Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Αποτρέποντας της βία κατά του προσωπικού των ασθενοφόρων - Πως να προετοιμαστείτε για ένα δυνητικά βίαιο περιστατικό


Μετάφραση και Επιμέλεια

Παναγιώτης Σπανός

Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου


Οι συνεχώς αναφερόμενες περιπτώσεις βίας κατά του προσωπικού των ασθενοφόρων ενισχύουν τους κινδύνους της εργασίας και υπενθυμίζουν ότι κάθε επαγγελματίας πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μια βίαιη συνάντηση.

Δυστυχώς, οι επιθέσεις εναντίον του παραϊατρικού προσωπικού δεν είναι ένα νέο πρόβλημα - ένα άρθρο του 2002 στο Annals of Emergency Medicine διαπίστωσε ότι υπήρξε κατά μέσο όρο μια θανατηφόρα επίθεση εναντίον επαγγελματιών μόνο στις ΗΠΑ [1].

Ανακαλύψτε τι θέλει να «πει» ο σκύλος όταν γλείφει τη μύτη του ή κρύβει την ουρά του

 



Τι σημαίνουν τα θλιμμένα μάτια του σκύλου, το γλείψιμο της μύτης και η ουρά που είναι μαζεμένη στην κοιλιά; Μάθετε να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματος του σκύλου, τα συναισθήματα που αποκαλύπτει και πώς εξηγούνται ορισμένες ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Δείτε με ποιο τρόπο ζητάει «συγγνώμη» ο σκύλος

Ένας σκύλος εκδικείται, νοιώθει ντροπή και ενοχές, και ζητά ταπεινά «συγγνώμη», όταν έχει μετατρέψει το σπίτι σε «πεδίο μάχης».

Σωστά;

Ο κόσμος μας θα θεραπευτεί μόνο όταν τιμηθεί με ιερότητα η θηλυκή αρχή

 

Αυτός ο πλανήτης δεν θα θεραπευτεί παρά μόνο όταν αναγνωριστεί και τιμηθεί ουσιαστικά η ιερότητα της θηλυκότητας.

Σε ένα κόσμο γεμάτο Καρντάσιανς από τη μια μεριά και γυναίκες που βιάζονται, ακρωτηριάζονται στα γεννητικά τους όργανα, περπατάνε χιλιόμετρα με τα παιδιά τους αγκαλιά για να σωθούν από την φρίκη του πολέμου από την άλλη... έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. 

Σε όλες τις γυναίκες που υποφέρουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη από την βία, την αδιαφορία και την υποκρισία του πολιτισμού μας και σε όσες εργάζονται για να κάνουν αυτόν τον πλανήτη έναν καλύτερο κόσμο υποκλίνομαι και αφιερώνω αυτό το κείμενο:

"Ανακτά τη δύναμη της…

Πέρασε χρόνια χωρίς να συνειδητοποιεί ποια είναι.
Αμφέβαλε για την ομορφιά, την εξυπνάδα και την δύναμη της...
Ήταν αυτή που ένοιωθε ότι δεν ανήκε αρκετά σε αυτό τον κόσμο. Γιατί όταν ήρθε σε αυτή τη ζωή, οι δεσμοί της με τον κόσμο του Πνεύματος παρέμειναν αρκετά ισχυροί.
Ένοιωθε μπερδεμένη και χαμένη σε νεαρή ηλικία, ανίκανη να δει τον εαυτό της, πόσο μάλλον να τον εκτιμήσει.
Ως αποτέλεσμα ήταν σαν πλοίο που επέπλεε στον ωκεανό χωρίς πηδάλιο και χωρίς τα πανιά της εμπιστοσύνης να την οδηγήσουν προς την δική της Γη της Επαγγελίας.

Ήταν αυτή που στερήθηκε την αυτοαποδοχή και διψασμένη την έψαχνε μέσα από τις σχέσεις της με τους άλλους.
Γι’ αυτό ήταν ευχάριστη με τους ανθρώπους,
Δεν ρίσκαρε την αντιπαράθεση προκειμένου να υποστηρίξει τον εαυτό της. Υπέκυπτε στο να επηρεάζεται από τις γνώμες των άλλων, ακόμα κι όταν δεχόταν τη δική της εσωτερική καθοδήγηση.

Επέτρεψε στην αλήθεια της να εξατμιστεί...
Επέτρεψε στον εαυτό της να την ελέγχουν…

Προ των πυλών εμφύλιος πόλεμος πόλεων – Ζούμε πρωτοφανή γεγονότα…

 


Ένοπλος, όπως μεταδίδεται, φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε, στο Denver των ΗΠΑ, δεξιό διαδηλωτή κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων το Σάββατο, με κομμουνιστές και δεξιούς να αντιπαρατίθενται στους δρόμους της πόλης.

Η αστυνομία ισχυρίζεται πως ο ύποπτος για την δολοφονία είναι ιδιωτικός φρουρός, ο οποίος προσελήφθη από ιδιωτικό κανάλι και δεν έχει σχέση με τους αριστεριστές, αλλά άλλες πηγές καταγγέλλουν πως ήταν μέλος των αριστεριστών ANTIFA.

Δείτε και τις δύο πλευρές:

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα εμβόλια γρίπης και πνευμονιόκοκκου

 

γρίπη

Συμβουλές και οδηγίες για τα εμβόλια γρίπης και πνευμονιόκοκκου δίνει η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το πλέον ασφαλές, οικονομικό μέτρο πρωτογενούς πρόληψης από την εποχική γρίπη θεωρείται ο αντιγριπικός εμβολιασμός, ο οποίος στη χώρα μας πραγματοποιείται συνήθως κατά τις αρχές Οκτωβρίου κάθε έτους. Η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου ξεκίνησε στις 28 Σεπτεμβρίου και φέτος η χώρα μας θα προμηθευτεί 35% περισσότερες δόσεις του εμβολίου και ήδη έχει διασφαλίσει 4,2 εκατομμύρια δόσεις.

Κορωνοϊός – Μάσκα: Χρήσιμα tips για όσους φορούν γυαλιά

 



O Xειρουργός Οφθαλμίατρος κ. Μιχαήλ Χριστοδουλίδης Επιστημονικός Υπεύθυνος Οφθαλμολογικού Τμήματος ΥΓΕΙΑ δίνει χρήσιμες συμβουλές σε όσους φορούν την αναγκαία πλέον μάσκα σε συνδυασμό με γυαλιά οράσεως, ηλίου ή προστατευτικά γυαλιά, τόσο για να αποφεύγουν τη θόλωση του φακού όσο και πιθανά ατυχήματα

Η θόλωση των φακών στα γυαλιά είναι και αυτή ένα από τα προβλήματα της πανδημίας του κορωνοϊού. Συμβαίνει όταν η ζεστή αναπνοή διαφεύγει από την κορυφή της μάσκας και πηγαίνει απευθείας στην πιο δροσερή επιφάνεια των φακών σας.

Ποια είναι η πιο σημαντική Άσκηση για Υγεία και Μακροζωία

 

Τα ουσιώδη και τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή προσφέρονται συνήθως ΔΩΡΕΑΝ και μάλιστα σε όλους/ες.

Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με την πιο ουσιαστική και σημαντική άσκηση για το ανθρώπινο σώμα. Προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ!

Πριν αποκαλύψω το όνομα της άσκησης, θα ήθελα να υπενθυμίσω για μία ακόμη φορά, τους 4 πιο σημαντικούς παράγοντες τους οποίους θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν πριν επιλέξετε τον αγαπημένο σας τρόπο άσκησης.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ

 



Από ihthielaio...

Η εμφανιση του κορονοϊου πριν μισο χρονο, ανεδειξε την παθογενεια μας. Στη διαρκεια της καραντινας, αρχισαμε να συνειδητοποιουμε  πως ειμαστε αρρωστοι χωρις να το ξερουμε.

Το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού  Εχει Καποιο Προβλημα Υγειας.

Πάνω Από Το Ένα Τρίτο Των Ανθρώπων  έχουν τουλάχιστον πέντε διαφορετικά προβλήματα.

Oι  π ό ν ο ι   στη μ έ σ η  και η κ α τ ά θ λ ι ψ η,

είναι τα δύο συχνότερα μη θανατηφόρα  προβλήματα υγείας,σε κάθε χώρα.

«Αυτό θέλαμε να πετύχουμε»: 10 μήνες μετά, τα νούμερα της Σουηδίας προκαλούν σοκ και δέος

  Οι αριθμοί δε λένε ψέματα...


Κατακρίθηκε όσο καμία, ενδεχομένως, χώρα σε ολόκληρο τον πλανήτη για την απόφαση της να επιλέξει την ανοσία της αγέλης (που, βέβαια, δεν ήταν ακριβώς έτσι…) ως «απάντηση» στον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα την πρώτη εβδομάδα της λοίμωξης

 


Νέα ευρήματα από μελέτη στη Βρετανία. Τα χαρακτηριστικά του βήχα που προκαλεί ο κορωνοϊός. Ποια είναι τα συχνότερα πρώιμα συμπτώματα σε όλες τις ηλικίες. Πως εκδηλώνεται η λοίμωξη Covid-19 στους ηλικιωμένους.

Ευχαριστήριο του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου προς τους ''Διασώστες Ρόδου''

 


 

Αθήνα, 22 - 09 - 2020

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, για τη σημαντική δωρεά σας στην κάλυψη βασικών αναγκών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Οι λεπτομέρειες της αγωγής «μαμούθ» των Γάλλων για τον πνιγμό των παιδιών τους στη Ρόδο

 



Πολλές και σοβαρές πλημμέλειες


Στις ευθύνες και παραλείψεις των νόμιμων εκπροσώπων των ξενοδοχείων στέκονται στην αγωγή «μαμούθ» που ασκήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου οι γονείς τα αδέλφια και οι συγγενείς των δύο νεαρών κοριτσιών που πνίγηκαν σε πισίνα στο κατάλυμα στο νησί στις 31 Ιουλίου του 2019.

Το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτει σήμερα τις λεπτομέρειες και το περιεχόμενο της αγωγής με την οποία οι γονείς των δύο ανήλικων κοριτσιών διεκδικούν αποζημίωση της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για ψυχική οδύνη από τον θάνατο των παιδιών τους, όπως αναφέρει το protothema.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα