Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Γιατροί και νοσηλευτές «εκτός» γενικού περιορισμού κυκλοφορίας

 


Γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό «εξαιρούνται» του περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών, σύμφωνα με το Άρθρο 3 του ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Εργασίας.

Γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό «εξαιρούνται» του περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών, σύμφωνα με το Άρθρο 3 του ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Εργασίας.

Θηλασμός μετά από καισαρική τομή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

 


Θηλασμός μετά από καισαρική τομή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα μωρά έρχονται στον κόσμο με τη μέθοδο της καισαρικής τομής. Σε μερικά μάλιστα χώρες, το ποσοστό αυτό αγγίζει μέχρι και το 60%

Τα κύτταρα μας ακούνε τον εσωτερικό μας διάλογο


Έχετε σκεφτεί πώς οι εκφράσεις και το ύφος που χρησιμοποιούμε για τον εαυτό μας στον εσωτερικό μας διάλογο, επηρεάζουν τη σωματική μας κατάσταση και λειτουργία;

Θα μου πείτε: «Μου μιλάω εξαιρετικά».

Θέλω να πάτε μπροστά στον καθρέφτη. Κοιτάξτε το σώμα σας. Ποιές είναι οι πρώτες λέξεις που σας έρχονται στο μυαλό;

Θυμηθείτε την τελευταία φορά που πονέσατε. 

Ποιά ήταν η διάθεση σας απέναντι στο σώμα σας; 

Τσαρλς Μπάμπατζ, ο πανεπιστήμονας και φιλόσοφος ο οποίος επινόησε τον προγραμματίσιμο υπολογιστή

 


Ο Τσαρλς Μπάμπατζ (26 Δεκεμβρίου 1791 – 18 Οκτωβρίου 1871) ήταν Βρετανός μαθηματικός, φιλόσοφος, εφευρέτης και μηχανικός ο οποίος επινόησε τον προγραμματίσιμο υπολογιστή. Θεωρείται ο «πατέρας του υπολογιστή». Του αποδίδεται η εφεύρεση του πρώτου μηχανικού υπολογιστή, ο οποίος σταδιακά οδήγησε σε πιο προχωρημένο σχεδιασμό. Τμήματα των μη ολοκληρωμένων μηχανών του εκτίθενται στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου.

 

To 1991 κατασκευάστηκε μια πλήρως λειτουργική διαφορική μηχανή από τα αρχικά σχέδια του Μπάμπατζ, με μεθόδους κατασκευής που αντιστοιχούσαν στον 19ο αιώνα. Η επιτυχής κατασκευή της μηχανής έδειξε ότι η μηχανή θα μπορούσε να λειτουργήσει. Εννέα χρόνια αργότερα το Μουσείο Επιστημών ολοκλήρωσε τον εκτυπωτή που ο Μπάμπατζ είχε σχεδιάσει για την διαφορική μηχανή, μια εξαιρετικά πολύπλοκη συσκευή για τον 19ο αιώνα.

 

Ο ακριβής τόπος γέννησης του Μπάμπατζ αμφισβητείται, αλλά το πιθανότερο είναι ότι γεννήθηκε στην οδό Walworth 44, στο Crosby Row του Λονδίνου, στην Αγγλία. Μια από τις παραδοσιακές μπλε πλάκες του Λονδίνου επισημαίνει αυτό το γεγονός.

Το παιδί μου έχει πυρετό & πονόλαιμο τι να κάνω;

 


Οι γονείς αγχώνονται στο ενδεχόμενο να εμφανίσει το παιδί δέκατα ή βήχα, μήπως και αποτελούν τις πρώτες ενδείξεις της νόσου COVID-19

Ωστόσο θα πρέπει να θυμούνται πως το φθινόπωρο αποτελεί μία εποχή κατά την οποία το παιδί, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για την πρώτη επαφή με το σχολείο, έρχεται αντιμέτωπο με μία πληθώρα ιών.

Ήλιος στον Σκορπιό (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

 



 

Την περίοδο που ο Ήλιος διέρχεται το ζώδιο του Σκορπιού ο κόσμος αντιμετωπίζει πάντοτε κάποιο είδος κρίσης. Ο Σκορπιός με κυβερνήτη του τον Πλούτωνα, τον άρχοντα του κάτω κόσμου, φέρνει πολλές φορές απώλειες στην ζωή μας, πότε μεγαλύτερες και πότε μικρότερες, που κάποιες φορές αφορούν τον φυσικό θάνατο, πιο συχνά  όμως το τέλος ενός προσωπικού κύκλου. Είναι μια περίοδος που είμαστε λίγο-πολύ όλοι λίγο πιο ανήσυχοι και καχύποπτοι με το περιβάλλον μας ή που αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στην ζωή μας, απόλυτα μόνοι, χωρίς την στήριξη κανενός.

 

Επειδή όμως ο Σκορπιός συνδέεται και με το χρήμα, και πιο συγκεκριμένα με τον πλούτο, την αφθονία χρήματος, οι απώλειες ίσως και να αφορούν τα υλικά μας αγαθά. Μπορεί να χαθούν κεφάλαια στο χρηματιστήριο, να πάρετε ένα μεγάλο δάνειο για την επιχειρηματική σας επέκταση που θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες στην αποπληρωμή του ή να πέσετε θύμα απάτης και να χάσετε πολλά χρήματα. Και καθώς ο Σκορπιός έχει μια πιο σκοτεινή και βίαιη φύση, την περίοδο αυτή αυξάνονται τα κρούσματα βίας και ιδίως ενδοοικογενειακής βίας.

Κορονοϊός: Τι να κάνετε εάν κάποιος στο σπίτι νοσεί

 


Αναλυτικές οδηγίες από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών πώς πρέπει να προφυλαχθούμε όταν έναν συγγενής μας εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού

Αν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειας εμφανίσετε τα συμπτώματα COVID-19 ο γιατρός, τηλεφωνικά ή κατά την εξέταση, ή ο γιατρός στο νοσοκομείο, θα αξιολογήσουν αν μπορείτε να παραμείνετε στο σπίτι μέχρι να αναρρώσετε.

Περιορίζοντας την υπερανάλυση: Μερικές απλές συνήθειες



Το κλειδί είναι να μπορούμε εμείς να κατευθύνουμε τη ζωή μας και τις επιλογές μας και όχι οι σκέψεις μας και τα υποθετικά σενάρια που μπορεί να φτιάχνουμε μέσα στο μυαλό μας.


Τι είναι αυτό που κρατάει τους ανθρώπους μακριά από τη ζωή που θα ήθελαν να ζήσουν; Θα μπορούσα να πω, ότι κάτι το οποίο τους αποσπά την προσοχή σε πολύ μεγαλό βαθμό είναι ότι σκέφτονται πάρα πολύ και αναλύουν τα γεγονότα στη ζωή τους σε υπερβολικό βαθμό.

Υπεραναλύουν κάθε μικρό πρόβλημα τόσο πολύ που φθάνει αυτό το πρόβλημα πλέον να γίνεται τόσο μεγάλο που καταλήγει να είναι και τρομακτικό. Οδηγεί σε αδιέξοδο τις σκέψεις. Χτίζει έναν αδιαπέραστο τοίχο. Σκέφτονται τόσο πολύ ακόμα και τα θετικά γεγονότα, που παύουν να είναι πια τόσο θετικά.

Ή από την άλλη πλευρά, υπεραναλύουν και αποδομούν τα πράγματα σε βαθμό που χάνουν την στιγμιαία απόλαυση και χαρά που δίνει κάτι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Είναι πολύ ωραίο να σκεφτόμαστε κάποια πράγματα φυσικά.

Αλλά όταν τα σκεφτόμαστε πάρα πολύ μας κρατάει στάσιμους στη ζωή. Μας κάνει παθητικούς, αδύναμους να κινητοποιηθούμε για την αλλαγή. Σαμποτάρουμε τα όμορφα πράγματα που γίνονται στη ζωή μας. Το ξέρω, γιατί συνήθιζα να το κάνω στον εαυτό μου για πολύ καιρό και δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικό ή λειτουργικό.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρω μερικούς τρόπους που με βοήθησαν να σκέφτομαι πιο απλά και έξυπνα και να ζήσω μια πιο ευτυχισμένη και χωρίς φόβους ζωή.

Ρίγος με ή χωρίς πυρετό: Αιτίες & τρόποι αντιμετώπισης

 


Συχνά τα ρίγη συνοδεύονται από τρέμουλο και ανατριχίλα.

Τα ρίγη προκαλούνται από τους μυς όταν σφίγγονται και χαλαρώνουν σε γρήγορη διαδοχή. Αποτελούν ένα σύμπτωμα πολλών ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων, όπως:

Ο Ιός της Αγάπης μπορεί να εξαφανίσει τον κοροναϊό


Ο εγωισμός είναι σαν μια αυτοάνοση ασθένεια όπου τα κύτταρα μας επιτίθενται και καταστρέφουν το σώμα μας. Η ικανότητα που έχουμε να κατανοούμε τα συναισθήματα των άλλων, τις συμπεριφορές τους αλλά και τα δικαιώματα τους εξαιτίας του, εξαφανίζεται. 

Σταδιακά όσο ο εγωισμός μας ανυψώνεται τόσο η ανθρωπιά μας εκμηδενίζεται. Οι διαχωρισμοί σε θρησκείες, πολιτικές παρατάξεις, χρώμα δέρματος, μας κρατάνε μακριά τον έναν με τον άλλον. Οι περισσότεροι από εμάς  είχαν αρχίσει να μην αισθάνονται τύψεις όταν έβλαπταν τον συνάνθρωπό τους ή τη μάννα Γη κυνηγώντας το προσωπικό τους όφελος. 

Όμως τέτοιες συμπεριφορές και τα κέρδη που αποκομίζονται τελικά από αυτές δεν ωφελούν ουσιαστικά ποτέ κανέναν. Οι κακές συνήθειες που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια μάς έχουν απομακρύνει από τον δρόμο της ψυχής μας και δυστυχώς έχουν διαμορφώσει σταδιακά με τέτοιο τρόπο την συμπεριφορά και τον τρόπο ζωής μας και μας έχουν απομακρύνει από την αλήθεια μας και την ανθρώπινη φύση μας.


Η φύση μας είχε προειδοποιήσει πολλές φορές ότι βαδίζουμε το λάθος μονοπάτι. Η ψύχη μας φώναζε  να ακουστεί αλλά η φωνή της δεν έφτανε στα αυτιά μας. Ώσπου ήρθε ο κοροναϊός  και η ανθρωπότητα φάνταζε αβοήθητη και ανυπεράσπιστη απέναντι του. Όμως ακόμα και σε αυτήν την κατάσταση το εγώ μας δεν μας επίτρεψε να αλλάξουμε. Παραμείναμε επιφανειακοί και εαυτούληδες. Και βασιζόμενοι στο εκπαιδευμένο στην επιφάνεια μαμουδάκι μας πιστέψαμε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα διαρκούσε πολύ. 

Αλλά υπολογίσαμε λάθος. 

Κύστες στις ωοθήκες: Τα σημάδια που «χτυπάνε καμπανάκι»

 


Αυτά τα συμπτώματα δείχνουν ότι πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα το γιατρό σας

Οι κύστες στις ωοθήκες είναι θύλακες γεμάτοι με υγρό εντός ή επί της επιφανείας μιας ωοθήκης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic πολλές γυναίκες εμφανίζουν πρόβλημα με τις κύστες στις ωοθήκες σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ηρωίδα Βρετανίδα νοσηλεύτρια αποκαλύπτει τα ψέματα για τα τεστ κορωνοϊού και τα lockdown


Video: British Healthcare Assistant Reveals the Lies on Covid Testing and the Lockdown. We Say No the Army and the Police.


Έχω μοιραστεί εμπιστευτικές πληροφορίες που οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν.

Global Research, November 06, 2020

Mark Taliano 5 November 2020


Απομαγνητοφώνηση by Rawan R. Mhamsa

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Ω, εργάζομαι ως βοηθός υγειονομικής περίθαλψης για το  Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS. Δεν νομίζω ότι η στολή (χρειάζεται) για να αποδείξω ότι δουλεύω για αυτούς, αλλά σήμερα παραιτούμαι δημόσια.

Αθλητικές κακώσεις: Τι να προσέχουμε ανάλογα με το άθλημα που προτιμούμε

 



Ρήγας Σαντάς MD, MSc, FASM Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Επιστημονικός συνεργάτης Βιοκλινικής Αθηνών - Θεσσαλονίκης 

Η συμμετοχή του παγκόσμιου πληθυσμού σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τις τελευταίες δεκαετίες. Οι τραυματισμοί που αφορούν όσους αθλούνται είτε περιστασιακά, είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά ονομάζονται αθλητικές κακώσεις. Οι αθλητικές κακώσεις μπορούν να συμβούν σε όλους, ακόμη και εκτός προπόνησης, σε στιγμές της καθημερινότητας.

Lockdown: Πώς θα βλέπονται ζευγάρια που δεν συγκατοικούν

 


O Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σχετικά με τις μετακινήσεις κατα την διάρκεια αυτού του lockdown. Τι προβλέπεται για τα ζευγάρια.

Σε γενικό lockdown μπήκε από σήμερα στις 6 το πρωί η Ελλάδα, για τρεις εβδομάδες, με στόχο τον περιορισμό της γρήγορης εξάπλωσης του ιού που χαρακτηρίζει αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο ο Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης απαντάει μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σε ερωτήσεις τηλεθεατών σχετικά με τις μετακινήσεις κατα την διάρκεια αυτού του lockdown.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα