Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Σύμφωνα με την ελληνική Μυθολογία οι ασθένειες προκαλούνται από «Ιούς»=βέλη τα οποία εκτοξεύονται από τους θεούς. Στο πρώτο επεισόδιο της Ιλιάδας συναντάµε την πρώτη στα Ελληνικά γράµµατα γνωστή αναφορά σε συγκεκριµένη ασθένεια η οποία προκαλείται από «ιούς».
Ο θεός Απόλλωνας λοιπόν στέλνει ένα λοιµό στους Αχαιούς που πολιορκούν την Τροία, τοξεύοντας «ιούς», τα βέλη του πάνω στους ίδιους και τα ζώα τους, ως τιµωρία για την ασέβεια που έδειξε ο αρχηγός τους, ο Αγαµέµνονας, προσβάλλοντας την ιέρειά του Χρυσηίδα.
Πρόκειται ουσιαστικά για την περιγραφή µιας εξαιρετικά µεταδοτικής επιδηµίας µε ξαφνική έναρξη, οξεία φάση υψηλού πυρετού και θανατηφόρα εξέλιξη. Χαρακτηριστικό δε είναι ότι οι Αχαιοί απαλλάσσονται από το κακό εφαρµόζοντας την παροιµία «καλός ο αγιασµός αλλά πάρε και µια γάτα».
Έτσι επιστρέφουν µεν τη Χρυσηίδα, καθαρίζουν όµως και το στρατόπεδο ρίχνοντας στη θάλασσα κάποια «µιάσµατα», δηλαδή νοσογόνες εστίες (υπολείµµατα τροφών, κοπριές κλπ.) πράγµα που υποδεικνύει ότι ο λοιµός του Απόλλωνα ήταν µολυσµατικής αιτιολογίας, γεγονός το οποίο οι Αχαιοί κατανόησαν και έλαβαν τα προσήκοντα µέτρα θεραπείας από τους Απολλώνιους «ιούς»/βέλη.
Πολύ αργότερα, ο Ιπποκράτης, ήδη το 412 πΧ. 2.500 χρόνια πριν από σήµερα περιέγραψε µε τρόπο τέλειο τα κλινικά συµπτώµατα της φυµατιώσεως και της γρίπης (τις οποίες ονόµασε «φθίσιν» εκ του ρήµατος φθίω/φθίνω, υφίσταµαι φθοράν) αλλά και ανέφερε ότι προκαλούνται και µεταδίδονται από ανθρώπου εις άνθρωπον από «ιόν» ο οποίος είτε ταξιδεύει στον αέρα είτε βρίσκεται «εις τον σίελον».
Ο Ιπποκράτης λοιπόν, αναφέροντας ότι η φυµατίωση και η γρίπη µεταδίδονται από τον ένα άνθρωπο φορέα στον άλλο άνθρωπο µε «ιόν», καταργεί ουσιαστικά την θεϊκή προέλευση του «ιού» ως θεϊκού βέλους και περιγράφει την αόρατη µεν, αλλά ανθρώπεια αιτία της µεταδόσεως µε γνωστό από την Μυθολογία όρο.

Ο Ιούδας πρέπει να νόμιζε πως ήταν πολύ ευφυής, ήταν όμως απλώς πονηρός. (OSHO)


H ευφυΐα δεν εναντιώνεται στην αθωότητα. Η ευφυΐα είναι το άρωμα τής αθωότητας. Η πονηριά εναντιώνεται στην αθωότητα και η πονηριά, η εξυπνάδα δεν είναι καθόλου συνώνυμα της ευφυΐας . Για να είσαι όμως ευφυής χρειάζεται ένα τρομερό ταξίδι προς τα μέσα.
Ούτε τα σχολεία μπορούν να σε βοηθήσουν ούτε τα κολέγια ούτε τα πανεπιστήμια. Οι γονείς, οι δάσκαλοι, η κοινωνία βρίσκονται όλοι τους έξω από σένα. Δεν μπορούν να σε βοηθήσουν να πας μέσα σου. Και οι βούδες είναι πάρα πολύ σπάνιοι, ελάχιστοι και σποραδικοί.
Δεν είναι ο καθένας αρκετά τυχερός για να βρει έναν βούδα. Μόνο ένας βούδας μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι ευφυής, αλλά δεν μπορείς να βρεις τόσους βούδες που να θέλουν να γίνουν δάσκαλοι του δημοτικού και καθηγητές του γυμνασίου και του πανεπιστημίου. Αυτό είναι ανέφικτο!
Έτσι, υπάρχει ένα υποκατάστατο για την ευφυΐα: Η πονηριά είναι το υποκατάστατο της ευφυΐας  – ένα πολύ φτωχό υποκατάστατο, να το θυμάσαι αυτό. Και δεν είναι απλώς ένα φτωχό υποκατάστατο, αλλά είναι το διαμετρικά αντίθετό της.

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ – ΠΗΡΑ?



Και ιδού, κάποια γυναίκα στην πόλη, η οποία ήταν αμαρτωλή, όταν έμαθε ότι κάθεται στο τραπέζι στην οικία του Φαρισαίου, έφερε αλάβαστρο με μύρο και αφού στάθηκε κοντά στα πόδια του πίσω του κλαίγοντας, άρχισε να βρέχει τα πόδια του με τα δάκρυα, και τα σκούπιζε με τις τρίχες του κεφαλιού της, και φιλούσε τα πόδια του, και τα άλειφε με το μύρο. Και αφού στράφηκε προς τη γυναίκα, είπε προς αυτήν: «Συγχωρημένες είναι οι αμαρτίες σου». – Κατά Λουκά Ζ:36-50

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ


Αιώνες παρερμηνείας των βιβλικών εννοιών σχετικά με την αμαρτία και την υποτιθέμενη απέχθειά της από τον Θεό δημιούργησαν μια ευρέως αποδεκτή εικόνα του Παντοδύναμου του Οποίου η οργή εναντίον των αμαρτωλών είναι ανελέητη, άτεγκτα και εκδικητικά σφοδρή. Ο εκφοβισμένος άνθρωπος καταντά να ζαρώνει μπροστά στην κρίση του Πλάστη του. Οι άγιοι όμως όλων των θρησκειών που έχουν εισέλθει στη Θεϊκή Παρουσία, σε εσωτερικευμένη προσωπική κοινωνία, δηλώνουν ανεξαιρέτως ότι η παντοδυναμία Του εκδηλώνεται όχι ως εκδικητικότητα αλλά ως συμπόνια, αγάπη και καλοσύνη.

Αν και ο Θεός είναι ο Δημιουργός και ο Συντηρητής του ανθρώπου, έχει επιβάλει τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος, ή κάρμα, για να κυβερνά τη ζωή, ώστε ο ίδιος ο άνθρωπος να είναι ο κριτής των πράξεών του. Με καλές πράξεις αναγκάζει τον νόμο του κάρμα να τον ανταμείψει. Όταν επιλέγει να πράττει με φαύλο τρόπο, τότε είναι ανάλογα με τη δική του ετυμηγορία και την πρόσκληση στον νόμο του κάρμα που δημιουργεί τα βάσανά του.

Η αληθινή εφαρμογή της θρησκείας είναι το να κάθεστε ακίνητοι σε διαλογισμό και να μιλάτε στον Θεό


Η αληθινή εφαρμογή της θρησκείας είναι το να κάθεστε ακίνητοι σε διαλογισμό και να μιλάτε στον Θεό. Αλλά δεν φτάνετε αυτόν τον βαθμό έντασης, δεν αυτοσυγκεντρώνεστε όσο πρέπει, κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παραμένετε στην αυταπάτη. Για να διδάξω την αξία της μακράς και έντονης αυτοσυγκέντρωσης στον Θεό, εφαρμόζω έναν ολοήμερο χριστουγεννιάτικο διαλογισμό ακριβώς πριν από τα Χριστούγεννα κάθε χρόνο. Στην αρχή οι πιστοί δεν αισθάνονται παρά τη μακρά διάρκειά του αλλά καθώς προχωρούν βαθύτερα λησμονούν τον χρόνο. Οι περισσότεροι που πηγαίνουν στην εκκλησία δεν μπορούν να καθίσουν ακίνητοι ούτε για μία ώρα, εκτός κι αν υπάρχει κάτι που να βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη ώστε να αποσπά τον νου τους διαρκώς.

Το να είστε στη συνειδητότητα του Θεού είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Έρχεται όταν κάθεστε ήρεμοι και λέτε: «Μία προς μία κλείνω τις πόρτες των αισθήσεων, μήπως και το άρωμα του τριαντάφυλλου ή το τραγούδι του αηδονιού διαταράξει την αγάπη μου για Σένα». Και καθώς συνεχίζετε να το λέτε αυτό με ολοένα και βαθύτερη αυτοσυγκέντρωση και αφοσίωση, θα δείτε πως μετά από λίγο έχετε ξεχάσει κάθε τι που σας διαταράσσει – μπροστά στο εσωτερικό σας βλέμμα εμφανίζεται ένα φως ή εμφανίζονται άγιοι ή βυθίζεστε σε μια βαθιά γαλήνη ή θεϊκή χαρά.

Ένα φεγγάρι διώχνει το σκοτάδι του ουρανού. Παρόμοια δρα μια ψυχή που είναι εκπαιδευμένη να γνωρίζει τον Θεό, μια ψυχή στην οποία υπάρχει αληθινή αφοσίωση και ειλικρινής αναζήτηση και ένταση. Και οπουδήποτε πηγαίνει αυτή η ψυχή, θα διαλύει το πνευματικό σκοτάδι των άλλων. Εκείνοι που σκέφτονται τον Θεό λάμπουν ως ένα βαθμό αλλά δεν είναι ικανοί να φωτίσουν τον κόσμο. Οι συνηθισμένοι άνθρωποι της θρησκείας μοιάζουν με αστέρια, με φως αμυδρό.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ – ΘΕΕ, ΓΙΑΤΙ??


Οι ξαφνικές καταστροφές που συμβαίνουν στη φύση δημιουργώντας όλεθρο και μαζικούς τραυματισμούς δεν είναι «πράξεις του Θεού». Τέτοιες καταστροφές είναι αποτέλεσμα των σκέψεων και των πράξεων των ανθρώπων. Όποτε η δονητική ισορροπία του καλού και του κακού στον κόσμο διαταράσσεται από μια συσσώρευση επιβλαβών δονήσεων –το αποτέλεσμα λανθασμένων σκέψεων και πράξεων του ανθρώπου– θα δείτε όλεθρο.

Ο κόσμος θα συνεχίσει να υφίσταται πολέμους και φυσικές καταστροφές μέχρι όλοι οι άνθρωποι να διορθώσουν τις λανθασμένες πράξεις τους και τη λανθασμένη συμπεριφορά τους. Οι πόλεμοι δεν δημιουργούνται από κάποια μοιραία θεϊκή πράξη αλλά από εκτεταμένη υλική ιδιοτέλεια. Εξαλείψτε την ιδιοτέλεια – την ατομική, τη βιομηχανική, την πολιτική, την εθνική – και δεν θα έχετε πλέον πολέμους.

ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΡΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ



Σε συμπαντική κλίμακα, το συνδυασμένο κάρμα διάφορων ομάδων ανθρώπων –κοινωνικών ή φυλετικών ομάδων, ή εθνών, για παράδειγμα– ή του κόσμου γενικά, συνιστούν το μαζικό κάρμα της γης ή τμημάτων της. 

Αυτό το μαζικό κάρμα ανταποκρίνεται στις ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις των συμπαντικών γειτόνων της γης σύμφωνα με τους ίδιους νόμους που επηρεάζουν κάθε άτομο, επιφέροντας έτσι ευεργετικές ή δυσμενείς αλλαγές στην πορεία του κόσμου και των φυσικών γεγονότων. 

Είναι πραγματικά επικίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου το 5G;



Το 5G είναι η επόμενη γενιά στην ασύρματη κυψελοειδή επικοινωνία των κινητών τηλεφώνων. Και όπως κάθε τι καινούργιο, εγείρει ανησυχίες για τον κίνδυνο που περικλείει αυτό το νέο, ισχυρό και ταχύτατο δίκτυο. Θα πρέπει να ανησυχείτε ή όχι;


Λογικά θα έχετε δει τα διάφορα άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και που προειδοποιούν για την επικινδυνότητα της τεχνολογίας 5G. Ιδιαίτερα το Facebook και οι εναλλακτικοί ιστότοποι υγείας είναι οι κύριες πηγές αυτής της αρθρογραφίας.
Και όλα συμφωνούν στο εξής: Το 5G είναι μια επικίνδυνη ανάπτυξη της παραδοσιακής κυψελοειδούς τεχνολογίας. Εργάζεται με υψηλότερη ενεργειακή ακτινοβολία με αποτέλεσμα να έχει πιθανές βλαπτικές επιπτώσεις στους ανθρώπους.
Μάλιστα, μερικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το νέο δίκτυο 5G παράγει ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων που μπορεί να βλάψει το DNA και να οδηγήσει σε καρκίνο ή το ελάχιστο μπορεί να προκαλέσουν οξειδωτική βλάβη που με την σειρά της θα προκαλέσει πρόωρη γήρανση.
Έχει επίσης αναφερθεί πιθανή διαταραχή του μεταβολισμού των κυττάρων που πιθανώς θα οδηγήσει σε άλλες ασθένειες μέσω της δημιουργίας πρωτεϊνών στρες. Ορισμένα άρθρα παραθέτουν ερευνητικές μελέτες και απόψεις από αξιόλογους οργανισμούς όπως την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
Όλα τα παραπάνω ακούγονται αρκετά ανησυχητικά, αλλά ας τα δούμε επισταμένα, με επιστημονική ματιά.
Τι είναι το 5G;
Το 5G είναι ένα νέο πρότυπο της υπάρχουσας τεχνολογίας που λέγεται ασύρματο κυψελοειδές δίκτυο. Αν και οι εταιρείες τηλεπικοινωνίας μόλις τώρα έχουν αρχίσει να στήνουν τις κεραίες τους και να αναπτύσσουν τα δίκτυά τους για το νέο πρότυπο, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους κατασκευαστές συσκευών να εμπεριέχουν ήδη την νέα τεχνολογία στα μηχανήματά τους.
Το νέο Galaxy S10 και το Galaxy Fold της Samsung (το τηλέφωνο που ξεδιπλώνεται και γίνεται tablet), για παράδειγμα, είναι έτοιμα για 5G. Και όχι μόνο. Όλες οι εταιρείες, όπως οι LG, Huawei, Motorola, ZTE, Xiaomi και λοιπά, έχουν ενσωματώσει το 5G στα τελευταία τους μοντέλα.
Στην Ευρώπη, το 5G θα χρησιμοποιήσει τρεις περιοχές συχνοτήτων: μια χαμηλή συχνότητα στα 0,7 GHz, μια μεσαία στα 3,4-3,8 GHz (που θα είναι αυτή που θα χρησιμοποιηθεί πιο πολύ) και μια υψηλή συχνότητα στα 24,25-27,5 GHz. Οι συχνότητες αυτές επιλέχθηκαν επειδή απλά είναι ελεύθερες, δηλαδή δεν χρησιμοποιούνται από κάποια άλλη τεχνολογία. Είναι υψηλότερες από το 4G, και λόγω αυτού έχουν την ιδιότητα να μεταφέρουν πληροφορίες με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.
Το 5G προσφέρει τουλάχιστον δεκαπλάσια βελτίωση της απόδοσης του δικτύου. Η τελευταία σημαντική αναβάθμιση του δικτύου ήταν το 4G, το οποία έκανε το ντεμπούτο του το 2009, παρέχοντας μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων περίπου 10 Mbps. Σε σύγκριση, το 5G είναι έτοιμο να προσφέρει μέγιστες ταχύτητες μεταξύ 10 και 20 Gbps.
Και έτσι η λανθάνουσα χρονική διάρκεια του δικτύου θα μειωθεί από 30ms σε περίπου 1ms, ιδανική για streaming βίντεο παιχνιδιών, online βίντεο και άμεσης ανταπόκρισης των μηχανημάτων IΟT (Διαδίκτυο των πραγμάτων).

Επιβίωση και αποκάλυψη μεταξύ των Εκπεσόντων

Το άρθρο αυτό έχει γραφτεί το 2016. Τον καιρό εκείνο ήταν καθαρά “Θεωρία Συνωμοσίας” Δείτε τι συμβαίνει σήμερα και σκεφτείτε......
Gordon Duff, 19 Μαρτίου 2016
Μια απρόθυμη έρευνα στον κόσμο, πέρα απ’ όσα φαίνονται.

Πρόλογος
Υπάρχουν λατρείες παγκοσμίου εμβέλειας στην συμμετοχή των οποίων περιλαμβάνονται πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες του κόσμου που διαπράττουν κακοποίηση και δολοφονία παιδιών; Οι κοινωνικές οργανώσεις, οι ομάδες προβληματισμού, τα πρακτορεία ειδήσεων, οι τσιλιαδόροι και αυτοί που καταγγέλλουν συχνά θεωρούν ή ισχυρίζονται ότι δεν συνεργάζονται πλήρως με αυτές τις μυστικές κοινωνίες, οι οποίες, λειτουργώντας σε συνεργασία, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα γενικευμένο αίσθημα απελπισίας και φόβου από την μια ήπειρο μετά την άλλη;
Οτιδήποτε κατατάσσουμε πρώτο ως κίνδυνο για την επιβίωσή μας, έστω πως είναι πλανήτες που καταρρέουν επάνω μας, πυρηνικός πόλεμος, ασθένειες, ή "σήμα κινδύνου" λόγω κλιματικής αλλαγής, η ανεξήγητη ανθρώπινη συμπεριφορά, είναι σαφώς ένα παγκόσμιο φαινόμενο, και είναι τα κέντρα που θα εστιάσουμε.
Είμαστε αναγκασμένοι είτε να αποδεχθούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι τόσο ανήθικοι από την φύση τους, ικανοί απαράδεκτης συμπεριφοράς όχι μόνο μεμονωμένα, αλλά και εντός των κοινοτήτων υποκουλτούρας, από τις τρομοκρατικές οργανώσεις μέχρι τις κλίκες των επιχειρήσεων, αλλά και ακόμη μέσα στις εθνικές κυβερνήσεις.

Ο φιλοξενούμενος του Scalia John Poindexter, όταν ρωτήθηκε, δήλωσε ότι δεν έχει ακούσει ποτέ για το Τάγμα του Αγίου Ουμβέρτου.
Πάνω και πέρα απ 'όλα, ισχυριζόμαστε ότι είναι μυστικές κοινωνίες που μοιράζονται σχεδόν πάντα ένα εσωτεριστικό υπόβαθρο οιονεί θρησκευτικής προσκόλλησης σε αγγέλους, δαίμονες, αρχαίους θεούς ή οικιακά αντικείμενα με ανθρώπινη μορφή.
Αυτές οι οργανώσεις, αποκαλούνται εκφυλισμένες υποκουλτούρες αν θέλετε, αν και κάτω από πολλές μορφές, τώρα φαίνεται να είναι μία και μόνον. Δεν υπάρχουν αθώες μικρές ομάδες από πλούσιους και ξεδιάντροπους, που φορούν τις κεφαλές κατσικιών, χορεύουν γύρω από τη φωτιά πριν να φάνε ένα μωρό ή να φτύσουν τον σταυρό πριν από την τελετή.

Μπορεί η ανοσοκαταστολή να προστατεύει από τον COVID-19;

Μπορεί η ανοσοκαταστολή να προστατεύει από τον COVID-19;

Μέχρι σήμερα, οι ειδικοί πίστευαν ότι ανάμεσα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού είναι και άτομα σε ανοσοκαταστολή. Νέα δεδομένα πάντως υποδηλώνουν ότι τελικά μπορεί να ισχύει το αντίστροφο: Δηλαδή, η ανοσοκαταστολή μπορεί να προστατεύει από τη σοβαρή νόσηση με COVID-19.
Τα νέα δεδομένα κυκλοφόρησαν στις 4 Απριλίου από το βρετανικό κέντρο Intensive Care National Audit & ResearchCentre. Κατά τη σύγκριση 2.249 ασθενών, που εισήχθησαν στην εντατική με σοβαρό COVID-19, το ποσοστό των ανοσοκατεσταλμένων ασθενών ήταν 3,7 φορές χαμηλότερο από το ποσοστό των ανοσοκατεσταλμένων, που εισήχθησαν στην εντατική με πνευμονία τη χρονική περίοδο 2017 και 2019.

Παγκόσμιο project

Project Kuiper: Παγκόσμιο δίκτυο Internet από την Amazon με ...

Γεια σου πιτσιρίκο.
Θα πάω κόντρα λίγο στα δυσάρεστα νέα και θα αναφέρω μερικά ευχάριστα που έχουν γίνει αυτές τις τελευταίες εβδομάδες λόγω Κορωνοϊού.
Όπως είναι γνωστό, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτό τον καιρό είναι η έλλειψη αναπνευστήρων και αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα γιατί είναι ένα από τα τελευταία πράγματα το οποίο μπορεί να σώσει ζωές.
Δεν θα μπω τώρα στις λεπτομέρειες τι γίνεται με τους πνεύμονες και τι ακριβώς κάνουν οι ειδικοί αυτοί αναπνευστήρες, αλλά το βασικό τους χαρακτηριστικό και η δυσκολία κατασκευής τους είναι ότι έχουν ανάδραση. Δηλαδή μπορούν και ελέγχουν αυτόματα το πόσο αέρα και οξυγόνο θα στείλουν στους πνεύμονες.
Τις τελευταίες εβδομάδες, λοιπόν, είδα πάρα πολλούς συναδέλφους ανά τον κόσμο να κάνουν έρευνα και να ανεβάζουν τα σχέδιά τους και το ειδικό λογισμικό σε ειδικά φόρουμ στο ίντερνετ.
Κάποιοι πήγαν ένα ακόμα βήμα παραπέρα και τους πιστοποίησαν με διαδικασίες εξπρές, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νοσοκομεία.
Ακόμα και το αμερικάνικο ΜΙΤ έδωσε ελεύθερα τα σχέδια της δικής τους υλοποίησης ώστε να μπορούν να κατασκευαστούν εύκολα και με υλικά τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα, καθώς οι κατασκευές αυτές είναι βασισμένες πάνω σε φθηνούς χειροκίνητους αναπνευστήρες.

Όταν η απελευθέρωση έρχεται με απροσδόκητους τρόπους


Η ζωή μου προχωράει με απροσδόκητους χωρισμούς ή θανάτους.

Το παράδοξο είναι πως  έτσι έρχεται και η απελευθέρωση.

Ότι δεν μας αντιλαμβάνεται δονείται σε άλλη συχνότητα. 

Η αιτία είναι άλλη από αυτή που μπορεί να βλέπουμε ή να πιστεύουμε.

Έτσι και αλλιώς δεν βλέπουμε πάντα με τα μάτια, και  όσα πιστεύουμε δεν είναι απολύτως δικά μας πιστεύω.

Ευτυχώς μπορώ να προχωρήσω μέσα από τα ερείπια μιας αποθανούσας φιλίας, όχι γιατί έγινα σκληρή ή αναίσθητη, αλλά γιατί έγινα πιο σοφή.

Η ίδια η ζωή και μυριάδες άλλες πηγές με δίδαξαν να βλέπω μέσα από την τυχαία αντίδραση ή την χωριστικότητα που επιφανειακά αγγίζει τις ζωές μας.

Κάθε χωρισμός είναι μια νέα αρχή.

Προφανώς κάτι καλό ξεκινάει και αυτό δεν αρέσει πάντα.

Είμαστε εδώ μόνο για να διασκεδάσουμε-To Όραμα του Όσσο (OSHO VISION)




Μην θεωρείς τον Θεό σαν Αλήθεια, περισσότερο να Τον θεωρήσετε σαν ομορφιά.
Η θρησκεία θα ήταν εντελώς διαφορετική, εάν θεωρούσαμε τον Θεό σαν ομορφιά περισσότερο από ότι είναι αλήθεια.

Δεν εννοώ ότι ο Θεός δεν είναι αλήθεια, είναι... αλλά κάνει διαφορά για τους ανθρώπους, όπως Τον συλλαμβάνουν (σαν έννοια).

Γιατί ο Θεός έχει συλληφθεί σαν Αλήθεια, και οι άνθρωποι σκέφτονται λογικά για Εκείνον.

Η αλήθεια δημιουργεί λογική στην συνείδηση, κατευθύνει την λογική.

Η αλήθεια φαίνεται σαν το συμπέρασμα ενός συλλογισμού.

Οι άνθρωποι άρχισαν να διαφωνούν για τον Θεό. 

Άρχισαν να υποδεικνύουν και να απορρίπτουν.

Γιατί ο Θεός συλλήφθηκε σαν αλήθεια, και η θρησκεία αυτόματα μειώθηκε στην Θεολογία.

Αντί να γίνει ποίηση έγινε θεολογία.

Αντί να γίνει μια αισθητική εμπειρία, έγινε λογοκρισία.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ - Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ CΑΛΟC


Οι παλιοί Μεσσήνιοι σίγουρα τον θυμούνται, πρόκειται για τον Χαραλάμπη τον Κολιτσιδιάρη, -το πραγματικό του επώνυμο Παπαδόγιαννης, το σόι του είχε μια ντουζίνα παπάδες-, Κολιτσιδιάρη τόνε φώναζαν παρατσούκλι γιατί είχε μακριά μαλλιά αχτένιστα που κολλούσαν απ την απλυσιά μπλεγμένα και γενικώς ήταν ένας άνθρωπος μ εμφάνιση εντελώς πρωτόγονη και σπηλαιώδη .

Αρκάς στην καταγωγή, έφτασε στο Πλατύ, λένε από κάποιον έρωτα είχε μελαγχολήσει και το μυαλό του σαλέψει, ήταν ένα όμορφο παλικάρι που την κοπέλα που αγάπησε την πάντρεψαν οι γονείς της μ άλλον, αυτός έπειτα μοίρασε τα υπάρχοντά του όλα και ύστερα έγινε ο σαλός, ο σαλεμένος, ο ζητιάνος, ο μουρλοΧαραλάμπης που τον έλεγε η γιαγιά μου, γι άλλους ο Άγιος γιατί είχε πολύ στενή σχέση με τη μονή Παναγουλάκη πίσω απ το νεκροταφείο Καλαμάτας και έλεγε για κόλαση και αγγέλους, ήταν μάλιστα παλαιοημερολογίτης και μέτραγε εορτές και με το παλαιό και με το νέο ημερολόγιο με δυνατή μνήμη .

Φορούσε πουκάμισο και παντελόνι, στη μέση για ζωνάρι ένα σακί και πάντα ξυπόλυτος, χειμώνα και καλοκαίρι περιδιάβαινε όλα τα χωριά της Μεσσηνίας κι ό,τι του δίνανε τό βαζε σ ένα τσουβάλι που κουβαλούσε και το πρόσφερνε σ άλλον, δεν έμπαινε ποτέ μέσα σε σπίτια, απ έξω στεκόταν, απ τις μάντρες κι απ τις πόρτες τον κουβέντιαζαν και ποτέ δεν άλλαζε ρούχα ούτε ζήταγε για κείνον κάτι, πράγμα που τον έκανε πολύ αγαπητό και δημοφιλή .

Τα παιδιά για το δικό τους λόγο δεν τον φοβόντουσαν, δεν τον κορόιδευαν και ήθελαν να φωτογραφίζονται μαζί του .

Τις φωτογραφίες του δεν τις ήθελε και με μια περίεργη αυτοπεποίθηση και αυταρέσκεια για τον τόσο ταπεινό τρόπο ζωής του, έλεγε κρατήστε τις φωτογραφίες μου, μια μέρα θα κάνουν πολλά χρήματα και θα γίνετε πλούσιοι .

Αμερικανικό Εφετείο,ανοίγει το δρόμο στο σχέδιο Τραμπ για επαναφορά των ομοσπονδιακών εκτελέσεων

Ο Τραμπ επαναφέρει τη θανατική ποινή σε ομοσπονδιακό επίπεδο
Μετάφραση: Μάρη Λιώκη
Σχόλιο μτφρ.: Μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο χώρο της απονομής της Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ που ίσως να σηματοδοτεί εξ ίσου ενδιαφέρουσες εξελίξεις.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης Trump να επαναφέρει τις ομοσπονδιακές εκτελέσεις προωθήθηκε την Τρίτη από ένα Εφετείο των ΗΠΑ, το οποίο έκανε φύλλο και φτερό την εντολή μιας περιφερειακής δικαστού, που έχει μπλοκάρει τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις σχετικές με ποινή θανάτου, με σκοπό αυτές να μην εκτελεστούν.
Η απόφαση 2 προς 1 της επιτροπής τριών δικαστών του αμερικανικού εφετείου για το District of Columbia Circuit, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να διεξάγει τις πρώτες εκτελέσεις θανατοποινιτών που έχουν καταδικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο από το 2003, αν και εξακολουθούν να υφίστανται άλλα ζητήματα προς εκδίκαση.
Οι δύο δικαστές της πλειοψηφίας, ο Greg Katsas και ο Neomi Rao, έχουν διοριστεί και οι δύο από τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο Donald Trump. Ο διαφωνών δικαστής, David Tatel, είχε διοριστεί από τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Bill Clinton.
Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Tanya Chutkan κακώς διατύπωσε στην απόφαση της που πήρε τον Νοέμβριο, ότι ένας νόμος που ονομάζεται Federal Death Penalty Act απαιτεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ακολουθήσει όλα τα πρωτόκολλα εκτέλεσης στην πολιτεία όπου θα πραγματοποιηθεί αυτή. Η διαφωνία των δύο πλειοψηφούντων δικαστών έγκειται, στο ποιες πτυχές των πολιτειακών κανόνων πρέπει να ακολουθήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα