Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Όποιος γουστάρει βρίσκει πάντα χρόνο


Όταν ένας άνθρωπος είναι εργασιομανής ή πολυάσχολος δεν του φτάνει το εικοσιτετράωρο της μέρας. Προγραμματίζει τόσο καλά τις δουλειές του για να τα προλάβει όλα. Γιατί πρέπει να τα προλάβει όλα.

Έχει να δει τους φίλους του, να κάνει ψώνια, να τακτοποιήσει τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, να πάει για κούρεμα, ό, τι δηλαδή κάνουμε όλοι μας, πολυάσχολοι και μη.

Όταν αυτός ο άνθρωπος τυγχάνει να ‘ναι κι ερωτευμένος τότε μέσα σε όλα έχει ν’ ασχοληθεί και με το αντικείμενο του πόθου του. Βασικά αυτό είναι που του δίνει ενέργεια για όλα τα υπόλοιπα.

Η σκέψη του «αντικειμένου» τον ακολουθεί στη δουλειά, στα ψώνια, στο μπάνιο, στο φαγητό, στα οικογενειακά τραπέζια. Μπροστά αυτός και το συννεφάκι με την εικόνα του «αντικειμένου» να τον ακολουθεί πιστά.

Όταν λοιπόν, κάποιος είναι ερωτευμένος, δε θα πει ποτέ: «Είχα τόση δουλειά που δεν πρόλαβα να σε σκεφτώ» ή «χθες δε σε πήρα γιατί όλη μέρα κάτι έκανα» ή «όλο πήγαινα να σου γράψω μήνυμα κι όλο κάτι γινόταν και δεν το ‘στειλα ποτέ».

Δεν υπάρχουν χειρότερες δικαιολογίες. Σκέτη απάτη.

Μην περιμένεις κανένα Σωτήρα. Σώσε ΕΣΥ τον Εαυτό σου.


Πως περιμένεις να σε καλέσει η Ζωή, η Αγάπη όταν έχεις κατεβάσει το ακουστικό σου κι έχεις αποσυρθεί στις σκοτεινές χαράδρες του Δεν

Δεν θέλω, δεν μπορώ, δεν αξίζω… Δεν, δεν, δεν όλες οι αρνητικές νότες της ζωής έξυπνα δεμένες μεταξύ τους που δημιουργούν όχι μια όμορφη αλλά μια αρνητική συμφωνία ζωής που φαλτσάρει στ΄ αυτιά σου και συρρικνώνει τις ανάσες σου… Παγώνει και ακινητοποιεί το σώμα σου και σε βάζει σε μια μόνιμη αναμονή. Γίνεσαι με τη σειρά σου η ωραία κοιμωμένη ή για να είμαι πιο ακριβής η ωραία παγωμένη κοιμωμένη της ζωής... ο ωραίος μαρμαρωμένος βασιλιάς… 

Αλήθεια σου αρέσει αυτός ο τίτλος; 
Και μη μου πεις ότι περιμένεις τον "πρίγκιπα" ή την "πριγκίπισσα" να έρθει να σε σώσει; Δύσκολη δουλειά για πρίγκιπες… δύσκολος καιρός για πριγκίπισσες…   Στον πρίγκιπα του παραμυθιού έφτανε ένα φιλί. Στη ζωή όμως που να βρεθεί ο πρίγκιπας ή η πριγκίπισσα που έχουν καταφέρει να σώσουν και να αναστήσουν τον εαυτό τους από τα σκοτάδια τους και να έχουν ταυτόχρονα τη διάθεση να ασχοληθούν μαζί σου…


Γι’ αυτό ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΩΤΗΡΑ. 

Συνείδηση, πνευματικότητα και κβαντική φυσική, από τον Dr. Ulrich Warnke


Συλλογή επεξεργασία από τον Ζάχο Σκαφίδα

Η συνέντευξη του Dr. Ulrich Warnke σε ελεύθερη μετάφραση

Το πρόβλημα με τους επιστήμονες της κβαντικής φυσικής είναι η μέτρηση. Για να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα χρειάζονται μετρήσιμα αποτελέσματα. Όμως για να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα χρειάζεται η συνεργασία ενός πνεύματος και μιας συνείδησης. Επειδή όμως το πνεύμα δεν είναι μετρήσιμο το αποκλείουν και αυτό είναι τεράστιο έλλειμα.

Δεν μπορούμε να αποκλείουμε τις σκέψεις από την στιγμή που μέσω της σκέψης θα καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα. Ο Νεύτων όρισε τον νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος, αλλά ο νόμος αυτός δεν ισχύει στην κβαντική φυσική στην οποία δεν υπάρχει αιτιότητα και αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον τρόπο λειτουργίας του ανθρώπινου νου.

Ο νόμος του Νεύτωνα μας λέει ότι όταν γνωρίζω την διαδικασία της εξέλιξης μπορώ να μαντέψω το αποτέλεσμα και αυτό στην κβαντική φυσική δεν ισχύει.

Στην κβαντική φυσική υπάρχουν όλες οι πιθανότητες και μέσω της συνείδησής μας παίρνουμε μια, την δεσμεύουμε και την υλοποιούμε. Τότε δημιουργείται ένα κβαντικό σωματίδιο και μεταφέρονται δυνάμεις οι οποίες ανήκουν στον χώρο της κλασικής φυσικής και μπορούν να αναλυθούν.

Ψυχραιμία (Σταματήστε τη φαγωμάρα)


Ο Αύγουστος του 2020 βρίσκει την Ελλάδα να υποδέχεται τουρίστες και, παράλληλα, να υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Αυτή δεν είναι ώρα για να αποδίδονται ευθύνες, ούτε είναι ώρα για αλληλοκατηγορίες.

Αυτό τον Αύγουστο, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες -που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό- εργάζονται σκληρά, μέσα σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, και προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν από μια χαμένη χρονιά.

Οι περισσότεροι έχουν μικρά ξενοδοχεία ή μαγαζιά, ή είναι υπάλληλοι. Δηλαδή, ή θα επιβιώσουν ή θα καταστραφούν. Να μην καταστραφούν. Αρκετοί Έλληνες καταστράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια, μετά την χρεοκοπία της χώρας. Φτάνει.

Αυτό που χρειάζεται τώρα η χώρα μας είναι ψυχραιμία.

Το να υποδέχεσαι τουρίστες εν μέσω πανδημίας είναι κάτι καινούργιο για όλους -δεν έχει γίνει ποτέ πριν και δεν υπάρχουν οδηγίες για το πώς να το κάνεις- και πολλοί κάνουν λόγο για πείραμα.

Καλώς ή κακώς, η Ελλάδα επένδυσε για δεκαετίες πάρα πολλά στον τουρισμό -ο τουρισμός έχει εθνική σημασία για την Ελλάδα- και έχει ανάγκη τους τουρίστες. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε μικρότερο βαθμό.

Όσο μεγαλύτερη ψυχραιμία επιδείξουμε τώρα, τόσο μικρότερο θα είναι το -σίγουρο- πλήγμα στην οικονομία της χώρας που θα γίνει αντιληπτό από όλους το φθινόπωρο.

Τα 12 είδη οργασμού και οι 7 λόγοι που οι γυναίκες κάποιες φορές τον προσποιούνται


οργασμός
Η ψυχική και σωματική ικανοποίηση που μας προσφέρει το σεξ και ειδικότερα ο οργασμός, είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι έχει ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μας.

Ειδικά ο γυναικείος οργασμός είναι κάτι που ακόμα και σήμερα η επιστήμη δεν έχει κατανοήσει πλήρως τον τρόπο που αυτός προκαλείται και τις συνθήκες που οδηγούν σε αυτόν. Άλλωστε, η κορύφωση στην σεξουαλική επαφή, ο οργασμός, είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο βασικός λόγος που όλοι οι άνθρωποι επιδιώκουν το σεξ.

Τα 12 είδη οργασμού

1. Σημείο G

Πολλοί λένε ότι αυτό το μικρό, σπογγώδες σημείο πάνω από το μπροστινό τοίχωμα του κόλπου είναι ένας “μύθος”. Είναι γνωστό και ως σημείο Graffenberg και αποτελεί την πιο... μυστηριώδη ερωτογενή περιοχή της γυναίκας.

2. Οργασμός από τον ερεθισμό του στήθους/θηλής

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Science of Relationships, η διέγερση της θηλής ενεργοποιεί μια περιοχή του εγκεφάλου που είναι γνωστή ως γεννητικός αισθητικός φλοιός. Αυτή είναι η ίδια περιοχή του εγκεφάλου που ενεργοποιείται και από τη διέγερση της κλειτορίδας, του κόλπου και του τραχήλου της μήτρας. Αυτό σημαίνει ότι οι εγκέφαλοι των γυναικών φαίνεται ότι επεξεργάζονται τα ερεθίσματα από τη θηλή και εκείνα από τη διέγερση των γεννητικών τους οργάνων με τον ίδιο τρόπο.

3. Οργασμός από έντονο ερωτικό φιλί

Τα χείλη σας είναι γεμάτα με νευρικές απολήξεις, που ταξινομούνται ως μια βλεννογονοδερματική περιοχή του σώματος. Δηλαδή είναι παρόμοια με το εξωτερικό του αιδοίου, τις θηλές και την κλειτορίδα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν την δυνατότητα να σας διεγείρουν σεξουαλικά.

H κακή συμπεριφορά οφείλεται σε πρωτόγονα ένστικτα

Η άσχημη και πέρα από ηθικούς κανόνες συμπεριφορά πηγάζει σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από βαθύτερα, πρωτόγονα αίτια, τα οποία συνδέονται με άγραφους κοινωνικούς κανόνες.

Μετά από μελέτες του Πανεπιστημίου Καίμπριτζ διαπιστώθηκε ότι οι άγραφοι νόμοι που ισχύουν στην κοινωνική ζωή των ανθρώπων διαμορφώνουν το πως μπορούν να άτομα να συγχρονιστούν αλλά και αναπτύξουν αμοιβαία κατανόηση. Από τους καλούς και κακούς τρόπους ως τον τρόπο που οδηγούμε και επικοινωνούμε με τους άλλους, ακόμα και μέσω του Ίντερνετ, όλα οφείλονται στην βαθιά ανάγκη να συντονιστούμε με τους άλλους, μια ανάγκη πρωτόγονη όσο και ουσιαστική.

Συγκεκριμένα, τα πειράματα του Δρα Richard Holton του Cambridge, ότι μικρά παιδιά περίπου τριών ετών, μαθαίνουν π.χ. τους κανόνες ενός παιχνιδιού μετά μανίας και θυμώνουν πάρα πολύ αν ένας νέος παίκτης που δεν γνωρίζει καλά τους κανόνες, δεν τους ακολουθήσει σωστά. Άλλα πειράματα έδειξαν ότι η αλλαγή των απλών άγραφων νόμων και κανόνων επίσης προκαλεί θυμό. Σε ένα πείραμα έβαλαν εφήβους να μπουν στο σπίτι τους και να αρχίσουν να φέρονται υπερβολικά ευγενικά στους γονείς τους. Σε όλες τις περιπτώσεις οι γονείς… θύμωσαν επειδή η αλλαγή αυτή τους έκανε να νομίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Πρώιμα σημάδια Αυτισμού


Μέχρι 4 μηνών

- Δε δείχνει ενδιαφέρον σε οικεία πρόσωπα
- Δεν ακολουθεί με το βλέμμα του κινούμενα αντικείμενα
- Δεν ανταποκρίνεται στη φωνή των φροντιστών του
- Μπορεί να μην εμφανίζει κοινωνικό χαμόγελο (ένδειξη αλληλεπίδρασης με τους άλλους)
- Δεν ανταποκρίνεται σε ήχους στρίβοντας το κεφάλι του

Στο Λιμενικό το πρώτο περιπολικό σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό-Θα καλύπτει ανάγκες νησιωτικών περιοχών


Το πρώτο από τα τρία περιπολικά σκάφη, κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, εντάχθηκε τη Δευτέρα στον στόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Η συγκεκριμένη προμήθεια συνολικού κόστους 1.398.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, και χρηματοδοτήθηκε μέσω του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής  Συνεργασίας INTERREG «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

Το ΕΚΑΒ είναι αυτό, οι άνθρωποι του και ψυχή. Θα ήθελα να μπορούσατε μια μέρα να δείτε μέσα από τα δικά μου μάτια...


Το ΕΚΑΒ τιμά την μνήμη των διασωστών του που έπεσαν στο καθήκον ... Είμαι γιατρός 17 χρόνια. Τα μισά σχεδόν από αυτά Αναισθησιολόγος και γιατρός του ΕΚΑΒ.
Στην πόλη αυτή ζω σχεδόν το ίδιο διάστημα, δεν είναι η γενέτειρα μου. Την αγαπώ και υπηρετώ τους ανθρώπους της, έγινε πατρίδα μου και ο τόπος που γεννήθηκε το παιδί μου.
Μία άλλη πρόσφατη ανάρτηση, άδικη, στάθηκε αφορμή να γράψω τώρα δύο λόγια. Όχι για δικαιοσύνη. Ούτε για προβολή. Όποιος με ξέρει, γνωρίζει & πόσο μακριά είναι αυτό από μένα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα