Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

«Οι Αεροδιακομιδές στον Ελλαδικό χώρο» - Εισαγωγή (Μέρος Πρώτο)



Εισαγωγή 

H ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου και η προστασία της αποτελεί ύψιστο καθήκον και επιτακτική υποχρέωση όλων μας. Ο κίνδυνος από την άλλη είναι εγγενής της ανθρώπινης ζωής, καθότι συνιστά αναπόσπαστο και αναπόδραστο συστατικό της καθημερινής ζωής, δεδομένου ότι δεν υπάρχει περιβάλλον παντελώς απαλλαγμένο από αυτόν. Ιδιαίτερα έντονα συναντάται στις σύγχρονες πολύπλοκες κοινωνίες και σε πολυδιάστατες χωρικά, καιρικά και κοινωνικά κατοικήσιμες περιοχές.

Τις συνέπειες που έχουν οι αστάθμητοι αυτοί παράγοντες έρχεται να θεραπεύσει το Εθνικό σύστημα υγείας κάθε κράτους, κομμάτι του οποίου αποτελεί και το σύστημα Αεροδιακομιδών, ως τελευταία λύση, στις περιπτώσεις όπου οι τοπικές υγειονομικές μονάδες αδυνατούν να εξυπηρετήσουν επείγοντα ιατρικά περιστατικά, λόγω σοβαρότητας, πολυπλοκότητας ή έλλειψης ιατρικού προσωπικού ή φαρμακευτικού υλικού. 



Η αεροδιακομιδή ατόμων των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο, αποτελεί μια από τις βασικότερες αποστολές των ιατρικών υπηρεσιών επειγόντων περιστατικών κάθε κράτους, στο πλαίσιο των καθ ύλη αρμοδιοτήτων του, αλλά και της γενικότερης προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο.

Αποτελεί άλλωστε απορρέουσα υποχρέωση από το Ελληνικό Σύνταγμα και συγκεκριμένα το άρθρο 25 παρ1 το οποίο αναφέρει: «τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως µέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους». 


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα