Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Λένε ότι “η κοιλιά είναι ο τάφος του γιατρού”. Γιατί;


Ακούγεται κάπως υπερβολικό, αλλά έχει μεγάλη δόση αλήθειας. Πράγματι, νοσήματα που εκδηλώνονται με πόνο στην κοιλιά μπορεί να οδηγήσουν το γιατρό σε λάθος διάγνωση ή σε αδυναμία να θέσει τη σωστή διάγνωση.

Όταν υπάρχει πόνος στην κοιλιά, ειδικά σε κάποιο νέο σε ηλικία άτομο, το μυαλό του γιατρού (αλλά και του ασθενούς) πάει αμέσως στην υποψία της σκωληκοειδίτιδας. Τα βασικά κριτήρια που διαθέτουμε για τη διάγνωση είναι ο πόνος (χαμηλά δεξιά στην κοιλιά), τα αυξημένα λευκά αιμοσφαίρια και ο πυρετός.

Έχετε νοσηλευόμενο σε ΜΕΘ; Δείτε ποιος σοβαρός κίνδυνος απειλεί εσάς

 



Η οδυνηρή εμπειρία της νοσηλείας αγαπημένου προσώπου στη ΜΕΘ εγκυμονεί αυξημένους κινδύνους για την καρδιαγγειακή υγεία του άμεσου περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του/της συζύγου, βάσει νέας μελέτης

Ρόδος: Αγωγή «μαμούθ» Γάλλων για τον πνιγμό των δύο παιδιών τους σε πισίνα ξενοδοχείου

 



Διεκδικούν το χρηματικό ποσό των 2.560.000 ευρώ

Αγωγή ζητώντας το ποσό των 2.560.000 ευρώ κατέθεσε στο πρωτοδικείο Ρόδου η οικογένεια των Γάλλων τουριστών που έχασαν τα δυο παιδιά τους από πνιγμό σε πισίνα του νησιού.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τον Ιουλίου του 2019. Εκείνη την ημέρα το αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το κέντρο του ΕΚΑΒ ότι από την πισίνα του ξενοδοχείου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια νεαρή αλλοδαπή. 

Τι παράξεvo πράγμα πoυ είvαι η αγάπη!

 


4 Οκτωβρίoυ 1961

Τo τρέvo (για τη Φλωρεvτία) πήγαιvε πoλύ γρήγoρα, περισσότερo από εvεvήvτα μίλια τηv ώρα. Οι πόλεις πάvω στoυς λόφoυς ήταv γvώριμες και η λίμvη (Trasimenus) ήταv σαv φίλη. ‘Ολo τo εξoχικό τoπίo ήταv oικείo, με τις ελιές και τα κυπαρίσσια και τo δρόμo πoυ πήγαιvε πλάι πλάι με τις σιδηρoδρoμικές γραμμές. ‘Εβρεχε και η γη τo ευχαριστιόταv γιατί είχαv περάσει μήvες χωρίς βρoχή και τώρα πετάγovταv καιvoύρια πράσιvα βλαστάρια και τα πoτάμια θoλά, ξεχειλισμέvα, κυλoύσαv γρήγoρα. 

Τo τρέvo ακoλoυθoύσε τις κoιλάδες, σφυρίζovτας στις αvισόπεδες διαβάσεις και oι εργάτες πoυ δoύλευαv στη σιδηρoδρoμική γραμή, σταματoύσαv και χαιρετoύσαv τo τρέvo πoυ έκoβε ταχύτητα. ‘Ηταv έvα ευχάριστo, δρoσερό πρωιvό και τo φθιvόπωρo έκαvε πoλλά φύλλα κίτριvα και σκoύρα· παvτoύ όργωvαv βαθιά για τη χειμωvιάτικη σπoρά και oι λόφoι, πoυ καvέvας δεv ήταv πoλύ ψηλός, έμoιαζαv πoλύ φιλικoί, ευγεvικoί και παλιoί. 

Τo τρέvo πήγαιvε και πάλι πoλύ γρήγoρα και oι oδηγoί αυτoύ τoυ ηλεκτρικoύ τρέvoυ ήρθαv vα μας καλωσoρίσoυv και μας κάλεσαv vα πάμε στηv καμπίvα τoυς γιατί είχαμε συvαvτηθεί αρκετές φoρές εδώ και κάμπoσα χρόvια· πριv ξεκιvήσει τo τρέvo μας είχαv πει πως πρέπει vα πάμε vα τoυς δoύμε· ήταv τόσo φιλικoί, όσo τα πoτάμια και oι λόφoι. 

Από τo παράθυρό τoυς αvoιγόταv η εξoχή και oι λόφoι με τις πόλεις τoυς πoυ, όπως και τo πoτάμι πoυ πηγαίvαμε δίπλα τoυ, έμoιαζαv vα περιμέvoυv τo γvωστό βoυητό τoυ τρέvoυ τoυς. Ο ήλιoς χάιδευε μερικoύς από τoυς λόφoυς κι έvα χαμόγελo σχηματίστηκε πάvω στo πρόσωπo της γης. Καθώς τρέχαμε πρoς τα βόρεια, o ήλιoς γιvόταv ζωηρότερoς και τα κυπαρίσσια και oι ελιές, πάvω στo γαλάζιo φόvτo τoυ oυραvoύ, έμoιαζαv εύθραυστα μέσα στo μεγαλείo τoυς. Η γη, όπως πάvτα, ήταv παvέμoρφη.

Υπόταση: Με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται

 


Υπόταση ονομάζεται η χαμηλή αρτηριακή πίεση, όταν δηλαδή η συστολική και η διαστολική πίεση είναι λιγότερο από 90 και 60 μιλιμέτρ της στήλης υδραργύρου αντίστοιχα.

Τα αίτια που εμφανίζεται η υπέρταση ποικίλλουν από την αφυδάτωση έως και σοβαρότερα προβλήματα υγείας.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 43χρονου από τ’ Αφάντου

 


Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 19χρονο οδηγό και παραπέμπεται στο στρατοδικείο

Το τελευταίο αντίο είπαν χθες στις 5 το απόγευμα φίλοι και συγγενείς στον 43χρονο Γιάννη Συμιακό πατέρα δύο μικρών παιδιών, το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε πρόωρα, όταν το βράδυ του Σαββάτου βγήκε από το σπίτι του στην περιοχή Αφάντου,  στην προσπάθειά του να βοηθήσει οδηγό οχήματος που είχε εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό έπειτα από τροχαίο ατύχημα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα