Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ψυχολογία του Διασώστη - Αντιδράσεις και Προβλήματα σε Εθελοντές και Επαγγελματίες Διασώστες

 


Εισηγήτρια: Δερμιτζάκη Μπεργιαννάκη Ιωάννα (Αναπληρώτρια Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών)

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Διαδικτυακής Τριημερίδας (18-19-20/12/2020) που διοργάνωσαν οι ''ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ'' με τίτλο ''ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ - ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΘΕΑΤΗΣ, ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ''

Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ.

 


Όλες αυτές τις ημέρες δεν γράφω γιατί περιμένω. Περιμένω να δω πόσο μακριά θα πάει αυτό το καραγκιοζιλίκι που έχουμε γίνει πρωταγωνιστές. Υπάρχουν όμως κάποιοι που με τσιγκλάνε, γιατί ακόμα και τώρα που έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος όλων όσων γνωρίζαμε, τώρα που φυλακισμένοι στα σπίτια μας με μια μάσκα στη μούρη και το χέρι απλωμένο περιμένουμε να μας τρυπήσουν για να μας σώσουν εκείνοι που χωρίς δισταγμό, χωρίς ντροπή, χωρίς κανένα συναίσθημα, μας έχουν ήδη ξεπουλήσει, πακέτο στο παζάρι, φωνάζουν και διαμαρτύρονται έχοντας μέσα στο τρύπιο κεφάλι τους την ιδέα πως για όλα φταίνε οι ''ανυπάκουοι'' οι λεγόμενοι ''αρνητές'' της βλακείας συμπολίτες. Θυμήθηκα ένα κείμενο από τα παλιά, όταν κάποιος μου είχε πει πως είμαι ανόητη και τα ισοπεδώνω όλα. Πάρε λοιπόν καθώς πρέπει ανθρωπάκι , έντιμε ανόητε δούλε το παρακάτω κείμενο από τα παλιά, γιατί δεν χρειάζεται να κουράζομαι να γράφω κάτι νέο αφού ακόμα έτσι είσαι. 

Μια ζωή χωρίς άδεια

 


Θα λέμε στα εγγόνια μας παράξενες ιστορίες.

Ότι βγαίναμε απ’ το σπίτι και καθόμασταν πολλοί άνθρωποι γύρω από ένα τραπέζι, χωρίς μάσκες.
Χωρίς άδεια.

Πίναμε, τρώγαμε και καπνίζαμε, παίζαμε μουσική με τις κιθάρες, χορεύαμε, μέχρι το ξημέρωμα.
Χωρίς άδεια.

Κάποιες νύχτες ξερνούσαμε.
Κάποιες νύχτες βουτούσαμε στη θάλασσα.
Χωρίς άδεια.

Καταναγκαστικές καραντίνες και καταναγκαστικοί εμβολιασμοί (ελληνικοί υπότιτλοι)

Στρατόπεδο υγειονομικής καραντίνας από την ταινία Songbird






 


Ice Age Farmer 

https://www.nysenate.gov/legislation/bills/2021/a416


Τα προεόρτια



Γιατί η Δυτική Αττική μπήκε σε καθολικό lockdown – Πώς συνδέεται με τις κοινωνικές ανισότητες

Ο Νίτσε (δεν) τρελάθηκε


Νικόδημος

1. Ο Friedrich Nietzsche (Οκτ. 1844 – Αυγ. 1900) ήταν Γερμανός κλασικιστής, ποιητής και φιλόσοφος που επηρέασε βαθιά πολλούς μεταγενέστερους στοχαστές και απασχολεί ακόμα πάρα πολλούς κριτικούς και αρθρογράφους – όπως κι εμένα σε αυτό το άρθρο. Σίγουρα, δεν κλείστηκε και δεν πέθανε σε άσυλο, όπως το λένε σύγχρονοι μύθοι.

Ήταν λαμπρός κλασικιστής και στα 24 του, το 1868, διορίστηκε (ως νεαρότερος ποτέ καθηγητής της Κλασικής Φιλολογίας στο πανεπιστήμιο της Βασιλείας, Ελβετία). Εκεί γνώρισε κι έγινε στενός φίλος του συνθέτη R. Wagner. Και οι δυο τους ήταν γνωστοί γλεντζέδες που έδιναν συχνά πάρτι για τους πλούσιους και διάσημους στην έπαυλη του μουσουργού (Tribschen, Ελβετία).

Ο Νίτσε ήταν γκέι και δεν παντρεύτηκε ποτέ. Ο Βάγκνερ, κανονικός γυναικάς και παντρεμένος (1870) δεν ενοχλούνταν, μα ούτε οι παρέες τους τότε. Πολλοί διαφωνούν και μια κυρία Salome ισχυρίστηκε πως ο Νίτσε 3 φορές της ζήτησε να παντρευτούν. Μα οι βιογράφοι όλοι του φιλοσόφου την θεωρούν αναξιόπιστη. Ακόμα και η σύφιλή του θεωρείται πως προήλθε από ένα γκέι πορνείο στη Γένουα. (J. Kohler 2002, Zarathustra’s secret…New Heaven, Con. Yale Univ.Press). Υπάρχουν διαφωνίες, όπως πάντα στους πανεπιστημιακούς.

Ποιος είναι αυτός;

 Όχι, δεν ήταν από τους μεταμφιεσμένους αντίφα. 

Ήταν ένας πραγματικός πατριώτης Αμερικάνος που συμπαρασύρθηκε μέσα στο Καπιτώλιο. 

Είναι ο  κιθαρίστας και ιδρυτής των Iced EarthJon Schaffer. 

Υπέρθερμος οπαδός του Τραμπ, ακτιβιστής κατά των μασκών, των εμβολίων και των λοκντάουν, και ναι.. χεβιμεταλάς, ξε-χεβιμεταλάς... γράφει τραγούδια αδελφοσύνης και για τον Χριστό!

Τροχαίο, Η Επόμενη Ζωή

 


Η Πρόεδρος της Κοινότητας Ρόδου και Αντιπρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ, κ. Μάνθα Ζιώγου, παρουσιάζει την προσωπική της εμπειρία για τις επιπτώσεις που έχει ο θάνατος από τροχαίο δυστύχημα ενός μέλους της οικογένειας.

Κωνσταντίνος Μπρουμίδης - Ο "Μιχαήλ 'Αγγελος των ΗΠΑ"

 


Από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι σήμερα ,όλοι είδαμε στις οθόνες τις απίστευτες εικόνες στο Καπιτώλιο και τους βανδαλισμούς.

Λίγοι όμως γνωρίζουμε ότι δημιουργός των καταπληκτικών τοιχογραφιών είναι ένας σπουδαίος 'Ελληνας της διασποράς ,ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Μπρουμίδης ( 1805-1880)
Ήταν γιος του Σταύρου Μπρουμίδη από τα Φιλιατρά, ο οποίος έφυγε για την Ιταλία πριν ή λίγο μετά τα Ορλωφικά( 1770) για να αποφύγει τους διωγμούς των Τούρκων και της Ιταλίδας Anna Bionchini.
Ο Κωσνατντίνος Μπρουμίδης γεννήθηκε στη Ρώμη το 1806,σε μικρή ηλικία έδειξε το σπάνιο ταλέντο του στη ζωγραφική, μαθήτευσε δίπλα σε διακεκριμένους ζωγράφους και το 1852 μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου ξεκίνησε να ζωγραφίζει εικόνες σε εκκλησίες.

Τό νέο ἐμβόλιο κατά τοῦ Κορωνοϊοῦ ἀπό ἐπιστημονικῆς πλευρᾶς

 


 Δρ. Παναγιώτα Ἀνδρεοπούλου , ἐνδοκρινολόγος, Ἐπίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας τῆς Ἰατρικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Cornell, Νέα Ὑόρκη, ΗΠΑ

Σχετικά μέ τά ἐμβόλια γιά τόν ἰό SARS-Cov-2 πού βασίζονται στήν χρήση mRNA («μήνυμα RNA»), τά ἐμβόλια αὐτά δέν δημιουργήθηκαν ἐκ νέου μέσα σέ λίγους μῆνες. Ἡ ἐπιστήμη ἔχει συνέχεια καί συνέπεια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα