Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Μύθος ή αλήθεια ότι δακρύζει ο σκύλος από στεναχώρια

 Μύθος ή αλήθεια ότι δακρύζει ο σκύλος από στεναχώρια

Κατά καιρούς κυκλοφορούν στα social media φωτογραφίες σκύλων με δάκρυα στα μάτια. 

Η ερμηνεία που έχει δοθεί είναι ότι εκδηλώνουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια ενός αγαπημένου τους προσώπου. 

Δακρύζουν, επειδή βιώνουν ισχυρές συγκινησιακές καταστάσεις. 

ΠΑΝΑΓΙΑ=ΠΑΝ-ΑΓΙΑ=ΠΑΝ-ΑΙΓΑ=ΠΑΝ-ΓΑΙΑ



ΠΑΝΑΓΙΑ=ΠΑΝ-ΑΓΙΑ=ΠΑΝ-ΑΙΓΑ=ΠΑΝ-ΓΑΙΑ

Η ΘΕΑ...ΑΘΗΝΑ=69
(... για να ξέρετε τι γιορτάζουμε...)
Για σένα... το γράφω... που αύριο θα κάμεις καμιά δεκαριά μεγάλους σταυρούς... και θα πας στην εκκλησία.... εάν θέλεις πρώτα όμως... για να μην πας αδιάβαστος στο μαντρί....κάνε ένα κόπο και διάβασε με... διότι είμαι η ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ... η δική σου πνευματική ΕΛΛΗΝΙΚΗ «προίκα»... κι όχι αυτή που σου πάσαραν εδώ και τόσα χρόνια... τη λεγόμενη ξενόφερτη ΜΑΡΙΑ...!
ΑΘΗΝΑ=Η Νοητική εξέλιξη των Ελλήνων.
Οι Πρόγονοί μας Έλληνες δεν είναι μόνον ο πρώτος «λαός» που κατέκτησε τη Γαία…. εις το όρος Ταύγετο…. αλλά συγχρόνως ζώντας χρησιμοποίησε τη Λογική Σκέψη και διατύπωσε τους καθολικούς Νόμους για τη λειτουργία του Σύμπαντος Κόσμου.
Η εξυπνάδα και η φρόνηση της θεάς Αθηνάς…με στρατηγική για τον πόλεμο…σε συνδυασμό με τη δύναμη και τη γενναιότητα, με τη σύνεση και την εξυπνάδα που πρέπει να επιδείξουμε κι εμείς όλοι, ώστε να μπορούμε να επιβιώσουμε σε τούτη την υλική ζωή…είναι απαραίτητος…κι αυτό μας το δείχνει ο τρόπος γέννησης της που ήταν τέτοιος…που ακριβώς μας μαρτυρούσε τις ιδιότητές της αυτές.
Ο Όμηρος την αποκάλεσε «Τριτογένεια»… δηλαδή αυτή που γεννήθηκε σ’ αυτόν τον Κόσμο….όμως από άλλη Τρίτη αιτία και το όνομα της αντηχούσε σ’ όλο τον Ελληνικό Κόσμο και την επικαλούντο όλοι πάντα για κάτι ανώτερο και δύσκολο.
Η Αθηνά κόρη…γνωρίζουμε ότι ξεπήδησε από το κεφάλι του παντοδύναμου και πάνσοφου Δία, με μία τσεκουριά του Ήφαιστου πάνοπλη…δηλαδή…κρατούσε εις το χέρι της μία Ασπίδα, φορούσε μία Περικεφαλαία και κουνούσε απειλητικά το Δόρυ της.

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Η Γενέθλια Εορτή της ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ!

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ !!! Fileas !!!"

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Η Γενέθλια Εορτή της ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Στην Αρχαία Ελλάδα η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου είναι τα γενέθλια της ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ (28 μηνός Εκατομβαιώνος, μέσα Ιουλίου-μέσα Αυγούστου) όταν τελούνταν τα Παναθήναια, η μεγαλύτερη γιορτή της Αρχαίας Αθήνας.

Στρατηγός των Στρατηγών η Αθηνά, η αειπάρθενος, η συνετή, η Κόσμια, η καλόβουλη, η μειλίχια, η πολυεύσπλαχνη προστατεύει τους Αθηναίους. Ναός της ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ.

Επίσης ήταν η γιορτή της ΜΑΡΜΕΡΑΣ ή Μαρμαρηγής που σημαίνει το φως των άστρων που τρεμοσβύνει. Το Άστρο αυτό είναι η Κόρη του Σείριου. Η Μαρμέρα λέγεται και ΗΜΕΡΑ. Είναι η ημέρα που το φως από τον Σείριο φώτιζε το Πρόσωπο του Αγάλματος της ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ στον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ.

ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ

 

Στην αρχαιότητα ήταν αδύνατο να ξέρει ο άνθρωπος τι βρίσκεται από κάτω του. Έτσι οι θρύλοι, οι δεισιδαιμονίες, οι μύθοι κάλυπταν αυτό το κενό στη γνώση.

Κάτω από τη Γη απλωνόταν το βασίλειο του Άδη, ο Κάτω Κόσμος. Ήταν το «τελευταίο καταφύγιο» των νεκρών. Ο Άδης ήταν ο Θεός των νεκρών. Μετά τη νίκη τους εναντίον των Τιτάνων, τρία αδέρφια μοιράστηκαν την εξουσία του Κόσμου: Ο Άδης κληρώθηκε τον Κάτω Κόσμο, ο Ποσειδώνας τις Θάλασσες και ο Δίας τον Ουρανό. Οι νεκροί εισέρχονταν στους Κάτω Τόπους διασχίζοντας τον ποταμό Αχέροντα με τη βάρκα του Χάροντα, ο οποίος χρέωνε έναν οβολό για το πέρασμα που τον τοποθετούσαν κάτω από τη γλώσσα του νεκρού οι συγγενείς του. Οι άποροι και όσοι δεν είχαν φίλους παρέμεναν αιώνια στην όχθη του ποταμού.
Η αντίπερα όχθη φυλασσόταν από τον Κέρβερο, τρικέφαλο πελώριο σκύλο που νικήθηκε από τον Ηρακλή. Πέρα από τον Κέρβερο, οι σκιές των τεθνεώτων εισέρχονταν στον Τάρταρο, τη γη των νεκρών.
Τον Άδη δεν τον ονόμαζαν συνήθως, γιατί φοβούνταν πως, αν τον επικαλούνταν, θα προκαλούσαν την οργή του. Γι’ αυτόν το λόγο προτιμούσαν να τον αποκαλούν «Πλούτωνα», από το πλούσιος, όνομα που υπαινισσόταν και τον ανεξάντλητο ορυκτό και άλλο πλούτο της Γης.

“Covid-19 : O ιός του φόβου”

 

Ο νομπελίστας ιολόγος Giulio Tarro στον «Αντι-Διπλωμάτη»: « Είναι καθαρή τρέλα να περιμένουμε το εμβόλιο για να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή»(συνέντευξη της 19ης Απριλίου 2020)

Ενώ παντού, για παράδειγμα στη Γερμανία, προχωρούν στη χαλάρωση των ήπιων προφυλακτικών μέτρων, που ενεργοποιούνται εκεί, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί ο Covid-19, στην Ιταλία, στην προετοιμασία για τη Φάση 2 , μας τρελαίνει το τροπάρι «συμβίωση με τον ιό».

Πως το στρες εμποδίζει τη ρύθμιση του διαβήτη

 

Ο διαβήτης είναι μία από τις συχνότερες παθήσεις, καθώς προσβάλλει σχεδόν 1 εκατομμύριο άτομα στη χώρα μας. Όποιος πάσχει από αυτόν γνωρίζει πόσο δύσκολη είναι με τον καιρό η ρύθμισή του. Στη δυσκολία αυτή ως φαίνεται παίζει ρόλο ένας αστάθμητος παράγοντας: το στρες.

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η κύρια ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη, σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η κορτιζόλη απελευθερώνεται από τον οργανισμό όταν βρίσκεται σε κατάσταση στρες. Η αύξηση στα επίπεδά της οδηγεί σε αύξηση του σακχάρου και μείωση της ινσουλίνης (είναι η ορμόνη που διασπά το σάκχαρο).

Φυσιολογικά, η κορτιζόλη παρουσιάζει διακυμάνσεις στη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα που κοιμόμαστε βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα, το πρωί που ξυπνάμε στα υψηλότερα. Η νέα μελέτη όμως έδειξε ότι σε πολλούς ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, τα επίπεδά της δεν μειώνονται τη νύχτα.

Εκείνος που αγαπά αληθινά, αγαπά με όλους τους τρόπους πάντα!

 

Η αληθινή αγάπη βρίσκεται σπάνια, μα όταν δύο πλάσματα αγαπηθούν αληθινά, ο γάμος τους γίνεται στον ουρανό.

Η αληθινή αγάπη βρίσκεται σπάνια, η αληθινή αγάπη δεν έρχεται μόνο στο πνεύμα, μόνο στο νου ή μόνο στο σώμα!

Εκείνος που αγαπά μόνο με το πνεύμα, θα είναι αδύναμος στο σώμα και ασταθής στο νου.
Εκείνος που αγαπά μόνο με το νου, θα είναι αδιάφορος στο πνεύμα, ζωώδης στο κορμί.
Εκείνος που αγαπά μόνο με το σώμα, διεγείρεται και συνουσιάζεται και σέρνεται πιο χαμηλά κι από τα σκουλήκια.


Ωστόσο, εκείνος που δεν αγαπά και με το σώμα, δε θα γνωρίσει ποτέ την ανυψωτική, δημιουργική αγάπη που κάνει την ανθρώπινη φύση να συγγενεύει με το Θεό.

Εκείνος που δεν αγαπά με το νου, δε θα γνωρίσει ποτέ το ανυψωτικό κύμα της σοφίας που σηκώνει τον άνθρωπο από το χώμα και τον οδηγεί ψηλά, στη χρυσή, καθαρή σκέψη.

Όταν αποδέχεστε τις ατέλειές σας, κανένας δεν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει εναντίον σας.

 

eimai arketosΑν γνωρίζουμε και αποδεχόμαστε τις ατέλειές μας, τότε κανένας δεν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει εναντίον μας. Όταν τις αποδεχόμαστε ως μέρος του εαυτού μας, μας κάνουν πιο δυνατούς.
Όλοι έχουν ατέλειες. Κανένας σε αυτόν τον πλανήτη δεν είναι απολύτως τέλειος.
Το να μπορούμε να βλέπουμε τις ατέλειές μας και να τις αποδεχόμαστε όχι μόνο θα μας βοηθήσει να σεβόμαστε τους άλλους αλλά και θα εμποδίσει τους άλλους από το να χρησιμοποιήσουν τις ατέλειές μας εναντίον μας.
Πολλοί περνάμε τη μισή μας ζωή προσπαθώντας να κρύψουμε τις ατέλειές μας με ρούχα ή μακιγιάζ.

Περιγράφουμε τις ατέλειες αυτές ως «ενοχλητικές». Στην πραγματικότητα μπορούν να κάνουν την αυτοεκτίμησή μας να κατρακυλήσει. Ωστόσο, δεν είναι τίποτα παραπάνω από πτυχές αυτού που είμαστε και πρέπει να τις αποδεχτούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ρώτησαν κάποτε τον Osho "Πώς μπορώ να αποφύγω μια πανδημία;"

 


Αυτή η ερώτηση τέθηκε στον Osho κατά την περίοδο του AIDS..

"Κάνεις λάθος ερώτηση", απάντησε ο Osho, "η σωστή ερώτηση πρέπει να είναι":
"Πώς να αποφύγετε τον φόβο του θανάτου που προκαλείται από την επιδημία (πανδημία);"
Επειδή είναι πολύ εύκολο να αποφύγετε τον ιό, είναι πολύ δύσκολο να αποφύγετε τον φόβο στον εαυτό σας και στον κόσμο.
Οι άνθρωποι θα πεθάνουν περισσότερο από αυτόν τον φόβο παρά από την επιδημία (πανδημία).
Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος ιός σε αυτόν τον κόσμο από τον ΦΟΒΟ.
Καταλάβετε αυτόν τον φόβο, διαφορετικά θα γίνετε πτώμα πριν πεθάνει το σώμα σας.
Δεν έχει καμία σχέση με τον ιό.
Η ατμόσφαιρα του φόβου που νιώθεις τώρα είναι μια συλλογική τρέλα ...

ΗΠΑ: O σκληρός επικήδειος μάνας για το γιό της – «Ήταν ηλίθιος»

 Η θεία του Κόντι Τζέιμς Τρίσα Κάλιγκαν έγραψε ότι ελπίζει με το θάνατό του να «σωθεί μια άλλη οικογένεια από την ίδια θλίψη».

ΗΠΑ: O σκληρός επικήδειος μάνας για το γιό της – «Ήταν ηλίθιος»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα