Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός: Η χαρά του να κάνεις αυτό που πρέπει

Αποτέλεσμα εικόνας για κωροναιος ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ
Πολύ σπάνια γράφω κάτι με πρακτική σημασία, κάτι που να έχει κάποιο πρακτικό σκοπό. Σήμερα είναι μια από αυτές τις φορές. Χωρίς χρονοτριβές, θέλω να πω ότι σε αυτή την επείγουσα κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνω, χωρίς να χρειάζεται να είμαι αυθεντία στην επιδημιολογία ή κάποιου άλλου είδους αυθεντία.
Ο ιός μεταφέρεται με την επαφή μολυσμένων και υγιών ανθρώπων. Ακόμη και αν δεν γνωρίζω τις ακριβείς λεπτομέρειες για τη μετάδοση του συγκεκριμένου ιού ξέρω με απόλυτη βεβαιότητα το παραπάνω. Ο τρόπος για να εξαπλωθεί ένας ιός είναι μέσω της μετάδοσης. Όσον αφορά εμένα, έναν απλό άνθρωπο, ο τρόπος για να εμποδιστεί η εξάπλωση είναι να εμποδιστεί η μετάδοση. Για να γίνει αυτό πρέπει να εμποδιστεί η επαφή και για να γίνει αυτό πρέπει να κάτσω σπίτι μου.  Με αυτό τον τρόπο εμποδίζω την πιθανότητα τόσο να μολυνθώ όσο και να μολύνω. Και μια και τυχαίνει η δουλειά μου να είναι τέτοια (ιδιοκτήτης χώρων εστίασης) για τον ίδιο λόγο θα τους κλείσω χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς να περιμένω καμία εξωτερική επιβολή. Στο ερώτημα γιατί δεν τα έκανα όλα αυτά πρωτύτερα η απάντηση είναι “λόγω ελλειπούς γνώσης και λόγω μπερδεμένης σκέψης”
Τώρα όμως είναι τόσο ξεκάθαρο αυτό που πρέπει να κάνω. Και έχοντας κάτι τόσο ξεκάθαρο μπροστά μου χαίρομαι. Ούτε πανικοβάλομαι, ούτε ανησυχώ, ούτε παραπονιέμαι. Απλώς χαίρομαι.

Νέα Σελήνη στον Κριό, στις 24 Μαρτίου* Τα Μέτρα για την Προστασία μας γίνονται πιο σκληρά*

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέα Σελήνη στον Κριό, στις 24 Μαρτίου* Τα Μέτρα για την Προστασία μας γίνονται πιο σκληρά*

18. 3. 2020

Αγαπημένοι μου


Μια Δύσκολη Νέα Σελήνη


στις 24 Μαρτίου


στις 11: 28 το πρωί,


στην 4η Μοίρα του Κριού,


Μοίρα Απομόνωσης 


σύμφωνα με τα Sabian Symbols,


μια Νέα Σελήνη που κάνει Σύνοδο


με τον Ιατρό Θεραπευτή Δάσκαλο


Χείρωνα, 


και γνωρίζουμε πως όπου


πρωταγωνιστεί ο Χείρωνας


υπάρχει Τραύμα, Πληγή και Δυσκολία


που πρέπει να Θεραπευτεί*






Αυτή η Νέα Σελήνη Λοιπόν


που γίνεται στις Πρώτες Μοίρες


του Κριού που είναι Αρχή και Ξεκίνημα


και σηματοδοτεί το επόμενο διάστημα,


μας λέει 

Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουν δίκιο – ακόμη και όταν έχουν άδικο



Tο να έχεις καλή κρίση, να κάνεις καλές προβλέψεις, να παίρνεις καλές αποφάσεις, έχει να κάνει περισσότερο με τη νοοτροπία που έχεις. αυτό είναι που οι επιστήμονες ονομάζουν «προϋπάρχουσες πεποιθήσεις». Είναι το φαινόμενο εκείνο κατά το οποίο τα υποσυνείδητα κίνητρα μας, οι επιθυμίες και οι φόβοι μας, καθορίζουν τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες. 
Τα υποσυνείδητα κίνητρά μας, οι επιθυμίες, οι φόβοι μας, χρωματίζουν κάθε πληροφορία που λαμβάνουμε, διαμορφώνουν το πώς θα ερμηνεύσουμε οτιδήποτε φτάνει στ΄αυτιά μας. Έτσι, υπάρχουν ιδέες, ειδήσεις, πληροφορίες που τις αισθανόμαστε «συμμάχους μας». Θέλουμε να τις υπερασπιστούμε και θέλουμε να επικρατήσουν. Και άλλες, που τις αντιλαμβανόμαστε ως τον εχθρό και θέλουμε να τις κατατροπώσουμε. Είναι αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν κινητροποιημένη λογική, λογική δηλαδή που υπαγορεύεται από την βαθύτερη προδιάθεσή μας, από την ήδη διαμορφωμένη αντίληψη που έχουμε.
Το πιο σημαντικό είναι, ότι όλο αυτό δεν το καταλαβαίνουμε, το βιώνουμε υποσυνείδητα. Νομίζουμε ότι είμαστε αντικειμενικοί και δίκαιοι και μπορεί να είμαστε τελείως υποκειμενικοί και άδικοι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα