Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Ο πόλεμος των Ουρανίων αλόγων - Η κινεζική αυτοκρατορία των Χαν εναντίον των Μεγάλων Ιώνων Ελλήνων (Dayuan) της Σογδιανής : Μέρος Β - Ο πόλεμος που οδήγησε στο άνοιγμα του δρόμου του μεταξιού

Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε μεταφέρει τον ελληνικό πολιτισμό στις εσχατιές της Ασίας. Στην κοιλάδα της Φεργκάνα, στο Τατζικιστάν, είχε ιδρύσει την Αλεξάνδρεια Εσχάτη, στον ποταμό Ιαξάρτη (Σιρ Νταριά) την οποία αποίκησε με Έλληνες. Οι εκεί Έλληνες και ντόπιοι τελούσαν υπό το ελληνιστικό βασίλειο της Βακτρίας μέχρι το 140 π.Χ. περίπου, όταν βαρβαρικά φυλές κατέκτησαν τη γύρω περιοχή και τους απομόνωσαν. Το 125 π.Χ., οι νομάδες Τόχαροι επεκτάθηκαν ακόμα περισσότερο προς τα νότια και τη Βακτριανή, αργότερα και στην Ινδία όπου και τον 1ο αιώνα μ.Χ. ίδρυσαν την αυτοκρατορία των Κουσάν, η οποία είχε πολλά γνωρίσματα του ελληνικού πολιτισμού. Οι Έλληνες τον 3ο αι. π.Χ. είχαν εκστρατεύσει μέχρι το κινεζικό Τουρκμενιστάν. Το βασίλειο των Ελλήνων και των απογόνων τους στη Φεργκάνα ήταν γνωστό στους Κινέζους ως Νταγιουάν που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει «μεγάλοι Ίωνες», δηλαδή Έλληνες. Φαίνεται πως η ονομασία Γιουάν, ήταν απλώς μεταγραφή της ινδικής λέξης Γιόνα ή Γιαβάνα, η οποία χρησιμοποιούνταν σε όλη την Ασία για να περιγράψει τους Έλληνες (Ίωνες), έτσι το Τα-γιουάν αποδίδεται ως Μεγάλοι Ίωνες. Οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας Εσχάτης (Χουζάντ) διατηρούσαν σχέσεις με την Κίνα και στην περίοδο της αυτοκρατορίας των Χαν. Σύμφωνα με Κινέζο περιηγητή που είχε μεταβεί στο βασίλειο περί το 130 π.Χ. η χώρα των Νταγιουάν είχε πρωτεύουσα την Αλεξάνδρεια Εσχάτη, υψηλό πολιτισμό και στρατό 60.000 ανδρών.




Η ανατολικότερη κτήση του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν στο Τατζικιστάν η Αλεξάνδρεια η Εσχάτη. Γύρω στο 140 π.χ. ένας σπουδαίος Κινέζος διπλωμάτης (της δυναστείας των Haz) ο Ζhang Qian, βρέθηκε κατά λάθος στην Εσχάτη Αλεξάνδρεια. Βέβαια οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν ήταν και στα καλύτερά τους, 200 χρόνια μετά από την εγκαθίδρυσή τους στα βάθη της Ασίας, διότι ήταν υπόδουλοι σε μια νομαδική φυλή της περιοχής, τους Yuezhi (Τόχαρους) και όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, τους πλήρωναν και το πατροπαράδοτο φόρο υποτέλειας, χαράτσι. Τέλος πάντων, ο Zhang Qian, διπλωμάτης ήταν ο άνθρωπος, εστίασε σε κάτι που του άρεσε περισσότερο και πίστευε ότι θα ενδιέφερε και τον αυτοκράτορα του: ήταν τα άλογά των εκεί Ελλήνων. Γύρισε λοιπόν πίσω ο Zhang στο αφεντικό του τον αυτοκράτορα και τον ενημέρωσε για τους Έλληνες που γνώρισε στα δυτικά σύνορα της Κίνας αλλά και για τα θεϊκά τους άλογα. Οι Κινέζοι ήταν εντυπωσιασμένοι από τα ψηλά και δυνατά άλογα (ουράνια άλογα) που είχαν στην κατοχή τους οι Νταγιουάν, η χρήση των οποίων από τους Κινέζους θα ήταν κρίσιμης σημασίας στη διαμάχη τους με τα τουρκο-μογγολικά φύλα των Ούννων Χιονγκ-νου.

Ο πόλεμος των Ουρανίων αλόγων - Η κινεζική αυτοκρατορία των Χαν εναντίον των Μεγάλων Ιώνων Ελλήνων (Dayuan) της Σογδιανής : Μέρος Α - Το υπόβαθρο της σύγκρουσης

Η δυναστεία Χαν (206 π.Χ. - 220 μ.Χ.) ήταν αυτοκρατορική δυναστεία της Κίνας, μετά τη δυναστεία Τσιν (221-207 π.Χ.) και πριν τα Τρία Βασιλεία (220-265). Ιδρύθηκε από τον επαναστατικό ηγέτη Λιόου Μπανγκ, γνωστό μετά θάνατον ως αυτοκράτορα Γκαοτζού. Αφού ανέβηκε στο θρόνο, όρισε νέα πρωτεύουσα το Τσανγκ-αν. Η δυναστεία των Χαν διεκόπη για λίγο από τη Δυναστεία Σιν (9 έως 23 μ.Χ.) του πρώην αντιβασιλέα Oυάνγκ Μανγκ. Η λανθασμένη πολιτική του πάνω σε οικονομικά θέματα, κάποιες φυσικές καταστροφές και η απέχθεια λόγω των κομφουκιανικών αντιλήψεων λόγιων της εποχής για τον τρόπο με τον οποίο ανήλθε στην εξουσία, οδήγησαν σε μια περίοδο αναταραχών, από την οποία τελικά στην εξουσία της Κίνας ανήλθε ο Λιόου Σιόου (25 μ.Χ.) ο οποίος βασίλευσε με το όνομα Γκουανγκγού. Ο Γκουανγκγού μετέφερε την πρωτεύουσα ανατολικότερα, από το Τσανγκ-αν στο Λο-γιανγκ. Αυτό το μεσοδιάστημα χωρίζει τους Χαν σε δύο περιόδους: τους Δυτικούς Χαν (206 π.Χ. - 9 μ.Χ.) και τους Ανατολικούς Χαν (25-220 μ.Χ.). Με διάρκεια πάνω από τέσσερις αιώνες, η περίοδος της δυναστείας των Χαν, θεωρείται ως μια χρυσή εποχή στην ιστορία της Κίνας. Μέχρι σήμερα, η κυρίαρχη εθνοτική ομάδα της Κίνας αναφέρεται στον εαυτό της ως "άνθρωποι Χαν".


Η αυτοκρατορία των Χαν χωρίστηκε σε περιοχές που ελέγχονται άμεσα από την κεντρική κυβέρνηση και μια σειρά από ημι-αυτόνομα βασίλεια. Αυτά τα βασίλεια έχασαν σταδιακά όλα τα απομεινάρια της ανεξαρτησίας τους, ιδιαίτερα μετά την εξέγερση των επτά κρατών. Οι Σιονγκνού, μια νομαδική συνομοσπονδία που κυριάρχησε στην ανατολική ευρασιατική στέπα, νίκησε τον στρατό των Χαν σε μάχη το 200 π.Χ.. Μετά την ήττα, ένας γάμος με πολιτική συμμαχία αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης κατά την οποία οι Χαν έγιναν οι ντε φάκτο κατώτεροι εταίροι. Όταν, παρά τη συνθήκη, η Ξιονγκνού συνέχισε την επιδρομή στα σύνορα των Χαν, ο αυτοκράτορας Γου (141 π.Χ. - 87 π.Χ.) δρομολόγησε πολλές στρατιωτικές εκστρατείες εναντίον της. Η τελική νίκη των Han σε αυτούς τους πολέμους ανάγκασε τελικά την Ξιονγκνού να δεχτεί να γίνει υποτελής των Χαν. Οι εκστρατείες αυτές θα επεκτείνουν την κυριαρχία των Χαν στη Λεκάνη Ταρίμ της Κεντρικής Ασίας και βοήθησε να καθορίσει το τεράστιο δίκτυο του εμπορίου είναι γνωστή ως Δρόμος του Μεταξιού, που έφτανε ως τον κόσμο της Μεσογείου. Οι δυνάμεις των Χαν κατάφεραν να χωρίσουν τους Σιονγκνού σε δύο ανταγωνιστικά κράτη, τους Βόρειους και Νότιους Σιονγκνού. Παρά αυτές τις νίκες, τα εδάφη βορείως των συνόρων Χαν κατακτήθηκαν γρήγορα από τη νομαδική φυλή των Σιανμπέι.

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΒΟΣΚΟΥ.


La miseria umana – Palazzo Tenta 39


Όταν ακούω πως το φάντασμα του φασισμού επιστρέφει κάτι παθαίνω. Όχι φόβο, κάθε άλλο, κοιτάζω με ειρωνικό ύφος αυτούς τους γνωστούς πεφτοσυνεφάκηδες που ανακαλύπτουν κάθε φορά τον τροχό από την αρχή.

Κατ΄αρχήν να διευκρινήσουμε κάτι, όταν λέμε ο φασισμός επιστρέφει , πιθανότατα εννοούμε εκείνο τον ιστορικό φασισμό με τα σημαιάκια, τα εμβατήρια, τις στολές και τις καλογυαλισμένες μπότες, με τα γνωστά ανθρώπινα κοπάδια να συντάσσονται σε γραμμές και να εκτελούν εντολές μιας άρχουσας τάξης που έχει χρησιμοποιήσει για να κάνει τις βρομιές της αντί για τους γνωστούς χαρτογιακάδες, άχρηστους των δήθεν δημοκρατικών πολιτευμάτων, κάποιο καραβανά, ή κάποια ομάδα που την έχει δει εθνοσωτήρια ή στη χειρότερη περίπτωση όπως συνέβη στο παρελθόν "επίλεκτη φυλή" που ονειρεύεται να κυριαρχήσει το πλανήτη.

Εν τω μεταξύ οι επάνω, η κορυφή είναι πάντα η ίδια. Αλλάζουν μόνο τα όργανα που χρησιμοποιεί και αναμορφώνει τους στόχους της. Όμως η ουσία είναι πολύ πιο σοβαρή. Όλος ο ανθρώπινος πολιτισμός όπως έχει διαμορφωθεί είναι απόλυτα φασιστικός. Η επάνοδος της πιο σκληρής μορφής του δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αποτέλεσμα των ψευτοδημοκρατιών που δεν μπορούν πλέον να κρατήσουν τα προσχήματα και να παριστάνουν τις αγαθές παρθένες.

Ζούμε ήδη σε απολυταρχικά, τυραννικά καθεστώτα. Καθεστώτα που έχουν πάρει φασιστικές αποφάσεις για τη ζωή των ανθρώπων και για τις τύχες ολόκληρων κρατών. Η σύγχρονη τυραννία είναι καλυμμένη πίσω από το πέπλο της δήθεν δημοκρατίας και ανάπτυξης και απευθύνεται σε πληθυσμούς που είναι διαμορφωμένοι συνειδησιακά να αποδέχονται σιωπηλά και αδιαμαρτύρητα κάθε ασυδοσία, γιατί ακριβώς έχουν χρησιμοποιηθεί εξελιγμένα μοντέλα ολοκληρωτικής χειραγώγησης των μαζών.

ΕΤΟΙΜΟΙ! Παγκόσμια συμμαχία για το εμβόλιο που θα δώσουν σε όλους τους ανθρώπους (ΒΙΝΤΕΟ)



Βρήκαν τον τρόπο να το προωθήσουν…
Η διεθνής κοινότητα μαζεύει ηγέτες από όλον τον κόσμο, προκειμένου να κερδίσει διεθνή στήριξη για την τελική μορφή εμβολίου που θα δοθεί σε όλους τους ανθρώπους.
Σε αυτή την κατεύθυνση, ηγέτες από όλον τον κόσμο εξέφρασαν ομόθυμα την στήριξή τους στις προσπάθειες για την προώθηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ζητούν εμβόλιο που να είναι προσβάσιμο σε όλους, ώστε όλοι να το λάβουν, ενδεχομένως μαζί με την ψηφιακή ταυτότητα που θέλει να παρουσιάσει ο Bill Gates.
Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε επί του θέματος: «Πρέπει να διασφαλίσουμε πως όταν το εμβόλιο ανακαλυφθεί να επωφεληθούν όλοι, γιατί θα είναι ένα παγκόσμιο κοινό αγαθό»


Today world leaders pledged to fully support @gavi’s mission to give more children access to lifesaving vaccines and build a healthier world. We are grateful to the donors who made this moment possible and to @BorisJohnson and @DFID_UK for hosting a successful summit.

508 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως εμβολιασμός σημαίνει ελευθερία από τον φόβο, ενώ δεσμεύτηκε για την διάθεση 300 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΣΩΤΗΡΙΑΣ» ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ-ΔΙΑΜΟΝΩΝ



Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Μια έντονη ψυχολογική προπαγάνδα καλλιεργείται τον τελευταίο καιρό στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ο covid-19 ήρθε για να μείνει και έτσι θα πρέπει να είναι ο εμβολιασμός για την επιδημία υποχρεωτικός.
Στην πραγματικότητα αυτό το εμβόλιο που θα επιβληθεί θα είναι το μεγαλύτερο όπλο της Νέας Τάξης για να ελέγχει τους ανθρώπους ακόμα και αλλάζοντας το DNA ελέγχοντας έτσι και την ίδια τους την ζωή.


Παράλληλα προβάλλεται με έμφαση μια αναμενόμενη ‘’θεία ‘’ για την σωτήρια της ανθρωπότητας εξωγήινων αγγέλων που στην πραγματικότητα θα είναι δαιμόνια που θέλουν να καταστρέψουν το ανθρώπινο γένος.
Σε όλη αυτήν την ψυχολογική εκστρατεία σημαντική συμβολή έχουν οι εντεταλμένοι καλλιτέχνες με αρρωστημένα τραγούδια που σπάνε ρεκόρ πωλήσεων και αρρωστημένες κινηματογραφικές ταινίες που προβάλλουν αποκλειστικά σεξ και βία. Και την επιβολή της λατρείας του σατανά.

ΛΕΟΝΤΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΕΟΝΤΟΜΟΡΦΟΙ PART 2



Ο Εμπεδοκλής λέει ότι η καλύτερη μετενσάρκωση του ανθρώπου αν μετά τον θάνατο γίνει ζώο  είναι να γίνει λιοντάρι αν όμως γίνει φυτό να γίνει δάφνη (Κλαύδιος Αιλιανός Περί ζώων ιδιότητος 12.7)
Η  θεωρία Therianthropy https://en.wikipedia.org/wiki/Therianthropy  η λέξη προέρχεται από την ελληνική φράση όπου σημαίνει θηριάνθρωποι. Αυτή η θεωρία είναι μια μυθολογική ικανότητα των ανθρώπων να μεταμορφώνονται σε άλλα ζώα μέσω της μορφοποίησης δηλαδή  την αλλαγή σχήματος.
 Πολύ ερευνητές   υποστηρίζουν ότι  είναι πολύ πιθανό στις σπηλαιογραφίες  των  σπηλαίων που βρέθηκαν στο  Les trios freses https://en.wikipedia.org/wiki/Cave_of_the_Trois-Fr%C3%A8res  στην Γαλλία να απεικονίζουν  αρχαίες πεποιθήσεις  στην γνωστή μορφή της θυρετροπίας και σε διάφορες ιστορίες που αφορούν λυκάνθρωποι/Λυκάωνες. Αυτό για όσους θέλουν να ψάξουν λίγο παραπάνω στο θέμα  Λυκάωνες  αλλά και στο θέμα  λεοντάνθρωποι λεοντόμορφοι που έχουμε ανοίξει.
Οι Αφρικανικοί θρύλοι περιγράφουν ανθρώπους που μετατρέπονται σε λιοντάρια  werelions , waspanther  ή  wereleopards. Στην περίπτωση της Αφρικής
 Μιλά για το Ailuranthropy  { Αιλουράνθρωποι} https://en.wikipedia.org/wiki/Werecat  ή αλλιώς  αλαουραντροπία προέρχεται από την ελληνική λέξη αίλουρος που σημαίνει γάτα και την λέξη άνθρωπος και αναφέρεται σε ανθρώπινο αιλουροειδές μεταμόρφωσης σε άλλα όντα που συνδυάζουν τα αιλουροειδή και τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Η ρίζα της λέξης χρησιμοποιείται επίσης στην ailurophobia {αιλουροφοβία} αν ψάξει κανείς στην ελληνική αρχαιότητα για την Αιλουράνθρωποι θα βρει πολλά πράγματα wereleopards.
Στην περίπτωση των λεοπαρδάλεων  το πλάσμα είναι πραγματικά μια θεότητα λεοπάρδαλης  όπου μεταμορφώνεται ως άνθρωπος  όταν αυτοί οι θεοί ζευγαρώνουν με τον άνθρωπο μπορούν να παραχθούν απόγονοι  αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν και μεταμορφώνονται  και αυτοί που δεν μεταμορφώνονται μπορούν να έχουν άλλες δυνάμεις.

ΛΕΟΝΤΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΕΟΝΤΟΜΟΡΦΟΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Αναφορές πολλές βρίσκουμε σχεδόν παντού άλλοτε σαν θεότητα άλλοτε  μισοί άνθρωποι μισοί λιοντάρι. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε τις αναφορές που  έχουν γίνει  για τους λεοντάνθρωπους  λεοντόμορφους. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.
Ένας από τους σημαντικότερους θεούς για τους Ινδουιστές είναι ο Narasihma (Ναρασίχμα) https://en.wikipedia.org/wiki/Narasimha όποιος θέλει να διαβάσει το άρθρο αναφορά για το λεοντάνθρωπους πατήστε ΕΔΩ!!!
Narasihma στα  Σανσκριτικά σημαίνει άνθρωπος λιοντάρι. Ιστορικά, οι ρίζες της λατρείας Narasimha μπορούν να εντοπιστούν στην λατρεία των λιονταριών στην αρχαία Ινδία.
Στην αρχαία Ινδία οι αναφορές προς τους λεοντάνθρωπους είναι πάρα πολλές και ίσως χρειαστεί και  δεύτερο άρθρο.
Το Rigveda  https://en.wikipedia.org/wiki/Rigveda είναι ένα αρχαίο Ινδικό βιβλίο με μια μεγάλη συλλογή από σανσκριτικούς ύμνους.  Το Rigveda (1500-1200 Π.Κ.Χ.) περιέχει έναν ύμνο (1.154) που περιγράφει τον Βίσνο ως «άγριο θηρίο.
 Κατά τους πρώτους Βεδικούς χρόνους, το Βίσνο ήταν μια μικρή θεότητα σε σύγκριση με άλλους όπως η Ίντρα, η Άνκι και ο Βαού. Με την πάροδο των αιώνων, οι λατρείες διαφορετικών θεών, όπως η Narayana, η Vasudeva και το Vishnu  συγχωνεύτηκαν για να σχηματίσουν την σέκτα Vaishnava.
Ιστορικοί όπως ο A.Eschmann https://en.wikipedia.org/wiki/Anncharlott_Eschmann και πολλοί άλλοι πιστεύουν ότι ο Ναρασίχμα πρέπει να εξελίχθηκε από μια θεότητα λιονταριού που λατρευόταν  από της φυλές  Telangana και την Andhra Pradesh  και σταματώ εδώ διότι όπως είπα παρακάτω πάνω θα δοθούν και άλλες πληροφορίες σχετικά με την Ινδία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα