Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Τα Χαρακτηριστικά του καλού Πολιτικού Άνδρα στην κλασική εποχή

 




Της Νάνσυς Κούκου,

Ποιος είναι ο πολιτικός άνδρας στην αρχαία Ελλάδα; Τι προϋποθέσεις έπρεπε να κατέχει, ώστε να είναι σωστά ενταγμένος στο κοινωνικό πλαίσιο; Καταρχάς, πριν αρχίσουμε να απαντάμε σε αυτά τα ερωτήματα, πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε την σημασία του όρου πολιτικός, που προέρχεται από το ρήμα πολιτεύομαι, που σημαίνει τρόπος ζωής. Στα έργα «Ηθικά Νικομάχεια» και στα «Πολιτικά» ο Αριστοτέλης θεώρει, ότι η πολιτική σχετίζεται άμεσα με την ηθική. Ένας δύσκολος ορισμός και αυτό γιατί η ηθική είναι, ας μην ξεχνάμε, κάτι το γενικό και υποκειμενικό πολλές φορές, καθώς ο καθένας της αποδίδει την δική του οπτική γωνία. Το σίγουρο είναι, όμως, ότι για να είναι αποδεκτός και σεβαστός στην πολιτεία, τότε ο άνδρας έπρεπε να έχει αυτήν την αρετή.

Παρατηρούμε έως και σήμερα, ότι αυτό δεν απέχει πολύ από την σύγχρονη κοινωνία, με την διαφορά ότι τώρα πια και οι γυναίκες μπορούν να συμμετέχουν στα πολιτικά. Ωστόσο, για το κάθε έθνος και πολιτισμό διαφέρει η ηθική. Ο πατέρας της ψυχολογίας εστίασε πάνω σε αυτό το ζήτημα, όπως και ο δάσκαλος του ο Πλάτωνας, που έχει γράψει την γνωστή «Πολιτεία». Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα η ηθική και η πολιτική για τους αρχαίους Έλληνες… από αυτά προκύπτουν πολλά όπως, η ανάγκη για αναζήτηση και εγκαθίδρυση πολιτεύματος.

Κάποιοι τύποι έχουν άποψη για τα πάντα! Μην τους ακούς..

 



 Πολλές φορές, ότι και να κάνεις, υπάρχουν κάποιοι τύποι, που κατά το κοινώς θα στην «πέσουν».

Πάντα κάτι τους ακούγεται περίεργο, πάντα κάτι τους φαίνεται παράξενο, πάντα κάτι τους «μυρίζει».

Ειλικρινά δεν βγάζεις άκρη και δεν ωφελεί να προσπαθήσεις να πείσεις τους πάντες ότι οι επιλογές σου είναι σωστές. Πόσο μάλιστα όταν οι επιλογές αφορούν τη δική σου ζωή μόνο.

Βρες αυτό που θέλεις να κάνεις, κάνε τα σχέδιά σου (ακούγοντας και κάποιους που εκτιμάς και που η γνώμη τους μετράει για σένα) και προχώρα. Μη δίνεις βάση σε όσους μιλούν και κριτικάρουν από χόμπυ.

Δυστυχώς πολύς κόσμος, αναβάλει ή ακυρώνει τα όνειρά του από το φόβο του «τι θα πει ο ένας και ο άλλος». Όμως ο ένας και ο άλλος δεν ενδιαφέρονται για το καλό σου, για το πώς νοιώθεις, για το πώς θα τα βγάλεις πέρα και για τα όνειρά σου. Στο τέλος τι μέρας μετράει αυτό που κάνεις εσύ και όχι τι θα πουν οι άλλοι.

Το συναίσθημα της ενοχής. Ο τρόπος που επηρεάζει τη ζωή μας

 

Πόσες φορές δεν έχεις βασανίσει την σκέψη σου, γιατί δεν έπρεπε να πεις κάτι και τελικά το είπες, γιατί έκανες ή δεν έκανες μια πράξη, γιατί μπήκες σε μια κατάσταση και μετά σκέφτεσαι ότι έκανες λάθος; Μετανιώνεις, πανικοβάλλεσαι και γεμίζεις το μυαλό σου με ενοχές. Συναισθήματα τέτοιου τύπου μπορεί να νιώσει ο κάθε άνθρωπος σε ορισμένες φάσεις της ζωής του. Τι γίνεται όμως όταν αυτό γίνεται συνήθεια και στάση ζωής; Σε σένα πόσο συχνά συμβαίνει;

Αν έχεις παρατηρήσει πως σου συμβαίνει αρκετά συχνά, τότε πρέπει να είσαι ενήμερος ότι το να νιώθεις συνεχώς ενοχές μπορεί να κάνει κακό στην ψυχική σου υγεία, να αποδυναμώσει την προσωπικότητά σου και να στερήσει την ευτυχία σου όσες ευκαιρίες και αν σου δοθούν για να την ζήσεις. Μάθε τι είναι τελικά αυτές οι ενοχές, γιατί υπάρχουν μέσα μας, ποτέ είναι χρήσιμες και πότε καταστροφικές.

Όταν νιώθουμε ενοχές

Όταν νιώθουμε ενοχές, τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι έχουμε βάρος στη συνείδησή μας για κάτι που κάνουμε, λέμε, αποφασίζουμε κλπ. Αυτό, όπως είπαμε και παραπάνω, συμβαίνει σε όλους, πολλές φορές ακούσια, άρα δεν είναι ανάγκη να δίνουμε πάντα την ίδια προσοχή και βαρύτητα. Είναι πολλοί οι παράγοντες που επιδρούν στη συνείδηση του ανθρώπου, άλλοι σωστοί και δικαιολογημένοι και άλλοι υπερβολικοί και απαράδεκτοι.

Γεννήθηκες ΑΕΤΟΣ, γι’ αυτό άνοιξε τα φτερά σου και "ΠΕΤΑ"

 


Το τώρα, αυτή εδώ η στιγμή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να γίνεις ευτυχισμένος
Δεν έχει σημασία τι έχεις ζήσει μέχρι τώρα...
Δεν έχουν καμιά σημασία τα λάθη που έκανες, οι ευκαιρίες που έχασες…
Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, πόσο χρονών είσαι...
Το μόνο που έχει σημασία για να σταματήσεις να είσαι βαλτωμένος στο βρώμικο έλος της συνήθειας και της ανασφάλειας είναι να πεις:
"ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.... ΑΡΚΕΤΑ''


Κατανόησε ότι κανένας δεν σε έβαλε εκεί… 
'Hταν επιλογή σου…

Δες τι σε κρατάει κάτω και τι είναι αυτό που μπορεί να σε ανεβάσει ψηλά. 
Ξαναπές άλλη μια φορά:
'ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.... ΑΡΚΕΤΑ'' και ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ…

Η μοναξιά είναι μιζέρια και δυστυχία. Η μοναχικότητα είναι ευδαιμονία (OSHO)

 




Πρέπει κανείς να συμφιλιωθεί πρώτα με τον εαυτό του προτού να μπει σε μια σχέση;

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΕΙΣ με τη μοναξιά σου, τόσο πολύ , που εκείνη η μοναξιά να μεταμορφωθεί σε μοναχικότητα. Μόνο τότε θα είσαι ικανός να μπεις βαθιά σε μια σχέση που θα σε εμπλουτίσει. Μόνο τότε θα είσαι ικανός να μπεις μέσα στην αγάπη. Τί εννοώ όταν λέω ότι πρέπει κανείς να συμφιλιωθεί με τη μοναξιά του τόσο πολύ, που εκείνη η μοναξιά γίνεται μοναχικότητα;

Η μοναξιά είναι μια αρνητική κατάσταση του νου. Η μοναχικότητα είναι θετική, ανεξάρτητα από το τι λένε τα λεξικά. Στα λεξικά, η μοναξιά και η μοναχικότητα είναι λέξεις συνώνυμες, στη ζωή όμως δεν είναι. Μοναξιά είναι η κατάσταση του νου, στην οποία συνεχώς σου λείπει ο άλλος. Μοναχικότητα είναι όταν συνεχώς χαίρεσαι τον εαυτό σου.

Η μοναξιά είναι μιζέρια και δυστυχία. Η μοναχικότητα είναι ευδαιμονία. Η μοναξιά είναι πάντοτε ανησυχία, κάτι σου λείπει, κάτι επιθυμείς, κάτι λαχταράς.

Η μοναχικότητα είναι βαθιά ικανοποίηση, τρομερή ικανοποίηση, ευτυχία,γλέντι. Στη μοναξιά, βγαίνεις από το κέντρο σου. Στη μοναχικότητα, είσαι ριζωμένος και κεντραρισμένος. Η μοναχικότητα είναι όμορφη. Έχει χάρη, έχει κομψότητα, έχει ένα κλίμα τρομερής ικανοποίησης.

Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΤΑ ΕΙΠΕ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΟΛΑ..... Η ΚΙΝΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ....


Σας είχαμε πει πρώτοι, ότι ο Commander in Chief, Ντόναλντ Τραμπ, θα προσωποποιούσε την υπόθεση του κορωνοιού και μετά θα την καθολίκευε εναντίον της Κίνας και εναντίον του εσωτερικού εχθρού στις ΗΠΑ. Σας είχαμε πει επίσης, ότι επίτηδες επέλεξε την μεταφορά του στο νοσοκομείο με το Marine One, αντί του θωρακισμένου αυτοκινήτου, για να δώσει πολεμικό συμβολισμό στο συμβάν.

Δικαιωθήκαμε πλήρως!!! Ο Πρόεδρος, επέστρεψε στον Λευκό Οίκο και πάλι με το ελικόπτερο και απέδωσε στρατιωτικές τιμές στο σώμα των πεζοναυτών, με τέτοιο τρόπο, που καθήλωνε, επικοινωνιακά, τους Αμερικανούς, αλλά και τους εχθρούς των ΗΠΑ! Οι δυνάμεις πεζοναυτών, είναι η πρώτη δύναμη κρούσης της Αμερικής και το πιο αδιάφθορο σώμα στις ένοπλες δυνάμεις της.

Στο χθεσινό του διάγγελμα, είπε, ότι ήταν σχεδόν ευλογία που κόλλησε τον ιό (προσωποποίηση), γιατί έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, που θα βοηθήσει όλους τους ασθενείς. Ήταν πειραματικό το κοκτέιλ φαρμάκων που του δόθηκε και τώρα, αυτό το φάρμακο, θα είναι διαθέσιμο και μάλιστα δωρεάν, στον Αμερικανικό λαό. Να λοιπόν, η πρώτη καθολίκευση!

ΕΚΤΑΚΤΗ παρέμβαση Κίσσινγκερ: Κίνδυνος Παγκοσμίου Πολέμου (Βίντεο)

 


Ο Νοέμβριος πλησιάζει…

O 97χρονος Χένρι Κίσσινγκερ εμφανίζεται πλέον, όταν βρισκόμαστε σε κομβικά σημεία σε σχέση με την πορεία των διεθνών πραγμάτων. Και τι πιο κομβικό από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί θα αποφασίσουν αν συνεχίσουν να πορεύονται με την αντιδιεθνιστική δεξιά κυβέρνηση του Τραμπ, η οποία αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση ή θα επιστρέψουν στην αγκαλιά του Βαθέος Κράτους.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Κίσσινγκερ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο εγκυμονεί ο κίνδυνος διαμόρφωσης μιας κατάστασης που θα παραπέμπει στην περίοδο πριν τον Α′ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως τονίζει το Bloomberg, ο Κίσσινγκερ, στο πλαίσιο virtual συζήτησης που διοργάνωσε το Economic Club of New York, διεμήνυσε πως οι ΗΠΑ και η Κίνα θα πρέπει να διαμορφώσουν κανόνες εμπλοκής για τον όλο και πιο έντονο ανταγωνισμό τους, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον αβεβαιότητας σαν αυτό που χαρακτήριζε την διεθνή πολιτική εν όψει του Α′ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πως θα συμβεί αυτό;

Οκτώβριος 2020 Ενεργειακά αποθέματα οι βιορυθμοί

 


Τον Οκτώβριο δεν θα αντιμετωπίσουν όλοι δυσκολίες και αποτυχίες, γιατί ορισμένα προβλήματα θα μπορέσουμε ή θα μας επιτρέψουν οι συμπαντικές δυνάμεις να τα παρακάμψουμε ή να τα υπερκεράσουμε. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό ωστόσο του μήνα θα είναι η έλλειψη ενέργειας που θα αισθανόμαστε πολλοί από μας στην καθημερινότητα μας, λόγω της ανάδρομης κίνησης του Άρη. Ακόμη και αν πιεστούμε ή πιέσουμε καταστάσεις για να προχωρήσουν συγκεκριμένα έργα, κινδυνεύουν να υπάρξουν τόσα πολλά λάθη και παραλείψεις, που μπορεί να χρειαστεί να ξαναγίνουν από την αρχή, όταν ο Άρης γυρίσει στην ορθή του φορά.

Ο Άρης θα σχηματίζει επίσης τετράγωνο με τον Κρόνο καθ όλη την διάρκεια του μήνα, μια όψη που μας ταλαιπωρεί από τον Αύγουστο. Ο Κρόνος, όντας σε στάση ένα μέρος του Οκτώβρη για να ορθοδρομήσει, θα «παγώσει» την ήδη υποτονική δραστηριότητα των ανθρώπων. Αποτέλεσμα των όψεων αυτών είναι να ανταπεξερχόμαστε μετά βίας τις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε να προγραμματίσουμε τον Οκτώβρη έντονες δραστηριότητες, όπως είναι οι επιχειρηματικές συνομιλίες, επισκευές χώρων, έναρξη δράσεων ή αθλητικές δραστηριότητες όταν έχουμε βλέψεις σε ρεκόρ, όλες εκείνες δηλαδή τις δράσεις που αποσκοπούν στο να κατατροπώσουν ανταγωνιστές ή εχθρούς ή να πρωταγωνιστήσουμε, για τις οποίες χρειαζόμαστε αποθέματα ενέργειας και δυνάμεων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα