Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Άνθρωπος ή πεταλούδα…


Νικόδημος (για τον Τζουάνγκ Τζου)

1. Κάποτε ο Τζουάνγκ Τζου ονειρευόταν πως ήταν πεταλούδα και πετάριζε. Α, πόση διασκέδαση είχε να φτερουγίζει εδώ κι εκεί, όπως του άρεσε! Δεν ήξερε τότε πως ήταν ο Τζου. Μετά ξύπνησε απότομα κι είδε πως ήταν ο Τζου.

Δεν ήξερε τότε αν ήταν ο Τζου που είχε ονειρευτεί πως ήταν πεταλούδα ή αν ήταν μια πεταλούδα που ονειρευόταν πως ήταν ο Τζου.

Μεταξύ πεταλούδας και ανθρώπου σίγουρα υπάρχει διαφορά. Και αυτό καταδείχνεται με τη μεταμόρφωση των πραγμάτων...

2. Πώς γνωρίζουμε ότι το να απολαμβάνουμε τη ζωή δεν είναι μια ψευδαπάτη; Πώς είμαστε σίγουροι ότι με το να απεχθανόμαστε τον θάνατο δεν είμαστε σαν μικρά παιδιά που χάθηκαν και δεν ξέρουν τον δρόμο για το σπίτι τους;

Η όμορφη κυρία Λι ήταν κόρη ενός συνοριοφρουρού στην περιοχή Άι. Όταν την αιχμαλώτισαν στρατιώτες του κράτους Τζιν, έκλαψε τόσο που μούσκεψαν τα ρούχα της. Μα, μετά, όταν πήγε στο παλάτι, όταν μοιράστηκε το κρεβάτι με τον βασιλιά, όταν έτρωγε τα ωραιότερα φαγητά, μετάνιωσε για τα δάκρυα που είχε χύσει.

Α, πώς γνωρίζουμε ότι οι νεκροί δεν μετανιώνουν για την πρότερη λαχτάρα τους να ζήσουν κι άλλο;

Ο Τούρκος ακαδημαϊκός Τανέρ Ακτσάμ κάνει μάθημα στους Έλληνες ακαδημαϊκούς – Διαβάστε το άρθρο του για την Αγιά Σοφιά

Ο Τούρκος ακαδημαϊκός Τανέρ Ακτσάμ κάνει μάθημα στους Έλληνες ακαδημαϊκούς – Διαβάστε το άρθρο του για την Αγιά Σοφιά

Η Τουρκία δίνει εξετάσεις στο μάθημα του πολιτισμού
Αυτό που παρατηρεί κανείς μελετώντας τα άρθρα των Ελλήνων ακαδημαϊκών για το θέμα, πέραν της έλλειψης γενικής ποιότητας, είναι ένα μείγμα πενίας, ρηχότητας και αισθήματος ενοχής.
Την ίδια στιγμή παρατηρεί κανείς άρθρα Τούρκων αναλυτών και ακαδημαϊκών με σωστή ανάλυση, εύστοχες ιστορικές αναφορές και θαυμάσια, διαφωτιστικά συμπεράσματα.
Και αυτό θα το πληρώσουμε, γιατί η έλλειψη ανάλυσης που οδήγησε στην αδυναμία στρατηγικών εκτιμήσεων δεν περιορίζεται μόνο στους δημοσιολογούντες, αλλά επεκτείνεται στο κράτος, το πολιτικό και διπλωματικό κατεστημένο και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.
Και η αδυναμία αυτή δεν επέτρεψε στην πατρίδα μας να εκτιμήσει έγκαιρα την απειλή, για να λάβει στο σωστό χρόνο τα σωστά μέτρα και να είναι σήμερα να έτοιμη να την αντιμετωπίσει.
Ίσα-ίσα, οι δημοσιολογούντες όχι μόνο παραπλανούσαν τον κόσμο αλλά ασκούσαν ιδεολογική τρομοκρατία σε όσους προειδοποιούσαν χρόνια τώρα για την επερχόμενη απειλή.
Και τώρα υφιστάμεθα τις παραβιάσεις και τις προσβολές της Τουρκίας και τρέχουμε να βρούμε συμμαχίες για να τις αντιμετωπίσουμε.
Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους κρίναμε σκόπιμο να παραθέσουμε ένα εκπληκτικό άρθρο του Τανέρ Ακτσάμ σε μετάφραση του φίλου Λεωνίδα Κουμάκη. Ο Τούρκος ακαδημαϊκός με επιχειρήματα και όχι με σφαίρες «εκτελεί στα έξι μέτρα» τον Ερντογάν και τους συνοδοιπόρους του για το ανοσιούργημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Απολαύστε τον.

Ο ρόλος του αθλητίατρου στην ομάδα και στον αγωνιστικό χώρο


Ο ρΟλΟς τΟυ αθλητΙατρΟυ ςτην Ομαδα καΙ ςτΟν αγωνΙςτΙκO χωρΟ


Είναι πλέον διεθνώς παραδεκτό ότι τα αθλητικά ρεκόρ δεν είναι εντελώς άσχετα με την επάρκεια της επιστημονικής ομάδας που υποστηρίζει τον εκάστοτε αθλητή που τα επιτυγχάνει. Από την άλλη πλευρά, ποτέ άλλοτε το ενδιαφέρον του ιατρικού κόσμου δεν ήταν τόσο πολύ στραμμένο στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στον αθλητή. Σε πολλά προβλήματα αθλητών και αθλουμένων έχουν δοθεί απαντήσεις και σε πολλά άλλα η επιστημονική έρευνα δίνει συνεχώς βελτιωμένες λύσεις. 

Προτού πεθάνουμε πρέπει να γίνουν ορισμένες προετοιμασίες

Θάνατος & χαρά: Μπορούμε να πεθάνουμε & να ζήσουμε; | xristianos.gr

Πριν πεθάνει κάποιος, θα είναι καλύτερο γι' αυτόν εάν καθαρίσει όλα τα χρέη και τα αρνητικά του συναισθήματα με τους ανθρώπους, αν κάνει ειρήνη μαζί τους και δημιουργήσει καλές σχέσεις και φιλία. Δεν πρέπει να μεταφέρουμε τις έχθρες μας στον υποκειμενικό κόσμο και, όσο το δυνατόν περισσότερο, τα πράγματα πρέπει να διορθωθούν εδώ στο αντικειμενικό πεδίο.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να προσέξουμε τις ευθύνες μας και να μην πεθάνουμε προτού ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας απέναντι σε όλους εκείνους που είναι κοντά μας.

Όταν η καρδιά εξαγνιστεί, οι άγγελοι θα σας υποδεχτούν στον Λεπτοφυή Κόσμο και θα διακοσμήσουν το μονοπάτι σας με λουλούδια και μουσική.

Είναι επίσης πολύ ωφέλιμο να επιλύσετε τις εντάσεις και τα προβλήματα που υπάρχουν ανάμεσα σε εσάς και τους άλλους, νεκρούς ή ζωντανούς, προτού εισέλθετε στον Λεπτοφυή Κόσμο. Οι σκέψεις των ανθρώπων, ζωντανών ή νεκρών, επηρεάζουν έντονα τη ζωή σας στον Λεπτοφυή Κόσμο. Εάν είναι γεμάτοι καλοκάγαθο πνεύμα και αγάπη, θα έχετε λιγότερα εμπόδια στην πορεία σας στον Λεπτοφυή Κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πιο χρήσιμο να έχετε φίλους μαζί σας από το να έχετε εκείνους που πληγώσατε.

ΝΕΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ…7 ΡΙΧΤΕΡ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την έντονη προειδοποίηση ότι έρχεται ένας πολύ καταστροφικός σεισμός των 7 ρίχτερ στην Τουρκία, κάνει στην εφημερίδα Vatan ο Τούρκος καθηγητής σεισμολογίας και γεωλογίας, Hasan Sözbilir, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα μιας μεγάλης περιοχής από την Σμύρνη μέχρι την Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή οι πρόσφατοι σεισμοί στην Τούζλα της περιοχής Σμύρνης, καθώς και οι σεισμοί στο Βαν και στο Ελαζίγ της Ανατολίας, έχουν ξυπνήσει τα σεισμικά ρήγματα της ευρύτερης περιοχής και του Μαρμαρά, με συνέπεια να υπάρχει άμεσος κίνδυνος να σημειωθεί ένας πολύ καταστροφικός σεισμός που θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις με πολλά θύματα.

Τι να κάνετε όταν νιώθετε ότι η ζωή σας διαλύεται;


Τι να κάνετε όταν νιώθετε ότι η ζωή σας διαλύεται;Έχεις αισθανθεί ποτέ τη ζωή σου να εκτροχιάζεται; Ίσως περνάς έναν άσχημο χωρισμό ή δεν είσαι ευχαριστημένη με τη δουλειά σου. Ή πολύ απλά, είσαι αρκετά νηφάλια για να συνειδητοποιήσεις ότι η ζωή σου είναι κάπως μπερδεμένη.
 
Όταν η ζωή αποφασίζει να ταράξει τα νερά, έρχεσαι αντιμέτωπη με το άγχος, τον φόβο και τον θυμό. Πιθανότατα, μάλιστα να κατηγορήσεις και τον εαυτό σου για τις λάθος επιλογές που έκανε και τις αποφάσεις που δεν πήρε. Ας πατήσουμε όμως ένα pause. Είναι η εύκολη λύση να ρίξεις το φταίξιμο σε εσένα, αλλά το αυτό-μαστίγωμα δεν θα οδηγήσει πουθενά. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερες επιλογές με τα δεδομένα που έχουμε στην παρούσα φάση.

Πώς να βάλεις όρια στη ζωή σου
Πώς θα μπορούσες για παράδειγμα να ξέρεις ότι δεν θα σου αρέσει η καινούρια σου δουλειά αν δεν το δοκιμάσεις; Όταν αρχίζεις να προβληματίζεσαι με τις αυτοκαταστροφικές επιλογές, ρώτα τον εαυτό σου τι προσπαθούσε να αποφύγει. Πιθανότατα κάτι που δεν ήσουν αρκετή δυνατή ώστε να το αντιμετωπίσεις. Κι ενώ η απόφασή σου δεν αποδείχτηκε η καλύτερη για εσένα, υπάρχουν μερικά οφέλη. Τώρα ξέρεις τι είναι σωστό και τι όχι και τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα. Όταν κάτι στη ζωή σου καταρρέει, γνωρίζεις ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Η ζωή δεν μπορεί απλά να συνεχιστεί έτσι. Κι αυτό σου δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσεις επιλογές που ίσως πριν δεν είχες το θάρρος να κάνεις. Κάπως έτσι, ξεκινάς να θέτεις τις βάσεις για την εσωτερική σου στήριξη.

Τι πρέπει να κάνεις για να στηρίξεις τον εαυτό σου;

Όταν η σωματική έκσταση μετατρέπεται σε πνευματική. Όταν γίνεται “σαμάντι”.


Η Ταντρική σεξουαλική πραγματικότητα είναι πολύ μακριά από αυτό που ο κοινός νους μπορεί να προσδιορίσει. Γιατί ο κοινός νους προσανατολίζεται στα κάτω τσάκρα, τα γήινα και προσπαθεί μέσα από αυτά να προσελκύσει τα ανώτερα τσάκρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δονούνται σε χαμηλές συχνότητες και να παρασύρονται οι άνθρωποι από τις σεξουαλικές τους ορμές.  Το σεξ είναι ο στόχος, η εκσπερμάτιση είναι ο στόχος και μάλιστα μέσα από την ικανοποίηση του "εγώ".
Στην ταντρική σεξουαλική πραγματικότητα τα πράγματα γίνονται αντίστροφα. Δεν υπάρχει στόχος και σίγουρα η εκσπερμάτιση δεν είναι το ζητούμενο. Η αγάπη, η αποδοχή, η προσφορά και το μοίρασμα χαρακτηρίζει οποιαδήποτε μορφή ταντρικής προσέγγισης, γιατί τα τρία ανώτερα, τα πνευματικά τσάκρα προσελκύουν τα τρία γήινα τσάκρα μέσα στο κέντρο της καρδιάς. Εκεί όπου όλα μετασχηματίζονται, καθώς γνήσιες λεπτοφυείς δονήσεις αγκαλιάζουν το ταντρικό ζευγάρι και μετασχηματίζουν την ένωσή τους σε κάτι ιερό.


Και όσο βαθύτερα μπαίνει κάποιος στις τεχνικές της Τάντρα, όσο περισσότερο τις αφομοιώνει και τις κάνει δικές του τόσο κατά την ένωση σταματά να υπάρχει ο δυαδικότητα. Δεν υπάρχουν δύο που κάνουν έρωτα αλλά συμβαίνει μια μαγική ένωση όπου χάνεται ο χώρος, ο χρόνος, τα σύνορα. 

Γιατί υπάρχει το σύμπαν; Από τον Jim Holt



Το βίντεο και η ανάλυση του κειμένου. Free download το βιβλίο του Jim Holt:  Why Does the World Exist__ An Existential Detective Story. Σύνοψη του κειμένου: 1. Γιατί υπάρχει το σύμπαν; 2. Τι λένε διάφοροι φιλόσοφοι, επιστήμονες, στοχαστές. 3. O Θεός υπάρχει βάσει λογικής; 4. Μια κβαντική διακύμανση προερχόμενη από το κενό δημιούργησε το σύμπαν; 5. Αν οι νόμοι δημιούργησαν το σύμπαν, στους νόμους ποιος δίνει συνείδηση; 6. Η φιλοσοφία των πολυσυμπάντων. 7. Η πλήρης πραγματικότητα και η ανυπαρξία. 8. Τι βρίσκεται όμως ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα; 9. Η καλαίσθητη πραγματικότητα. 10. Μεταξύ ανυπαρξίας και πληρέστερης πιθανής πραγματικότητας, υπάρχουν ειδικές πραγματικότητες. 11. Οι ευτελείς, κοινές πραγματικότητες. 12. Ο καθένας από εσάς έχει κερδίσει το κοσμικό λαχείο. 13. Οι επιλογές μας δεν έχουν νόημα αν υπάρχει άπειρος αριθμός εκδοχών του εαυτού μας.



Ένας επιστημονικός, φιλοσοφικός, υπαρξιακός μονόλογος από τον Jim Holt που θα σας συναρπάσει

Συλλογή επεξεργασία από το Ζάχο Σκαφίδα

Μετάφραση: Maria Piskiouli Επιμέλεια: Lucas Kaimaras
Γιατί υπάρχει το σύμπαν; Γιατί υπάρχει - Εντάξει, εντάξει. (Γέλια) Πρόκειται για ένα κοσμικό μυστήριο. Να είστε σοβαροί. Γιατί υπάρχει ο κόσμος, γιατί ζούμε σ' αυτόν, γιατί υπάρχει κάτι αντί για ένα απόλυτο τίποτα; Αυτή είναι η ύψιστη ερώτηση που βάζει το ερώτημα «γιατί».
Πρόκειται να μιλήσω για το μυστήριο της ύπαρξης, τον γρίφο της ύπαρξης, πού βρισκόμαστε τώρα στην αντιμετώπισή του, και γιατί θα πρέπει να ενδιαφέρεστε, κι ελπίζω πράγματι να ενδιαφέρεστε. Ο φιλόσοφος Άρθουρ Σόπενχαουερ είπε ότι αυτοί που δεν αναρωτιούνται για τη συγκυρία της ύπαρξής τους, για τη συγκυρία της ύπαρξης του κόσμου, είναι διανοητικά ανεπαρκείς. Είναι λίγο σκληρό αλλά ισχύει. (Γέλια)

Γιατί υπάρχει το σύμπαν; Τι λένε διάφοροι φιλόσοφοι, επιστήμονες, στοχαστές

Έτσι αυτό έχει ονομαστεί το υπέρτατο και φοβερότερο μυστήριο, η πιο βαθιά και πιο ευρεία ερώτηση που μπορεί να θέσει ο άνθρωπος. Προβλημάτισε μεγάλους στοχαστές.

Ο Λούτβιγκ Βιτγκενστάιν, ο μεγαλύτερος ίσως φιλόσοφος του 20ού αιώνα, ήταν έκπληκτος με την ίδια την ύπαρξη του κόσμου. Έγραψε στο βιβλίο του «Τρακτάτους», Δήλωση/Θεώρημα 4.66, «Το μυστήριο δεν είναι το πώς είναι τα πράγματα στον κόσμο, αλλά το ότι ο κόσμος υπάρχει».

Κι αν δε σας αρέσει η χρήση επιγραμμάτων από φιλοσόφους, δείτε ένα επίγραμμα επιστήμονα.

Ο Τζον Άρτσιμπαλντ Γουίλερ, απ' τους κορυφαίους φυσικούς του 20ού αιώνα, δάσκαλος του Ρίτσαρντ Φάινμαν, του επινοητή του όρου «μαύρη τρύπα», είπε: «Θέλω να ξέρω γιατί υπάρχει το κβάντο, γιατί δημιουργήθηκε το σύμπαν, γιατί η ύπαρξη;»

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ


Γνωρίζοντας τη Δυνατότητά σας να ενεργοποιείτε «το θαύμα» του Νέου Κόσμου, θα μπορέσετε να καταρρίψετε όλους τους «Μύθους» του Παλαιού Κόσμου!...
Ο πρώτος μύθος που θα πρέπει να καταρριφθεί είναι ο «Μύθος του πόνου» ως το αναπόφευκτο μέσο και όχημα για τη «Σωτηρία» του Ανθρώπινου Γένους!
Σας έχουν πει ότι ο πόνος και τα δάκρυα καθαρίζουν την ψυχή...
Σας έχουν μάθει ότι δεν υπάρχει πιο δυνατός εκπαιδευτής από τον πόνο…
Σας έχουν πείσει ότι με τον πόνο μπορείτε να γίνετε δυνατότεροι και ωριμότεροι…
Σας έχουν διαβεβαιώσει ότι οι ψυχές σας μπορούν να λυτρωθούν μέσα από τον πόνο....
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί, πώς μπορεί να είναι Εκπαιδευτής «για το φως», ο πόνος που μαστιγώνει τις ψυχές; Εκπαιδευτής «για το αγαθό» ο πόνος που πληγώνει τις καρδιές αφήνοντάς τις κάποτε ανάπηρες για πάντα;
Εκπαιδευτής για «την εξέλιξη» η άρρωστη ενέργεια που κόβει τη χαρά και τα φτερά του ανθρώπου και τον κρατάει σκυφτό στη γη, την ώρα που προσπαθεί να απλώσει το πέταγμά του προς το φως;

Ανεύρυσμα: 8 προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε


«Η ικανότητα σχηματισμού θρόμβων του αίματος είναι κρίσιμη για το σώμα, καθώς αποτρέπουν την υπερβολική αιμορραγία. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι θρόμβοι μπορεί να αναπτυχθούν σε λάθος σημεία και να καταστούν θανάσιμοι. «- Aaron W. Aday, MD!

Το ΕΚΑΒ περνάει στα «χέρια» του Χαρδαλιά


Το ΕΚΑΒ περνάει στα «χέρια» του Χαρδαλιά

Και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το γνωστό ΕΚΑΒ, φαίνεται ότι τελικά θα περάσει στην αρμοδιότητα του υπό ίδρυση υπερυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, το οποίο όπως έχει αποκαλύψει το astinomiko.gr, είναι στην τελική φάση για την ανακοίνωσή του, με Υπουργό βέβαια τον Νίκο Χαρδαλιά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα