Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Εγκυμοσύνη: Οι 6 παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο

γυναίκα σε εγκυμοσύνη κρατά την κοιλιά της έξω στην φύση

Η εγκυμοσύνη είναι μια ευχάριστη περίοδος για την γυναίκα. Είναι όμως και μια περίοδος που θέλει προσοχή για να κυλήσουν όλα ομαλά για την ίδια και το μωρό. Στοιχεία δείχνουν πως μία στις τέσσερις αποβολές θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Ο τρόπος ζωής αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το πως θα εξελιχθεί η εγκυμοσύνη.

Θάλασσα ή Πισίνα - Προστασία στο νερό και κίνδυνοι (vid)

Το καλοκαίρι το κολύμπι αποτελεί έναν από τους πιο υγιεινούς τρόπους άθλησης του παιδιού και ταυτόχρονα χαράς και παιχνιδιού.

Health Line: Θάλασσα ή Πισίνα - Προστασία στο νερό και κίνδυνοι (vid)


Παρόλο αυτά η κολύμβηση πέρα από διασκεδαστική μπορεί να γίνει και ιδιαίτερα επικίνδυνη δραστηριότητα, εάν δεν λαμβάνουν οι γονείς τα απαραίτητα μέτρα και προφυλάξεις.

ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ...ΖΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ

Ειλικρίνεια: Η θεμελιώδης αρχή - Εναλλακτική Δράση

Μάθετε να ζείτε ...ζώντας για να μαθαίνετε!
 Μέσα από τις σχέσεις της ζωής μου βλέπω τα κολλήματα της λήθης του νου!
Πάντα μέσα από την ένταση των σχέσεων παρατηρώ τον άνθρωπο
 και το κόλλημα της ενέργειας που φέρνει το πόνο!
Μέσα από τις σχέσεις μαθαίνουμε στο μέγιστο να βρίσκουμε τον άλλον μέσα μας, και να τον γνωρίζουμε ολικά!
Έτσι συγχωρούμε, ακόμα και όταν ο άλλος μένει ίδιος!
Μέσα από τις έντονες σχέσεις βρίσκουμε τον εαυτό μας!

Πόσο ευεργετικό, πόσο ζωντανό για τη ψυχή μας!
Όσο και πονέσεις..αξίζει, αξίζει, αξίζει!

Μέσα από τις έντονες συναναστροφές ζεις πιο συνειδητά!
Όσο πιο συνειδητός είσαι, τόσο πιο ευαίσθητος είσαι στην ενέργεια μέσα σου...τίποτα απ έξω..τίποτα!

Βλέπεις τις παρανοήσεις του νου, βλέπεις την νοητική αναισθησία των ανθρώπων, μέσα σου πάντα!

Αναγνωρίζω την αναισθησία του νου να είναι ευαίσθητος στην νοητική ενέργεια!

Δεν βλέπει ο νους τις διαδικασίες που ο ίδιος κάνει φίλοι μου!
Δεν ανα-γνωρίζει , ακολουθάει μια μηχανική διαδικασία, που λέμε λήθη επειδή είναι μια μηχανικότητα χωρίς συνείδηση!

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ


ΑΠΟ ΒΑΣΩ ΔΕΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ο παράδεισος των Ελλήνων, σε μια εποχή όπου η γη δεινοπαθούσε από την τραχύτητα του καιρού και οι άνθρωποι βρίσκονταν στο έλος της φύσης, φαντάζει καταρχήν σαν ένα εύκρατο κλίμα. Ο μέγας ποιητής, μέσω του Πρωτέα του θεού που βόσκει τα κοπάδια με τις φώκιες στους θαλασσινούς κάμπους, λέει στον Μενέλαο για την τύχη που τον περιμένει στο υπερπέραν πως στα Ηλύσια τα λημέρια που είναι ο ξανθός Ροδάμανθυς , οι μέρες των θνητών ανάλαφρα διαβαίνουν. Δεν έχει χειμώνα εκεί, μήτε βροχή και χιόνι μόνε τα΄ αγέρι το γλυκό του Ζέφυρου ανεβάζει παντοτινά ο Ωκεανός, και τους θνητούς δροσίζει.
Μόνο που…η ευδαιμονία αυτή, σε μια χώρα δίχως ομίχλες και χειμώνες, προορίζεται αποκλειστικά για τους συγγενείς των θεών και όχι για τους κοινούς θνητούς. Πρόκειται για αριστοκράτες οι οποίοι θεωρούσαν εαυτούς φορείς θεϊκού αίματος και δικαιούχους ενός προνομιακού ρόλου και ενός προνομιακού πεπρωμένου. Ο ορφικός και πυθαγόρειος στοχασμός θα προσδώσει αργότερα σ΄ αυτή την ιδέα ένα ηθικό και μυστικιστικό νόημα. Ο Πίνδαρος σε ένα απόσπασμα από τον «Δεύτερο Ολυμπιόνικο», λέει πως δικαίωμα στον «παράδεισο» δεν έχουν μόνο οι έχοντες θεϊκό αίμα, αλλά όλοι εκείνοι οι οποίοι έχουν φθάσει στο υψηλότερο ηθικό επίπεδο και παρέμειναν αλώβητοι από κάθε ρύπο.

ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ....ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕ....


ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΥΤΑ ΟΝΤΑ .....ΤΑ ΑΓΝΟΟΥΣΑΝ ? ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ?
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.....
ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΕΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ....ΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΟΝΤΟΣ [ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕ 12 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ] ......ΣΑΝ 12 ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ.....
ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΗΛΘΕ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΥΠΟΚΛΕΠΤΩΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΣΑΝ ΑΓΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥΣ.....
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΥ [ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡΥΛΗ] ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΗΗΝ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΚΗ ΟΥΣΙΑ......ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΣ=Ο ΦΕΡΩΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.....ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΤΑ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΜΥΑΛΑ ΟΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΗΒ ΝΑ ΤΑ ''ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ'''' ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ....
ΤΑ ΘΕΙΑ ΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ [ΜΕ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ] , ΤΑ ΟΝΤΑ ΤΟΥ Χ-ΟΥ ....Η ..... -Χ-ΩΡΙΩΝΑ [ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΙΣ ΔΑΣΥΝΕΤΑΙ] ΑΠΟΚΑΛΕΣΘΗΚΑΝ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ.....ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΩΝ ΟΦΑΝΕΙΜ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΦΕΩΣ .....Η ..... ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ [ΣΗΜΑ ΤΟΥ Ο ΟΦΙΣ ΠΑΝΤΟΥ].....
ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΟΦΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΛΛΑ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΙΑ ΟΝΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΜΥΘΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΖΩΑ ΠΟΥ ΗΣΑΝΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΓΙΑΥΤΟΥΣ....ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΟΡΚΙΣΘΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ.....
''ΜΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΥΝΑ [ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ] ΣΟΥ ΛΕΓΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.........

Ο ΑΛΦΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΝΟΣ......ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ ΣΕΙΡΙΟΣ.....Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ....


Ο Άλφα του Μεγάλου Κυνός, γνωστός και σαν Σείριος, είναι ο λαμπρότερος αστέρας, εάν εξαιρέσουμε τον Ήλιο, για τον παρατηρητή στη Γη. Είναι επίσης ένας από τους πλησιέστερους αστέρες. Το όνομα του αστέρα σημαίνει καυτός, εφόσον ο καλοκαιρινός καύσωνας σημειωνόταν αμέσως μετά την ανατολή του Σείριου κατόπιν συνόδου με τον Ήλιο.
Οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν τέτοιες καλοκαιρινές μέρες κυνικά καύματα, καθώς μόνο οι κύνεςήταν αρκετά τρελοί για να βγουν έξω στον καύσωνα, μ’ αποτέλεσμα ο αστέρας Σείριος να ταυτιστεί με κύνες.
Ο αστερισμός έτσι έλαβε την ονομασία Μέγας Κύων. Ο β αστέρας του αστερισμού αυτού είναι γνωστός και ως Μουρζίμ.
Εξαιτίας της λαμπρής παρουσίας του στο νυχτερινό ουρανό, ο Σείριος έκανε από νωρίς εντύπωση στους πρώτους αστρονόμους και αποτέλεσε κομμάτι της κουλτούρας αρκετών λαών, ιδιαίτερα των Αρχαίων Αιγυπτίων.
Σειριος πιθανη καταγωγη μας απο αυτον…;
Από την απώτερη αρχαιότητα, ο άνθρωπος κοίταζε τον ουράνιο θόλο και προσπαθούσε να μετρήσει.. τα αστέρια. Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των αστεριών είναι μεγάλος, αλλά όχι άπειρος, κι ένας παρατηρητής με οξύ μάτι μπορεί να μετρήσει το πολύ 25.000 άστρα, όταν οι ατμοσφαιρικές συνθήκες είναι καλές. Η απεραντοσύνη όμως… του ουρανού, ακόμη και κάτω από το φως της σύγχρονης γνώσης, είναι δεδομένη και πάντα προκαλούσε κι εξακολουθεί να προκαλεί δέος σιον άνθρωπο. Γι’ αυτό το… λόγο άλλωστε, η γνώση των άστρων και των αστερισμών και η επίκληση τους με συγκεκριμένα ονόματα, δημιουργεί στον άνθρωπο ένα αίσθημα ασφάλειας και ικανοποίησης.

Να μη σηκώσουνε ποτές κεφάλι οι ραγιάδες.


«Στους χρόνους της Άλωσης οι στρατιώτες του Παλαιολόγου που υπεράσπισαν τα τείχη ήσαν οχτώ χιλιάδες. Την ίδια ώρα που στα μοναστήρια του κράτους βρίσκουνταν τριακόσιες χιλιάδες καλόγεροι στην άλκιμη ηλικία του μάχιμου άντρα. Να τρώνε και να πέρδονται και να τρέφουνε πρωκτό. Και ο αρχηγός του κράτους την Κυριακή έψελνε πατριάρχης στην αγια-Σοφιά, και τη Δευτέρα γονάτιζε τσανακογλείφτης στο σαράι.
Έτσι, μιλώντας για πατριάρχη και για σουλτάνο, φτάνουμε στους πρώτους κύκλους της Κόλασης του Δάντη. Κάποτε πρέπει να ξεκλειδώσουμε το κατώγι της ιστορίας μας. Και να φέρουμε στο φως «τους όφεις και τα φίδια» που είναι μέσα κλεισμένα. Να ειπούμε, δηλαδή, ότι το πρώτο μέλημα του πορθητή της Πόλης ήτανε να θρονιάσει στο στασίδι των σκλάβων τουρκόφρονα πατριάρχη. Όχι για να προστατέψει τα νιτερέσα του δούλου γένους, όπως μας λένε αιώνες τώρα οι δάσκαλοι και τα βιβλία. Αλλά για να τον έχει δόλιο και χθόνιο συνεργάτη στο αρειμάνιο οθωμανιλίκι του. Στο να μη σηκώσουνε, δηλαδή, ποτές κεφάλι οι ραγιάδες.
- Εσύ από τη μεριά σου, παπά, είπε ο Πορθητής στον πατριάρχη Γεννάδιο, αυτόν που διάταξε να κάψουν τα βιβλία του Πλήθωνα για τον Πλάτωνα, θά' σαι το δικό μου μούτρο με τη μουστακοφόρα και τη ραγιάδικη προβοσκίδα. Ο κρυφός πολυχρονεμένος πατισάχ. Θα τους λες, μαζί με την κυρα-Δέσποινα, υπομονή και κουράγιο, και «πάλε με χρόνους με καιρούς...». Και θα τους κρατάς καλά στους χαλκάδες και τις άλυσες.

Πώς να αναγνωρίσεις και να αντιμετωπίσεις τη στρατηγική συμπεριφορά ενός νάρκισσου



O ναρκισσισμός είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται κατά κόρον για να περιγράψει όσους έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Ωστόσο, υπάρχει και η κλινική έννοια του όρου όπου ως νάρκισσος περιγράφεται ο άνθρωπος θεωρεί ότι οι δικές του ανάγκες θα πρέπει να είναι προτεραιότητα όχι μόνο για αυτόν αλλά και για όλους τους υπόλοιπους και δεν έχει ρεαλιστική αντίληψη της κατάστασης. Επιπλέον, δεν έχει καθόλου ενσυναίσθηση. Αυτό σημαίνει ότι αδυνατεί να αντιληφθεί τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω του ακόμα και αν εκείνος τα έχει προκαλέσει.
Αν έχεις γνωρίσει κάποιον με παρόμοια συμπεριφορά ενδεχομένως να έχεις θυμώσει μαζί του που δεν μπορεί να σε καταλάβει. Ωστόσο, είναι κάτι που πραγματικά δεν μπορεί να κάνει. Είναι σαν να ζητάς από έναν υπερκινητικό να μείνει στη θέση του στάσιμος. Ακόμα και αν ένας νάρκισσος μπει σε διαδικασία ψυχοθεραπείας είναι αμφίβολο το αν θα καταφέρει να θεραπεύσει το θέμα του ακριβώς επειδή δεν έχει αντίληψη της κατάστασης.
Για να αναγνωρίσεις ένα τέτοιο άτομο θα πρέπει να ξέρεις τη στρατηγική που ακολουθεί.

Θα σε γοητεύσει

Με κοπλιμέντα ή δώρα θα προσπαθήσει να σε κάνει να νιώσεις ξεχωριστή ώστε να σε φέρει κοντά του. Λατρεύει τη διαδικασία του να σε προσελκύσει και να κερδίσει την εκτίμηση και την συμπάθειά σου, ειδικά σε περιπτώσεις που θέλει και το ερωτικό σου ενδιαφέρον. Ακόμα, θα προσπαθήσει να μειώσει τον περίγυρό σου στα μάτια σου ώστε να απομακρυνθείς και από τους φίλους σου. Συχνά αυτό γίνεται με μία δικαιολογία του τύπου "Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι αρκετά καλοί για εσένα", ενισχύοντας έτσι το πόσο ξεχωριστή είσαι. Το θέμα είναι ότι μόλις καταφέρει να σε έχει με το μέρος του αλλάζει συμπεριφορά.

Πριν 300 χρόνια, στις 18 Ιουλίου του 1720, ο Πέτρος Ιωάννου, κάτοικος του Κιλκίς εξισλαμίστηκε.

www.offlinepost.gr/wp-content/uploads/2019/09/6...

«Τιμήθηκε με τον ισλαμισμό, αφού απάγγειλε τις λέξεις της ομολογίας πίστεως και σώθηκε έτσι από τις ψεύτικες θρησκείες. Εγγυάται γι’ αυτόν ο Χατζή αγάς.»
Η ημερομηνία είναι η 11η Ραμαζάν 1132, δηλαδή η 18η Ιουλίου 1720. Υπογράφει ο ιεροδικαστής του καζά, δηλαδή της επαρχίας Αβρέτ Χισάρ* (που είχε έδρα το Κιλκίς), ο Μουσταφά Τσελεμπή Γιατζή.

ΑΥΤΟ-ΑΞΙΑ

Αυτοαξία – Αυτοεκτίμηση- Αυτοπεποίθηση: αποσαφήνιση και διάκριση ...

Δυστυχώς σήμερα θα έλεγα.... ότι πολλές φορές η αυτό-αξία μας.... εξαρτάται από την άποψη που έχουν τρίτα πρόσωπα... προς εμάς. Οι σκέψεις ενός ανθρώπου... που επιδιώκει συνεχώς την έγκριση των άλλων... δεν είναι αυθεντικές... αλλά εξωτερικά καθοριζόμενες. Και φυσικά...σε πολλές των περιπτώσεων, η έλλειψη έγκρισης, αποδοχής και κυρίως αγάπης από τους άλλους... πυροδοτεί τρόπου τινά καταθλιπτικές και αγχώδεις σκέψεις.
Παρόλα αυτά όμως.... ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ μπορεί να βλαφτεί μόνο.... από «μέσα προς τα έξω» και όχι από έξω προς τα μέσα. Διότι κανένα εξωτερικό γεγονός... δε μπορεί να βλάψει έναν κυρίαρχο νου. Μπορεί να τον βλάψει μόνο... εάν ο ίδιος ο νους.... το ερμηνεύσει ως βλαβερό και καταστροφικό.
Το ότι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ μπορεί να πάθει κάτι κακό.... αποκλειστικά μόνο εάν ο νους του το ερμηνεύσει ως «κακό».... το υποστήριξε και εμπράκτως και ο (θείος) Σωκράτης. Λέγοντας απερίφραστα τη ξακουστή πρόταση στους δημίους του... λίγο πριν την εκτέλεση του: «Μπορείτε να με σκοτώσετε... αλλά δε μπορείτε να με βλάψετε». Όπως διαπιστώνουμε... ο (θείος) Σωκράτης μας αποδεικνύει ότι, ακόμη και στην περίπτωση του θανάτου... ο τρόπος ερμηνείας ενός γεγονότος... το καθιστά οδυνηρό ή μη.

Σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις που βιώνει ο ασθενής με καρκίνο και νοσηλευτικές παρεμβάσεις - Ιστορική Αναδρομή - Γενικά Για Τον Καρκίνο (Μέρος Πρώτο)

Τελειώνουν τον καρκίνο - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Εισαγωγή

Ο καρκίνος, επίσης γνωστός ως κακοήθης όγκος ή κακοήθες νεόπλασμα, είναι μία ομάδα ασθενειών που έχουν σχέση με την αφύσικη κυτταρική ανάπτυξη με πιθανότητα εισβολής ή διάδοσης σε άλλα μέρη του σώματος. Δεν είναι όλοι οι όγκοι καρκινικοί. Ο καλοήθης όγκος δεν κάνει μεταστάσεις σε άλλα μέλη του σώματος. 
Τα σημάδια και συμπτώματα συμπεριλαμβάνουν: ένα νέο εξόγκωμα, αφύσικη αιμορραγία, παρατεταμένο βήχα, ανεξήγητη απώλεια βάρους, και μια αλλαγή στις κενώσεις του εντέρου μεταξύ άλλων. Ενώ αυτά μπορεί να είναι ένδειξη καρκίνου, μπορεί επίσης να οφείλονται σε άλλα ζητήματα. Υπάρχουν πάνω από 100 διαφορετικά γνωστά είδη καρκίνου που επηρεάζουν τους ανθρώπους (Leydon, 2012).
Ο καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες. Οι στατιστικές δείχνουν ότι αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου μετά τις καρδιοπάθειες. Συνήθως προσβάλλει ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, υπάρχουν όμως και μορφές καρκίνου που εμφανίζονται σε νεαρής ηλικίας άτομα, ακόμη και σε παιδιά. 
Ο όρος «καρκίνος» δεν αποδίδεται σε μία και μόνη ασθένεια, αλλά σε μια ομάδα ασθενειών που χαρακτηρίζονται από τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων. 

«ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ» - Ιστορική Αναδρομή - Συμπτώματα - Στάδια εξέλιξης (Μέρος Πρώτο)


Τι είναι "το σύνδρομο της Στοκχόλμης"; Η ληστεία στην τράπεζα και ...


ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο στο οποίο οι όμηροι εκφράζουν ενσυναίσθηση, συμπάθεια και θετικά συναισθήματα προς τους θύτες τους, μερικές φορές μέχρι το σημείο υπεράσπισης και ταυτοποίησης μαζί τους. Αυτά τα συναισθήματα θεωρούνται γενικά υπό το πρίσμα του κινδύνου που υφίστανται τα θύματα που ουσιαστικά σφάλλουν σχετικά με την έλλειψη καταχρήσεων από τους θύτες τους για μια πράξη καλοσύνης (Minu, 2015).
Οι εξελικτικοί ψυχολόγοι εξηγούν ότι το σύνδρομο της Στοκχόλμης μπορεί να συνδεθεί παρελθοντικά με τους προγόνους μας. Για παράδειγμα, κατά το παρελθόν οι γυναίκες στις κοινωνίες αυτές αντιμετώπιζαν συχνά το πρόβλημα της σύλληψης από μια άλλη φυλή. Αυτές οι γυναίκες είχαν συχνά σκοτώσει τα παιδιά τους και τέθηκαν σε διάφορες καταστάσεις όπου η ζωή τους ήταν σε κίνδυνο. Με την ανάπτυξη ενός δεσμού σε αυτή τη φυλή θα εξασφάλιζαν την επιβίωσή τους. Λόγω της συχνότητας αυτών των απαγωγών η σύλληψη συγκόλλησης εξελίχθηκε σε ένα από τα προσαρμοστικά χαρακτηριστικά στον ανθρώπινο πληθυσμό (Namnyaket al., 2007).

ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑ: ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ - ΘΕΡΜΟΡΥΘΜΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (Μέρος Πρώτο)


Η θερμορύθμιση είναι ... Η θερμορύθμιση και ο μεταβολισμός


ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μια απ’ τις κυριότερες διεργασίες του ανθρώπινου σώματος είναι η διατήρηση της θερμοκρασίας του σε σταθερά επίπεδα. Η διαδικασία αυτή είναι αναγκαία για τον ανθρώπινο οργανισμό ώστε να μπορέσουν να συντελεστούν ζωτικές και αναγκαίες για τη σωστή λειτουργία του σώματός μας ενέργειες. Αυτή η λειτουργία επιτυγχάνεται χάρη σε συγκεκριμένους μηχανισμούς του οργανισμού μας όπως ο θερμορυθμιστικός μηχανισμός. Ο μηχανισμός αυτός είναι υπεύθυνος για τη σωστή πρόσληψη, παραγωγή, κατανομή αλλά και απομάκρυνση της θερμοκρασίας από το σώμα μας.

«Οι Αεροδιακομιδές στον Ελλαδικό χώρο» - Συστήματα Αεροδιακομιδών άλλων Χωρών (Μέρος Ενδέκατο)




Συστήματα Αεροδιακομιδών άλλων Χωρών 

Για το σύστημα των αεροδιακομιδών δεν υπάρχει διεθνής βιβλιογραφία η οποία να τυποποιεί ή να προτείνει δομή και λειτουργία. Η θεωρία ωστόσο η οποία περιβάλει την Διαχείριση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης δίνει το γενικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να δομηθεί ένα σύστημα. Κάθε χώρα έχει κάνει τις δικές τις επιλογές, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες τους. Η παρουσίαση των συστημάτων της Τσεχίας και του Ηνωμένου Βασιλείου που ακολουθεί έχει ως σκοπό να εντοπιστούν επιλογές οι οποίες θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο δικός μας σύστημα

Δημοκρατία της Τσεχίας. 

Το σύστημα αεροδιακομιδών της Χώρας αυτής εντάσσεται στο γενικό σύστημα Επειγουσών Ιατρικών βοηθειών (EMS, Emergency Medical Service) με την λογική της υποστήριξης όταν τα επίγεια μέσα δεν επαρκούν. Οργανώνεται και υποστηρίζεται οικονομικά από το Υπουργείο Υγείας.

Οι αεροδιακομιδές χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: 

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (Μέρος Όγδοο)



Στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάζονται συνοπτικά οι στόχοι και τα μέσα που διέπουν τις δράσεις που αναπτύσσουν φορείς ιδιωτικής πρωτοβουλίας για τις ομάδες στόχου των ενηλίκων, ανηλίκων και επαγγελματιών οδηγών, τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη.

Εισαγωγή 

Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), με πρωτοβουλία της, ανακήρυξε τη δεκαετία 2011-2020 ως Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια. Αυτό γίνεται με την συμμετοχή κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, μη κυβερνητικών οργανισμών και ιδιωτικών εταιρειών από όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να μειώσει και να αναστρέψει την τάση που θα οδηγήσει σε απώλεια περίπου 1,9 εκατομμυρίων ατόμων ετησίως, εξαιτίας οδικών ατυχημάτων, μέχρι το 2020.

Στην Ελλάδα υφίστανται δράσεις ιδιωτικής πρωτοβουλίας, οι οποίες λειτουργούν επικουρικά, υποστηρικτικά και, αρκετά συχνά, αντικαθιστούν παρεμβάσεις, που θα μπορούσαν να έχουν οργανωθεί από την πολιτεία. Κυρίως, διοργανώνονται με τη συνεργασία άλλων ιδιωτικών και δημόσιων φορέων, διέπονται από τις αρχές της πρόληψης και εστιάζουν στη μείωση των αιτιολογικών παραγόντων που επηρεάζουν την οδική ασφάλεια. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα