Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Κοροναϊός: Ένα ή δύο μέτρα η κατάλληλη απόσταση;


Κορονοϊός. 38 νέα κρούσματα. Το σύνολο ανέρχεται στα 228

Η νέα κόντρα των επιστημόνων, αλλά και των οικονομολόγων σχετικά με τον κοροναϊό από τη στιγμή που η μία μετά την άλλη οι χώρες περνούν σε άρση του lockdown είναι η απόσταση που θα πρέπει να τηρούν μεταξύ τους οι άνθρωποι.

Αν δηλαδή αυτή θα πρέπει να είναι ένα ή δύο μέτρα.
Οι επιστήμονες προτιμούν τα δύο μέτρα, αλλά οι οικονομικοί παράγοντες και ορισμένες κυβερνήσεις, που θέλουν να διευκολύνουν την τόνωση της οικονομίας, θα ήθελαν να υπάρχουν μικρότερες αποστάσεις, για να μην κάνουν υπερβολικά δύσκολη τη ζωή πολλών επιχειρήσεων.
Το ερώτημα «ένα ή δύο μέτρα» έχει πυροδοτήσει διαμάχη σε αρκετές περιοχές του κόσμου, σύμφωνα με τους Financial Times, καθώς εντείνονται οι οικονομικές πιέσεις, είτε για άρση των lockdown, είτε για ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα. Από την άλλη, σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις, είναι απολύτως ελάχιστη η απόσταση του ενός μέτρου που συμβουλεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κίνδυνος μετάδοσης του κοροναϊού SARS-CoV-2 μειώνεται όσο απομακρύνονται οι άνθρωποι. Από άποψη δημόσιας υγείας, τα δύο μέτρα είναι προτιμότερα από το ένα και τα τρία μέτρα είναι προτιμότερα από τα δύο.
Όμως, από την οπτική γωνία της οικονομίας, της καθημερινότητας και των κοινωνικών επαφών, η πίεση είναι δεδομένη για την ελάχιστη δυνατή απόσταση.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα