Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Όταν η Τροφή σου, γίνεται η Εξάρτησή σου..

άγνωστο
άγνωστο

Έχετε νιώσει ποτέ, έστω και για μία φορά, να θολώνει όλο το οπτικό σας πεδίο γύρω από το αγαπημένο σας γλυκό; Να αισθάνεστε ότι αν δεν το φάτε άμεσα, θα σας καρφωθεί στο μυαλό για μέρες; Αν ναι, τότε έχετε μια ιδέα για τη δύναμη που μπορεί να ασκήσει πάνω σας το φαγητό! Οι λέξεις εξάρτηση ή εθισμός, ίσως ν’ακούγονται βαριές στ’ αυτιά μας. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το φαγητό, το απαραίτητο μέσο επιβίωσής μας, κι όχι μόνο! Πότε όμως εθιζόμαστε, γιατί, αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε γι’αυτό;

Η αλήθεια είναι, ότι ο εθισμός στο φαγητό είναι ένα σύνθετο πρόβλημα για το οποίο δεν υπάρχει μόνο μια αιτία και κατ’ επέκταση, η λύση δεν είναι απλή. Ανεξάρτητα όμως από τις λέξεις, ουσιαστικά μιλάμε για μια άρρωστη σχέση με το φαγητό. Μια σχέση που εμπεριέχει στοιχεία, όπως το πώς σκέφτεται κάποιος γι΄αυτό, πώς το χρησιμοποιεί, γιατί το χρησιμοποιεί και τι του επιφέρει η συμπεριφορά του σε σχέση με αυτό (παχυσαρκία; ντροπή; ανησυχία; ασθένεια; κατάθλιψη;).

Στην πραγματικότητα, η ντροπή και η απέχθεια είναι τόσο έντονα συναισθήματα στην παχυσαρκία και στον εθισμό στο φαγητό, που κάπου εδώ θα πρέπει να τονιστεί, ότι ο εθισμός αυτός δεν είναι ηθικό ζήτημα. Δεν πρόκειται για μια ασθένεια των άβουλων και τεμπέληδων ανθρώπων. Είναι κάτι που συμβαίνει σε ανθρώπους ανεξάρτητα από την ηλικία τους, το εισοδηματικό τους επίπεδο, τη φυλή και το φύλο τους. Όπου υποβόσκει μία ισχυρή γενετική συνιστώσα, σημαντικές χημικές διαδικασίες στον εγκέφαλο αλλά και πολιτιστικά στοιχεία. Τίποτα βέβαια, δεν προκαθορίζει ότι κάποιος θα είναι εξαρτημένος στο φαγητό ή ότι θα είναι παχύσαρκος στη ζωή του. Η εξάρτηση είναι κάτι που αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου και δεν είναι πάντα αντιληπτή στα πρώτα στάδια ανάπτυξής της.

Η αφύπνιση της σεξουαλικότητας του αγοριού

Το αγόρι για να αναγνωρίσει την ανδρική του ταυτότητα και να διαμορφώσει ένα υγιή σεξουαλικό προσανατολισμό χρειάζεται να ταυτιστεί με τον πατέρα του, ο οποίος εκτιμά την αξία του γιου του με λόγια και με πράξεις που φανερώνουν το υπεύθυνο ενδιαφέρον του προς εκείνον. Ένα αγόρι για να εδραιώσει τη σεξουαλική του ταυτότητα στρέφεται αρχικά στη μητέρα του, σαν ποθητό αντικείμενο που είναι για εκείνον, διεκδικώντας την για τον εαυτό του, ώστε να την έχει ολότελα δική του και συχνά συγκρούεται με τον πατέρα του, προκειμένου να μην την μοιράζεται μαζί του.
Ο πατέρας του παιδιού χρειάζεται να χαμογελάσει με αυτή την σύγκρουση και να μην ανταποδώσει την επιθετικότητα. Χρειάζεται με τρυφερότητα να δώσει στο παιδί του να καταλάβει πως μπορεί να αγαπά τη μητέρα του, αλλά δεν μπορεί να έχει σεξουαλικές διαθέσεις για εκείνη, γιατί είναι δική του γυναίκα και γιατί είναι μητέρα του. Συγχρόνως τον υποστηρίζει σε αυτό που νιώθει, γιατί είναι ωραίο και συνταιριασμένο με το φύλο του και τον ενθαρρύνει να το στρέψει σε άλλα κορίτσια που θα μπορούσε να τα επιθυμήσει, μέχρι να επιλέξει εκείνη που θα προτιμήσει ως γυναίκα της καρδιάς του.
Όσο του μιλά για αυτό το θέμα, χρειάζεται να νιώθει περηφάνια για το γεγονός ότι το παιδί του είναι αγόρι, ώστε να νιώσει και εκείνος περηφάνια για το φύλο του. Όταν αναφέρεται στη σεξουαλική διάσταση του φύλου του, πρέπει να νιώθει θαυμασμό για κείνον, ώστε το παιδί του να αισθανθεί πως το φύλο του τού ανήκει ολοκληρωτικά και μπορεί να το αξιοποιήσει δυναμικά, χωρίς ενοχές που θα μπορούσαν να αναστείλουν τη σεξουαλικότητά του. Στην πορεία, όταν θα του αρέσουν πολλά κορίτσια και θα του είναι δύσκολο να διαλέξει, θα τον ενθαρρύνει ότι είναι ωραίο να θαυμάζει τις γυναίκες, για να μπορεί να βρει σε αυτές στοιχεία που του αρέσουν στο γυναικείο φύλο, αλλά στη συνέχεια θα κατασταλάξει στην επιλογή του και θα σέβεται τη σύντροφο του εκφράζοντας την πίστη του σε αυτήν. Θα συντροφεύει μαζί της όχι για να πετύχει κάτι μέσα από εκείνη, αλλά για να μοιράζεται τα συναισθήματά του και κατ’ επέκταση τη ζωή του μαζί της.
Αν ο ίδιος αισθάνθηκε ανταγωνιστικά τον δικό του πατέρα στην παιδική του ηλικία, χρειάζεται να μάθει να αξιοποιεί τα συναισθήματα του παρελθόντος, ώστε να μη μεταθέσει στον γιο του τα συναισθήματα θυμού που ένιωσε για τον πατέρα του ή απαξίωσης για τον εαυτό του. Αν δηλαδή έχει αισθανθεί απορριπτικό τον πατέρα του και δεν έχει συμφιλιωθεί με την αξία του, μπορεί να θυμώσει με τη συμπεριφορά του παιδιού του απορρίπτοντας τον με λόγια ή με πράξεις,, κάθε φορά που βλέπει στο πρόσωπο του παιδιού του τον πατέρα του, κάτι που θα μπορούσε να πλήξει την αυτοεκτίμησή του με μη αναστρέψιμο τρόπο.

Πώς να ζήσουμε πιο ευτυχισμένοι

O Ρόναλντ Σίγκελ, καθηγητής Ψυχιατρικής και Βιοσυμπεριφορικών Επιστημών στα πανεπιστήμια της Καλιφόρνια (UCLA) και του Χάρβαρντ, απαντάει σε ερωτήσεις σχετικά με τη Θετική Ψυχολογία, την ευτυχία και τον διαλογισμό.
Τι είναι η Θετική Ψυχολογία;
Η Θετική Ψυχολογία είναι ένας σχετικά νέος επιστημονικός κλάδος που μελετάει την ευτυχία. Παραδοσιακά, η Ψυχολογία, η Ψυχιατρική, καθώς και άλλοι κλάδοι της ψυχικής υγείας, μελετούν τις διάφορες μορφές της δυστυχίας, όπως είναι το άγχος και η κατάθλιψη, και προσπαθούν να προσφέρουν λύσεις. Η Θετική Ψυχολογία ψάχνει να βρει πώς μπορούν να γίνουν οι άνθρωποι ευτυχισμένοι. Μέχρι τώρα, οι διάφοροι κλάδοι της ψυχικής υγείας επιδίωκαν να φέρουν τους ανθρώπους απ' το -5, στην κλίμακα της δυστυχίας, στο 0. Όπως είχε πει και ο Φρόιντ, ο σκοπός της Ψυχανάλυσης ήταν να μετατρέψει τη δυστυχία της υστερίας σε φυσιολογική ανθρώπινη δυστυχία. Η Θετική Ψυχολογία διερωτάται αν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από αυτό και πώς να το υλοποιήσουμε.
Γιατί είναι τόσο δύσκολο να είμαστε ευτυχισμένοι;
Στους περισσότερους από εμάς η ευτυχία φαίνεται σαν να είναι κάτι που δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε. Και αυτό ίσως εξηγείται από το γεγονός ότι μάλλον δεν έχουμε εξελιχθεί για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Μάθε να μην παραδίνεις τα όπλα

Βασιλειάδη Τσαμπίκα - Συγγραφέας - Αρθρογράφος

Μάθε να μην παραδίνεις τα όπλα
Ναι μιλάω σε σένα που σε κάθε σου μάχη παίζεις εκ του ασφαλούς και όταν κουραστείς πέφτεις στα γόνατα, σηκώνεις λευκή σημαία και παραδίνεσαι. Μιλάω σε σένα που έμαθες να έχεις τα πάντα έτοιμα στα πόδια σου καταβάλλοντας την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια. Μιλάω και σε μένα -όπως και στον καθένα που μου μοιάζει- που δειλιάζω και αλλάζω πλεύση όταν τα πράγματα ζορίζουν.

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέρμα σε όλες αυτές τις ανολοκλήρωτες μάχες. Ούτως ή άλλως καμία μάχη δεν είναι χαμένη, αν το πολέμησες με όλες σου τις δυνάμεις μέχρι το τέλος. Σηκώστε ανάστημα και πάρτε βαθιά ανάσα γιατί μας περιμένει τρελή δουλειά. Κι αυτό είναι το όμορφο με την ζωή, να κατακτάς τα θέλω σου, να πολεμάς για τα πιστεύω σου και να μαθαίνεις από την κάθε σου ήττα. 

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ



Ένας καταστηματάρχης είχε κρεμασμένη μια πινακίδα πάνω από την πόρτα του μαγαζιού του που έγραφε «πωλούνται κουταβάκια». Τέτοιου είδους πινακίδες συνήθως προσελκύουν μικρά παιδιά και, όπως ήταν επόμενο, ένα αγοράκι εμφανίστηκε σύντομα μπροστά στην πόρτα του καταστήματος. «Πόσο θα τα πουλήσετε αυτά τα κουταβάκια;» ρώτησε.
«Από τριάντα μέχρι πενήντα δολάρια το καθένα», του απάντησε ο καταστηματάρχης.
Το αγοράκι έβαλε το χέρι του στην τσέπη κι έβγαλε κάτι ψιλά. «Έχω μόνο δύο δολάρια και τριανταεπτά σέντς», είπε. «Σας παρακαλώ, μου επιτρέπετε να τα δω;»
Ο καταστηματάρχης χαμογέλασε και μετά σφύριξε. Αμέσως η Λέϊντι βγήκε από το σπιτάκι της κι ήρθε τρέχοντας στο διάδρομο του καταστήματος, ακολουθούμενη από πέντε μικρούτσικες γούνινες μπάλες. Ένα από τα κουταβάκια, που είχε μείνει πολύ πίσω, προχωρούσε με δυσκολία και κουτσαίνοντας. Ο μικρός πρόσεξε αμέσως το σκυλί που κούτσαινε και ρώτησε: «Τι έχει εκείνο το σκυλάκι;»

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

«Η πεποίθηση δημιουργεί το πραγματικό γεγονός» - William James

Φανταστείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε αν μαθαίνατε ότι η πίστη σε μέγεθος ενός σπυριού μουστάρδας θα μπορούσε να κινήσει βουνά. Για μια στιγμή, απλά θεωρείστε ότι με κάποιο τρόπο ανακαλύπτατε ότι αυτή η παλιά δήλωση στηρίζεται στην πίστη σας – στην πίστη σας στον εαυτό σας – και ότι απλά πιστεύοντας ότι μπορείτε να επιτύχετε τον στόχο σας, όποιος και αν είναι αυτός, με κάποιον τρόπο αυτό καθιστούσε τον στόχο αυτό εφικτό. Τι θα κάνατε για να καλλιεργήσετε την δύναμη της πίστης στον εαυτό;

Έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου μελετώντας τον νου και την συνειδητότητα. Οι έρευνες μου καλύπτουν το φάσμα από την εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων για την ζωή μετά τον θάνατο, μέχρι την μελέτη της δράσης του νου από απόσταση.
 Έχω αναπτύξει εργαλεία που έχουν βοηθήσει ανθρώπους να πιστέψουν στις θαυμαστές θεραπευτικές τους δυνάμεις και έχω δει πολλούς καρκίνους στην τελική φάση να εξαφανίζονται. 
Έχω αναφερθεί σε ασθενείς με πολλαπλή προσωπικότητα οι οποίοι στην μια προσωπικότητα έχουν γαλάζια μάτια, και, σε χρόνο μηδέν, η προσωπικότητα τους αλλάζει μαζί με το χρώμα των ματιών τους – από γαλάζια σε καστανά, για παράδειγμα. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι απλά μια αλλαγή στο τι πιστεύουν. 
Σκεφτείτε το ως εξής: την μια στιγμή υπάρχει η Jane, μια πραγματικά χαμένη στην απελπισία ύπαρξη, αλλά την επόμενη στιγμή γίνεται η Judy, στην οποία αρέσει να πηγαίνει σε πάρτυ και να διασκεδάζει. Αυτή η αλλαγή στην «ανάμνηση» του ποιοι είμαστε είναι ικανή να αλλάξει πράγματα όπως το χρώμα των ματιών και τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, και ακόμα και να αφαιρέσει όγκους από το σώμα τόσο γρήγορα όσο και η αλλαγή της προσωπικότητας.

Θεοφάνεια και Επιφάνεια

Το δακτυλίδι του "Μίνωα"

Ράνια Τζεν
Φίλες και φίλοι καλησπέρα και χρόνια πολλά!
Σήμερα διαβάσατε πολλά για τη σπουδαία χριστιανική εορτή των Θεοφανείων, όπου το άγιο πνεύμα εμφανίζεται εν είδει περιστεράς.
Η απεικόνιση του Αγίου Πνεύματος ως περιστεριού επιτρέπεται να παρουσιάζεται μόνο στην εικόνα των Θεοφανείων.
Άραγε υπήρχε κάτι αντίστοιχο στους αρχαίους μας; Αναφερόταν σε κείμενα ή απεικονιζόταν σε έργα τέχνης αποκαλυπτική εμφάνιση ενός θείου όντος;
Όντως υπήρχε και στην αρχαιότητα η λεγόμενη «Επιφάνεια» που σήμαινε την εκδήλωση ενός θεού σε αυτόν που τον λάτρευε. Έχουμε αναφορά γιαυτό από τον Διονύσιο τον Αλικαρνασσέα, το Διόδωρο Σικελιώτη, τον Πλούταρχο.
Η πίστη του ανθρώπου ότι το θείο μπορεί να εμφανιστεί κάποια στιγμή όταν εκείνος τον έχει ανάγκη, υπάρχει σε όλους τους λαούς. Και η τέχνη απεικόνισε συχνά παρόμοιες εμφανίσεις.
Λέγεται ότι η λέξη Επιφάνεια καθιερώθηκε τον 4ο π. Χ αι. όμως ουσιαστικά η ιδέα της απεικόνισης του θείου ανάγεται σε πολύ παλαιότερες περιόδους.

Αυτό είναι απίστευτο! Μάθετε πώς να θεραπεύσετε την δυσκαμψία του αυχένα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα!

This Is Incredible! Find Out How To Cure Stiff Neck In Just 10 Seconds
Ο μυς στο λαιμό μας αντιδρά κυρίως στο στρες, την ένταση και το κρύο.
Όμως, έχουμε μια λύση στο πρόβλημά σας.
Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο που προέρχεται από μια χώρα της Ασίας για να δείτε πως μπορείτε να θεραπεύσετε την δυσκαμψία του αυχένα σας σε μόλις 10 δευτερόλεπτα!
Απολαύστε το

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΠΩΣ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΝΑΒΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΝ!

street-lamp-392095_640

Θυμάστε τον Mr Bean που έσβηνε τις τηλεοράσεις όταν περνούσε έξω από το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών;
- "Αρκετές φορές, όταν επέστρεφα στο σπίτι, τα φώτα των δρόμων έξω από το σπίτι μας έσβηναν. Δεν είπα τίποτα και σκεφτόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτά".

- "Ένα βράδυ ενώ περπατούσα με έναν φίλο, τέσσερα φώτα έσβησαν, και άναψαν μόλις τα προσπεράσαμε"..
Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Bill Beaty εξήγησε τη θεωρία του για τις παρεμβολές στα φώτα των δρόμων SLI* όπως ονομάστηκε το φαινόμενο σε ένα επεισόδιο του William Shatner "Strange or what;":

Αντιπυρετικά φάρμακα - Φάρμακα για τον πυρετό

Αδάμος Χατζηπαναγής, Παιδίατρος
     
Αντιπυρετικά  φάρμακα - Φάρμακα για τον πυρετό

Ο πυρετός είναι το πιο συχνό σύμπτωμα που απασχολεί τόσο τους γονείς όσο και τους παιδιάτρους.
Υπάρχει υπερκατανάλωση αντιπυρετικών φαρμάκων και αυτό οφείλεται στην πυρετοφοβία που δυστυχώς δεν αφορά μόνο τους γονείς αλλά και τους ίδιους τους παιδιάτρους σύμφωνα με πολλές δημοσιευμένες μελέτες.
 Η πυρετοφοβία αναλύεται σε άλλο άρθρο. Στόχος του άρθρου αυτού είναι να αναλύσουμε (δόση και πιθανές παρενέργειες) τα υπάρχοντα φάρμακα για την αντιμετώπιση του πυρετού και να δώσουμε πρακτικές οδηγίες – συμβουλές σε γονείς. 

Ποια είναι τα διαθέσιμα σήμερα φάρμακα για τον πυρετό;
Κυκλοφορούν σήμερα τα πιο κάτω φάρμακα για τον πυρετό.
  • Παρακεταμόλη
  • Ηβουπροφένη (Ibuprofen)
  • Μεφαιναμικό οξύ
  • Ασπιρίνη
  1. Παρακεταμόλη (ακεταμινοφαίνη)
Η παρακεταμόλη είναι το πιο παλιό αντιπυρετικό και αυτό που χρησιμοποιείται πιο συχνά. Υπάρχουν πολλές εμπορικές ονομασίες και πιστεύω ότι οφείλουμε να παραθέσουμε τις πιο συχνές έτσι ώστε ο αναγνώστης – γονιός να ξέρει τι περιέχει μέσα το μπουκάλι από το φάρμακο που δίνει στο παιδί του. Μερικές από τις εμπορικές ονομασίες είναι οι εξής: Calpol, Depon, Tylenol, Ben-uron

Ν' αγαπάς τους φωτεινούς ανθρώπους

Ν' αγαπάς τους φωτεινούς ανθρώπους
Κάθε φορά που βρισκόταν μπροστά μου ένα ποτήρι νερό που δεν ήταν ούτε γεμάτο, μα ούτε κι άδειο, σκέφτόμουν πως θα το χαρακτήριζα. Μισογεμάτο η μισοάδειο; Κατέληξα σε δυο πράγματα. Πρώτον πως αν είναι κάτω από τη μέση το βλέπω μισοάδειο, ενώ αν είναι πάνω από τη μέση του ποτηριού μισογεμάτο. Δεύτερον πως δεν έχει καμία σημασία η ταμπέλα που θα βάλω στο ποτήρι. Όπως και να το δεις άλλωστε, πάλι μισό κάτι θα είναι. Το μόνο που έχει σημασία είναι το ποτήρι να αδειάζει και να το ξαναγεμίζεις. Το θέμα είναι να μην σταματήσεις να διψάς. Όσο διψάς το ποτήρι θα γεμίζει.
Ν’ αγαπάς τους ανθρώπους που κρατούν γεμάτα ποτήρια στα χέρια τους. Εκείνους που για να ξεδιψάσουν πρέπει να πιουν ολόκληρο το ποτήρι, μέχρι την τελευταία σταγόνα, κι ας αδειάσει. Εκείνους που δεν αφήνουν τα ποτήρια τους μισά από φόβο μήπως και δεν καταφέρουν να τα ξαναγεμίσουν.Εκείνους που αν χρειαζόταν, θα έσκαβαν τη γη με τα χέρια τους για να βρουν νερό και να ξαναγεμίσουν το ποτήρι. Εκείνους που ο μόνος τρόπος για να πιουν μισό ποτήρι νερό, είναι γιατί θέλησαν να το μοιραστούν με κάποιον άλλο. Εκείνους που κάθε φορά που αδειάζουν το ποτήρι τους χαμογελούν με ευχαρίστηση. Εκείνους που ακόμα κι όταν ξέρουν πως πίνουν το τελευταίο τους ποτήρι, αναφωνούνάσπρο πάτο.
Ν’ αγαπάς κι εκείνους που σου λένε καλημέρα με την καρδιά τους, όχι με το μυαλό τους. Εκείνους που αν η ζωή ήταν ρουλέτα θα πόνταραν όλα τους τα λεφτά στην επόμενη μέρα, γιατί πάντα θα νιώθουν πως θα είναι η καλύτερη . Εκείνους που σε παρασύρουν στη χαρά, όχι στη θλίψη. Εκείνους που λένε δεν πειράζει, όχι  δε με νοιάζει. Εκείνους που χορεύουν στη βροχή, χωρίς να τους νοιάζει αν θα βραχούν.Εκείνους  που ονειρεύονται, χωρίς να χρειάζεται να κλείσουν τα μάτια. Εκείνους που όταν θέλουν κάτι, επιμένουν πως γίνεται. Εκείνους που όταν χαμογελούν, λάμπουν τα μάτια τους. Εκείνους που περπατούν προς τα πίσω μόνο για να πάρουν φόρα. Εκείνους που φτιάχνουν σχέδια στην άμμο κι όταν τα χαλάει το κύμα χαμογελούν, γιατί εκείνοι βλέπουν το σχήμα τους ν’ αλλάζει, όχι να χαλάει.

Για τον πατέρα μου


Για τον πατέρα μου
«Σήμερα τα Φώτα κι ο Φωτισμός και χαρά μεγάλη κι ο αγιασμός».
Εκτός, όμως, απ’ αυτή τη χαρά στο σπίτι μας έχουμε κι άλλη χαρά. Τη χαρά της ονομαστικής γιορτής του πατέρα, του «ταλαίπωρου πατέρα» όπως λέει κι ο ίδιος. Και δε λέει μόνο αυτό, λέει κι άλλα.
Δεν είναι κάπως άδικο που οι πατεράδες είναι λίγο παραγκωνισμένοι σε σχέση με τις μανούλες; Η αγάπη της μάνας είναι το πρότυπο της αγάπης, η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται μετά κλάδων και βαΐων ενώ του πατέρα, σχεδόν, ξεχνιέται. Τ’ άρθρα για τις μανούλες είναι κατά εβδομήντα τα εκατό περισσότερα απ’ αυτά των μπαμπάδων, «μάνα είναι μόνο μία» λες κι οι πατεράδες είναι παραπάνω.
Σαφώς κανείς και τίποτα δε συγκρίνεται με τη μανά αλλά απ’ την άλλη κανείς και τίποτα δε συγκρίνεται και με τον πατέρα. Γιατί χωρίς έναν καλό πατέρα για βάση και στήριγμα τα πράγματα δυσκολεύουν σε μια οικογένεια. Έτσι το βλέπω γιατί έτσι το έμαθα, έτσι το έζησα κι ευτυχώς το ζω ακόμη.
Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν τα παιδιά της οικογένειας είναι αγόρια ή κορίτσια. Δεν χρειάζονται μόνο τ’ αγόρια ένα ισχυρό ανδρικό πρότυπο για να μεγαλώσουν σωστά, το ίδιο πατρικό πρότυπο χρειάζεται κι ένα κορίτσι.

Ο ΙΧΩΡ…ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έχω τονίσει και έχω αναφερθεί πολλές φορές στην Μυθολογία/Μυθοϊστορία των Προγόνων μας…. που είναι ο μέγιστος Παιδαγωγός προς όλους ΕΜΑΣ…..όπου με προτροπή για έρευνα και πλήρη κατανόηση της «κρυφής» αλλά και φανερής Γνώσης…θα βγάλουμε τα εξαγόμενα συμπεράσματα που οδεύουν προς την αλήθεια….που έχουν έτσι κι αλλιώς από μόνα τους μία διαχρονική αξία και ισχύ…μιας διδασκαλίας του Θείου Φωτός …η οποία διαπαιδαγώγηση....έρχεται από τα παλιά και προέρχεται εκ του Χείρωνος Κενταύρου….υπό του Απόλλωνος(θεού του αμιγούς Φωτός)….όπου ο Χείρων μας συνδέει και πάλι τον ίππο….δηλαδή το ΑΛΟΓΟΝ μέρος της Ψυχής μας….με τη φώτιση του Παιωνίου Προτύπου: «Εν δε Απόλλων». Η δε Παιωνία Αθηνά εναποθέτει μόνον την χείρα της εις την κεφαλή του….δείγμα μεταβιβάσεως των συμβουλευτικών Σοφών και Θεραπευτικών της ιδιοτήτων.
Ο Απόλλων λοιπόν ….είναι ο προστάτης της Υγείας….και κατευθύνει ορθώς τον ιππόμορφο Χείρωνα στην απόκτηση των θείων Του Ιδιοτήτων….δηλαδή της Παιωνίας Θεραπευτικής του Τέχνης….της ΜΟΥΣΙΚΗΣ…δηλαδή την καθ’ ολοκληρίαν Πνευματική επίδοση και μόρφωση…της Μαντικής ικανότητος και της Τοξοβολίας.
Η διαπαιδαγώγηση λοιπόν του Χείρωνος…υπό του Απόλλωνος πραγματοποιείται ΑΔΕΛΦΙΑ…δια της ελεγχόμενης ΛΟΓΙΚΗΣ και ΓΝΩΣΗΣ του ΕΑΥΤΟΥ/ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ….με βάση όμως το κριτήριο και την έννοια της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
Όμως παρατηρούμε ότι η φύση σύλληψης και γέννησης του Χείρωνος Κενταύρου….από τα ανεξέλεγκτα ένστικτα των γονιών του Κρόνου και της Φιλύρας…..έρχεται σε αντίθεση με τη Θεία σύλληψη και γέννηση του Απόλλωνος…δια της ομαλής συνεύρεσης Διός και Λητούς. Αυτό σημαίνει Αδέλφια….ότι η σύλληψη του Απόλλωνος είναι μείξη του Λείου Ήθους/ΛΗΤΟΥΣ…..με της ανώτατης Νοημοσύνης του ΔΙΟΣ….χωρίς την παρεμβολή των ίππων.

Mίλα στο σύμπαν!



Να βρίσκεις ομορφιά σε κάθε τι και σε οποιοδήποτε.

Να κάνεις πράγματα που αγαπάς.

Να φαντάζεσαι ότι εισπνέεις χρυσό φως.

Πήγαινε μια βόλτα στην εξοχή.

Πραγματικά συγχώρεσε κάποιον και τον εαυτό σου.

Άκου μουσική .

Χόρεψε σαν να μην σε παρακολουθεί κανείς.

Παίξε και διασκέδασε σαν μικρό παιδί.

Άκου τα πουλιά.

Νιώσε τον αέρα να χαιδεύει το σώμα σου.

Τίλιο ή Φλαμούρι

Πανέμορφο φυλλοβόλο δέντρο, που φτάνει 30 μέτρα ύψος, και ζει μέχρι 200 χρόνια. Όταν είναι ανθισμένο σκορπάει ένα υπέροχο άρωμα σε μεγάλη ακτίνα και γίνεται η χαρά των μελισσών! Τα άνθη και φύλλα της Φλαμουριάς βράζονται και το αφέψημα που λαμβάνεται είναι το γνωστό σε όλους τίλιο. Το Τίλιο/Φλαμούρι έχει ευχάριστη και γλυκιά γεύση και πολλές ιδιότητες χρήσιμες για τον οργανισμό!
tilio-i-flamouria-ingolden.gr-tea-votana



Η λέξη φλαμούρι συγγενεύει ετυμολογικά με την Τουρκική λέξη “ihlamur”.
Η ονομασία τίλιο, προέρχεται από την αντίστοιχη ιταλική tiglio, που πάρθηκε από το λατινικό tilia, η προέλευση του οποίου είναι η αρχαιοελληνική πτελέα/φτελιά.
Επιστημονική ονομασία: Φιλύρα η γναφαλώδης, Tilia Cordata και Tilia Platyphyllos.
Άλλες ονομασίες: Τίλια, Φλαμούρι, Φιλουργιά, Σφεντάμι, Φιλούρα, Λίπα, Φιλύρα.
Φιλύρα: Το Φλαμούρι ήταν γνωστό από τα αρχαία χρόνια και αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία σαν την μητέρα του κενταύρου Χείρωνα. Ο Χείρων, ο διάσημος Κένταυρος, θεραπευτής και παιδαγωγός των ηρώων της μυθολογίας, στο Πήλιον όρος, ήταν γιος του Κρόνου και της Ωκεανίδας Φιλύρας. Ο Κρόνος, μεταμορφωμένος σε άλογο, για να μην τον πάρει χαμπάρι η νόμιμη σύζυγός του Ρέα, έσμιξε με την όμορφη Νύμφη Φιλύρακαι γέννησε το Χείρωνα, ένα πλάσμα παράξενο, διαφορετικό από τη μέση και πάνω με μορφή ανθρώπινη από τη μέση και κάτω με μορφή ίππου. Μια εκδοχή του μύθου, που την αναφέρει ο Αθανάσιος Σταγειρίτης στο έργο του «Ωγυγία ή Αρχαιολογία»  το 1815, συνδέει το μύθο της Φιλύρας με το δέντρο Φλαμουριά, καθώς εμφανίζει τη Νύμφη απελπισμένη που έφερε στον κόσμο ένα «τέρας» να ζητάει από τους θεούς, να τη μεταμορφώσουν σε δέντρο κι εκείνοι την εισακούνε και τη μεταμορφώνουν σεΦλαμουριά.

Χρήσιμα μέρη: Τα φύλλα, τα άνθη, οι καρποί και η φλούδα.

Αγκάλιασε με τα δυό σου χέρια τη θέληση...


Αυτός που ανςζητάει κάτι το βρίσκει είτε βαδίζει αργά, είτε γρήγορα.
Αγκάλιασε με τα δυό σου χέρια τη θέληση, γιατί η θέληση είναι αυτή που γίνεται οδηγός στο σωστό δρόμο.
Και αν ακόμα κουτσαίνεις, και αν χωλαίνεις, και αν λαγοκοιμάσαι, και αν η ενέργεια αυτή θεωρείται αναίδεια, εσύ να κατευθύνεσαι προς εκείνη την πλευρά και θα ακούς Εκείνον.

Είσαι Ρόδος της πλάκας όταν το ασθενοφόρο με τον ετοιμοθάνατο δεν μπορεί να πλησιάσει το νοσοκομείο! Φωτογραφίες και Βίντεο

«Ο πιθηκάνθρωπος ξεκίνησε να γίνει άνθρωπος, αλλά δεν έφτασε ακόμα...».

Αρμένης Ποιητής


Είσαι Ελλάδα της πλάκας.  Είσαι Ρόδος της πλάκας. Για φτύσιμο. Ελεεινή κατάσταση. Δεν μπορεί να πλησιάσει στο νοσοκομείο το ασθενοφόρο με τον ετοιμοθάνατο μέσα. 


Ενοχλώ; Σκασίλα μου
Παρκάρω όπου γουστάρω
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα