Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Θαλάσσια σπορ: Ποια σας θέτουν σε κίνδυνο τραυματισμού – Τι να προσέχετε

 

Τα ατυχήματα κατά την ενασχόληση με αθλήματα στη θάλασσα είναι συχνά και μπορούν να οδηγήσουν σε ένα ευρύ φάσμα τραυματισμών - Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για ένα καλοκαίρι χωρίς απρόοπτα

Οι δραστηριότητες στη θάλασσα είναι ιδιαίτερα αγαπητές στη Ελλάδα, λόγω των χιλιάδων χιλιομέτρων της ακτογραμμής και του πολύμηνου, υπέροχου καιρού της. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι τα ατυχήματα που προκύπτουν κατά την ενασχόληση με αθλήματα όπως το windsurfing, το θαλάσσιο σκι, το wakeboarding είναι συχνά.

Δεν περιμένουν δεύτερο κύμα στη Σουηδία

 

Μόνο εισαγόμενα κρούσματα καταγράφονται, Πιτσιρίκο, στην Κίνα, εδώ και μία και πλέον εβδομάδα, 16 τη μία μέρα, 12 την άλλη, 14 την τρίτη όπως μεταδίδει το Reuters.

H Kίνα δεν συμπεριλαμβάνει, ωστόσο, στα κρούσματα τους ασυμπτωματικούς φορείς (και αυτό είναι μάλλον το σωστό), που κυμαίνονται από 15 και 16 ως 27 τις τελευταίες μέρες.

Αμετάβλητος παραμένει, πάντως, εδώ και μήνες ο αριθμός των θανάτων, καθώς δεν έχει χάσει κανένας άνθρωπος τη ζωή του εξαιτίας του ιού από τον Απρίλιο.

Ουσιαστικά, στην Κίνα ο κορωνοϊός άντεξε δύο μήνες (Ιανουάριο – Φεβρουάριο) και στη συνέχεια η διασπορά του είναι αμελητέα, ενώ η θνητότητά του ανύπαρκτη.

Γενικότερα, πάντως, οι θάνατοι από την Covid 19, αλλά και τα σοβαρά περιστατικά φαίνεται να έχουν μειωθεί σημαντικά, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα αυξάνονται σε πολλά μέρη της Ευρώπης και των ΗΠΑ, όπως παρατηρεί ο Guardian.

Για παράδειγμα, οι ασθενείς σε αναπνευστήρα έχουν μειωθεί από 3.000 τον Απρίλιο σε 70 τον Αύγουστο στη Βρετανία, αν και σε πολλά μέρη της τα κρούσματα αυξάνονται.

Αυτό συμβαίνει, είτε επειδή η ιατρική αντιμετώπιση των σοβαρών περιστατικών – π.χ. με δεξαμεθαζόνη – είναι πλέον πιο αποτελεσματική, είτε διότι η Covid 19 έχει πια εξελιχθεί σε μία ασθένεια των νέων, οι οποίοι δεν έχουν ιδιαίτερες επιπλοκές.

ΜΗΠΩΣ Η «ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ» ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ?

 


Ο Ιησούς όμως ποτέ δεν εννοούσε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη περιοχή όπου οι ψυχές μετά τον θάνατο βασανίζονται σε μια αιώνια φυλακή και τιμωρία λόγω των ανάμεικτων παραβάσεων και αρετών των ανθρώπων σε μια ζωή που διαρκεί λίγες δεκάδες χρόνια.

Ακόμα κι ένας γήινος δικαστής έχει επαρκή λογική ώστε να καταδικάσει έναν εγκληματία ανάλογα με τη φύση και τον βαθμό του εγκλήματός του. Σίγουρα ο αμερόληπτα δίκαιος Κριτής όλων των κριτών, ο Συμπαντικός Νόμος, επιτάσσει ανταμοιβές ή τιμωρίες ανάλογες με την καρμική διαγωγή κάποιου στο γήινο επίπεδο. Ένα εκατομμύριο χρόνια επαναλαμβανόμενων αμαρτιών θα προσέλκυε ένα εκατομμύριο χρόνια άθλιων ενσαρκώσεων, όχι όμως περισσότερων. Ακόμα όμως και αιώνες άγνοιας και φαύλων πράξεων δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν την αιώνια εγγενή θεϊκή φύση της ψυχής.

Η πολυλογία, η υπερβολή ή το ψέμα καθιστούν τα λόγια σας αναποτελεσματικά

 


ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ. ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΡΘΡΩΝΟΝΤΑΙ είναι ήχοι που προκαλούνται από δονήσεις σκέψεων. 

Οι σκέψεις είναι δονήσεις που εκπέμπονται είτε από το εγώ είτε από την ψυχή. Κάθε λέξη που ο άνθρωπος αρθρώνει θα έπρεπε να είναι ισχυρή, έχοντας μέσα της τη δύναμη της δόνησης της ψυχής. Τα λόγια του ανθρώπου δεν έχουν ζωή μέσα τους αν δεν μπορέσει να τα διαποτίσει με πνευματική δύναμη. Η πολυλογία, η υπερβολή ή το ψέμα καθιστούν τα λόγια σας τόσο αναποτελεσματικά, σαν να ήταν σφαίρες από χαρτί που βγήκαν από παιδικό πιστόλι-παιχνίδι. Τα λόγια και οι προσευχές των φλύαρων ανθρώπων, καθώς κι αυτών που δεν μιλάνε με ακρίβεια ή δεν λένε την αλήθεια, δεν είναι πρόσφορα για να παράγουν ευεργετικές αλλαγές στην πορεία των πραγμάτων. Τα λόγια του ανθρώπου θα έπρεπε να αντιπροσωπεύουν όχι μόνο την αλήθεια αλλά επίσης μια τέλεια κατανόηση και συνειδητοποίηση. Τα λόγια που δεν είναι διαποτισμένα με τη δύναμη της ψυχής είναι σαν τσόφλια χωρίς τον καρπό.

Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΙ – Η ΘΕΪΚΗ ΜΗΤΕΡΑ

 

Από παιδί, ο Μέζντα [το παρατσούκλι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα όταν ήταν μικρός] προσκυνούσε τον Θεό ως τη Θεϊκή Μητέρα. Όταν ήταν νεαρός Την προσκυνούσε στη μορφή της θεάς Κάλι. Αν και οι Χριστιανοί συνήθως αποκαλούν τον Θεό «Πατέρα», οι Ινδουιστές ανέπτυξαν επίσης την ιδέα της «Θεϊκής Μητέρας». Στην ανθρώπινη ζωή μας συνήθως νιώθουμε μια ιδιαίτερη οικειότητα με τη μητέρα γιατί συγχωρεί γρήγορα και μας αγαπά άνευ όρων. Ανταποκρίνεται αμέσως στις ανάγκες του παιδιού της άσχετα αν το παιδί της το «αξίζει» ή όχι.
– Σανάντα Λαλ Γκος, ο αδελφός του

Χρόνια Μοναξιά: Οι Επιπτώσεις στην Υγεία και Πως να την Αντιμετωπίσετε

 Χρόνια Μοναξιά: Οι Επιπτώσεις στην Υγεία και Πως να την Αντιμετωπίσετε

Όλοι μας αισθανόμαστε μοναξιά σε κάποια περίοδο της ζωής μας. Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα που βασίζονται σε ασφαλή κοινωνικά περιβάλλοντα για να ευημερήσουν. Όταν αυτή η ανάγκη δεν εκπληρώνεται, νιώθετε μοναξιά, η οποία είναι μια κατάσταση του μυαλού όπου κάποιος νιώθει στενοχωρημένος που είναι μόνος και αποκομμένος από τον κόσμο γύρω του. Μπορεί να έχετε αισθανθεί έτσι, σαν παιδί την πρώτη ημέρα του σχολείου, ενώ έχετε ξεκινήσει μια νέα δουλειά, μετά από έναν χωρισμό, ή ενώ είστε μόνοι στο σπίτι και εύχεστε να σας πάρει κάποιος τηλέφωνο.

Η μοναξιά επηρεάζει κάθε άτομο με διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η χρόνια μοναξιά για τη σωματική και ψυχική υγεία.

Πώς η Χρόνια Μοναξιά μπορεί να Επηρεάσει την Κατάσταση της Υγείας σας

1.Kαρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο

Νέες μελέτες έχουν βρει μια άμεση βιολογική σχέση μεταξύ της μοναξιάς και της καρδιαγγειακής υγείας. Η έρευνα έχει ανακαλύψει ότι η μοναξιά οδηγεί στην σκλήρυνση των αρτηριών (η οποία προκαλεί την υψηλή αρτηριακή πίεση), καθώς και σε υπερέκφραση των γονιδίων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται μακροχρόνια φλεγμονή και βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία και τους ιστούς της καρδιάς, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, εγκεφαλικού επεισοδίου, και άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων. (1)

Η ενέργεια δεν λέει ποτέ ψέματα! Ο τρόπος για να διαβάζετε την ενέργεια των άλλων ανθρώπων

 


Για κάποιους ανθρώπους το να διαβάζουν και να καταλαβαίνουν τις ενέργειες που εκπέμπουν άλλοι άνθρωποι είναι ένα χάρισμα, για κάποιους άλλους είναι απλά μια ικανότητα που χρειάζεται ρύθμιση και εξάσκηση.

Η ικανότητα αυτή προδιαθέτει τη σύνδεση με τον συναισθηματικό σου εαυτό, τη χρήση της συναισθηματικής σου νοημοσύνης και την εμπιστοσύνη στα συναισθήματα που δημιουργούνται!

H Συναισθηματική νοημοσύνη (EI) η αλλιώς Συναισθηματικό πηλίκο είναι η ικανότητα των ατόμων να αναγνωρίζουν τα δικά τους, καθώς και τα συναισθήματα των άλλων, να κάνουν διάκριση μεταξύ διαφορετικών συναισθημάτων και να τα ονομάσουν κατάλληλα, καθώς και να χρησιμοποιούν τη συναισθηματική πληροφορία ως οδηγό σκέψης και συμπεριφόράς. Μολονότι ο όρος πρωτοεμφανίστηκε το 1964 σε ένα έγγραφο του Μάικλ Μπέλντοχ, απέκτησε δημοφιλία το 1995 με το βιβλίο Συναισθηματική Νοημοσύνη του συγγραφέα, ψυχολόγου και επιστημονικού δημοσιογράφου Ντάνιελ Γκόουλμαν. Από τότε στη θεωρία του Γκόουλμαν έχει ασκηθεί κριτική μέσα στην επιστημονική κοινότητα.

Ο καθηγητής Dave Caruso του πανεπιστημίου του Γέιλ έχει δημιουργήσει το Caruso τεστ το οποίο είναι στην ουσία τεστ συναισθηματικής νοημοσύνης και της ικανότητας κατανόησης του συναισθηματικού κόσμου των άλλων.

Σε σχέση με αυτό το τεστ του Caruso και σε συνδυασμό με μία πρόσφατη έρευνα πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά σας παραθέτουμε 4 βήματα μέσα από τα οποία θα μπορείτε να διαβάζεται αποτελεσματικότερα τους άλλους ανθρώπους, θα κατανοείτε τις ενέργειες που εκπέμπουν και θα προάγεται σε καλύτερο επίπεδο την ενσυναίσθησή σας.

ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ | ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ | ΣΚΕΨΗ = ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 PISTOS 788: Γενοι' οίος εσσί μαθών =ΜΑΘΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ,ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΤΕΤΟΙΟΣ...-  Πίνδαρος

Εάν ο κόσμος ήξερε πραγματικά ότι αυτά που του έχουν πει για την ζωή , για τον εαυτό του , για το σώμα του , για την φυσική των πραγμάτων γύρω του, είναι ψέματα , και ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική , τότε πραγματικά θα ήξερε τους λόγους που τον φοβούνται.

Επίδομα 800 ευρώ σε όποιον φοράει μάσκα δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει επίδομα 800 ευρώ το μήνα σε όσους θα φορούν μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους, ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις για τη χρήση μάσκας και η Ελλάδα να θριαμβεύσει ξανά στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού.

Επίδομα 800 ευρώ προβλέπεται και για τα νήπια και τους μαθητές που θα φορούν μάσκα και στο διάλειμμα.

Στους μαθητές που θα φορούν μάσκα -εκτός από το επίδομα και το παγουρίνο- η κυβέρνηση θα χορηγεί καθημερινά και ένα δωρεάν Junior Meal από την Goody’s που θα συνοδεύεται από διπλή μερίδα πατάτες, παιχνίδι έκπληξη και αυτόγραφα του Σάκη Ρουβά, της Ελένης Φουρέιρα και άλλων αγαπημένων καλλιτεχνών.

Η απόφαση της κυβέρνησης για το επίδομα 800 ευρώ σε όλους όσοι φορούν μάσκα ήταν εντολή Μητσοτάκη και σκόρπισε ενθουσιασμό στους Έλληνες.

Στο εξής, κανένας Έλληνας δεν θα χρειάζεται να δουλεύει, αφού όλοι θα παίρνουν το επίδομα μάσκας, και μια οικογένεια με 2 παιδιά, θα καθαρίζει 3.200 ευρώ τον μήνα.

Ποιος έφερε τον πόλεμο στην πόρτα μας;

 Ποιος έφερε τον πόλεμο στην πόρτα μας; 

Διαβάστε με προσοχή τι γράφαμε στις 12 Ιουνίου 2020.

Του Σάββα Καλεντερίδη

Όλοι πλέον γνωρίζου ότι η Τουρκία έχει χαράξει τη δική της στρατηγική και δεν είναι διατεθειμένη να την αλλάξει, όσες παραινέσεις και αν της απευθύνουν ο ΟΗΕ, η Ε.Ε., οι ΗΠΑ, η Ρωσία.

Το σύστημα στην Τουρκία δεν είναι πρωθυπουργικοκεντρικό -όπως στην Ελλάδα-, αλλά κρατικοκεντρικό, που σημαίνει ότι το κράτος σχεδιάζει, διαμορφώνει πολιτικές και δόγματα, γίνονται επεξεργασίες σχεδίων στα διάφορα υπουργεία και κρατικούς φορείς, τα σχέδια έρχονται για συζήτηση στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) και από κει και μετά, όταν τύχουν της έγκρισης του ΣΕΑ, υλοποιούνται.

Υπό την έννοια αυτή, το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, που το επεξεργάζονταν οι Τούρκοι επιτελείς από το 2009, από τη στιγμή που εγκρίθηκε από το ΣΕΑ, άρχισε να υλοποιείται σταδιακά και σε διάφορες φάσεις.

Οι ασκήσεις, οι υπερπτήσεις, οι αιτιάσεις για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, η μονομερής χάραξη ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο, η υπογραφή συμφωνίας με τη Λιβύη για τη χάραξη της μεταξύ τους ΑΟΖ, η χάραξη θαλασσοτεμαχίων μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στην Αν. Μεσόγειο, η αίτηση διεξαγωγής ερευνών σε επτά περιοχές ανατολικά της Ρόδου, Καρπάθου, Κρήτης, οι δηλώσεις για αποστολή ερευνητικού και γεωτρύπανου νοτίως της Κρήτης, είναι οι διάφορες φάσεις της υλοποίησης του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας.

Άρα, μάλλον είναι παιδαριώδες να περιμένει κανείς ότι η Τουρκία θα κάνει πίσω, με διαβήματα και διαμαρτυρίες της Ελλάδας προς διάφορες κατευθύνσεις, τα οποία δεν λέω ότι δεν πρέπει να γίνονται.

Τα ελληνικά ταχύπλοα NEMESIS υπό τον LNA στη Λιβύη

 

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και φυσικά έχουν τεράστιο ενδιαφέρον αφού τα ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης ταχύπλοα σκάφη NEMESIS επιχειρούν στη Λιβύη με τον LNA του Στρατηγού Χαφτάρ. 

Σκωληκοειδίτιδα: Δέκα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

 Σκωληκοειδίτιδα: Δέκα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Η σκωληκοειδής απόφυση είναι ένας στενός σωλήνας που προεξέχει από το παχύ έντερο. Μπορεί να έχει μήκος μέχρι και 15 εκατοστά και βρίσκεται στην κάτω δεξιά πλευρά της κοιλιάς. Επί της ουσίας, σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic  πρόκειται για ένα “αχρείαστο” όργανο, αφού ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουν ακριβώς τον σκοπό της ύπαρξής του.

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ & ΣΕΞ

 Γράφει: η Ειρήνη Τζελέπη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Pg.Dipl., MSc., City University, Λονδίνο, irini.tzelepi@yahoo.gr

Maturation by Edvard Munch


Κατάθλιψη και σεξ! Δύο έννοιες και καταστάσεις που αν μη τι άλλο συναντιούνται αντιφατικά μεταξύ τους… Η κατάθλιψη υπονοεί μια κατάσταση χαμηλής ενεργητικότητας, υποτονικότητας, εσωστρέφειας, μη διάθεσης να ζήσει κανείς τη ζωή και να χαρεί. Από την άλλη μεριά, το σεξ φέρει στο προσκήνιο τον αντίποδα όλων αυτών: τη ζωή, την ενεργητικότητα, την εξωστρέφεια, την ορμή, τη διάθεση να ανοιχτεί κανείς και να διεκδικήσει τη χαρά απολαμβάνοντάς την. Μήπως πρόκειται τελικά για δύο τελείως αντίθετες καταστάσεις, όπως είναι η ζωή και ο θάνατος; Η «ορμή» προς τη ζωή και, από την άλλη, η «ορμή» προς το θάνατο; Και τι γίνεται όταν αυτές συναντιούνται και …συνυπάρχουν; Ποια είναι τα αποτελέσματα και η κλινική εικόνα που παρουσιάζεται; Στο άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να παρατηρήσουμε την εικόνα αυτή, όλες τις θεατές και μη όψεις της και τα αποτελέσματά της.

Γιγαντιαίες πυρκαγιές: Η νέα μεγάλη απειλή

Μια νέα μεγάλη απειλή για το περιβάλλον και κατ’ επέκταση για τον ίδιο τον άνθρωπο είναι οι γιγαντιαίες πυρκαγιές που εμφανίζονται πλέον όλο και πιο συχνά σε διάφορα μέρη του πλανήτη, προκαλώντας τεράστιες φυσικές καταστροφές και που έχουν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι τα τελευταία χρόνια.

ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ - ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑΣ (Μέρος Πέμπτο)

  Αρχή λειτουργίας της ογκοθερμίας

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑΣ

 Η υπερθερμία στη σύγχρονη ιατρική επιστήμη έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να επιτελέσει και θεραπευτικό ρόλο. Η υπερθερμία αξιοποιείται σαν θεραπευτική μέθοδος για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Εφαρμόζεται συνήθως συνδυαστικά με την χημειοθεραπεία, την ακτινοθεραπεία και άλλες συμπληρωματικές θεραπείες. Ανεξάρτητα από τη θεραπεία του καρκίνου, χρησιμοποιείται επίσης ως ανοσοδιεγερτική μέθοδος, συμβάλλοντας και με αυτόν τον τρόπο στην αντιμετώπιση των κακοήθων νεοπλασιών. Είναι καταξιωμένη ιατρική πράξη σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλα τα ιατρικώς προηγμένα κράτη. Αλματώδης είναι η ανάπτυξή της τα τελευταία χρόνια στην Ιαπωνία, Κίνα και Κορέα.

Το θεραπευτικό μέσον που χρησιμοποιεί η υπερθερμία είναι η θερμική ενέργεια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα