Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ)- ενηλίκου και παιδικό. Ερμηνεία του ηλεκτροκαρδιογραφήματος





Το ηλεκτροκαρδιογράφημα -ΗΚΓ (Ενηλίκου και παιδιατρικό)

Το ΗΚΓ (ECG ή EKG) αποτελεί την καταγραφή σε ειδικό χαρτί των ηλεκτρικών δυναμικών που παράγει η καρδιά, από την ηλεκτρική δραστηριότητα των μυοκαρδιακών κυττάρων. Τα ηλεκτρικά δυναμικά ανιχνεύονται από μεταλλικά ηλεκτρόδια που τοποθετούνται στα άκρα και στο θωρακικό τοίχωμα και στη συνέχεια ενισχύονται (δηλ μεγενθύνονται αναλογικά) από το μηχάνημα. Οι ηλεκτροκαρδιογραφικές απαγωγές είναι οι διάφορες κατευθύνσεις (θέσεις) από τις οποίες καταγράφονται τα ηλεκτρικά δυναμικά της καρδιάς και η καθεμία αντιπροσωπεύει τη διαφορά δυναμικού μεταξύ δύο ηλεκτροδίων.

Το ΗΚΓ αποτελεί πολύτιμη εξέταση, λαμβάνεται εύκολα και γρήγορα και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη διάγνωση των αρρυθμιών και των οξέων στεφανιαίων επεισοδίων. Η αξιολόγηση του ΗΚΓ πρέπει να γίνεται σε συνδυασμό με τις πληροφορίες από το ιστορικό και την κλινική εξέταση. Η διαγνωστική σημασία ενός ηλεκτροκαρδιογραφικού ευρήματος που είναι ενδεικτικό κάποιας νόσου, εξαρτάται και από την πιθανότητα που έχει ο συγκεκριμένος ασθενής να πάσχει από τη νόσο, αν δηλ ανήκει σε πληθυσμό υψηλού, χαμηλού, ή μέσου κινδύνου για τη νόσο.

Οι Συγχρονικότητες κι Εσύ...!!!!


Μήπως η ψυχή σας προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σας; 

Οι συγχρονικότητες και οι αποκαλούμενες “συμπτώσεις” είναι σαφείς ενδείξεις ότι η Θεϊκή Πηγή χτυπά την πόρτα σας. Μερικές φορές, θα μπορούσε να είναι ένα απαλό σκούντηγμα, ή εκείνες τις στιγμές όπου δεν δίνετε προσοχή, θα μπορούσε να είναι ένα δυνατό χτύπημα! 

Όταν η συμπαντική νοημοσύνη λειτουργεί μέσω της συγχρονικότητας, μπορεί να εκδηλωθεί με μοναδικούς τρόπους. Έχω τον δικό μου ορισμό και αναφέρομαι σε αυτά ως “θεϊκά σημάδια”. Για παράδειγμα, σας έτυχε να ακούσετε την ίδια φράση από περισσότερα από ένα άτομα τη μέρα; 

Οι ίδιοι αριθμοί να εμφανίζονται μπροστά σας συνεχώς; Αναφέρθηκε κάποιος στο ίδιο πρόσωπο που σκεφτήκατε ακριβώς εκείνη τη στιγμή; Ή μήπως, συναντήσατε κάποιον απ’ το πουθενά που φάνηκε να απαντάει σε μια ερώτηση που μόλις σκεφτήκατε ή κάποιο θέμα που σας απασχολεί αρκετό καιρό; 

Πώς μπορείτε να ξέρετε εάν είναι συγχρονικότητες; 

Η ΙΕΡΑ ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ


1. ΕΜΠΟΔΙΑ. Το κάθε εμπόδιο στη ζωή μας, μας βοηθάει να έχουμε στη συνέχεια μεγαλύτερη αντοχή. Όλα μαζί τα βιώματά μας... γίνονται μια αθροιστική εμπειρία, όπου προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Όσο πιο γρήγορα κατανοήσουμε το μάθημά μας, τόσο καλύτερη και ωφέλιμη θα γίνει και η ζωή μας.
2. ΘΑΡΡΟΣ. Το χρειαζόμαστε για να κάνουμε ένα άλμα πίστης και ειδικά όταν έχουμε την άγνοια του κινδύνου ίσως να είναι και καλύτερα. Όταν όμως δεν έχουμε την αντίληψη του κινδύνου, οφείλουμε να δίνουμε και τις πιο σωστές λύσεις. Το θάρρος προϋποθέτει να είμαστε πάντα σε κίνηση και εγρήγορση.
3. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε μια αλληλουχία γεγονότων, που θα μας ενεργοποιήσουν κατάλληλα... για την πνευματική μας άνοδο. Αν κάποια στιγμή σε γραντζουνίσει ένα κλαδί...μπορεί και να σε σώσει... πριν πέσεις μέσα στου χαντάκι. Όταν συγκεντρώνεσαι όμως στο στόχο σου, βρίσκεσαι σε ευθεία γραμμή.
4. ΝΟΥΣ. Έεε... παράξενε ταξιδιώτη... προς τα που οδεύει ο Νους σου; Όταν λοιπόν αντιληφθείς τους φόβους σου, έχεις την ευκαιρία να κοιτάξεις κατάματα τη ζωή σου και την αποδεχτείς ως έχει, αφού πάρεις όμως και τα κατάλληλα μέτρα.

Συνδεθείτε ο ένας με τον άλλον Καρδιά με Καρδιά και παρακολουθήστε το Κοσμικό Κύμα της Αλλαγής να μεγαλώνει!



Ενεργοποιείστε και ενεργοποιηθείτε στην Αλήθεια της καρδιάς σας!
Μάθετε να την αφουγκράζεστε, να την αναγνωρίζετε και να την εμπιστεύεστε!…

Η καρδιά νιώθει και αισθάνεται ακαριαία τον κραδασμό της αλήθειας και ο Ανώτερος νους ερμηνεύει και αποκωδικοποιεί τα σκιρτήματα και τις βεβαιότητες της καρδιάς...

Συνδεθείτε με την καρδιά σας, χωρίς παρεμβολές του κατώτερου νου, που σας γεμίζει αμφιβολίες, φοβίες και ενοχές. Αφουγκραστείτε την σε εσωτερική σιωπή και περισυλλογή και ακούστε κάθε φορά αυτά που έχει να σας πει.

Ξανασυστηθείτε μαζί της!

Για όσους βρίζουν το 2020, μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι το 2021 θα είναι ακόμα χειρότερο.


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Τα ύστερα του κόσμου. Τα έχουμε βάλει στις ΗΠΑ με το TikTok, γιατί λένε μας παρακολουθούν μέσω αυτού οι Κινέζοι και, ως γνωστόν, μόνο η αμερικανική κυβέρνηση και το Facebook έχουν αυτό το δικαίωμα· ο Snowden πρέπει να έχει πέσει κάτω από τα γέλια, να ‘ναι καλά ο άνθρωπος.

Ας πάμε, όμως, στην ανεργία, αφού σχεδόν 33 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση -λόγω ανεργίας-, ενώ κάθε βδομάδα περίπου ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι δηλώνουν νέοι άνεργοι.
Ταυτόχρονα, γίνονται αρκετές προσλήψεις και επαναπροσλήψεις, αλλά είναι προφανές ότι μερικά μπαρ και εστιατόρια απλά δεν είναι αρκετά για να ανακόψουν το τεράστιο παγκόσμιο κραχ που είναι πλέον θέμα χρόνου· όχι χρονιάς, χρόνου.
Οι εξώσεις, τα λουκέτα και η ανεργία, δηλαδή η πείνα, έχουν ήδη ξεκινήσει και μάλλον θα αυξηθούν δραματικά τους επόμενους μήνες, αφού επάνοδος …V της οικονομίας δεν πρόκειται να υπάρξει και, ουσιαστικά, κάποιες πολιτειακές δράσεις -όπως το πάγωμα ενοικίων- έχουν απλά καθυστερήσει την τρανταχτή εμφάνιση των συνεπειών τους, και λέω “τρανταχτή” επειδή, όποιος θέλει, το βλέπει από τώρα.

Τελείωσαν όλα όσα ξέραμε, δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα το καταλάβει η κάθε κοινωνία και το κάθε άτομο, αλλά τέρμα οι κοινωνικές εγγυήσεις, τέρμα και οι …ανέπαφες συναλλαγές με την εξουσία.
Η κοινωνία μας καταρρέει παρέα με την οικονομία· άλλωστε, γι’ αυτό τα λέμε κοινωνικοοικονομικά συστήματα.
Με λίγα λόγια, καταρρέει το σύστημα. Και -για άλλη μια φορά- καθόμαστε ακριβώς από κάτω.
Αν θέλετε, λοιπόν, να περιμένετε την …επανεκκίνηση του καπιταλισμού, δικαίωμά σας, απλά μην την περιμένετε σύντομα.

ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ...Στο τέλος αυτού του ανεπανάληπτου ταξιδιού τίποτα πια δεν θα είναι όπως πριν!




Αγαπημένοι μου, το Ταξίδι έχει αρχίσει πια για τα καλά!

Εύχομαι να απολαμβάνετε την πτήση μας!

Ας αρχίσουμε τώρα σιγά-σιγά να εξερευνούμε κάποιες άλλες περιοχές Γνώσης και Συνειδητότητας!...

Ζούμε θεωρητικά σε έναν Κόσμο τριών διαστάσεων, που προσδιορίζεται από τις έννοιες του μήκους, του ύψους και του πλάτους, του σώματος, της λογικής και του συναισθήματος, σε έναν Κόσμο χαμηλών Δονήσεων και Συχνοτήτων, έναν Κόσμο περιορισμών στη γνώση, την αντίληψη και τις δυνατότητες...

Έναν Κόσμο όπου ο γραμμικός χρόνος και ο χώρος προσδιορίζουν αμείλικτα την ύπαρξή μας…

Κι όμως, μέσα στο Ολογραφικό Μετασύμπαν -το Σύμπαν που εμπεριέχει άλλα Σύμπαντα- όπου το Ανώτερο διατρέχει το κατώτερο και το Όλον υπάρχει μέσα στο κάθε τι, δεν υπάρχει χρόνος και χώρος… Ο χρόνος αρχίζει να καμπυλώνεται, να γίνεται σπειροειδής, το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον να συναντιούνται, ενώ ο χώρος δεν είναι παρά μια αναδίπλωση του χρόνου….

Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ



Αγαπημένοι μου,

Η Πτήση μας στα Νέα Πεδία Ζωής συνεχίζεται!...
Η Μεταμόρφωση έχει ήδη αρχίσει!...
Ένα Παράθυρο Ευκαιρίας έχει τώρα ανοίξει!...
Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε!...
Ανοίξτε τις Ψυχές σας και θυμηθείτε ποιοί είστε!...
Είστε όλοι Συμπαντικές υπάρξεις, πλασμένες από την ίδια Ουσία
που είναι πλασμένο το Σύμπαν!
Eίστε αιώνιες υπάρξεις που ξεπηδούν από τον Κοσμικό Ωκεανό της Ζωής, που γεννά ό,τι υπάρχει κι ανασαίνει μέσα στην Αγκαλιά του Ενός Όλου!...
Είστε Ουράνιες Υπάρξεις που έρχεστε από διαφορετικούς Πολιτισμούς και Αστρικά Συστήματα του Σύμπαντός μας ή από άλλα Σύμπαντα, γειτονικά ή μακρινά!...
Οι περισσότεροι από εσάς Συμπαντικοί Ταξιδευτές από Αστρικό Σύστημα σε Αστρικό Σύστημα και από Πλανήτη σε Πλανήτη από τη στιγμή της γέννησης της ψυχής σας!...

Ο ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ - ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΘΑΥΜΑ»


Είμαστε όλοι Διασυνδεδεμένοι μέσα στον Κοσμικό Ωκεανό του Σύμπαντος!
Όλες οι Άπειρες Δυνατότητες και οι Δυναμικές Πραγματικότητες υπάρχουν μέσα σε αυτόν τον Κοσμικό Ωκεανό!
Όλη η Δύναμη της Πρόθεσης και της Βούλησης βρίσκεται εκεί...
Όλη η Πίστη, οι Ιδέες και τα Οράματα υπάρχουν εκεί...
Όλα τα Αρχετυπικά Σχήματα αποτυπώνονται εκεί!...
Όλη η Γνώση και όλη η Μνήμη ταξιδεύουν εκεί!...
Όλη η Αγάπη και η Κοσμική Αρμονία πάλλονται εκεί!...
Όλη η Ομορφιά ανασαίνει εκεί!...
Όλη η Γαλήνη και όλη η Σοφία απλώνονται εκεί...
Όλη η Κοσμική Αφθονία, της κάθε μορφής και επιπέδου, κείτεται εκεί...
Όλες οι Διαστάσεις και οι Πραγματικότητες συναντιούνται εκεί...
Όλες οι Χρονογραμμές και όλη η Αιωνιότητα συνυπάρχουν εκεί...
Όλοι οι Πολιτισμοί και όλες οι Μορφές του Σύμπαντος εμπεριέχονται εκεί...
Όλοι μας κολυμπάμε εκεί, Διασυνδεδεμένοι με τα Πάντα!
Όλες οι «Άπειρες Δυνατότητες» στέκουν εκεί, περιμένοντάς μας...

ΤΟ ''ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ'' ΕΙΝΑΙ... ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ



ΤΟ ''ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ'' ΕΙΝΑΙ... ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ | Apodytiriakias.gr


γράφει ο διονύσης χαριτόπουλος
Όταν, όπως έλεγαν οι αρχαίοι, το δέος κι η δειλία παρουσιάζονται ως σωφροσύνη, προκύπτουν και ανάλογες εξαμβλωματικές θεωρίες. Το 1974 βιάστηκε η Κύπρος. Εμείς παρακολουθήσαμε αμέτοχοι τις δύο διαδοχικές φάσεις του τούρκικου Αττίλα, να σκοτώνει, να καίει, και εν τέλει να υποδουλώνει σχεδόν το μισό νησί. Τότε ήταν που εφευρέθηκε η απαράδεκτη θεωρία από επίσημα χείλη: «Η Κύπρος κείται μακράν». (Και στους εξοπλισμούς που ακολούθησαν, ουδείς προνόησε να καλυφθεί η απόσταση).
Το 1996 η ντροπή ήταν όλη δική μας. Στα Ίμια κατελήφθη ελληνικό έδαφος, σκοτώθηκαν τρεις Έλληνες στρατιωτικοί, γκριζάρισε το Αιγαίο, κι εμείς με λερωμένα βρακιά ευχαριστούσαμε τους Αμερικάνους. 
Στις μέρες μας φαίνεται να καλλιεργείται νέο κατάπτυστο δόγμα:«Το Καστελόριζο είναι απομακρυσμένο και απομονωμένο». 
Τα Φώκλαντ για την Αγγλία ήταν όντως μακριά. Αλλά επειδή είναι κράτος σοβαρό, έστειλαν ολόκληρη αρμάδα κοντά στην Αργεντινή να επιβάλει την κυριαρχία τους.

Η ΠΡΟΣΕΥΧΉ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ | Apodytiriakias.gr

Η Άγια Σοφιά θα γίνει τζαμί. Καμιά έκπληξη. Καμιά λύπη. Καμιά ντροπή.
Απο τον Ερντιγάν τα περιμένεις όλα. Και τα χειρότερα ακόμα. Να, λοιπόν, γιατί δεν προκαλεί καμιά έκπληξη η απόφαση... δικαστικού οργάνου του γείτονα.
Ένας κορυφαίος Ευρωπαίος θεσμικός παπάρας εξέφρασε τη... λύπη του για την μετατροπή του κορυφαίου ναού της χριστιανικής ορθοδοξίας σε ισλαμικό τέμενος. Φοβερό! Να δηλώνει κάποιος με τον πιο επίσημο τρόπο τη... λύπη του γιατί ο Τούρκος είναι βάρβαρος. Γιατί κάνει επίδειξη νεοβαρβαρισμού.

Κορωνοϊός: Δύσκολη η ζωή μετά το εξιτήριο για τους ασθενείς

κορωνοϊός

Ένα μήνα μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, περισσότερο από το 85% των ασθενών εξακολουθούν να έχουν ένα ή περισσότερα συμπτώματα της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.


Ο κορονοϊός Covid-19 δεν ταλαιπωρεί τους ασθενείς μόνο στη διάρκεια της οξείας φάσης της λοίμωξης που προκαλεί. Εξακολουθεί να τους προκαλεί συμπτώματα για εβδομάδες μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο, διαταράσσοντας την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής τους.

Κορωνοϊός: Φόβοι για κύμα ασθενών με βλάβες στον εγκέφαλο





Καμπανάκι Βρετανών νευρολόγων. Νευρολογικές επιπλοκές αναπτύσσουν ακόμα και ασθενείς με ήπια αναπνευστική λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό. Καταγράφηκαν περιστατικά και σε εφήβους.
Ο κορονοϊός Covid-19 μπορεί να προκαλεί σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές ακόμα και σε ασθενείς που εκδηλώνουν ήπιες μορφές της αναπνευστικής λοίμωξης, αναφέρουν Βρετανοί επιστήμονες. Και προειδοποιούν πως η δική τους και προγενέστερες μελέτες δημιουργούν φόβους για κύμα ασθενών που αναρρώνουν από τον κορωνοϊό αλλά μαστίζονται από νευρολογικά ελλείμματα.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κατάσταση μπορεί ακόμα να τεθεί υπό έλεγχο



Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι ακόμη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία Covid-19, ακόμα κι αν ο αριθμός των κρουσμάτων «υπερδιπλασιάστηκε τις έξι τελευταίες εβδομάδες».
«Υπάρχουν πολυάριθμα παραδείγματα σε ολόκληρο τον κόσμο, που δείχνουν πως ακόμα κι αν η επιδημία είναι πολύ έντονη εκεί, μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο», είπε σε δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, αναφέροντας τις περιπτώσεις της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Νότιας Κορέας.

Κορονοϊός: Πόσο χρήσιμα είναι τα μαζικά τεστ αντισωμάτων




Κορονοϊός: Πόσο χρήσιμα είναι τα μαζικά τεστ αντισωμάτων

«Ανοσία της αγέλης» και μαζικά τεστ αντισωμάτων; Μελέτες έχουν δείξει ότι μετά από λοίμωξη από κορονοϊό, πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν ελάχιστα ή καθόλου αντισώματα στο αίμα. Άρα ποια η χρησιμότητα των μαζικών τεστ αντισωμάτων;

Σε αυτήν την πανδημία πολλοί άνθρωποι ελπίζουν στη σωτήρια ανοσία, είτε αφού περάσουν τη λοίμωξη ή όταν βρεθεί το εμβόλιο. Και νομίζουν ότι και τα δύο θωρακίζουν τον αμυντικό τους σύστημα κατά του κορονοϊού, προστατεύοντάς τους από μία ενδεχόμενη μελλοντική λοίμωξη.

Εγκρίθηκε από τον FDA η Lyumjev, η νέα ινσουλίνη ταχείας δράσης της Lilly

Εγκρίθηκε από τον FDA η Lyumjev, η νέα ινσουλίνη ταχείας δράσης της Lilly


Ο FDA τον περασμένο μήνα ενέκρινε μια νέα ινσουλίνη ταχείας δράσης που μειώνει τα επίπεδα σακχάρου μετά το γεύμα και διατηρεί τα επίπεδα της γλυκόζης εντός των ορίων.
Η ινσουλίνη αυτή απορροφάται από τον οργανισμό πιο γρήγορα. 
Με την έγκριση αυτή δίνεται στους ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 ή 2 μια νέα επιλογή για τη διαχείριση του μεταγευματικού σακχάρου.

63 χρόνια πριν περιοδικό ΕΙΚΟΝΕΣ: «Διώξτε τον θάνατο απ τους δρόμους»…











Ιούλιος 1957, 63 χρόνια πριν…
το εβδομαδιαίο περιοδικό ΕΙΚΟΝΕΣ (εκδότες Ελ. Βλάχου- Η. Ηλιόπουλος) κυκλοφορεί με κεντρικό θέμα: «ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΗ; Ο πεζός ή ο οδηγός; -Ένα ζωτικό πρόβλημα για την κυκλοφορία που γίνεται επικίνδυνη», ένα πεντασέλιδο αφιέρωμα στην κατάσταση της κυκλοφορίας στην Αθήνα με έμφαση στα θανατηφόρα τροχαία. Σε συνεργασία με το Σωματείο Ηθοποιών και την υποδιεύθυνση Τροχαίας αναπαριστούν και φωτογραφίζουν (Β. Μίγκος – Β. Καραμανώλης) στις λεωφόρους Βασιλίσσης Σοφίας και Συγγρού τα αποτελέσματα των θανατηφόρων συγκρούσεων της εποχής.

Aύξηση συνδρόμου «ραγισμένης καρδιάς» λόγω κοροναϊού



Σημαντική αύξηση στα περιστατικά ασθενών με μυοκαρδιοπάθεια λόγω στρες ή μυοκαρδιοπάθεια Τακοτσούμπο ή «σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς», καταγράφει μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα στη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Το εν λόγω σύνδρομο συμβαίνει μετά από σωματικό ή ψυχικό στρες και προκαλεί δυσλειτουργία ή ανεπάρκεια στον καρδιακό μυ. Η αιτία για την εν λόγω μυοκαρδιοπάθεια πιστεύεται ότι είναι η παραγωγή αυξημένων ορμονών του στρες, που προσωρινά μειώνουν την ικανότητα της καρδιάς να χτυπά κανονικά.

Το Ενεργειακό Πλέγμα της Γης και ο Μυστικός πόλεμος για τον έλεγχό του.

Γράφει ο Άγγελος Αριβανης..!



Στους κύκλους των πιο πρωτοποριακών ερευνητών συζητιέται τα τελευταία χρόνια η ανακάλυψη ότι ο πλανήτης μας περιβάλλεται από ένα ενεργειακό πλέγμα που συνδέει όλα τα ζωντανά πλάσματα μεταξύ τους και συντονίζει σε μια κοινή συχνότητα τους εγκεφάλους των ανθρώπων. Ένας από τους πρώτους ερευνητές-επιστήμονες που παρουσίασαν αυτό το θέμα στο κοινό, είναι ο πολυσυζητημένος (από τις παλαιότερες εμφανίσεις του στο Strange) συνταξιδιώτης μας –όσο και αινιγματικός– Ελληνοαμερικανός ωκεανολόγος και οικοβιολόγος Άγγελος Αριβάνης. Στο τολμηρό κείμενο που ακολουθεί, ο κ. Αριβάνης αποκαλύπτει τα απίστευτα παρασκήνια των ερευνών που αποκάλυψαν την ύπαρξη του Πλέγματος, μιλάει για την προσωπική του εμπλοκή στο θέμα και καταγγέλλει ανοιχτά την αποσιώπηση μιας από τις πιο παράξενες ανακαλύψεις της εποχής μας, αλλά και τον αγώνα εκμετάλλευσής της με άγνωστα αποτελέσματα για τον πλανήτη μας…

Στις αρχές τού 1980, συνεργάστηκα με το ερευνητικό κέντρο της σύμπραξης των πολυεθνικών εταιρειών C&W, Mercury και Valtec. Αυτές έστηναν το υπερσύγχρονο τότε δίκτυο οπτικών ινών στον Ατλαντικό Ωκεανό και στη Μεσόγειο Θάλασσα, το οποίο σήμερα καθιστά δυνατή την εξελικτική τηλεπικοινωνία των κρατών όλου του κόσμου. Για όσους δεν το γνωρίζουν, αυτό το δίκτυο είναι που επιτρέπει σήμερα π.χ. τη λειτουργία τού Internet. Τα ειδικά καλώδια περνούν μέσα από τη θάλασσα και διασχίζουν τεράστιες αποστάσεις ωκεανού, οπότε οι εταιρείες χρειάζονται τη βοήθεια πολλών «θαλάσσιων» ειδικών επιστημόνων για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη σειρά από προβλήματα. (Δεν θεωρώ απαραίτητο να τα αναλύσω, διότι πρόκειται για τεχνικά θέματα, όπως φθορά υλικών, χημικές αντιδράσεις του θαλασσινού νερού με τα πλαστικά και τα μέταλλα των υποθαλάσσιων δικτύων, θαλάσσια «τέρατα», κλπ…) Διεθνείς ομάδες ειδικών δραστηριοποιούνται σε τέτοιες εργασίες (και η επιλογή τους και οι συχνά μυστικοί σκοποί τους είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία…)
Ως σύμβουλος ωκεανολογικών ερευνών είχα αναλάβει μια πολύ συγκεκριμένη εργασία: τη μελέτη της επίδρασης μιας συγκεκριμένης κατηγορίας θαλασσίων μικροοργανισμών στα καλώδια του δικτύου. Αρχικά, νόμισα ότι κυρίως ενδιέφερε τις εταιρίες να βρεθούν τρόποι να καταπολεμήσουν τη φθορά των καλωδίων, αλλά αργότερα κατάλαβα ότι τους απασχολούσε κάτι τελείως διαφορετικό: αντιμετώπιζαν προβλήματα στη μεταφορά των σημάτων. Όταν τα καλώδια περνούσαν από συγκεκριμένες περιοχές, κάθε σήμα που προσπαθούσαν να στείλουν μέσα από αυτά, χανόταν, εξασθένιζε ή γέμιζε παράσιτα. Είχε, όπως λέγαμε, «διαρροή».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα