«Ψήνεται στον πυρετό». Αυτή είναι μια πολύ συχνή έκφραση, η οποία ακούγεται από εκατομμύρια στόματα ανήσυχων γονέων, κυρίως κατά την περίοδο του χειμώνα. Η άγνοια φέρνει πάντα φόβο και πανικό και το χειρότερο όλων, σπασμωδικές και ανώφελες αποφάσεις.
Μια εξ αυτών των αποφάσεων είναι η άμεση επίσκεψη σε κάποιο παιδίατρο ή ακόμη χειρότερα η καταστολή του πυρετού με λήψη αντιπυρετικών φαρμάκων, όπως ασπιρίνη, ντεπόν ή κάποια δυνατή αντιβίωση. Οι γονείς ανησυχούν και λαμβάνουν αποφάσεις, ενώ τα πάσχοντα παιδιά ατάραχα χαίρονται, γιατί απέχουν από τα μαθήματα του σχολείου.
Πυρετός = αδιαθεσία και αυτόματη παραμονή στο κρεβάτι. Και ποιος από εσάς δε νοσταλγεί τις ημέρες των παιδικών χρόνων, όπου το «τρίψιμο» του θερμόμετρου στην κουβέρτα πήγαινε «σύννεφο», προκειμένου να ξεγελάσουμε τη μαμά με έναν «ξαφνικό» τεχνητό πυρετό.
Τι είναι ο Πυρετός
Ο πυρετός είναι ΠΑΝΤΑ φίλος και ΠΟΤΕ εχθρός. Ο πυρετός, ο πόνος, η διάρροια, η ναυτία και ο εμετός είναι τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα μιας οξείας αδιαθεσίας – ασθένειας, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στην έντονη τοξίνωση του αίματος και των ιστών.
Το σώμα του ασθενή έχει περιέλθει σε μια όξινη κατάσταση, η οποία χρήζει άμεσης ξεκούρασης καιαποτοξίνωσης.
Ο πυρετός οφείλεται σε συσσώρευση σάπιας και ζυμωμένης τοξικής ύλης, κυρίως στο παχύ έντερο, η οποία, λόγω της ελαττωματικής αφόδευσης, οδηγείται με τη μορφή δηλητηριωδών αερίων εκ νέου στην κυκλοφορία του αίματος. Το παχύ έντερο δεν μπορεί να επιτελέσει την κύρια αποστολή του, που είναι η απέκκριση των τοξινών, με συνέπεια την έμμεση δηλητηρίαση κυρίως του συκωτιού, των νεφρών, του δέρματος, του αίματος και της λέμφου.
Όσο πιο υψηλός ο πυρετός, τόσο καλύτερα για τον ασθενή. Γιατί, μετά από κάθε τρικυμία ή θύελλα, επέρχεται πάντα η ηρεμία και η γαλήνη. Ο πυρετός αφήνει εξαντλημένο τον ασθενή, αλλά το ανοσοποιητικό του σύστημα, κατόπιν, είναι πιο δυνατό από ποτέ. Ένα βήμα πίσω και δύο μπροστά.