσετε στο ενεργειακό σας σύστημα τη θεραπεία που χρειάζεται. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε ένα ήσυχο περιβάλλον και να αρχίσετε να διαλογίζεστε. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε επαγγελματική καθοδήγηση για κάθε είδους ερώτηση και απαντήσεις διαλογισμού.
9. Οπτικοποιήστε
Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε όταν ένα πρόβλημα αρχίζει να σας ανησυχεί είναι να απεικονίσετε ένα θετικό αποτέλεσμα για τη δεδομένη κατάσταση. Η οπτικοποίηση θετικών αποτελεσμάτων μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση θετικών συναισθημάτων και ενέργειας.
Εκδηλώστε τι θα θέλατε να συμβεί περισσότερο σε αυτήν την περίπτωση.
Φανταστείτε το και προσπαθήστε επίσης να αισθανθείτε τα συναισθήματα που προέρχονται από την πραγματοποίηση αυτού του τελικού αποτελέσματος. Προσπαθήστε να κρατήσετε αυτό το συναίσθημα. Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε από πού προέρχεται το αρνητικό συναίσθημα, απλά σκεφτείτε κάτι που σας κάνει ευτυχισμένο, κάτι σαν το μεγαλύτερο όνειρό σας.
10. Ασκήστε τακτικά

Οι ερευνητές παρέχουν ισχυρές ενδείξεις για το πώς η άσκηση μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από το άγχος, καθώς και την κατάθλιψη. Η άσκηση ή οι έντονες σωματικές κινήσεις είναι γνωστό ότι απελευθερώνουν ορμόνες όπως η ντοπαμίνη στον εγκέφαλό μας.
Γι 'αυτό απλά πράγματα όπως το τρέξιμο, η άρση βαρών, το κολύμπι και η γιόγκα έχουν θετικό αντίκτυπο στη διάθεσή σας και στη γενική υγεία σας. Δεν έχει σημασία το άθλημα, όμως είναι σημαντικό να συμμετέχετε σε κάποια σωματική δραστηριότητα για να αφαιρέσετε την αρνητικότητα από τη ζωή σας.
Πρέπει να απαλλαγείτε εντελώς από την αρνητικότητα.
Ο μη περιορισμός των καταπιεστικών πεποιθήσεων και της αρνητικότητας μπορεί να σας βλάψει με περισσότερους τρόπους από όσους νομίζετε. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι τοξικά και μπορούν να μειώσουν τη χαρά ή την παραγωγικότητά σας εάν δεν λάβετε μέτρα για να τα ελέγξετε.
Χρησιμοποιήστε τις προαναφερθείσες συμβουλές και εργαστείτε με επιμέλεια για να απαλλαγείτε από τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα έτσι ώστε να μπορείτε να χτίσετε αυτοπεποίθηση, θετικότητα και να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή.
Η αρνητικότητα μπορεί επίσης να προκύψει λόγω ασθένειας. Συμβουλευτείτε έναν ιατρό για οποιοδήποτε ερώτημα που σχετίζεται με την υγεία, εάν πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο ισχύει.
Source:
Μτφρ: Ιουλιανός Βουδούρης – 11 Ιουν. 2020
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα