Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Λοιμωξιολόγοι, κυβερνώντες και δημοσιογράφοι δεν είπαν κουβέντα για του θρύλου τη φιέστα


Πιτσιρίκο, τα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα βρίσκονταν στο επίκεντρο των χθεσινών (19/7) βουλευτικών εκλογών στη Συρία, όπως αναφέρει η Le Monde.

Oι κάλπες σε πάνω από 7.400 εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 7:30 το πρωί τοπική ώρα (5:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας), και για πρώτη φορά ο κόσμος μπορούσε να ψηφίσει και στην ανατολική Ghouta, προπύργιο των ανταρτών, λίγο έξω από την πρωτεύουσα Δαμασκό.
Κανονικά, επρόκειτο να διεξαχθεί η ψηφοφορία και στο Ιντλίμπ, προπύργιο τόσο των ανταρτών, όσο και των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία, το οποίο παραμένει στο στόχαστρο του καθεστώτος.
Τα εκλογικά κέντρα τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο στις διάφορες επαρχίες, έτσι ώστε οι εκτοπισμένοι από τον πόλεμο να ψηφίσουν τους υποψηφίους της περιοχής από την οποία κατάγονται.
Αλλά τα εκατομμύρια προσφύγων της Συρίας που βρίσκονται στο εξωτερικό δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στις εκλογές.
Είναι η τρίτη φορά που διεξάγονται βουλευτικές εκλογές στη Συρία από το 2011, όταν και ξέσπασε ο πόλεμος, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 380 χιλιάδες ανθρώπους και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια άλλους.
Η συμμετοχή στις εκλογές του 2016 ήταν 57,56%.
Την παραμονή των εκλογών ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας ακόμα τραυματίστηκε από έκρηξη σε ένα τζαμί σε προάστιο της Δαμασκού.

Το 2010 επαναλαμβάνεται και αυτό είναι γελοίο και θλιβερό



Παρακολουθώντας τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα σήμερα, έχω την αίσθηση πως επαναλαμβάνεται το 2010.

Η Ελλάδα είναι μπροστά σε μια νέα χρεοκοπία, ενώ η κρατική βία ξεσαλώνει.
Η Νέα Δημοκρατία είναι στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ -σε ρόλο ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια- στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνούν στο προτεκτοράτο. Και αλληλοτροφοδοτούνται.
Επί Νέας Δημοκρατίας αυξάνεται η αστυνομική βία και καταστολή, επί ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο χαλαρή.
Βέβαια, τα μέτρα που δεν θα περάσει η Νέα Δημοκρατία, θα τα περάσει η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.
Αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει λιγότερη καταστολή, ενώ θα υπάρχουν και λιγότερες διαδηλώσεις, γιατί κάποιοι σύντροφοι θα βολευτούν σε κάνα γραφείο με ένα μισθό (σ.σ. Συγγνώμη που τα γράφω έτσι …ξερά, αλλά έτσι είναι, και το ξέρετε.)
Ωραίο το έργο με την κόντρα της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι τόσο διαφορετικοί αλλά τα έχουν ψηφίσει όλα μαζί. Αν δεν το είχαμε δει αυτό το έργο επί δεκαετίες με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ -που συγκυβερνούσαν επί δεκαετίες, κάνοντας πως σκοτώνονται μεταξύ τους-, θα μου άρεσε κι εμένα.
Παράλληλα, αυτές τις μέρες, με αφορμή έναν πολιτικό της Νέας Δημοκρατίας -που λειτουργεί σαν “λαγός” και απειλεί τους πάντες- ξεπλένονται διάφοροι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι.

ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΟ ΒΑΣΩ ΔΕΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ
Εκτός από τους Ολύμπιους, οι Έλληνες λάτρευαν και θεότητες της υπαίθρου, τον τραγόμορφο Πάνα, τις Νύμφες (πνεύματα των ποταμών), τις Ναϊάδες (που κατοικούσαν σε πηγές), τις Νηρηίδες (που κατοικούσαν στη θάλασσα), θεϊκούς ποταμούς, Σάτυροι, και άλλοι. Επιπλέον, υπήρχαν και σκοτεινές δυνάμεις του κάτω κόσμου, όπως οι Ερινύες, που τιμωρούσαν αυτούς που διέπρατταν εγκλήματα κατά συγγενών τους.
Σύμφωνα με τους λαούς της Ν. Ασίας, όταν οι θεοί δημιουργοί του κόσμου και των ανθρώπων αποτραβήχηκαν από τον κόσμο ανέθεσαν τη φροντίδα των ανθρώπων και των ζώων σε πολλούς θεούς προστάτες. Αυτοί επιτηρούσαν τη γη, για να μη πάρουν οι κακοί δαίμονες την εξουσία στα χέρια τους. Τα πνεύματα προστάτες εμφανίζονταν σε ζευγάρια, χάριζαν σε ανθρώπους παιδιά και πλούτο, τους μάθαιναν να έχουν γιορτές και θρησκευτικές τελετές, προστάτευαν τα χωράφια τους, έφεραν τους καρπούς, τα λουλούδια, τα εξημερωμένα και τα άγρια ζώα, όπως τους κανόνες της ζωής και τους νόμους. Κι όταν κάποτε έγινε μεγάλη πλημμύρα και πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή της τα πνεύματα προστάτες γέμισαν τη γη και πάλι από ανθρώπους κι εκείνοι από ευγνωμοσύνη τους πρόσφεραν πολλές θυσίες.

Κορωνοϊός: 5 μύθοι για τις προστατευτικές μάσκες και η αλήθεια γι’ αυτούς

μάσκες

Πόσο αποτελεσματικές είναι οι υφασμάτινες μάσκες; Χρειάζεται μάσκα όποιος δεν είναι άρρωστος; Πόσο απαραίτητη είναι η κοινωνική απόσταση, σε όσους φορούν μάσκα;
Από τότε που άρχισε η πανδημία που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός Covid-19 πολλά ακούγονται και λέγονται για τις προστατευτικές μάσκες και την ικανότητά τους να αναχαιτίζουν τη διασπορά του.

Κυτταρίτιδα, πώς να την αντιμετωπίσετε; [ΟΔΗΓΟΣ]


Κυτταρίτιδα, πώς να την αντιμετωπίσετε; [ΟΔΗΓΟΣ] | NewsNowgr.com


Πάρης Παπαχρήστος


Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
Ιδρυτής του medNutrition.gr – Συγγραφέας

Ένα «φλέγον» γυναικείο θέμα που βασανίζει 7 στις 8 γυναίκες, ιδιαίτερα τους μήνες πριν το καλοκαίρι, είναι η κυτταρίτιδα.

Γιατί αυτό;

Παρόλο που δεν επηρεάζει την υγεία μας είναι ανεπιθύμητη ασθητικά, μιας που κάνει το δέρμα να μοιάζει με «φλοιό πορτοκαλιού».
  • Για ποιο λόγο εμφανίζεται όμως η κυτταρίτιδα;
  • Ποια είναι η σχέση της με τη διατροφή;
  • Είναι αλήθεια ότι ο καφές προκαλεί κυτταρίτιδα;
  • Πώς θα την αντιμετωπίσεις;
Συνέχισε το διάβασμα, μιας που σε αυτόν τον οδηγό έχω συγκεντρώσει όσα χρειάζεται να γνωρίζεις και πρόκειται να βρεις απαντήσεις σε αυτές και ακόμη περισσότερες ερωτήσεις!

Αυτοανοσία, Μεταβολισμός και Γυναικείο Φύλο - Γιατί τα Αυτοάνοσα Νοσήματα Πλήττουν Κυρίως τις Γυναίκες



Το γυναικείο σώμα υπόκειται σε συνεχείς ορμονικές και μεταβολικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της ζωής.
Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς

Τα αυτοάνοσα νοσήματα εμφανίζονται σε όλο τον πληθυσμό και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ωστόσο, η ευπάθεια του γυναικείου φύλου στα αυτοάνοσα, είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με το ανδρικό. Το 78% των ατόμων με αυτοάνοσο είναι γυναίκες(1).

Ο λόγος που τα αυτοάνοσα πλήττουν κυρίως το γυναικείο φύλο, είναι το ιδιαίτερο μεταβολικό προφίλ των γυναικών και οι πολλαπλές ορμονικές αλλαγές που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους: εμμηναρχή, εφηβεία, ωορρηξία, έμμηνος ρύση, κύηση, κλιμακτήριος, εμμηνόπαυση. 

Εσωτερικό Σύστημα Πλοήγησης




Πάντα έψαχνες κάτι απροσδιόριστο. Κάποια στιγμή το προσδιόρισες: τη θέση σου στη ζωή. Παρασύρθηκες, όπως ένα φύλλο στο νερό, από όλα τα φαντασμαγορικά αυτού του κόσμου, καλά ή μη. Όλα ήταν πολλά, για το νεανικό μυαλό σου.

Άρχισες να διαχωρίζεις, να επιλέγεις, να χαράσσεις τη δική σου πορεία, μα δεν ήταν ποτέ δική σου. Ό,τι έβρισκες ήταν ξένο. Το έκανες δικό σου πιστεύοντας πως ήταν αυθεντικό.

Στην πορεία άρχισες να σχηματίζεις "δικές σου" αλήθειες, μα ήταν πάντα δανεικές, εξωτερικές, ελκυστικές. Δεν το καταλάβαινες, μα τις στήριζες, τις προσωποποιούσες και τις αφομοίωνες. Δεν έβλεπες το σκοτάδι γιατί είχες ανάγκη να βλέπεις το φως. Δεν κατάλαβες πόσο ευάλωτη γινόσουν, πόσο προκαλούσες το σκοτάδι να σε επισκεφθεί.

Με αλαζονεία το χλεύαζες, αγνοώντας την τεράστια δύναμή του/σου να σε αποπλανήσει, να σε κυριεύσει. Νόμιζες πως εμφανίζεται ως σκοτάδι, επειδή έβλεπες το ψεύτικο φως.

Φαγητό πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού: Πώς επηρεάζει την οδήγηση

Φαγητό πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού: Πώς επηρεάζει την οδήγηση

Με την περίοδο των διακοπών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, πολλοί άνθρωποι πρόκειται να κάνουν μακρινά ταξίδια με το αυτοκίνητό τους.


Το φαγητό πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οδήγησης, που καθορίζει σε έναν βαθμό τη διάθεση του οδηγού.
Η κατανάλωση υπερβολικής τροφής μπορεί να προκαλέσει υπνηλία, κόπωση, άγχος ή στομαχικές διαταραχές που θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της οδήγησης, γεγονός που μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο ατυχήματος.

Η ζωή είναι αλλού





Ο κίνδυνος όταν τα καταστρέφεις όλα είναι να μη μείνει τίποτα όρθιο.

Αλλά αν το πιστέψεις αυτό, ο φόβος σε κατέχει για πάντα.

Δημιουργεί ψευδαισθήσεις, παρανοήσεις, ψεύτικες υπερασπίσεις και κατηγορίες.

Σε πείθει πως τον χρειάζεσαι, πως είναι ο καλύτερος σου φίλους, το σωσίβιό σου.

Παραδίδεσαι στη δύναμη που εσύ του έχεις δώσει.

Δεν έχεις καμία άλλη επιλογή. Σου τις έχει αφαιρέσει όλες.

Καμία «λογική» διεργασία δεν είναι ικανή να σε πείσει πως σού λέει ψέματα.

Κι εσύ έχεις επενδύσει σ’ αυτήν. Είναι το μόνο που έχεις… θεωρείς.

Κορωνοϊός: Η νόσος Covid-19 δεν είναι ενιαία – Πόσους τύπους έχει

κορωνοϊός

Οι τύποι καθορίστηκαν με βάση τα συμπτώματα 2.600 ασθενών την 5η ημέρα της λοίμωξης. Η βαρύτητα της νόσου που τελικά εκδήλωσαν συσχετιζόταν ισχυρά με αυτά τα συμπτώματα.
Ο κορονοϊός Covid-19 δεν προσβάλλει όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο, αφού ούτε καν τα ίδια συμπτώματα δεν προκαλεί σε όλους. Αυτό πιθανώς οφείλεται στο ότι η νόσος δεν έχει μία ενιαία μορφή, αλλά υπάρχουν έξι τύποι της!
Την απροσδόκητη αυτή ανακάλυψη έκαναν βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι ανέλυσαν στοιχεία από μία εφαρμογή που καταγράφει τα συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19. 
Οι επιστήμονες από το King's College του Λονδίνου (KCL) ανακάλυψαν ότι οι έξι τύποι διαθέτουν μοναδικά συμπτώματα ο καθένας. Επιπλέον, συσχετίζονται:

Έξι τρόποι να αποτρέψουμε την διάρρηξη




Οι διακοπές είναι μια ευκαιρία για χαλάρωση και αναζωογόνηση από το άγχος της καθημερινότητας. Για να μην αντιμετωπίσουμε δυσάρεστες εκπλήξεις όταν επιστρέψουμε σπίτι καλό είναι να λάβουμε κάποιες απλές προφυλάξεις που είναι ικανές να αποτρέψουν κάθε επίδοξο εισβολέα.

Τι είναι τα Αρχέτυπα;

urantiacenter.gr - Τι είναι τα αρχέτυπα; και 8 τρόποι που μας ...

Τα Αρχέτυπα είναι αυτές οι αρχέτυπες σκεπτομορφές που δημιουργήθηκαν από το Θεϊκό Νου που λειτουργεί στο Κοσμικό Νοητικό Πεδίο. Το Κοσμικό Νοητικό Πεδίο είναι πύρινος ηλεκτρισμός όπου υπάρχει αυτό που αποκαλούμε ομορφιά. Ο Θεϊκός Νους στοχάστηκε και δημιούργησε αυτά τα Αρχέτυπα που είναι διαποτισμένα με αρμονία, συμφωνία και αφάνταστη ομορφιά. Έτσι, ο Μεγάλος Αρχιτέκτονας οραματίζεται και χτίζει το Αρχέτυπο ενός ανθρώπου και στη συνέχεια προβάλλει αυτήν την εικόνα στο Διάστημα.

Η εικόνα περνάει μέσα από πολλά πεδία και συναντά πολλές δυνάμεις και στοιχεία και τελικά γίνεται ένας άνθρωπος που μοιάζει με μαϊμού. Αλλά σε αυτόν τον «άνθρωπο-μαϊμού» υπάρχει ο σπόρος του Αρχετύπου. Και επιστρέφει στο «σπίτι», με την πάροδο των αιώνων, μέχρι να γίνει ακριβώς αυτό που ο Μεγάλος Αρχιτέκτονας οραματίστηκε γι 'αυτόν.

Έχει ειπωθεί ότι η πιο εξυψωμένη ομορφιά στο γήινο επίπεδο είναι μια λασπώδης σκιά ενός Αρχετύπου.

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ - ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (Μέρος Έβδομο)

Οι Έλληνες οδηγοί είναι οι πιο αγενείς στην Ευρώπη!

Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν (Καλύτερα να προλαμβάνεται κάτι παρά να το θεραπεύουμε) Ιπποκράτης (460 π.Χ) 

Το παρόν κεφάλαιο διαπραγματεύεται τον σχεδιασμό προγραμμάτων αγωγής υγείας και περιλαμβάνει: 


α) τη στρατηγική που αφορά στον γενικό πληθυσμό (τρόπος ζωής, περιβάλλον) και 
β) τη στρατηγική που αφορά τις ομάδες υψηλού κινδύνου. 

Όσον αφορά στη δημιουργία κοινωνικού προτύπου, κινήτρου και οφέλους, προβάλλεται και ενισχύεται η συμπεριφορά υγείας, με αποτέλεσμα την αποδοχή των κανόνων και οδηγιών της αγωγής υγείας από τον πληθυσμό. 

Τα οφέλη από την αποδοχή αυτή είναι ορατά και άμεσα αντιληπτά στο πλαίσιο της κοινωνικής ζωής του ατόμου και των ομάδων του πληθυσμού που μας αφορά. 

Στο παρόν βιβλίο διαπραγματευόμαστε επιλεγμένα μοντέλα που προάγουν την υγεία στο πλαίσιο της ασφαλούς οδήγησης, καθώς επίσης εισάγουμε έννοιες και έρευνες, οι οποίες υποστηρίζουν πώς αυτή προάγεται ακόμα και από το κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον του οδηγού, πριν ακόμη αυτός πιάσει το τιμόνι στα χέρια του. 

Η ευτυχία θέλει περιπέτεια

Η ευτυχία είναι σίγουρα στιγμές, όμως σε κάθε στιγμή ευτυχίας ανακαλύπτονται ξανά και ξανά, ανακατεμένα στη σύνθεσή της, κάποια βασικά συστατικά…

Αυτά τα ίδια συστατικά συναντιούνται να επαναλαμβάνονται σε κάθε πραγματικά χαρούμενη ανθρώπινη διάθεση… Υπάρχουν μέσα σε κάθε άνθρωπο, συχνά όμως διαφέρει ο τρόπος που απαιτείται για να «ξυπνήσουν»… Όταν κάποιος δε χαμογελάσει για καιρό ή δυσκολεύεται πια να χαμογελάσει, σημαίνει ότι κάποιο από αυτά τα συστατικά βρίσκεται σε λήθαργο μέσα του διότι δεν εξασκείται για καιρό…
Αντίθετα, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που παρατηρείς ότι διεκδικούν και απολαμβάνουν πολύ περισσότερες στιγμές ευτυχίας μέσα σε μία μέρα, ένα μήνα, μέσα σε ένα χρόνο απ’ ότι συνήθως οι άλλοι… Αν μελετήσεις τον τρόπο ζωής τους, θα βρεις στον κορμό των τρόπων σκέψης τους, αυτά τα βασικά συστατικά…
Πρώτα από όλα, την επιθυμία και την περιέργεια να εξερευνούν ιδιαίτερα ό,τι σχετίζεται με το φυσικό περιβάλλον. Ο άνθρωπος αν δεν εξερευνά, αν δεν μαθαίνει, αν δεν επικοινωνεί, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερες από τις αισθήσεις του, πλήττει… καθώς στερεί το απρόσμενο και την περιπέτεια από τη ζωή του…

Φροντίστε το στόμα του σκύλου σας


Φροντίστε το στόμα του σκύλου σας

Υπάρχουν 3 προϊόντα που διευκολύνουν αρκετά την προληπτική οδοντιατρική φροντίδα τόσο για το σκύλο όσο και για τη γάτα και μάλιστα στις περιπτώσεις εκείνες όπου το βούρτσισμα των δοντιών είναι αδύνατο.
VET AQUADENT: είναι υγρό που προστίθεται στο νερό και του σκύλου και της γάτας.

Σύντροφοι ή Συγκρατούμενοι;


Όλοι μας ζούμε ζωές σύμφωνα με μυθιστορήματα, ποιήματα, ταινίες. Αυτό έχει δώσει στην ανθρωπότητα μια λάθος εντύπωση, την εντύ­πωση ότι όταν υπάρχει αγάπη όλα παίρνουν τον δρόμο τους, ότι δεν θα υπάρχει διαμάχη. Για αιώνες οι ποιητές έδιναν την ιδέα ότι οι εραστές είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο.
Κανείς δεν είναι φτιαγμένος για κάποιον άλλο. Όλοι είναι διαφορετικοί από όλους τους άλλους. Μπορεί να αγαπάτε ένα άτομο χωρίς να γνωρί­ζετε ότι αγαπάτε το άτομο απλά και μόνο επειδή υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσά σας, τόσο μεγάλη απόσταση.

Η απόσταση είναι μια πρόκληση, η απόσταση είναι μια περιπέτεια· η απόσταση κάνει τη γυ­ναίκα ή τον άνδρα να αξίζει το ενδιαφέρον σας. Αλλά τα πράγματα όπως εμφανίζονται από απόσταση δεν είναι τα ίδια όταν έρχονται κοντά.


Όταν απλά φλερτάρετε έναν άνδρα ή μια γυναίκα, όλα είναι όμορφα, όλα ταιριάζουν μεταξύ τους, επειδή και οι δύο θέλουν να ταιριάξουν όλα μεταξύ τους. Οτιδήποτε δεν ταιριάζει, δεν επιτρέπεται να βγει στην επιφάνεια· καταπιέζεται στο ασυνείδητο. Έτσι οι εραστές που κάθονται στην παραλία κοιτάζοντας το φεγγάρι δεν ξέρουν καθόλου ο ένας τον άλλον.
Στον γάμο όμως δεν μπορείτε να προσποιείστε· πρέπει να είστε αληθινοί. Δεν μπορείτε να υποκρίνεστε. Όταν ζείτε μαζί πρέπει να είστε αληθινοί απέναντι στον άλλον δεν μπορείτε να κρύβεστε, δεν μπορείτε να έχετε μυστικά. Και από την παιδική μας ηλικία μάς έχει δοθεί η ιδέα ότι ανάμεσα στη γυναίκα και στον άνδρα υπάρχει πάντα αρμονία, τα πάντα ταιριάζουν με­ταξύ τους, είναι πάντα μαζί, πάντα αγαπημένοι, δεν τσακώνονται ποτέ. Όλη αυτή η ιδεολογία είναι το πρόβλημα.

Θα ήθελα να σας πω την αλήθεια. 

Εμβόλιο της Λοιμ. Εντερίτιδας από Κορωναϊό του σκύλου


Εμβόλιο της Λοιμ. Εντερίτιδας από Κορωναϊό του σκύλου

Το εμβόλιο της Λοιμ. Εντερίτιδα του Κορωναϊό του σκύλου γίνεται για πρώτη φορά κατά τον 2ο μήνα της ζωής του ζώου. 
Το εμβόλιο επαναλαμβάνεται άλλη μία φορά μετά από 1 μήνα.

Σε ευχαριστώ που μου θύμισες ότι αξίζω περισσότερα!



Σου το είπα από την αρχή.

Τα λίγο, τα έτσι κι έτσι, τα μέτρια και τα χλιαρά δε μου ταιριάζουν.
Σου το είπα από την αρχή. Ή όλα ή τίποτα!
Κι ακούστηκα κοινότυπη, το ξέρω. Όμως, αυτή ήταν, είναι και θα παραμείνει η αλήθεια μου. Δε μπορώ να αντέξω τα λιγοστά και τα πού και πού. Είναι σχεδόν βασανιστικά για μένα.
Όσο εγωκεντρικό κι αν σου ακούγεται, έχω μάθει να μου δίνονται με όλο τους το είναι, ψυχή τε και σώματι. Ολοκληρωτικά και αποκλειστικά. Με τον ίδιο τρόπο έχω μάθει να δίνομαι κι εγώ. Στους ανθρώπους, σε ό,τι κάνω, στα λάθη, στην ίδια τη ζωή. Κι αν δεν το έχεις ζήσει έστω μια φορά
αυτό, τότε δε ξέρεις τι πάει να πει έρωτας.
Αν δεν έχεις φτάσει στα άκρα, αν δεν έκλαψες – όχι με τα μάτια – μα με δάκρυα που καίνε τα σωθικά σου, αν δεν αγκάλιασες τόσο σφιχτά που να αισθάνεσαι ότι δεν είστε δύο, αλλά ένα, τότε ακόμα δεν άρχισες να ζεις.
Και να ξέρεις… Εγώ τη ζωή μου τη μετρώ μέρα με τη μέρα και λεπτό με λεπτό. Στις πολύτιμες στιγμές μου δε χωράει το όποτε σου κάνει κέφι.

Holter πιέσεως (24-ωρη καταγραφή της αρτηριακής πιέσεως). Πότε και γιατί.

Holter πιέσεως (24-ωρη καταγραφή της αρτηριακής πιέσεως). Πότε και γιατί.

Η προγνωστική ανωτερότητα της 24-ωρης καταγραφής, ισχύει για όλες τις ηλικιακές ομάδες και φύλα, ανεξάρτητα εάν λαμβάνουν θεραπεία η μη.
Γράφει ο Βίκτωρας Λέζοςκαρδιολόγος και συνεργάτης του doctoranytime.gr 

Επιπολασμός της υπέρτασης

Συνολικά ο επιπολασμός της υπέρτασης κυμαίνεται περίπου στο 30-45% του γενικού πληθυσμού σε ευρωπαικά επίπεδα με τους ηλικιωμένους να παρουσιάζουν αυξημένη επίπτωση.

Υπέρταση και καρδιαγγειακός κίνδυνος

Σύμφωνα με ευρωπαικές μελέτες η υπέρταση αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και οξέων στεφανιαίων συνδρόμων. Φυσικά θα πρέπει να λαμβάνεται υπ”οψιν οτι η συνύπαρξη διαφορετικών παραγόντων κινδύνου αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο γεωμετρικά.

Η ΘΗΛΥΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΘΗΝΑ, ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΣΤΟ ΠΟΡΤΛΑΝΤ*




19. 7. 2020


Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΘΗΛΥΚΗΣ ΑΡΧΗΣ


ονομάζεται ΑΘΗΝΑ και κάνει


την Δική της Εμφάνιση


ΣΤΟ ΠΟΡΤΛΑΝΤ*


Οι Αστυνόμοι την Βλέπουν και Οπισθοχωρούν*


*


Το Πόρτλαντ της Αμερικής


είναι η Μία Κορυφή του Τριγώνου


της Θηλυκής Αρχής πάνω στην Γαία*


Οι άλλες δύο Κορυφές ~ Πύλες


αυτού του Τριγώνου

Ιός του Δυτικού Νείλου: Διαγνώστηκαν τα δύο πρώτα περιστατικά στην Ελλάδα για φέτος! Που καταγράφηκαν - Πως μεταδίδεται και πως θα προφυλαχθείτε





Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώνει ότι διαγνώσθηκαν στη χώρα μας τα πρώτα δύο εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2020, το ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης (Δήμο Τοπείρου) και το άλλο στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Δήμο Καρδίτσας).
Κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίζονται σε πολλές χώρες παγκοσμίως, όπως και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, σε ετήσια βάση. Από το 2010 και μετά, εμφανίζονται κρούσματα σχεδόν κάθε χρόνο (και) στη χώρα μας, σε διάφορες περιοχές, κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες. Ως εκ τούτου, θεωρούνταν πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών και κατά την τρέχουσα περίοδο μετάδοσης. Τον Μάιο 2020, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε τους επαγγελματίες υγείας πανελλαδικά για την ανάγκη εγρήγορσής τους για την πρώιμη διάγνωση περιστατικών.

Η αλήθεια για το πώς ένας άντρας επιλέγει την γυναίκα που θα παντρευτεί


Το πώς ένας άντρας επιλέγει την γυναίκα που θα παντρευτεί είναι ένα ερώτημα που απασχολεί γυναίκες από τα 20 μέχρι τα… 100. 
Στα 20 σε απασχολεί για ευνόητους λόγους, στα 25 αρχίζει η αγανάκτηση, στα 30 η αγωνία, στα 40 το σκέφτεσαι με απογοήτευση και αμέσως μετά αναλόγως με το πώς στα έχει φέρει η ζωή.
Σε κάθε περίπτωση είναι ερώτημα που απασχολεί διαχρονικά. Και αυτό γιατί πολύ απλά άνδρες και γυναίκες σκέφτονται διαφορετικά και πάντα το γυναικείο μυαλό αδυνατεί να συλλάβει πώς αποφασίζει το ανδρικό. Εξαιρούμε την περίπτωση των καπάτσων γυναικών που απλά εντοπίζουν το θύμα τους και από εκεί και έπειτα είναι θέμα χρόνου το πότε θα γίνει το δικό τους. Ακριβώς όπως το συνέλαβαν, ακριβώς όπως το φαντάστηκαν.

Και επανερχόμαστε στο ερώτημα και στο κριτήριο με το οποίο οι άνδρες επιλέγουν την γυναίκα που θα παντρευτούν.

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: Τα σημάδια που πρέπει να σου χτυπήσουν «καμπανάκι»



Το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης, “χτυπά” όλο και περισσότερους αν και δείχνει σαφή προτίμηση στις γυναίκες. Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι η εξουθενωτική κούραση.
Άκρως ανησυχητικό είναι το στοιχείο αρά τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων ωστόσο, οι ειδικοί εξακολουθούν να μην κατανοούν πλήρως τι προκαλεί το συγκεκριμένο σύνδρομο, γι’ αυτό και συχνά μένει αδιάγνωστο.
Δείτε τα πιο κοινά συμπτώματα:

Εξάντληση
Η χρόνια κόπωση εκδηλώνεται με βαθιά εξάντληση που τη νιώθει κάποιος μέχρι τα οστά του και έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της μέρας. Ακόμη και το περπάτημα αλλά και που το δυσκολεύουν ακόμη και να περπατήσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα