Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

SARS-CoV-2: Πώς θα εκδηλωθεί η πανδημία το 2021;

 Πώς Μπορεί να Εκδηλωθεί η Πανδημία το 2021 και Μετά; - PHARMACY ...

Σε όλο τον κόσμο, οι επιδημιολόγοι κατασκευάζουν μοντέλα για να κάνουν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προβλέψεις ώστε να προετοιμαστούν και δυνητικά να μετριάσουν την εξάπλωση και τον αντίκτυπο του SARS-CoV-2. 

Παρόλο που οι προβλέψεις και τα χρονοδιαγράμματά τους διαφέρουν, οι δημιουργοί των μοντέλων αυτών   συμφωνούν σε δύο πράγματα: η COVID-19 είναι εδώ για να μείνει και το μέλλον εξαρτάται από πολλούς άγνωστους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσο οι άνθρωποι αναπτύσσουν διαρκή ανοσία στον ιό, εάν η εποχικότητα επηρεάζει την εξάπλωσή του και – ίσως το πιο σημαντικό – οι επιλογές που γίνονται καθημερινά από κυβερνήσεις και άτομα. 

Τι μας έμαθαν οι Ειδικές Δυνάμεις για την πειθαρχία

Τι μας έμαθαν οι Ειδικές Δυνάμεις για την πειθαρχία

 Πώς θα σώσεις τον ίδιο σου τον εαυτό αν ακολουθήσεις τους δέκα κανόνες τους.

 Αν έχεις περάσει είτε εσύ είτε κάποιος γνωστός σου από τις ειδικές δυνάμεις, θα γνωρίζεις μερικές βασικές αλήθειες. Ότι η σωματική τους αντοχή και η διατήρησή της είναι σημαντική, πως η ψυχολογική τους υπόσταση είναι ακόμη σημαντικότερη και πως η ζωή τους χαρακτηρίζεται από έναν σημαντικό κώδικα: την πειθαρχία.

Βαθιά και συνειδητή αναπνοή! Ο τρόπος να αλλάξεις την Ζωή σου!

 

Θλιβερές εικόνες… πονεμένες ψυχές… άδειες τσέπες… 

Μην αφήνεις να σου κλέβουν το μέλλον σου…
Μην αφήνεις να σου κλέβει τη ματιά η δυστυχία…

Ξέρουν καλά πως θα αδειάσουν την καρδιά σου, θα στραγγίξουν τη χαρά σου, θα τσαλαπατήσουν την περηφάνια σου, θα πετσοκόψουν τα φτερά σου…Πως θα σε κρατήσουν "μικρό" και δέσμιο στην ανημπόρια. 

Μη νομίζεις ότι επειδή κρατάς τα κάγκελα του κελιού της δυστυχίας είσαι και μέσα σε αυτό… Πάντα έξω ήσουν… Πάντα ήσουν από την άλλη μεριά, τη λεύτερη… Όμως οι εικόνες της δυστυχίας σε αποπλάνησαν και πίστεψες ότι βρέθηκες με κάποιο τρόπο μέσα στο κελί... Άλλαξε τη ματιά σου, την οπτική σου και κοίτα ολόγυρα τον κόσμο όπως είναι πραγματικά κι όχι όπως θέλουν αυτοί να πιστεύεις ότι είναι…


Ναι, τα γεγονότα που τρέχουν γύρω μας είναι δύσκολα. Τι σε κάνει όμως να πιστεύεις ότι γεμίζοντας το μυαλό σου, τις αισθήσεις σου με τις εικόνες δυστυχίας μπορείς να τα αντιμετωπίσεις καλύτερα…

Πάντα ήσουν ο ΑΠ’ ΕΞΩ!!
Αυτός που είναι έξω από το κελί της μιζέριας, της ανικανότητας… Όσο πιο πολύ αρπάζεσαι από τα κάγκελα του κελιού τόσο πιο πολύ αυτά τα κάγκελα γίνονται η ζωή σου…

Η Μάχη του Μαραθώνα και η έκπληξη των Περσών μετά την ήττα τους

cdn.sansimera.gr/media/photos/main/lg/Battle_of...

Η Μάχη του Μαραθώνα διεξήχθη το 490 π.Χ. ανάμεσα στους Αθηναίους και Πλαταιείς από τη μια πλευρά και τους Πέρσες από την άλλη, στην πεδιάδα του Μαραθώνα της Αττικής. Έληξε με νίκη των Ελλήνων και σήμανε το τέλος της πρώτης απόπειρας της Περσικής αυτοκρατορίας, επί βασιλείας Δαρείου Α’ να υποτάξει τις πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Αρχηγοί των Περσών σ’ αυτήν την εκστρατεία ήταν ο Δάτης κι ο Αρταφέρνης, που ο στρατός τους αποτελούνταν από 100.000 άντρες, ενώ των Ελλήνων ήταν 10.000 Αθηναίοι οπλίτες και 1.000 Πλαταιείς.

Οι δέκα στρατηγοί που ήταν επικεφαλής του Αθηναϊκού στρατού ήταν διχασμένοι για το πώς έπρεπε να δράσουν. Πέντε υποστήριζαν ότι ήταν πολύ λίγοι για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες ενώ οι υπόλοιποι ανάμεσα τους και ο Μιλτιάδης ήταν υπέρ της μάχης. Επειδή βρίσκονταν σε αδιέξοδο αποφάσισαν μάλλον μετά από πρόταση του Μιλτιάδη να ψηφίσει και ο πολέμαρχος, ο Καλλίμαχος. Ο Μιλτιάδης κατάφερε να τον πείσει και οι Αθηναίοι ετοιμάστηκαν για τη μάχη.

Με επικεφαλής το Μιλτιάδη οι Έλληνες νίκησαν τους Πέρσες. Ο τελικός απολογισμός της μάχης ήταν εντυπωσιακός: 6.400 Πέρσες έπεσαν νεκροί έναντι μόλις 192 Ελλήνων.

Η μάσκα που τόσο πολύ σε ενόχλησε


Τελικά σε ενόχλησε τόσο πολύ αυτή η μάσκα…

Γράφει ο Αθανάσιος Στεργίου

Στο βαθμό λοιπόν που επιλέγω για τους δικούς μου λόγους, βγάζω την εσωτερική μου μάσκα και ξεκινάμε. Αυτό που έχει συμβεί έχει πάρα πάρα πολλές διαστάσεις ανάγνωσης και ανάλυσης. Εδώ θα δούμε μία από αυτές, η οποία δεν αναιρεί τις υπόλοιπες.

Όταν λέμε κρυστάλλωση στο υλικό πεδίο, εννοούμε κάτι άυλο το οποίο εφόσον έχει τροφοδοτηθεί καταλλήλως τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, και έρθει η ώρα του, εμφανίζεται στην ύλη. Σε αυτό που βλέπεις δηλαδή και αισθάνεσαι με όλες ή κάποιες από τις πέντε αισθήσεις σου.

Η πληροφορία λοιπόν έρχεται όταν δεις το ατομικό επίπεδο σε μίκρο κλίμακα και την επέκτασή του στο συλλογικό σε μάκρο κλίμακα.

Από τις εκατοντάδες αλληλεπιδράσεις που έχεις κάθε μέρα, από τόσο πίσω στα χρόνια όσο θυμάται η μνήμη σου μέχρι αυτή την στιγμή, ρώτησέ σε κάτι:

– Πόσες φορές είσαι ο αυθεντικός εαυτός σου απέναντι σε σένα, στους γύρω σου, σε όσους συναναστρέφεσαι, σε όσα ποστάρεις;
– Πόσες φορές εκφράζεις την αλήθεια σου;
– Πόσες φορές θυσιάζεις την αλήθεια σου στους βωμούς του φόβου, του τι θα πουν οι άλλοι, του να είσαι αρεστός, του να μη πληγώσεις, του να μη πληγωθείς, του συμφέροντος, του να μη δείξεις αδυναμία, του να μη σε δουν;

Νίτσε: «Φρόντισε να είσαι πιστός μόνο στον εαυτό σου...»

Νίτσε: «Φρόντισε να είσαι πιστός μόνο στον εαυτό σου...»

Κατοικώ στο δικό μου σπίτι
Ποτέ δεν μιμήθηκα κανέναν σε τίποτε
Και - γελώ με κάθε αριστοτέχνη
Που δεν μπόρεσε να γελάσει με τον εαυτό του.
                                                Επιγραφή πάνω απ' την πόρτα μου

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΟΥ
Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω,
Έμαθα να βρίσκω.
Κι από τότε που ένας άνεμος μου εναντιώθηκε,
Σαλπάρω μ' όλους τους ανέμους.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Όπου και να βρίσκεσαι, σκάβε βαθιά!
Κάτω είναι η πηγή!
Άσε τους επίβουλους να φωνάζουν:
«Κάτω υπάρχει μόνο η κόλαση».

Εικόνες και παραμύθια

 
Πότε η ζωή είναι ωραία, όταν σκοτώνεσαι στη δουλειά, όταν ψάχνεσαι για το κάθε τι, όταν την ζεις χαλαρά φιλοσοφώντας ή όταν την έχεις αράξει σαν τεμπελόσκυλο και κοιμάσαι;



Από τον Ζάχο Σκαφίδα


Ήταν πρωί περίπου 11,30, καλοκαίρι, όταν βρέθηκα σε ένα χωριουδάκι της ανατολικής Αττικής και έχοντας λίγο χρόνο κάθισα σε ένα καφενεδάκι κάτω από την δροσερή σκιά μιας πυκνόφυλλης μουριάς. Μόνος και χαζεύοντας, δεν γίνονταν να μην ακούσω τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις των γειτονικών παρεών που κάθονταν κοντά μου.
Την προσοχή μου τράβηξαν τρεις ηλικιωμένοι που χαλαρά πίνοντας τον πρωινό τους καφέ αντάλλασσαν απόψεις που έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε.
Μια στιγμή από τις άπειρες που διαδραματίζονται στο πλανήτη μας!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΟΣ, ΔΕΝ ΦΟΡΑΩ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΟΒΗΛΙΘΙΟ!

 

Βεβαίως και δεν πιστεύουμε την προπαγάνδα για τον κορονοϊό, όπως δεν πιστεύουμε και στην προπαγάνδα για τον καύσωνα, ούτε πως υπάρχει πανδημία και θα πάμε και όσους γάμους μας καλέσουν!

Η αναγέννηση ή καταστροφή ενός έθνους βασίζεται στον ΗΧΟ σε ορισμένη μουσική και σε ορισμένους τρόπους τραγουδιού


Εάν η ιστορία της ανθρωπότητας μελετηθεί προσεκτικά, θα γίνει φανερό ότι η αναγέννηση ή καταστροφή ενός έθνους βασίζεται στον ΗΧΟ σε ορισμένη μουσική και σε ορισμένους τρόπους τραγουδιού. Ένας άνθρωπος ή μια ομάδα μπορεί είτε να προκαλέσει φθορά στην οικοδόμηση ενός έθνους είτε να εγχύσει αναγεννητική ενέργεια στις φλέβες του. Μερικές φορές ο εκφυλισμός και η κατάθλιψη χρειάζονται μερικές δεκαετίες για να αναπτυχθούν. Προχωρούν καθώς η επίδραση της χαμηλότερης μουσικής αυξάνεται σε όγκο με αύξηση του αριθμού των ακροατών.

Ο ήχος και η μουσική οδηγούν τα έθνη προς τη νίκη ή την ήττα.

Η νέα γενιά έχει μια επιλογή. Η νέα γενιά θα είναι οι ηγέτες του έθνους στο εγγύς μέλλον. Θα μεταφέρουν μέσα τους τα εποικοδομητικά ή καταστροφικά αποτελέσματα της μουσικής ή των τραγουδιών που τους άρεσαν.

Οι επιπτώσεις της έκρηξης στην ανθρωπιστική κρίση του Λιβάνου


Φωτ. REUTERS

Για ανθρωπιστική κρίση στον Λίβανο μετά την καταστροφική έκρηξη της Τρίτης στη Βηρυτό, προειδοποιεί ο ΟΗΕ, καθώς ο Λίβανος είχε ήδη υποστεί μεγάλη οικονομική ύφεση πριν από την έκρηξη, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 154 νεκρούς, 5.000 τραυματίες και 300.000 άστεγους.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) η ζημιά στο λιμάνι της Βηρυτού θα διακόψει την προμήθεια τροφίμων και θα αυξήσει τις τιμές.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει επίσης ότι το σύστημα υγείας υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ τρία νοσοκομεία δεν λειτουργούν.

Πόσο άσχημη όμως είναι η ανθρωπιστική κατάσταση;

Η αυτοεκτίμηση ως αυτογνωσία: Δυο συμβουλές

girl on stairs - depression

Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η αυτοεκτίμηση αντανακλά τη σχέση που έχουμε με το θάνατο. Η ύπαρξή της σε υψηλά επίπεδα κατά την ενήλικη ζωή επιβεβαιώνει τη συνειδητοποίηση του εφήμερου, ενώ η απουσία της την προσκόλληση σε αυτό. Η μεγαλύτερη απώλεια για τον ευάλωτο άνθρωπο είναι η ανικανότητά του να αντιληφθεί τη χρονική εναλλαγή και την προσέγγιση του αμετάκλητου αυτού γεγονότος, που νοηματοδοτεί όλα τα υπόλοιπα.

Η καθημερινότητα είναι έτσι δομημένη ώστε να εξαπατά. Πίσω από την κίβδηλη σταθερότητα ελλοχεύει η διαρκής μεταβολή, η αέναη ροή, η κίνηση και η ανατροπή. Ο εαυτός, για να διαφοροποιηθεί, διαρκώς αναζητά ή εφευρίσκει σημεία αναφοράς. Τα περικλείει με το μανδύα της μονιμότητας και επανέρχεται πεισματικά σε αυτά, για να τεκμηριώσει τους αυτοπροσδιορισμούς και να ανακατασκευάσει την αυτοεικόνα, ώστε να παραμένει κατ’ επίφαση μόνο αναλλοίωτη. Οικογένεια, φίλοι, συντροφικότητα, επάγγελμα, κοινωνία, όλα συμβολικές νοηματοδοτήσεις, που λαμβάνουν, ανάλογα με τη συγκυρία, βαρύνουσα σημασία, επειδή στοιχειοθετούν την ερμηνευτική του εγώ.

Η επίδραση των σκηνών βίας και σεξ στην τηλεόραση και το διαδίκτυο

violence on tv

 Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η ατιμώρητη βία και η ανεύθυνη σεξουαλική συμπεριφορά, έτσι όπως κατά κόρον προβάλλονται στην τηλεόραση και ειδικά στο διαδίκτυο, αποτελούν την καλύτερη συναισθηματική ανοσία, τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων απέναντι στη φρίκη της πραγματικότητας.
«Αν πια δεν μας φοβίζει η όψη του τέρατος είναι γιατί έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε»:

Αποσύρθηκαν 286 τύποι μασκών στην Αυστραλία για λόγους ασφαλείας

 

Το ότι κανείς δεν ξέρει, Πιτσιρίκο, τι του ξημερώνει αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η πλατφόρμα κρατήσεων σε ξενοδοχεία booking.com θα απολύσει το 1/4 των 17.500 υπαλλήλων της παγκοσμίως, εξαιτίας της κρίσης που έχει προκαλέσει η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως αναφέρει η Le Monde.

H εταιρία που έχει έδρα στο Άμστερνταμ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι το 25% των εργαζόμενων θα επηρεαστεί από τα μέτρα που θα πάρει.

“Η κρίση του Covid-19 έπληξε τη βιομηχανία του τουρισμού και εξακολουθούμε να βιώνουμε τις επιπτώσεις, εξαιτίας της μείωσης των ταξιδιών” ανακοίνωσε η booking.com, προσθέτοντας ότι “αν και έχουμε κάνει πολλά για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας θα πρέπει να αναδιατάξουμε τον οργανισμό μας για να ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, όσον αφορά τα ταξίδια”.

Από το 1996, οπότε και ιδρύθηκε, η booking.com έχει κάνει 28 εκατομμύρια ανακοινώσεις σε 43 διαφορετικές γλώσσες στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Με την ανακοίνωση που έκανε τώρα για τις απολύσεις, η εταιρία ακολουθεί τον δρόμο που χάραξαν άλλες παρόμοιες πλατφόρμες, όπως η Airbnb και η TripAdvisor, οι οποίες θα προχωρήσουν επίσης στην απόλυση του 25% του εργατικού δυναμικού τους.

Δε χρειάζεται να δείχνεις όλο το σώμα σου γuμνό για να γίνεις ποθητή


Και ποιος μπορεί να ξεχάσει την περίφημη έναρξη του Breakfast at Tiffany’s, με την ανεπανάληπτη Audrey Hepburn να περπατά περήφανα μέσα στο υπέροχο μαύρο φόρεμά της, ατενίζοντας την βιτρίνα του Tίφανις;

Η Hepburn , κατά τη γνώμη μου, είναι μία από τις σημαντικότερες γυναίκες που πέρασαν από την ανθρωπότητα. Δεν ήταν μόνο το στυλ της που ήταν και είναι παροιμιώδους κομψότητας, δεν ήταν μόνο η υποκριτική της δεινότητα ή η αψεγάδιαστη εξωτερική της εμφάνιση.

Ήταν –για εμένα τουλάχιστον- πέντε οι σημαντικοί λόγοι ,για τους οποίους θέλω να γράψω με μεγάλη χαρά, δικαιολογώντας την πίστη μου αυτή.

Διότι έδειξε ότι η ομορφιά δε συνδέεται με την αισχρότητα:

Αυτό είναι που κάνεις συνέχεια & είναι δεδομένο πως θα τον χάσεις

 

Πέσατε κι εσείς σ” αυτή την ψυχολογική «παγίδα»;

Είναι εύκολο να αλλάξουμε τους άλλους; Είναι σχεδόν αδύνατο, επιμένουν οι ειδικοί. Γιατί λοιπόν, εμείς επιμένουμε να προσπαθούμε; Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι δικό μας; Οι ψυχολόγοι πάντως υποστηρίζουν, ότι όσοι θέλουν να αλλάξουν τους άλλους επειδή θεωρούν ότι έχουν ελαττώματα ή λανθασμένη συμπεριφορά, δεν είναι εύκολο να αντιληφθούν πως έχουν πάρει λάθος δρόμο.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν θα πρέπει καν να προσπαθήσετε να αλλάξετε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον ίδιο σας τον εαυτό. Διαβάστε μερικοί από αυτούς για να μην μπείτε καν σε αυτή τη διαδικασία:

– Κανένας δεν αλλάζει, με το ζόρι και ιδιαίτερα υπό τις υποδείξεις κάποιου άλλου.

Να θυμάστε πως όταν δίνετε συμβουλές στους άλλους για τα λάθη τους δίχως να σας τις ζητήσουν τα ίδια τα άτομα, τότε οι άλλοι θα νιώθουν πως προσπαθείτε να τους επιβάλετε τις απόψεις σας και θα νιώσουν πως προσπαθείτε να τους κάνετε κάτι άλλο από αυτό που είναι, όπως και ότι δεν τους καταλαβαίνετε.

Jusqu’ici tout va bien_Βηρυτός

 Αυτός θα μπορούσε είναι ο δρόμος πάνω από το σπίτι μου, πιτσιρίκο. Αυτή ήταν η βόλτα που κάναμε με το φίλο μας τον Ασίζ στη Βηρυτό, αφού φάγαμε στο εστιατόριό του στην Χάμρα. Ο Ασίζ έχει πικάντικες ιστορίες με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, αυτή ήταν και η αφορμή να γνωριστούμε στη Βηρυτό τον προηγούμενο χειμώνα.

Το εστιατόριο του Ασίζ έχει γίνει κομμάτια. Χιλιάδες άνθρωποι -από τους πιο ωραίους ανθρώπους που έχω συναντήσει- θα πρέπει να ζήσουν ξανά μέσα στα ερείπια.

Μετά από 10 μήνες πολιτικών αναταραχών, μετά από 30 χρόνια εμφυλίου, η Βηρυτός, οι κάτοικοί της, δέχθηκαν το τελειωτικό χτύπημα. Όχι από την τύχη. Από εγκληματική αδιαφορία που δεν περιορίζεται στο Λίβανο, βασιλεύει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και ενώ εμείς ζούμε τη ζωή μας από τη μια μέρα στην άλλη, τρώμε σε κάποιο εστιατόριο και ίσως λέμε ιστορίες πίνοντας κρασί, είμαστε σε κάποια εξίσωση αριθμοί, είμαστε σε μια πιθανότητα τα θύματα.

Και δυστυχώς, με ευχές και μακάρι δεν γίνεται τίποτα. Δεν μαζεύονται όλα τα μακάρι σε έναν κουβά να γίνονται νόμος του κράτους.

Συγκεκριμένα, για την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που ισοπεδώθηκε ένα άλλο λιμάνι της Μεσογείου, δεν υπάρχει νόμος του κράτους για το distressed cargo.

Ελλάδα: Ο αριθμός νεκρών και σοβαρά τραυματιών σε τροχαία τον Ιούλιο


Γι ακόμη έναν μήνα οι απώλειες στην άσφαλτο ήταν σημαντικές, καθώς 81 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα.

Κορωνοϊός SARS-CoV-2: Ο κίνδυνος μετάδοσης σε επαγγελματίες υγείας

 Κίνδυνος μετάδοσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 σε επαγγελματίες ...

Τα δεδομένα σχετικά με τον κίνδυνο μετάδοσης του SARS-CoV-2 σε επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και διαχειρίζονται ασθενείς με COVID-19 είναι περιορισμένα. Οι Long H Nguyen και συνεργάτες σε πρόσφατη δημοσίευσή τους στο περιοδικό The Lancet Public Health προσδιόρισαν αυτό τον κίνδυνο καθώς και το όφελος από την εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα